Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Boendebråk #3

2017-04-10 19:53 #0 av: Tjeja

Då den föregående tråden  engagerat och samlat så många inlägg att den blivit lång startar vi en ny fortsättningstråd om detta med boendebråk. Förra tråden finns att läsa här!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-04-10 20:20 #1 av: Carpinus

Under våren (februari-maj) stänger migrationsverket 183 direktupphandlade boenden, och 16.000 personer skall erbjudas andra placeringar eller boendeformer. Detta för att det inte skall finnas förläggningar med tomma platser. Man beräknar att omflyttningarna skall ske för ungefär 1000 personer per vecka. Där så är möjligt erbjuds platser i närområdet, annars blir det flytt till andra orter i landet.  Återstår att se vad det kommer att föra med sig i form av oro och konflikter...

#0 Tack för den nya tråden, men har vi inte hoppat över "Boendebråk # 2"? Skämtar


Anmäl
2017-04-10 20:30 #2 av: Tjeja
#1 Hoppat över boendetråd 2?  läs första inlägget i förra tråden
så ser du att den är tråd nr 2 egentligen.. bara inte numrerad!  Skämtar


Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-04-10 20:46 #3 av: Carpinus

#2 Ja, jag förstår resonemanget och vet historien, tänkte bara att den som inte följt de här trådarna tidigare kanske funderar över vad som hände med tvåan....


Anmäl
2017-04-10 21:19 #4 av: Fillifjonkan60

#3 Ja jag undrade faktiskt var tråd 2 var nånstans Skrattar

Anmäl
2017-04-11 12:07 #5 av: Tjeja

#4 Då fick du förklaringen i #2 då! 😆

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-04-12 17:47 #6 av: Fillifjonkan60

#5 Tummen upp

Anmäl
2017-04-12 21:53 #7 av: Tjeja

Fast nu när en massa boenden skall stängas ner (runt 1250 st läste jag någonstans), lär ju just boendebråken minska dem med...

Frågan är vart bråken hamnar då istället.. ute i samhället är jag rädd för!..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-04-12 22:45 #8 av: Carpinus

#7 Ja, det verkar vara lugnare nu - om det beror på att man lyckats sovra bort de värsta boendena när man skurit ner, eller om det är en ny strategi med återrapporteringen från polisen, det kanske klarnar med tiden.


Anmäl
2017-04-18 17:50 #9 av: Carpinus

Av Bert Karlssons företags fyrtio asylboenden återstår nu elva. Karlsson har för avsikt att bygga om vissa av de tidigare boendena till lågprishotell, bland annat Stora Ekeberg, välkänt från tidigare bråktrådar.

http://www.expressen.se/gt/bert-karlssons-nya-storsatsning/


Anmäl
2017-05-04 09:52 #10 av: sponny

(kanske inte ett "bråk" men ett problem)

Transpersoner trakasseras på asylboende

- De sade "Du är gay vi vill inte ha folk som är gay här, vi ska döda dig", berättar Karol, som hon vill kalla sig. Vi frågar Karol vad personalen på boendet gjorde när de fick veta att hon blivit hotad och trakasserad.

- När jag berättade det för personalen sade de att jag skulle tona ner min homosexualitet. Att jag inte skulle klä mig som jag gjorde och inte gå som en homosexuell, säger Karol.

Hon berättar att det var just därför hon flydde från Irak, att hon där blev hotad till livet för att hon var en transperson. Och att hon trodde att hon skulle kunna få vara den hon är här i Sverige.

Tydligen inte, dels när man funderar på moralpoliserna i förorten. Och det enkla faktum att en persons hela uppfostran och kultur inte försvinner som i ett trollslag när man kliver över gränsen.

EDIT: ännu en tanke. När man sedan ber om hjälp blir svaret: du kanske inte ska skylta så mycket med din gayighet. Så mycket var allas lika värde värt.

