Kultur

Turkiet hotar Tyskland att

2016-05-31 10:27 #0 av: KimE

relationerna kan allvarligt försämras om Tyskland erkänner folkmordet i Armenien.

http://www.hurriyetdailynews.com/ankara-warns-berlin-over-armenian-bill.aspx?pageID=238&nID=99866&NewsCatID=510

Anmäl
2016-05-31 13:30 #1 av: hankans91

Då får man hoppas att Tyskland erkänner det. Sen tycker jag att EU kan börja göra ekonomiska sanktioner mot Turkiet också.

Anmäl
2016-05-31 14:01 #2 av: KimE

Eu har inget läge attinföra sanktioner mot Turkiet, för mycket handel, flyktingkrisen, att Turkiet stoppar den största delen av de IS krigare som kommer från EU. EU har inget att vinna på att försvaga Turkiet om det blir kaos i Turkiet så kommer krigen i mellanöstern in i europa.

Anmäl
2016-06-01 11:30 #3 av: [helga21]

En maktgalen president!

Anmäl
2016-06-12 19:00 #4 av: eskils

Hoppas att någon kan få bort Erdogan från makten snart! Hans fanatism känns som ett hot mot Tyskland och hela Europa.

"Tyska parlamentariker avråds från att resa till Turkiet. Efter att förbundsdagen röstade för att beteckna övergreppen mot armenier i det osmanska riket som folkmord, har reaktionerna från den turkiska ledningen blivit allt hätskare. Det är framförallt de folkvalda med turkiska rötter som hotas och fördöms. (...)

De har fått personskydd dygnet runt sedan  kampanjen mot dem blivit allt hätskare också från högsta ort. President Erdogan har ifrågasatt deras ursprung, talat om att de borde testas med blodprov och beskyllt dem för att vara den terroriststämplade PKK-gerillans förlängda arm."

SR


Anmäl
2017-03-18 11:43 #5 av: eskils

Turkiets diktator Erdogan vill gärna ha makt över Europa också. Han inser väl att Turkiet aldrig kommer att få bli EU-medlem, så då prövar han med kolonisering istället. I t ex Tyskland bor redan miljontals turkar och fler ska det bli:

"I ett tal direkt riktat till turkar bosatta i Europa under fredagen manade Erdogan att hans landsmän skulle föröka sig.

– Jag kallar alla mina landsmän, alla mina bröder och systrar i Europa. Skaffa inte tre barn, skaffa fem! Platsen ni bor på är ert nya hem. Gör anspråk på det. För ni är Europas framtid, sade Erdogan i talet, enligt lokal media."

SVT

Snacka om imperialist och rasist!!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.