Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

om skäggbarn

2016-03-20 13:31 #0 av: papa-bear

det är ett jävla tjat om skäggbarn, om ni tittar er omkring i er egen snäva värld kommer ni att se att även svenska pojkar har skäggväxt när de är under 18. själv började jag, svenskättling med rötter ända tillbaka till dem som dödade han som ledde om indalsälven. raka mig under sommarlovet mellan sjätte och sjunde klass, så skäggbarn finns, acceptera det och sluta använd det som slagträ.

Anmäl
2016-03-20 13:39 #1 av: [Carpinus]

Använde iFokus eminenta sökfunktion på ordet  och fick två träff, en på Politik iFokus från januari i år, och en i länk på Mode iFokus, med fördömande text kring användandet av ordet.

Så var det med det "jävla tjatet" - undrar vem det är som borde se sig om?


Anmäl
2016-03-20 13:53 #2 av: [KattaBol]

Den dagen alla de människor som försöker ljuga och luras för att skaffa sig fördelar på andras bekostnad slutar upp med det och bestämmer sig för att vara ärliga och raka är den dagen vi inte behöver vare sig epitet av det här slaget eller några begränsande regler.

Verkligheten ser tyvärr inte ut så eftersom var tionde nu levande människa på något sätt parasiterar på övriga 90 %!

Anmäl
2016-03-20 14:34 #3 av: fatcat

Uttrycket "skäggbarn" har ju växt fram i folkmun på grund av pojkar som bor på hem för ensamkommande flyktingbarn visat sig vara äldre. Ta exemplet med den "15 åriga pojken" som hade ihjäl en unga kvinnan i 22 års åldern på ett asylboende i Mölndal, han visade sig vara minst 18 år. Sen finns det sådant som inte skrivs om i svensk press också, som här i en artikel från brittiska Daily Mail.  I Danmark har man infört ålderstest och där visade det sig att vartannat ensamkommande flyktingbarn egentligen var över 18 år.. 

Snart ska väl Sverige också börja ålderstesta ensamkommande vilket jag tycker är bra, då kanske vi får bort uttryck som "skäggbarn". Och barn som verkligen är barn ska inte behöva bo med vuxnaCool Sen finns det såklart barn som utvecklat skäggväxt också , det är fel att använda ett sådant ord för att generalisera men så länge man inte ålderskollar och det uppenbarligen finns många som utnyttjar systemet så är det ändå ett ganska ironiskt uttryck.

(Googlade fram länkarna, källorna ska vara från trovärdiga sajter men självklart ska man ta allt med en nypa salt då det är artiklar och inga forskningsrapporter).

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-03-23 19:30 #4 av: gruvel

#3  Väl skrivet liksom #2. Läser att i Norge och Danmark undersöks reell ålder mer och man hittar ofta "överåriga barn". Migrationsverket känner att de behöver börja.  Uttrycket "Skäggbarn" uppstod nog som en  reaktion på att de ofta ter sig klart över 18, eller faktiskt när sanningen kommer fram, visar sig vara det.  Mölndalsfallet är ett. Om alla ensamkommande sanningsenligt angav rätt ålder, skulle ordet inte haft anledning komma i svang som nu skett. - Signifikativt göra  som TS  att påvisa hur fördomsfullt och klandervärt Sverige är medan de som givit upphov till ordet genom att förminska sin ålder inte nämns som orsak alls. 

Anmäl
2016-03-23 20:46 #5 av: eskils

"Ofta kommer inte skäggväxten igång ordentligt förrän kring 20-21 års ålder."

HUDEN.se


Anmäl
2016-03-23 22:51 #6 av: [helga21]

Under WW2 så kom finska barn till Sverige under Finska vinterkriget när Sovjet anföll Finland. Det var barn med  namnet sitt och en adresslapp kring halsen var de skulle. Hade någon skäggväxt så hade de fått försvara Finland.

Anmäl
2016-03-24 20:50 #7 av: Zadeira

Jag tolkar inte ordet skägg-barn som något med just skäggväxten och ålder i sig att göra. Det är ett uttryck för att tydliggöra att många är betydligt äldre än de barn de utger sig för att vara.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.