Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kyrkan. Religion och politik

EU-dom: religion ej skäl f. könsuppdelad simskola

2017-01-10 19:29 #0 av: Nomen Nescio

"Föräldrar får inte av religiösa skäl vägra låta sina döttrar delta i simundervisning ihop med pojkar. Det slår Europadomstolen fast i en ny dom.
Moderaten Elisabeth Svantesson menar att domen bör få konsekvenser även i Sverige.
– Jag tycker inte att Sverige ska anpassa sig, utan tvärtom måste föräldrarna anpassa sig efter det som gäller här, säger hon."---

http://www.expressen.se/nyheter/europadomstolen-skolan-viktigare-an-religionen/


Anmäl
2017-01-12 00:52 #1 av: RobinEH

"– Det är en viktig del av integrationsprocessen att man inte delar upp pojkar och flickor. I Sverige vill vi göra saker tillsammans, och det tycker jag att vi ska värna om."

Hela grejen med dimensionerna av religionsfrihet i Sverige behöver omarbetas, speciellt med tanke på stenåldersreligionen Islam. 

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 01:38 #2 av: m2studio

Om jag inte vill dricka alkohol, ska inte sätta foten i baren tycker jag. 

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.