Terrorism

"Svaret på islamsk terror inte mer info om islam"

2016-04-01 08:14 #0 av: [Carpinus]

Utdrag ur en debattartikel i GP idag av Magnus Norell. Tyvärr kan jag inte citera den i sin helhet, men läs den i GP, och läs den gärna igen - knappt en mening känns överflödig! Det här blir ett beskt avgångsbetyg för regeringens samordnare. (Hon försöker ju annars som framgått på annat håll att "justera framtida historieskrivningar om sitt sista stora uppdrag i den svenska inrikespolitiken".) Ur Norells artikel: 

"IS må vara huvudaktör i denna den senaste attacken, men grunden har lagts i en oförmåga hos beslutsfattare runt om i Europa att bemöta den islamistiska ideologi som ligger till grund för IS, och all annan form av jihadism, eller militant islamism.
Det här har främst möjliggjorts tack vare att olika islamistiska organisationer (till exempel Muslimska brödraskapet och dess många underorganisationer) fått ett betydande inflytande i flera europeiska länder som representanter för muslimska grupper. Och detta trots att dessa organisationer på inget vis är representativa för gruppen muslimer. Som exempel på det kan nämnas att knappt 25 procent av de svenska muslimerna ens är med i någon form av muslimsk organisation."---

"Svaret på islamistiska terrordåd är inte mer information om islam, utan ett oförblommerat och förbehållslöst försvar för demokrati och det fria, öppna och välkomnande samhällen vi byggt upp i Väst. Man kompromissar inte med jihadism. Man bekämpar den med de medel som står till buds och motarbetar dess ideologiska rötter genom att stödja alla de krafter som går emot islamism.
Att denna kamp är långtifrån vunnen, underströks ånyo när regeringens samordnare mot så kallad ”våldsbejakande extremism” lade fram ett åtgärdsprogram förra hösten. Dokumentet är en sorglig presentation där alla former av ”extremism” plöjts ned till en gemensam gegga, vilket omöjliggjort effektiva åtgärder. Att våld emanerande från olika religiösa och politiska håll kräver olika åtgärder torde vara allmän kunskap vid det här laget, men det tycks helt ha undgått samordnaren."---

Ur debattinlägg i GP av Magnus Norell, forskare med inriktning på terrorism och säkerhetspolitik i Mellanöstern.


Anmäl
2016-04-01 11:41 #1 av: Huygens

Utdrag ur #0:

"..grunden har lagts i en oförmåga hos beslutsfattare runt om i Europa att bemöta den islamistiska ideologi som ligger till grund för IS, och all annan form av jihadism, eller militant islamism."

Det är inte oförmåga.

Europas politiker agerar precis enligt Bilderbergruppens plan.

.

Bilderbergsgruppen träffas en gång/år och drar upp direktiven för NATO och EU. NATO har sitt högkvarter i Bryssel. EU har sitt högkvarter i Bryssel och Strasbourg.

Den senaste Falskflaggan Bryssel är bara ett led i planen att etablera skräck för Bilderbergruppens skapelse; NATO-IS, som har getts i arbetsuppgift att terrorisera Syrien, Irak och ett flertal andra länder. NATO-IS har getts vapen, träning, finansiering, planering, organisering och kamouflageuniformer av Pentagon och NATO-IS har tillåtits att upprätta baser i Libyen och Afghanistan.

.

Det är inte "oförmåga hos EU:s beslutsfattare".

Det är en avsiktlig, välkoordinerad plan.

Anmäl
2016-04-01 12:31 #2 av: eskils

#0 Intressant och angelägen artikel! "Prata mindre och agera mer".

Även artikeln från Ledarsidorna.se som du länkar till, om att det viktiga arbetet mot våldsbejakande extremism måste börja om från början i sommar när Mona Sahlin (äntligen) lämnar sitt 2-åriga uppdrag utan att ha åstadkommit mer än förvirring och tunghäfta. Många bra kommentarer där!

