2016-08-11 14:27 #0 av: [Nomen Nescio]

"Nu har ett nytt förslag tagits fram av Norges politiker från center- och vänsterpartierna Ap (Arbeiderpartiet), KrF (Kristelig Folkeparti), V (Venstre), S (Senterpartiet) och SV (Socialistisk Vensterparti), skriver norska NRK.

Initiativet till förslaget togs av partierna redan förra hösten och nu presenteras det femtio sidor långa dokumentet som berör flera olika punkter. En av dem handlar om huruvida man ska få bära slöja, niqab eller burka i skolan och på offentliga arbetsplatser. Förslaget är att förbjuda bärandet av ovannämnda plagg. Anledningen till detta handlar enligt partierna om integration.
- För att förbättra integrationen måste vi få ett större deltagande i det offentliga, då kan vi inte täcka ansiktet, sa Jette F. Christensen, vice partiledare för Ap på presskonferensen där förslaget presenterades enligt NRK."---

"Fremskrittspartiet har inte deltagit i samarbetet med förslagen, men menar att de själva föreslog samma sak för flera år sedan.
- Hjärtligt välkomna, en så där tio år efter Fremskrittspartiet. Det är glädjande att det kommer nu, även om det är tio eller elva år efter att vi föreslagit samma sak, sa Mazyar Keshvari, Fremskrittspartiets invandringspolitiske talesperson till NRK.

Sveriges Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson har valt att inte kommentera förslagen men hennes pressekreterare Natali Sial sa till Expressen att det inte är en fråga som överhuvutaget finns på tapeten i Sverige."


GP