2013-11-06 18:38 #0 av: julatopp7018

En kvinna i 60-års åldern fick för sig att angripa av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

 Foto från commons.wikimedia

 Kvinnan uttalar sig i Aftonbladet om attacken;

- Jag sa att jag tycker han är en fascist. Sedan slängde jag tårtan. Han hann säga "Vad faaa," sen hörde jag inte mer, berättar hon.

Hur kan man tycka det är okej att trycka upp en tårta i ansiktet på en annan människa bara för man inte gillar vad denna har för åsikt?

Många politiker har genast tagit avstånd från detta tex Göran Hägglund på Twitter: "Läser om tårtattack mot Jimmie Åkesson. Hur mkt man än ogillar hans politik är det oacceptabelt att gå till handgripligheter."

Än så länge har jag i skrivande stund inte hört stadsministern uttala sig och det är lite märkligt då han i våras var snabb att kalla till presskonferens om hulliganerna som hotade en tränare i fotbolls Allsvenskan.

Våld och hot är aldrig acceptabelt oavsätt vad man tycker om en politiker eller en annan människa. Tyvärr är denna händelse inte unik då det förekommer både våld och hot mot politiker oavsätt parti tillhörighet. Läst om vissa som tycker det är lite små roligt men hur roligt tycker ni själva att någon ute på gatan skulle smyga sig fram och trycka upp en tårta i ansiktet på dig lika roligt då med?

Hur vill vi ha det i vårat samhälle vill vi ha politiker som måste färdas i bepansrade fordon och avstängningar av gator och torg och att dom omges av ett dussin livvakter och poliser för att våra politiker skall slippa bli utsatta för våld?

Diskutera händelsen här