Anmäl
2017-05-11 13:37 #11 av: Carpinus

Rättegången mot de fem tonåringarna som begick en våldtäkt mot en minderårig gosse som vi uppmärksammat i en tidigare tråd  vandrade ända upp i HD, som fastslog domen från hovrätten. Försvarsadvokaten hade överklagat utvisningsbeslutet, men utvisningen fastslogs och gäller tio år. Om den kommer att verkställas i praktiken återstår väl att se...

Källa.


Anmäl
2017-05-11 13:53 #12 av: m2studio

Asylboende förtjänas bra betalning från myndigheterna som har bra vaktsystem och security för personal tycker jag. Alla dem boende som finns inte har sådana system och ägarna vill bara tjäna mera mera och inte tänker på konsekvenserna som kan drabba ett stort samhälle.  

Anmäl
2017-05-14 12:03 #13 av: Carpinus

En väktare uppger sig ha blivit beskjuten från en bil vid ett asylboende för ensamkommande barn i Sjuntorp, och Trollhättans kommun bekräftar att det har förelegat ett hot mot boendet. Vilket sorts hot och från vilka kretsar framgår i nuläget inte.

Källa.


Anmäl
2017-05-15 21:43 #14 av: Carpinus

Vid ett bråk på ett asylboende i Östersunds kommun blev en av de boende slagen i ansiktet upprepade gånger, sparkad i magen och hotad med kniv av en annan asylsökande.

Gärningen motsvarar två månaders fängelse, men eftersom den dömde är ostraffad i Sverige ådömdes han villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sparkade-och-slog-man-pa-flyktingforlaggning


Anmäl
2017-05-16 20:04 #15 av: Hayabusa

#13 Verkar ha varit ett missförstånd. 

"Dramat utanför ett boende för ensamkommande flyktingbarn utanför Trollhättan kan vara ett missförstånd, enligt polisen. En väktare som ska ha blivit beskjuten blev nog inte beskjuten. Och det som troddes vara ett hot mot boendet var förberedelser för en polisinsats."

Poliser letade tydligen efter knark. Läs mer här:

https://www.hd.se/2017-05-16/drama-vid-flyktingboende-var-missforstand

Anmäl
2017-05-16 20:34 #16 av: Carpinus

#15 Det verkade lite löst i konturerna redan från början. Hade inte väktaren uppfattat "skottlossning" (vad det nu var), så hade det säkert löst sig smidigare.


Anmäl
2017-05-18 09:52 #17 av: Carpinus

Polisen och Trollhättans kommun har nu talat ut om hur det kunde gå så snett i kommunikationen dem emellan beträffande "hotsamtalet".

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/extramote-mellan-kommun-och-polis-efter-sjuntorps-skotten


Anmäl
2017-05-22 11:22 #18 av: Carpinus

En man på ett asylboende i Kosta sitter anhållen hos Polisen i Växjö misstänkt för olaga hot, efter att han enligt anmälan hotat personal på boendet till livet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/hot-pa-flyktingboende-man-anhallen


Anmäl
2017-06-15 13:56 #19 av: Carpinus

Det har ju blivit några trådar om bråk på flyktingförläggningar, men nu verkar det ha lugnat ner sig. Förhoppningsvis beror det på att man nu tajtar upp boendena, plockar bort en del lycksökare och lär av sina misstag, jag vill tro att det är så. Men det kan givetvis även bero på att man lärt sig att lägga locket på.

Jag har skrivit en hel del i dessa trådar. Min avsikt har inte varit att misstänkliggöra flyktingar, jag har förståelse för att boendeförhållandena kan vara deprimerande och framkalla reaktioner som man under normala förhållanden inte skulle ha gjort sig skyldig till.  Men självklart finns det en del rötägg bland så många människor, så är det ju även i andra sammanhang (det räcker att se på läktaren på ett fotbollsderby). 