Ett citat ur artikeln om Mona Sahlin (s):

"det faktum att flertalet av såväl regeringens som hennes samarbetspartners och dialogpartners haft märkligt nära kopplignar till såväl moskén i Örebro som är överrepresenterat i produktionen av IS / DAESH-anhängare i statistiken samt även andra organisationer som står Muslimska Brödraskapet eller Dawa-rörelsen nära. Organisationer som uppbär skattemedel för sin verksamhet. En verksamhet i gränslandet till våldsbejakande radikalisering."

Man skulle gärna vilja höra något oppositionsparti framföra dessa anklagelser i riksdagen och be om en förklaring!


Anmäl
2016-04-01 15:34 #3 av: [Carpinus]

#1 Undrar hur många trådar du har predikat sönder med dina hjärnspöken? Det räcker att titta in på Skepticism i Fokus för att se hur det är fatt. Och sedan "NATO-IS" här, Zika-illuminati" på Aktuellt iFokus o.s.v. - det är ju rent löjligt! Likaså ofoget att lägga in egna partsinlagor i lexikonet här som något slags officiell sanning. Du har inte funderat på varför ingen längre besvarar dina långa predikningstrådar, utan svarar med kommentarer som "ZZZ" o.s.v?


Anmäl
2016-04-10 22:32 #4 av: [Carpinus]

"Den 23-årige svenske medborgaren Osama Krayem från Rosengård i Malmö är misstänkt för direkt inblandning i de blodiga terrordåden i Bryssel och Paris. Nu riktar Mona Sahlin stark kritik mot Malmös arbete för att stoppa terror-rekrytering.
– Jag är väldigt oförstående för hennes kritik, säger kommunalrådet Andreas Schönström (S)."---

"Mona Sahlin, som är nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, säger sig inte ha haft någon information om att svenske Osama Krayem ingick i de allra extremaste terrorcellerna, beredda att urskillningslöst mörda civila. Men hon menar att lärdomarna man kan dra fallet gör det lättare att hitta eventuella efterföljare."---

"Samtidigt riktar hon kritik mot Malmö kommun – som hon menar inte har sett rekryteringen till islamistisk terror som ett problem utan fokuserat på högerextrema kretsar.
Enligt Mona Sahlin har Malmö alltför länge blundat för hotet från jihadismen.
– Det finns inga kommuner som kan garantera att ingen invånare kommer att åka för att ansluta sig till en terror-rörelse, men Malmö hör till de kommuner som borde ha en handlingsplan och en strategi, säger Mona Sahlin till SVT Nyheter."---

SVT

Ja, snacka om att"justera framtida historieskrivningar om sitt sista stora uppdrag i den svenska inrikespolitiken"! Sahlin har alltså suttit på sin post i två år. Hon har rest land och rike runt och byggt upp ett kontaktnät. Men inte förrän hon är på gång att lämna sitt uppdrag tar hon bladet från munnen och går till angrepp på Malmö kommun, och hon gör det bland annat genom att anklaga kommunen att "bara ha fokuserat på högerextrema". Vad har hon själv gjort, och varför har hon inte sett till att efterlysa en handlingsplan för Malmö tidigare? Fler personer är de väl inte i dessa ansvariga kretsar än att de har kunnat tala med varandra?

Magnus Ranstorp och ytterligare någon skrev redan 2009 den s.k. Rosengårdsrapporten som var starkt kritisk till utvecklingen i Malmö. Nu har han uttryckt sin besvikelse över att ingen tog fasta på erfarenheterna i den. Sedan den hamnade på makthavarnas bord har det gått sex år, och först nu spritter det till på sina håll hos dem som haft makt och befogenhet att ta fasta på den rapporten men som underlåtit det. Nu skyller man på varandra - det är motbjudande att beskåda spektaklet...


Anmäl
2016-04-10 22:52 #5 av: Huygens

Mona Sahlin har arbetet på högtryck precis enligt den plan som lagts upp för henne.

Anmäl
2016-04-11 01:11 #6 av: Aniara14

#4 "Nu skyller man på varandra - det är motbjudande att beskåda spektaklet..."

"Motbjudande" tycker jag faktiskt är alldeles för milt och snällt uttryckt.ArgArgArgArgArgArgArgArgArgArgKräksKräksKräksKräksKräksKräksKräksKräksKräksKräksKräks

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.