Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
12 Politiska partier

Mot våldet

2013-12-23 13:28 #0 av: julatopp7018

Lite mer än en vecka var gått sen ett 30-tal nazister ur den extrema gruppen Svensk Motståndsrörelsen gick till angrepp vid Kärrtorp centrum i Stockholm.

Media tror jag aldrig har rapporterat så mycket sen SMR gick till attack med flaskor, smällare och bengaler. Känns bra att media rapporterar om dessa människor som begår våld för sin politiska åsikt och dessa extrema grupper skall granskas av media. Men man får inte glömma bort den vänsterextrema rörelsen som även den misshandlar och hotar dom människor som inte delar deras politiska åsikter.

Alla skall ha rätten att utrycka sig sina politiska åsikter på forum och på gator och torg eller i hemmet utan att bli hotad eller bli misshandlade. Den rättigheten ska vi vara rädda om, mellan 16.000  - 20.000 människor slöt upp i söndags för att visa att rasism och våld är något som vi vanliga människor inte stöder.

Nästa år är det val, skall SMR, AFA och RF bestämma vilket parti man skall rösta på och hota med våld mot andra som inte delar deras extrema åsikter? Våga säga nej till det politiska våldet. Det är våra gator och tog inte deras.

Medarbetare på Militärhistoria

Anmäl
2013-12-23 15:20 #1 av: [Calle64]

Äntligen en bra trådstart! Tack för den.

Anmäl
2013-12-23 17:54 #2 av: fatcat

Väl skrivet!Glad

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-12-27 23:01 #3 av: [ElisabethYL]

Jättebra skrivet!

Anmäl
2014-12-15 09:17 #4 av: Jimmy.L

Jag hoppas verkligen att det inte blir bråk idag.

http://www.metro.se/nyheter/polisen-vi-ar-rustade-for-en-ny-nazistattack-i-dag/EVHnln!XG7NseKLDsnnY/

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2014-12-15 11:04 #5 av: [Söderort]

Tydligen har AFA misshandlat en ur nordisk ungdom han ligger på intensiven.

"Under gårdagen anordnade Nordisk Ungdom en julmiddag i Stockholmsområdet. Sent på kvällen blev en av deltagarna, som då befann sig utanför lokalen, anfallen av ett stort antal maskerade personer med tillhyggen och pepparspray.

Han kördes senare till sjukhuset och har under natten opererats för en blödning mellan skallbenet och hjärnan och är nu under intensivvård. Läget beskrivs som kritiskt men stabilt."

http://nordiskungdom.com/2014/12/14/det-politiska-valdet-maste-fa-ett-slut/

Anmäl
2014-12-15 12:07 #6 av: [sanna70]

Äntligen lite sanning

"Det politiska våldet i Sverige har hittills inte tagits på allvar. Den upptrissade tonen mot Sverigedemokraterna sänder ut otäcka signaler till vänsterextrema terrorgrupper att SD:are och andra nationalister är fritt villebråd."

Anmäl
2014-12-15 14:48 #7 av: Jimmy.L

Allt våld och hot är oacceptabelt tycker jag o avsätt vad man tycker.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-02-22 08:30 #8 av: [Carpinus]1

"Sveriges Radio har identifierat 178 svenska personer som de mest aktiva inom nazistiska NMR under 2017. Varannan är dömd för brott, var fjärde för våldsbrott.
Nordiska motståndsrörelsen, NMR, är en nazistisk organisation som drivs bland annat av den antisemitiska föreställningen om en judisk världskonspiration.
Sveriges Radio har under flera månader kartlagt NMR. Vi har kunnat identifiera 178 personer i Sverige som de som varit mest aktiva under 2017. Det kan till exempel handla om att de har deltagit i flygbladsutdelningar eller gått uniformerade i NMR:s demonstrationer.

