Ordet fritt. Fria diskussioner

Sverige i botten av våldtäktsstatistik

2015-08-10 18:11 #0 av: VSK

Sverige ligger i den absoluta botten av FN:s statistik över antalet våldtäkter.

Bara i det lilla afrikanska landet Lesotho anmäls fler våldtäkter än här.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-08-10 18:23 #1 av: Blue_Lugia

Artikeln är 5 år gammal

I try to make you hate me. But no matter what I do, you still think I'm your friend.
Anmäl
2015-08-10 18:25 #2 av: VSK

Ja.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-08-11 10:46 #3 av: sanna70

"Under 2014 anmäldes 20 300 sexualbrott, varav 6 700 rubricerades som våldtäkt."

https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-08-11 11:50 #4 av: Bagtjesen

Jag skulle tro att det t o m ökat sedan 2010. Benägenheten att anmäla har blivit allt större i Sverige. Och skam-stämpeln på offren suddas ut allt mer, det är väl rättegångarna som håller tillbaka en del från att anmäla.

I många fall så är det bara så att när "skam-stämpel" inte längre finns så ökar anmälningsgraden av brottet. Man kan jämföra med misshandelsbrott mot hbtq-personer som förr nästan aldrig anmäldes, för det var t ex brottsligt eller betraktades som en sjukdom och offret ville inte ta risken att anmäla och kanske utsättas för t ex polisens granskning och missaktning.

Därmed säger jag inte att det är ursäktligt att det begås sexualbrott och våldtäkter i Sverige - de brotten bör bekämpas intensivt, men tyvärr ser jag när jag t ex är i Stockholm att en del personer ger sig på kvinnor t ex i rulltrapporna. De verkar tro att det är "fritt" tafsa. Tyvärr är det så att när jag skällt ut personer som gjort sådant så har ändå inte kvinnan velat anmäla, fast jag sagt att jag ställer upp som vittne, även om jag skulle behöva åka 60 mil. Det är tyvärr så att det svenska rättssystemet tar alldelses för lång tid att genomföra. Enkla saker, med vittnen och allt, där det i vissa fall (där fängelse ingår i skalan) skulle gå att göra ett "en vars gripande" av några personer runt ikring. Det borde gå att passera polisstationen och domaren raka vägen på en dag på väg till skampålen, vid torget...

Anmäl
2016-11-07 10:21 #5 av: [Nomen Nescio]

"Sexualbrotten mot unga kvinnor har dessutom inte bara ökat. De har också ändrat karaktär. Tidigare har kriminologer framhållit att de flesta sexualbrott sker i hemmen, och att förövaren i regel är någon som offret känner. Det verkar inte längre stämma. 59 procent av sexualbrotten i Brå:s statistik har skett på allmän plats. I 69 procent av fallen är förövaren en helt okänd person.

Många medborgare kommer nu att ställa sig frågan hur den här typen av brott har kunnat trefaldigas på bara några år utan att till exempel just Brå eller Polisen har flaggat för utvecklingen tidigare. Ökningen är så stor att den måste ha märkts och diskuterats bland dem som möter brottsoffer. Varför har ingen slagit larm?

Ett skäl som många nog misstänker är att man inte har velat spela främlingsfientliga krafter i händerna. Dessa har ju propagerat för att det är gruppen ensamkommande asylsökande som stått bakom ökningen av sexuella trakasserier och sexuellt våld.

Om tystnaden kring ökningen har berott på viljan att inte ge SD ammunition så kan man nog konstatera att strategin varit kontraproduktiv. Nu kan SD och främlingsfientlig media säga ”vad var det vi sade”. Ingen annan verkar ha noterat att en stor samhällsförändring ifråga om sexualbrott har pågått."---

Mathias Bred i GP


Anmäl
2016-11-07 20:30 #6 av: Zepp

Eh.. lagstiftningen ändrades för något år sedan så fler övergrepp går numera under begreppet våldtäckt än tidigare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-11-08 09:02 #7 av: Hayabusa

"Polisens experter varnar för att det kan bli fler överfallsvåldtäkter av unga i Malmö. Varningen kommer från polisens gärningsmannaprofilgrupp som har studerat ett antal överfall som har skett i Malmö de senaste månaderna."

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-07/polisen-befarar-fler-overfallsvaldtakter-i-malmo

Anmäl
2016-11-08 11:58 #8 av: rara

En annan sak som man bör ta hänsn till är att nuförtiden en massa sexbrott inte anmäls och att polisens resurser inte räcker till att reda ut allt längre, så att de ofta inte tar emot anmälningar. Om de lyckas att ta fast gärningsmännen, släpps de genast ut igen, så man kan ju förstå att polisen är frustrerad.

Exempel:

1. I Tyskland försökte en Algerisk invandrare att våldta en 15-årig flicka. En 44-årig  man som hörde henne ropa på hjälp räddade henne och gick sedan till polisen med henne. Polisen vägrade att ta emot anmälan. Först när räddaren hotade med att gå till media med saken tog de emot anmälan.

http://www.express.de/duesseldorf/rheinberg-nach-sex-attacke--polizist-soll-15-jaehriger-anzeige--verweigert-haben-25010400

2.  I Wien blev en 27-årig kvinna sexuellt ofredad i spårvagnen av en man med arabiskt utseende. Polisen vägrade att ta emot en anmälan. När saken hamnade i tidningen pratade poliserna om att det var ett missförstånd.

http://www.krone.at/oesterreich/missverstaendnis-bei-polizei-nach-sex-belaestigung-krone-intervention-story-507698

Det här är bara vad som hände den sista tiden. Jag har läst flera sådana här artiklar sen massinvandringen började.

Om kaoset som härjar i Sverige och Sveriges misslyckade multikulti politik rapporterar världens tidningar:

I England skriver man att polisen i Sverige förlorar kontrollen:

http://www.express.co.uk/news/world/713032/Sweden-chaos-no-go-zones-increased-police-lose-control

I Tyskland skriver man att Sverige befinner sig i chock :

https://www.welt.de/politik/ausland/article151805463/Schweden-ist-jetzt-ein-Land-im-Schockzustand.html

I Schweiz skriver man om en misslyckad multikultimodell och kallar Sverige för "den bästa islamska staten":

http://www.weltwoche.ch/ausgaben/2013-22/der-beste-islamische-staat-die-weltwoche-ausgabe-222013.html

Tillbaka till Tyskland. Här rapporterar man om Afrikas våldtäcktsmän i Sverige och att Sverige försöker att mörklägga vad som händer:

 https://www.bayernkurier.de/ausland/9476-afrikas-vergewaltiger-im-hohen-norden

Om man googlar med sökorden "våldtäckt" och "gärningsmännen fria" på Tyska, blir man gammal tills man är färdig med att läsa allt:

https://www.google.at/?gws_rd=ssl#q=vergewaltigung+t%C3%A4ter+frei

Vi måste lära oss att leva med våld och hjälpa oss själva för att ingen annan hjälper oss.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.