Terrorism

Terrorister utanför Europa

2016-07-21 16:46 #0 av: [Nomen Nescio]

"Polisen i Brasilien har gripit flera personer som man misstänker ha planerat att genomföra terrorattentat i samband med OS i Rio de Janeiro.

De misstänkta terroristerna uppges ha kopplingar till Islamiska staten, rapporterar O Globo."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-07-21 17:33 #1 av: Huygens

Självklart är dom det, från Islamiska Staten, för dom är ju onda, onda, onda. Och så blir dom snabbradikaliserade nu för tiden, fortare än Nescafé.

Anmäl
2016-07-21 18:40 #2 av: [Nomen Nescio]

#1 Känns lite övermaga när just du tycker dig ha skäl att uttrycka dig sarkastiskt, med tanke på den världsbild du själv försöker missionera ut på diverse håll.


Anmäl
2016-09-19 10:05 #3 av: [Nomen Nescio]

Ett antal sprängningar plus ett knivdåd har skett inom loppet av några dygn i USA. Ännu har de dock inte kopplats till någon särskild organisation.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-misstankt-sprangladdning-i-new-york


Anmäl
2016-09-19 13:52 #4 av: [Nomen Nescio]

#3 "Explosionen i New Jersey kommer bara dagen efter en annan explosion skakade New York. Det var vid 20.30-tiden på lördagskvällen, svensk tid, som en explosion skakade Chelsea-området på Manhattan i staden. Explosionen skadade 29 personer och blåste ut fönstren på ett center för blinda.
Polisen i New York släppte på måndagseftermiddagen namn och bild på en person som de efterlyser. Mannen heter Ahmad Khan Rahami och är 28 år gammal, skriver Fox News. Enligt polisen ska han vara beväpnad och farlig."---

"Enligt CNN så misstänker myndigheterna att det kan röra sig om en terrorcell som är aktiv i både New York och New Jersey. Det var även New Yorks borgmästare Bill de Blasio säker på under måndagen, även om han tidigare inte velat uttala sig om vad det kan ha varit som legat bakom explosionerna."---

Expressen


Anmäl
2016-09-19 18:21 #5 av: [Nomen Nescio]

#4 Rahami har gripits efter en skottduell där två poliser skadades och han själv fick en kula i benet, enligt SVT.


Anmäl
2016-12-06 12:02 #6 av: [Nomen Nescio]

"Bevakningen har skärpts i Los Angeles efter ett hot om att spränga en av de mest trafikerade tunnelbanestationerna. Enligt myndigheterna har ett annat land larmat staden om ”ett specifikt hot” mot Metrons röda linje nära nöjesparken Universal Studios. "---

Omni


Anmäl
2016-12-23 07:44 #7 av: [Nomen Nescio]

"Enligt Australisk polis har man avvärjt en stor terrorattack planerad till nu under julhelgen i Melbourne. Idag kommer fem unga män att åtalas för förberedelse för terrorattack."---

"Enligt polisen planerade männen attacker mot Federation Square, järnvägsstationen Flinders Street och St: Pauls Katedralen . Alla platserna är belägna i centrala Melbourne populära både bland lokalbefolkningen och turister.
Dessutom ligger Melbournes stora Cricket arena på kort avstånd därifrån och där väntas upp emot 100 000 människor samlas på annandag jul då Australien och Pakistan möts i en testmatch.

De fem misstänkta är mellan 20 och 26 år gamla. Fyra av dem är födda i Australien med tunisisk bakgrund. Den femte är född i Egypten men är Australisk medborgare. Polis och säkerhettjänst har haft gruppen under uppsikt en längre tid."---

SR


Anmäl
2016-12-24 07:55 #8 av: [Nomen Nescio]

”IS fortsätter att uppmana till attacker mot samlingar under jul, där inkluderas kyrkor”, skriver USA:s federala polismyndigheter FBI och Homeland security i ett utskick till lokal polis som CNN tagit del av.

Utskicket är en varning för att terrorgruppen kan gå till attack, precis som i lastbilsdådet i Berlin där Anis Amri misstänks ha kört rakt igenom den årliga, välbesökta julmarknaden och dödat 12 människor och skadat 48.

Varningen utfärdades efter att terrorgruppen publicerat en lista via sina propagandaorgan där man pekar ut kyrkor runt om i USA som tänkbara mål. I listan ingår kyrkor och julfiranden i alla 50 delstaterna."---

Aftonbladet


Anmäl
2017-01-08 13:45 #9 av: [Nomen Nescio]

"En lastbil har rammat en folkmassa på ett promenadstråk i Jerusalem.Minst fyra personer har dött och 15 personer har skadats, rapporterar Haaretz.
– Det är en terrorattack, säger en talesperson för polisen på israelisk radio.
Händelsen inträffade på Armon Hanatziv-promenadstråket. Enligt polisen avvek lastbilsföraren plötsligt från vägen och körde rakt in i en grupp människor som just skulle gå på en buss. Offren är alla soldater, enligt polisuppgifter till AFP."---

"Minst fyra personer har dött och 15 har skadats, varav flera allvarligt. Offren är enligt Haaretz tre kvinnor och en man – alla i 20-årsåldern."---

Aftonbladet


Anmäl
2017-01-30 07:20 #10 av: [Nomen Nescio]

Sex personer har skjutits till döds i en moské i Québec under kvällsbönen på söndagskvällen och två förmodade gärningsmän har gripits av kanadensisk polis. Något motiv har ännu inte offentliggjorts, men polis och myndigheter betecknar det som en terrordåd.

Källa. 


Anmäl
2017-01-31 06:16 #11 av: [Nomen Nescio]

#10 En 27-årig universitetsstuderande med högerextrema åsikter har formellt anklagats för terrorattentatet i Québec.

Källa.


Anmäl
2017-04-09 11:53 #12 av: Carpinus

Minst 21 människor har dödats och 50 skadats vid en explosion i en koptisk kyrka i Egypten idag. 

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/explosion-i-egyptisk-kyrka


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.