Medelåldern i vår kartläggning är drygt 30 år. Den äldste är 71 år, den yngste är 16 år.
Bland personerna på vår lista är mer än varannan dömd för brott, minst var fjärde för våldsbrott som till exempel dråp och grov misshandel."---

SR

Skrämmande siffror! Tyvärr går det inte att komma ifrån misstanken att det delvis är den förda politiken i Sverige som släppt den onda anden ur flaskan och givit den växtnäring...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-22 08:38 #9 av: Hayabusa

#8 Dessvärre går det hand i hand.

Anmäl
2018-02-22 10:15 #10 av: [Carpinus]1

SÄPO presenterar sin årsbok för 2017:

"När det gäller den autonoma, eller vänsterextremistiska, miljön, konstaterar Säpo att den varit ganska tillbakadragen de senaste åren.
"Vilket till stor del är polisens och Säkerhetspolisens förtjänst", uppger Ahn-Za Hagström, senior analytiker, i rapporten.
Samtidigt noterar Säpo att ett nytt nordiskt autonomt nätverk grundats under året:
"Det observerades under G20-mötet i somras då våldsamma kravaller utbröt i Hamburg. Det nätverket kan vara ett embryo till en större organisation med möjligheter att lyckas etablera sig."---

https://www.svd.se/sa-ska-sapo-skydda-valet

"Förre Säpo-chefen Anders Thornberg skriver i årsrapporten att "säkerhetsläget i vår del av världen har försämrats, och hotet mot Sverige är större än det varit på många år".
Enligt den analys Säpo gjort kommer det mest troliga attentatshotet i Sverige från ensamkommande aktörer med en våldsbejakande islamistisk ideologi. "Attentaten är ofta småskaliga med enkla medel, måltavlan civil".

I förordet till årsrapporten skriver Anders Thornberg att de extremistiska miljöerna växer i Sverige och det oroar."---

"Säpo har tidigare redogjort för att antalet individer i de våldsbejakande extremistiska miljöerna på några år ökat från hundratals till tusentals.
"I nuläget är hotet störst från de våldsbejakande islamistiska extremisterna, men under året har antalet aktiviteter i vit makt-miljön varit påfallande många", skriver Säpo."

https://www.expressen.se/nyheter/sa-ska-sapo-skydda-valet-presenterar-arsbok-i-dag/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-24 13:04 #11 av: [Carpinus]1

Extremistkonfrontation  i Jönköping:

"En stor polisinsats pågår i Jönköpings kommun – detta med anledning av att 40 medlemmar av nazistiska Nordiska motståndsrörelsen samlats."---
"– Vi har beslagtagit både pepparspray och knivar, säger Monica Bergström, vid polisen i Jönköping."---

"Flera uppgifter säger nu att också motdemonstranter är på plats. Länstrafiken i Jönköping varnar sina passagerare för att det kan bli stökigt. Man skriver: "Varning. NMR och AFA är i Jönköping. Om ni ser dem på bussen tryck på Stop-knappen".
GT har också nåtts av uppgifter att anhängare till NMR och AFA ska ha drabbats samman. Något som polisen ännu inte bekräftat."---

https://www.expressen.se/gt/stor-polismobilisering-infor-befarad-nmr-marsch/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-07-08 18:42 #12 av: Carmarino

NMR-aktivisten Rami Joukanen, 27, är dömd för att under tortyrliknande former ha slagit ihjäl en handikappad man tillsammans med en annan man.
Med basebollträ, knogjärn, kniv och stålhättade kängor pågick dödsmisshandeln över flera timmar – och filmades av mördarna.

Under Almedalsveckan har Joukanen synts i NMR-kläder både uppe på Södertorg, där NMR fått polistillstånd för att hålla allmän sammankomst, men också nere vid Hamnplan, där nazisterna har hållit torgmöten under torsdag, fredag och lördag i veckan.

https://www.expressen.se/nyheter/almedalen/har-ar-mordaren-rami-joukanen-mitt-i-almedalen/

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.