Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Venezuela

2017-05-24 21:35 #0 av: Hayabusa

Venezuela är ett land som ofta hyllats av vänstern. Faktiskt så sent som 1:e maj med en banderoll. Så mycket "hopp" verkar det dessvärre inte vara i dagens Venezuela. 

" Häromdagen kom ändå en officiell bekräftelse på sönderfallet. Hälsoministern medgav att spädbarnsdödligheten på ett enda år har ökat med 30 procent och mödradödligheten med 66 procent. På sjukhusen finns inte mediciner, sprutor eller ens bomull. Ofta saknas elektricitet. Läkare opererar patienter på blodiga bårar då de saknar vatten eller rengöringsmedel. Malaria har kommit tillbaka med full kraft i det land som enligt Världshälsoorganisationen en gång i tiden var först i världen med att utrota sjukdomen.

Regeringen svarade omedelbart – med att avskeda den frispråkiga ministern.

Vissa svenska journalister förklarar Venezuelas kris med att det för landet så viktiga oljepriset har sjunkit. För dem måste det vara ett mysterium att inte svält och malaria härjar i oljelandet Norge. Men problemet var inte bara att Venezuelas enorma oljeinkomsterna under 00-talet försvann i konsumtion och korruption, utan att de gav regimen en känsla av makt. Den trodde att den kunde göra vad som helst, jagade bort företagen med priskontroller och konfiskation och förstatligade produktionen och handeln, till jubel från Europas extremvänster. Resultatet blev till slut att föräldrar i det som brukade vara Latinamerikas rikaste land nu adopterar bort barn som de inte har råd att ge mat.
Det gick med andra ord som det alltid gör när statssocialism förverkligas. De säger alltid att ingen ska få tjäna pengar på folkets bröd och resultatet blir alltid att folket blir utan bröd."

http://www.aftonbladet.se/a/6OQXz/venezuela-har-gatt-sonder--hyllas-anda-av-extremvanstern

Anmäl
2017-05-25 15:08 #1 av: lordgortor

Det spelar ingen roll om det är höger eller vänster som styr. Om styret är korrupt och inkompetent blir resultatet detsamma. Sydamerika har en lång historia av odugliga regimer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.