Det jag har svårt att se något förmildrande i bland bråken på asylboenden är:
1/ Bråk av religiös karaktär eller mellan folkgrupper
2/ Barn- och kvinnomisshandel
3/ Bacha bazi.
Det sistnämnda är ett fenomen som jag inte hade hört talas om innan jag började följa incidentrapporter och rättsfall kring asylboendena. Bacha bazi kallas även "pojklekar", och kommer i sin traditionella form i bland annat Afghanistan till uttryck i att pojkar i förpubertal ålder dansar på olika sorts fester för att därefter våldtas av vuxna män i publiken. Sannolikt är det mer en maktuppvisning än något sexuellt betingat.

Den som granskade bråkrapporter och rättsfall kunde snart upptäcka att det plötsligt dök upp onormalt många rapporter om att yngre pojkar som gruppvåldtagits av äldre killar, och till slut dök begreppet bacha bazi upp i någon artikel.

Nu  uppmärksammar SVT bacha bazi, och har bevistat en föreläsning av Mustafa Panshiri, tidigare polis men numera föreläsare på heltid om integration. SVT skriver:
"I fem olika rättsfall har femton ensamkommande pojkar från Afghanistan under drygt ett år runt om i Sverige dömts för gruppvåldtäkter på andra pojkar.
– Jag skulle inte bli förvånad om det finns ett mörkertal för det här är ingenting man helst vill prata om. Det är långt ifrån alla afghaner som sysslar med det här. De flesta tycker det här är jättehemskt. Man vill inte ha med det att göra. Men man kan nog inte komma ifrån att det förekommer där, säger Mustafa Panshiri."---

SVT Väst ringer upp fem Afghanistankännare, forskare och biståndsarbetare, och samtliga känner till bacha bazi, men på svenska asylboenden verkar kännedomen om fenomenet vara sämre. Hoppas Panshiris föreläsningar och SVT:s granskning kan leda till en förbättring på den punkten.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-granskar-overgrepp-bland-ensamkommande

Se även SVT Opinion: "Vi måste våga prata om övergreppen bland ensamkommande".

Även denna tråd.


Anmäl
2017-06-16 18:53 #20 av: Carpinus

#19 Ett uppmärksammat mord i Malmö verkar ha anknytning till ämnet i föregående inlägg.

http://www.expressen.se/kvallsposten/16-aringen-filmades-efter-kyrkogardsmord/


Anmäl
2017-07-22 12:10 #21 av: Carpinus

Knivslagsmål på asylboende i Hultsfred mellan två killar i tjugoårsåldern. En av dem är allvarligt skadad, den andre lindrigare. Den lindrigast skadade är misstänkt för försök  till mord, den andre är misstänkt för grov misshandel.

Källa.


Anmäl
2017-07-30 04:59 #22 av: Carpinus

En man sköts igår ner med ett flertal skott från en eller flera gm på ett boende i Tyresö för ensamkommande barn. Den skadade fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Ingen har gripits för dådet.

Källa.


Anmäl
2017-07-31 11:21 #23 av: Carpinus

Född 1970 men tydligen bortskämd med maten:

"En man knivhotade under söndagskvällen en i personalen på asylboendet på Sandviksvägen i Växjö.

– Ett par har varit nere i matsalen och kommit i konflikt med personalen. De har inte fått någon mat som de vill ha. Då drar mannen fram en kniv och hotar en i personalen, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare i Växjö."---

http://www.expressen.se/kvallsposten/personal-pa-asylboende-i-vaxjo-blev-knivhotad/


Anmäl
2017-07-31 15:24 #24 av: Hayabusa

#23 Sjukt.

Anmäl
2017-08-06 00:56 #25 av: Tjeja

#23 och #24 Nästa gång jag inte blir serverad oxfilé med beasås och färska vårprimörer från Mongoliet när jag beställer det på McDonalds skall jag döda personalen där på grund av dålig service! GRATIS ska jag ha det också! Yrar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.