Politiska partier

Almedalsveckan 2017

2017-06-17 10:06 #0 av: Carpinus

Årets Almedalsvecka närmar sig, och programmet är tillgängligt. Misstänker att det allmänna intresset inte är fullt så stort som politiker och opinionsbildare tror, men visst finns det en del intressanta diskussioner att ta del av för den samhälls- och politiskt intresserade.

Stefan Löfven har meddelat att han inte kommer i år utan planerar att möta väljare på annat sätt. Några som dessvärre kommer är den uttalat nazistiska  Nordiska Motståndsrörelsen, vilket har skapat en hel del turbulens och orsakat ett knippe återbud. Bland dem som inte kommer på grund av nazisternas närvaro är Vänsterpartisten Rosanna Dinamarca - inget ont som inte för något gott med sig... 

Säkerheten har höjts några snäpp från tidigare år med tanke på attentatsrisk och nazisternas närvaro, och bl.a. kommer trafikinskränkningarna  att tillämpas striktare än tidigare.

http://www.almedalsveckan.info/ 


Anmäl
2017-06-17 17:29 #1 av: Cragan

intressant att se att politiker fortsätter med strategin som beviserligen inte funkar dom försökte/försöker tysta sd genom att vägra debattera dem resultatet dom har växt sig större, kommer samma sak nu hända med nordiska motståndsrörelsen?

en ide som ej ifrågasätts har ju lättare att få fäste o växa än en ide som blir ifrågasatt intelektuellt.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2017-06-17 21:38 #2 av: Tjeja

Skulle de inte sluta med Almedalsveckan nu när de börjat med Järvaveckan istället?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-06-17 21:58 #3 av: Carpinus

#2 Nog är det lite tårta på tårta med politikertalen med 14 dagars mellanrum, men Almedalsveckan är trots allt ett så mycket större arrangemang: förra året var det 3794 evenemang  med 1756 arrangörer och 7541 medverkande.

#0 Länken fungerar inte , här är en annan.


Anmäl
2017-06-17 22:04 #4 av: Tjeja

Almedalsveckan har blivit ett jippo för inbördes beundran/kritik politiker emellan och som känns helt verklighetsfrånvänt.

Järva känns mer som för vanligt folk. Ingen behöver vara rik för att besöka Järva liksom. Jag hoppas Järva växer till och att de lägger ner Almedalen där bara "politikeradeln" och deras "papparazzi" samlas.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-06-18 11:56 #5 av: Carmarino

Almedalen är väl till för att politiker och mediafolk ska få en trevlig - gratis - vecka på Gotland, med mingel, snittar och rosévin.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-18 12:45 #6 av: Carpinus

Jag skall inte försvara Almedalsveckan, för jag är ingen entusiast själv. Men jag gjorde en snabbskumning inom några kategorier av sådant som sänds direkt på nätet, och de här seminarierna kan jag väl tänka mig att titta in på: "Var i Sverige smäller det nästa gång", "Hur ska Sverige skyddas mot terrordåd", "Kriminalitet i välfärden", "Har Sverige blivit ett paradis för kriminella?", "Hur bygger vi svenskt försvar och säkerhet i en oroligare omvärld?", "Om hot och våld inom idrotten", och"Gängskjutningar, internationella stöldligor, smash & grab - vart är vi på väg",

Nu är det inte alls säkert att jag väljer alla eller ens någon av de ämnena, men visst finns det sådant som kan vara av intresse!


Anmäl
2017-06-18 12:58 #7 av: Tjeja

Har Sverige blivit ett paradis för krimminella?

Svar: Ja... tragiskt att sveriges politikerkår kommit på att ställa sig den frågan först nu!

Svaret har varit självklart i många många år redan!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-06-18 13:03 #8 av: Carpinus

#7 Jovisst, så är det i och för sig. Men politikerna är inte så dominerande på Almedalsveckan som man kan tro - just den diskussionen är det Svensk Handel och Handelsanställdas förbund som arrangerar.Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.