Invandring och integration

Välkommen till Malmö

2016-06-26 15:30 #0 av: Spöket

Man känner sig rätt orolig för vad som ska hända i min stad, hur ska det gå?! Varför envisas politikerna med att blunda?
http://www.sydsvenskan.se/2016-06-26/sa-blev-malmo-fattigast-i-sverige

Anmäl
2016-06-26 17:33 #1 av: Hayabusa

Intressant artikel, även om den inte var någon nyhet för mig personligen. Malmö har hamnat i en ond cirkel som är svår att bryta. 

Anmäl
2016-06-29 12:22 #2 av: Hayabusa

Mer läsning om Malmö:

http://www.expressen.se/nyheter/longread/utanforskapet-inifran/grabbarna-pa-seved/

Anmäl
2016-07-01 20:17 #3 av: Hayabusa

”Malmö har på fyrtio år gått från välmående arbetarstad till en av landets fattigaste kommuner. Skyhög arbetslöshet. Stor invandring. Växande klyftor. Social oro … På många sätt är Malmös kris hela Sveriges – fast värre.”

"Berättelsen fortsätter med att det arbetar lika många människor i Västra hamnen idag som på varvstiden. Men de som byggde ubåtar då knackar inte kod nu. Industriarbetarna blev över – och utanför det nya med Malmö live, Turning torso och Niagara.

Malmö blev en fattig stad med fattiga invånare."

"Arbetslösheten i Malmö är dubbelt så hög som i riket. Sysselsättningsgraden har sjunkit till 65 procent; redan före höstens flyktingkris tog det åtta år innan ens hälften av nya flyktingar var sysselsatta. Drygt var femte elev lämnar grundskolan utan gymnasiebehörighet. Var tionde familj behöver försörjningsstöd. Nästan en fjärdedel av budgeten kommer från skatteutjämning och bidrag från staten. Dystra siffror radas på varandra."

"Malmö behöver enklare jobb och svårare skola. Och fler kommuner som delar på ansvaret för nyanlända. Malmö behöver hjälp från staten och inte bara skatteutjämning för all framtid.

När det skapas jobb här har de arbetslösa för dålig utbildning för att platsa. Det behövs enkla jobb för dem som aldrig annars kommer ikapp. Lägre löner är bättre än bidragsberoende, för den enskilde och för Malmö."

"Malmö är fantastiskt, men samtidigt en stad som så många vill se som bevis på att det mångkulturella samhället inte är möjligt. Beslutsfattarna kan inte vilja se det här som den nya berättelsen om Malmö, staden mitt världen."

http://www.hd.se/2016-07-01/storstad-fattig-som-glesbygd-malmo-maste-tanka-om

Anmäl
2017-01-12 20:00 #4 av: Hayabusa

"I dag mildras flera av Malmös problem med stöd från resten av Sverige. När staden plågas av en mordvåg som har dränerat hela Skåne på erfarna utredare kommer hjälp från andra polisdistrikt. Och kommunen får fem miljarder kronor i utjämningsbidrag varje år, en fjärdedel av budgeten.

Om resten av Sverige blir som Malmö, vem ska då betala?"

http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vem-ska-betala-om-sverige-blir-som-malmo/

Anmäl
2017-01-12 20:13 #5 av: Zepp

Menna.. nu får ni i Malmö ge er.. vi lade miljarder på Öresundsbron för att ni skulle kunna ta er till Köpenhamn och de där välbetalda jobben!

Glöm inte att ta med er passet om ni vill åka tillbaka hem!

Köpenhamn är numera en förort till Malmö.. eller om det är tvärt om?

På det så lade arbetarrörelsen flera hundra miljoner på att bygga Turning Torso.. för att ge Malmö en ny och framtidsinriktad skyline!

Och då har jag inte ens nämt alla miljarder som lgts på Hallandsåstunneln, för att ni skall spara 20 minuter när ni åker tåg norr ut.

Såå.. köp en bostadrätt i Turning Torso och ta ett välbetalt jobb i Köpenhamn!

Det där med att vara lågutbildad och lågavlönad har vi exporterat.. främst till Kina och andra länder i Asien!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-12 20:54 #6 av: Hayabusa

Öresundsbron är sannolikt en god investering (i motsats till annat). Järnvägstunneln genom Hallandsåsen ligger inte i Malmö, men dess förtjänst är inte en tidsbesparing på 20 minuter. 

Zepp - du ser inget problem i Malmös utveckling de senaste 35 åren?

" När Bill Stolpe jobbade på Kockums fanns det många välbetalda industrijobb i Malmö. Men i takt med att de försvunnit har skattekraften per invånare rasat – från 117 procent av genomsnittet i riket i slutet av 1970-talet till bara 85 procent i dag.

Invånarna i storstaden Malmö är nu lika fattiga som folk i småkommuner i norra Skåne och Norrlands inland.

Arbetslösheten i Malmö är dubbelt så hög som i landet i stort; sysselsättningsgraden har sjunkit till 65 procent, långt under rikssnittet på 78 procent.

Eleverna i Malmös skolor presterar sämre – hela 22 procent av barnen lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet mot 14 procent i hela landet.

Var tionde familj i Malmö tar emot socialbidrag som kostar skattebetalarna en miljard kronor om året. Allt fler behöver försörjningsstöd under lång tid. Utgifterna för de hemlösa gräver djupa hål i kommunens budget.

Det faktum att stadens invånare blivit allt fattigare har också gjort Malmö till en fattig kommun.

Av budgeten på 20 miljarder utgörs en fjärdedel av skatteutjämning och andra bidrag från staten."

Anmäl