Kyrkan. Religion och politik

Kristna kyrkor nytt terroristmål?

2016-07-27 12:36 #0 av: [Nomen Nescio]

"En präst som önskade en öppnare och varmare värld, och hade regelbundet samarbete med företrädare för ortens muslimska samfund. Så beskrivs Jacques Hamel, 86, som i morse mördades genom halshuggning av två män som tog sig in i hans kyrka. ”Han var någon som gav sitt liv för andra. Vi i moskén är förstummade,” säger imamen och vännen Mohammed Karabila till le Figaro."---

SVT

Dessvärre innebär denne samförståndssökande prästs död att utvecklingen riskerar gå mot en slutnare värld. Kanske är det inte bara synagogorna som kommer att behöva förstärkt bevakning i fortsättningen?

"Storbritannien tar hotet mot kristna tillbedsplatser på högsta allvar och har höjt säkerhetsnivån för 47 000 kyrkor i landet efter attacken som är den första inuti en västerländsk kyrka som IS har tagit på sig, rapporterar Daily Mail.
Antiterror-polis arbetar febrilt med att säkra tryggheten i Storbritannien för att undvika att attacker liksom den som inträffade i Frankrike ska kunna upprepas i den egna nationen.

– Efter de senaste händelserna i Frankrike vill vi återigen trycka på vår säkerhetsvarning till kristna tillbedsplatser och har gjort vårt yttersta för att sprida informationen i dag. Vi tar också det här tillfället i akt att be dem att se över sina säkerhetsrutiner i förebyggande syfte, säger Neil Basu vid säkerhetspolisen i Storbritannien till Daily Mail."---

"Attacken mot kyrkan i Saint-Étienne-du-Rouvray var inte en slump utan ett planerat dåd vilket ska ha bevisats av att Adel Kermiche, en av de två unga gärningsmännen som utförde mordet och gisslantagandet, i en filmad telefonkonversation sagt till en vän "jag kommer att göra en kyrka" för två månader sedan.

En nunna som lyckades fly har berättat för Washington Post hur "gärningsmännen spelade in sig själva. De utförde en form av ceremoni runt altaret på arabiska. Det är fasansfullt", innan de skar av halsen på Jacques Hamel.

– Som vi har sett har IS och andra terroristgrupper attackerat såväl kristna som judar och andra grupper i både väst som omvärlden. Terrorhotet är konstant och vi uppmanar allmänheten att uppbringa mod."---

GP


Anmäl
2016-07-27 12:39 #1 av: [helga21]

Och här står mera om det Skrattar

http://politik.ifokus.se/discussions/5797ddbc8e0e74535900111c-nytt-terrordad-i-frankrike?discussions-1

Anmäl
2016-07-27 12:46 #2 av: [Nomen Nescio]

#1 Javisst (och här också), men reaktionen i Storbritannien kanske är inledningen till en ny fas och kan vara värt en egen rubrik. 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.