Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiska partier

enfrågeparti?

2013-11-24 10:59 #0 av: [Calle64]


SD hade en motion gällande "landsbygds" politik, och enbart en inom bostadspolitik. Bägge framlagda av de fyras gäng. Lika tråkigt var ju att höra Sällströms, kul att ni engagerar er i frågan, men tyvärr så är det har det redan utretts.

Utan rasism har de ingen agenda!

Anmäl
2013-11-24 11:34 #1 av: fatcat

Kan du utveckla ditt påstående lite mer? Hur uttrycker dem sig rasistiska i partipolitiken?

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-11-24 13:50 #2 av: [Calle64]


De är uttrycker det genom att demonisera muslimer. Under landsdagarna genom att ta upp böneutropet som sker en gång i veckan. Sedan trodde man att det skedde någon annanstans i Sverige också.

Anmäl
2013-11-24 13:58 #3 av: Magnuz

#0

Tvärtom visar landsdagarna att SD är allt annat än ett enfrågeparti. Det är ju ett ständigt flöde av allsköns frågor gällande mängder av områden.

Anmäl
2013-11-24 14:11 #4 av: [Calle64]


#3

Nä, det är ett ständigt flöde av bifall till partistyrelsens förslag. Blir väl lite bättre nu när SDU kommer till tals. 

Anmäl
2013-11-24 14:17 #5 av: Magnuz

#4

Självklart blir det mycket bifall, det var inte det jag skrev. Jag skrev att man diskuterar en stor mängd områden, inte alls bara invandringspolitiken som du försöker påskina.

Vem som helst har kunnat, och kan fortfarande, slå på TV:n och titta själva.

Anmäl
2013-11-24 14:20 #6 av: [Calle64]


Kollar just nu,Robert Stenqvist yrkar bifall!

Anmäl
2013-11-24 14:28 #7 av: [Calle64]


Jönsson, yrkade avslag för nolltoleransförslaget! Inte rasist men,,,,

Anmäl
2013-11-24 14:31 #8 av: fatcat

...humanist.. 

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2017-01-04 09:04 #9 av: [Nomen Nescio]

Lena Mellin larmar och står i:

"Sverigedemokraterna skär som en rakkniv genom opinionen.
Enligt Aftonbladet/Inizio äger partiet tre av åtta sakfrågor. Det är fler än något annat parti. Det här är den mest skrämmande opinionsmätning jag har läst i hela mitt liv. Den visar med vilken styrka, bredd och omfattning som Sverigedemokraterna tar plats i den svenska opinionen.

De föser med obönhörlig kraft de andra partierna mot politikens utmarker. De blir rädda för att de förstår att de gör någonting fel, men inte vad. Det leder till förlamning.
De är inte längre ett enfrågeparti om någon trodde det. Allt fler tycker att SD har den bästa politiken även inom andra politikområden.

Vid förra valet ägde Sverigedemokraterna flykting- och invandringsfrågan. Sedan dess har de tagit över äldreomsorgen från Socialdemokraterna och försvaret från Moderaterna.
SD äger därmed flest sakfrågor av alla riksdagspartier."---

SD äger alltså tre gånger så många sakfrågor som landets största och i modern tid mest tongivande parti. Och fler än det näst största partiet.
Det är enormt uppseendeväckande. Partistrategerna bör genast tänka ut en grundläggande krisplan om de vill undvika att nästa val blir ett blodbad. Det kan dock redan nu vara för sent. Sverigedemokraternas fäste i den svenska opinionen är långt mer omfattande än väljarbarometrarna, som mäter stödet för partierna, ger intryck av."---

"Så gjordes undersökningen:
Den är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. 1 005 personer över 18 år intervjuades mellan 9 och 13 december 2016 via webben. Frågan som ställdes var: Vilket parti tycker du har bäst politik för respektive område? Jämförelsen gäller en likadan mätning i augusti och september 2014."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p2oL1/aftonbladet-inizio-sd-vinner-fraga-efter-fraga


Anmäl
2017-01-12 17:43 #10 av: gruvel

# 9  Påpassligt inlägg.  Mellin söker trigga de andra partierna att spotta upp sig på åtminsone ett par områden. Tips kanske är börja med det ökande antalet fattigpensionärer, ofta kvinnor,  som jobbat runt 40 år i olika yrken och ligger under EU:s gränsdefinition. En del partier kan tycka denna grupp redan är dyr i drift och inget att satsa på opinionsmässigt.  Månne finns en faktor i samhällsekvationen som bromsar breddandet av frågor man äger, vad det nu kan vara.

Anmäl
2017-01-12 18:03 #11 av: [Nomen Nescio]

#10 Ja, det är allt tydligt att de vattentäta skotten börjar bukta nu! Mellin är lite sen in i matchen, det är rätt många som talar klartext om utvecklingen. Susanna Birgersson i GP skriver t.ex.: "Med öppna förhandlingar – i stället för tysta gissningar – kommer partiet (SD) att avkrävas rediga svar om hela sin politik.

Det har ofta sagts att det är lönlöst att förhandla med SD eftersom det enda utbyte de eftersträvar är åtstramad invandringspolitik. Men efter förra höstens radikala omläggning av migrationspolitiken, måste det argumentet betraktas som överspelat. Och så länge ingen har prövat att komma överens om, låt säga, upphandlingsregler med SD, är det faktiskt omöjligt att säga hur partiet skulle bete sig. Vad som däremot kan sägas är att strategin att isolera partiet från det parlamentariska beslutsfattandet har nått vägs ände."---


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.