2013-10-01 19:48 #0 av: Jimmy.L

Just nu pågår det ett stadsbesök från Portugal i Stockholm. Stadsbesöket kommer att avslutas i Malmö på torsdag.

Foto: Kungahuset.se

Programet för stasbesöket ser ut på följande sätt:

 

Tisdag 1 oktober

Presidentparet anländer på eftermiddagen den 1 oktober till Arlanda där kronprinsessparet möter.
Fototillfälle.

Statsbesöket inleds med en kortege från hovstallet, högtidlig välkomstceremoni på Kungliga slottet och ett privat möte med kungaparet, kronprinsessparet och prins Carl Philip.
Fotopool - Hovstallet.
Fotopool - Leijonbacken.
Fototillfälle - inre borggården.
Fotopool - gruppfoto.

Presidenten träffar senare på eftermiddagen statsminister Fredrik Reinfeldt för överläggningar, som följs av en presskonferens i Rosenbad. Språk: engelska.
Presskonferensen direktsänds på www.regeringen.se.
Fototillfälle - ankomst.
Fotopool - mötesrum.

På kvällen ger kungaparet ger en galamiddag för presidentparet på Kungliga slottet. Kronprinsessparet och prins Carl Philip deltar.
Fotopool.

Onsdag 2 oktober

Onsdagen inleds med möte hos riksdagens talman Per Westerberg.
Fototillfälle - ankomst.
Fotopool.

Därefter deltar presidenten och kungen i ett Business Forum på Näringslivets hus. Vid forumet deltar handelsminister Ewa Björling och Portugals ekonomiminister António Pires de Lima, Business Swedens styrelseordförande Bo Dankis och Jens Spendrup, ordförande i Svenskt Näringsliv.
Fotopool.
Platser för ackrediterade reportrar.

Programmet fortsätter i Stockholms stadshus med ett svensk-portugisiskt event inom området mode och design med handelsminister Ewa Björling som värd. Det inleds med en presentation för presidentparet och kungaparet av innovativa produkter på textilområdet. Ett tjugotal svenska modeföretag och portugisiska producenter medverkar.
Begränsat fototillfälle.

Stockholms stad bjuder på lunch i stadshuset med Stockholms kommunfullmäktiges ordförande, Margareta Björk, och finansborgarrådet Sten Nordin som värdar. Vid lunchen deltar presidentparet, kungaparet och kronprinsessparet.
Fotopool.

På eftermiddagen besöker presidentparet och kungaparet Ericsson Studio i Kista. Ericssons VD Hans Vestberg presenterar hur det uppkopplade samhället tar form och hur företaget utvecklar kommunikationsteknik som ger stöd åt hela samhällen. Vid besöket i Kista kommer även ett antal mindre företag verksamma i Kista Science City att visa nya innovativa produkter och tjänster.
Fotopool.

På kvällen är presidentparet värdar för en mottagning.
Fotopool.

Torsdag 3 oktober

Presidentparet, kronprinsessparet och civil- och bostadsminister Stefan Attefall anländer tillsammans till Sturups flygplats på torsdag morgon. De möts av landshövdingen i Skåne, Margareta Pålsson, och hennes man Lars Pålsson.
Fototillfälle.

Programmet i Skåne inleds i Lund med ett besök på Ideon Gateway. Där kommer presidentparet och kronprinsessparet att få en inblick i hur man bygger en helt ny stadsdel för världsledande forskning och innovation. Civil- och bostadsminister Stefan Attefall deltar. Ordföranden i Lunds kommunfullmäktige, Annika Annerby Jansson, möter.
Fotopool.

I Malmö besöker presidentparet, kronprinsessparet och civil- och bostadsministern Turning Torso. Ordföranden i kommunfullmäktige i Malmö, Kent Andersson, möter. En presentation om Malmös utveckling från tung industristad till modern kunskapsstad äger rum.
Fototillfälle - ankomst.
Fotopool.

Statsbesöket avslutas tidig eftermiddag i landshövdingens residens i Malmö där kronprinsessparet tar farväl av presidentparet.