Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Asylsökande med dubbla identiteter

2017-05-01 06:18 #0 av: Skorpion76

Personer som söker asyl i Sverige kan tydligen skaffa sig dubbla identiteter genom att besöka olika myndigheter. Det här berättade de på nyheterna fredagen den 8 april. Det här vill skatteverket få möjlighet att kolla upp för att kunna få stopp på på det. Den möjligheten har de inte idag, vilket er kriminella invandrare full frihet att begå brott här i Sverige.

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2017-05-01 07:18 #1 av: Aleya

Källa på detta? Skulle vara intressant med en nyhetsartikel med koppling till detta.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-05-01 07:33 #2 av: Carpinus

#1 Framgooglat: nyhetsinslag TV4 den 14 april. Brödtext: "Uppåt 50 procent av de som söker asyl registrerar olika personuppgifter hos olika myndigheter. Skatteverket kräver nu därför att få ta del av andra myndigheters uppgifter. De falska personuppgifterna utnyttjas i många fall i brottslig verksamhet."

Kommentar krönikören Peter Santesson på Dagens Samhälle: "Skatteverkets uppgifter om det utbredda bruket av dubbla identiteter är allvarliga. Därför är det bra att frågan nu får uppmärksamhet."---

Se "Myndigheterna har slapp inställning till identitet".


Anmäl
2017-05-01 08:00 #3 av: Aleya

#2 tackar.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios

Anmäl
2017-05-01 12:10 #4 av: eskils

#0 Ja, hög tid att myndigheterna öppnar ögonen och skyndsamt tar itu med detta problem! Törs man hoppas på att vår snigelregering kan åstadkomma en ändring inom ett års tid?

Fusket med identiteter omnämndes också i #87 i den här tråden:

"Något som försvårar utvisningar och avvisningar är att många asylsökande uppträder under flera identiteter, och kan kvittera ut olika bidrag i olika namn, t ex nystartsbidrag + sjukpenning + lån samtidigt, för en person med 3 identiteter. Dessutom utnyttjas de falska personuppgifterna i brottslig verksamhet. Detta problem har man inte kunnat komma åt hittills, pga sekretessbestämmelser mellan myndigheter.

Nu tar Skatteverket initiativ till att ändra på de reglerna. Tummen upp"


Anmäl
2017-05-05 13:20 #5 av: Carpinus

I samband med att en utredning om åtgärder mot grov organiserad brottslighet presenterades idag tog utredaren Lars-Erik Löfvdén upp den systematiserade användningen av falska identiteter. 

"Utredningen pekar på stora problem med falska identiteter och felaktig folkbokföring. Löfvdén pekar på att en person kan ha fem identiteter i folkbokföringen och att när man hämtar ut ett förnyat körkort så sker ingen kontroll om personen som hämtar ut det är rätt person. Löfvdén välkomnar att regeringen redan aviserat en utredning om att id-handlingar ska utfärdas av en myndighet.
- Det är väldigt, väldigt angeläget att det kommer på plats snart, säger han.

Utredningen föreslår ett nytt brott, folkbokföringsbrott, när man lämnar felaktiga uppgifter om sin folkbokföring. Ett annat förslag är att möjliggöra hembesök för att kontrollera att personer verkligen bor där de är skrivna."---

Justitieminister Morgan Johansson säger att det är komplicerat att förändra systemet med utfärdande av ID-handlingar.

Källa

Tidigare tråd i ämnet.


Anmäl
2017-05-05 16:05 #6 av: Carpinus

En man i Göteborg som ursprungligen greps för kidnappning (misstankarna kvarstår) sitter nu häktad för narkotikabrott och urkundsförfalskning. Det senare beror på att han hade ett pass på sig som är utskriven på en man efterlyst för terrorbrott i Belgien.

GP skriver:  "Min klient har berättat att han sökt asyl i Sverige och fått avslag. Han höll sig då undan och köpte ett annat pass, för att använda i samband med en ny ansökan, säger advokat Mia Sandros.
Att mannen betalade för en handling som tidigare brukats av en person som påstås ha finansierat terrorism i Belgien var, enligt Sandros, en ren tillfällighet.
30-åringen, som befunnit sig i Göteborgstrakten i mer än fyra år och periodvis levt som papperslös, har haft ett antal olika identiteter och detta är orsaken till att polisen vill undersöka honom närmare."---


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.