2014-08-10 12:05 #0 av: Huygens

Enligt en artikel i DM skulle nedskjutningen av MH17 ha varit resultatet av en rysk falsk flagga som gick galet.

När det gäller storpolitik och maktstrukturer kan man inte veta vad som är sant.

Enligt Valentyn Nalyvaichenko, Ukrainas säkerhetschef, hade ryska trupper fört in ett BUK-missilsystem i Ukraina. Målet var att ta BUK-systemet till den ukrainska byn Pervomaiskoe.

Pga missförstånd mellan (pro-)ryska trupper togs istället BUK-systemet till den andra byn Pervomaiskoe, som hade samma namn, men som låg mera in i rebellkontrollerat område.

Alltså två ukrainska byar med samma namn och dom (pro-)ryska trupperna råkade av misstag köra BUK-systemet till fel by.

.

Ja-ja...

Det finns 7 (sju) byar i Donetsk som heter Pervomaiskoe.

.

Målet med den ryska falskflaggan var att skjuta ner ett ryskt Aeroflotflygplan över Ukrainskt kontrollerat område. Men istället stod BUK-systemet på pro-ryskt rebellkontrollerat område och sköt därför av misstag ner MH17, som misstogs för att vara ett Aeroflotflygplan från Moskva till Larnaca i Cypern.

Om falskflaggan lyckats, hade Ryssland kunnat lägga skulden på Ukrainas militär och Ryssland kunde därefter ha motiverat en invasion av Ukraina.

Hur kan Ukrainas säkerhetschef veta allt det här?

NSA-avlyssning?

.

Addendum.

Nu finns det underligheter kring MH17. Den ändrade flygrutten, den ändrade flyghöjden, inget nödmeddelande osv. Man kan fundera på om det var en typ av falskflagga som iskallt omvandlades till en annan typ falskflagga?

Och den politiska effekten fick precis motsatt effekt av vad Rysslands politiska ledare avsett.

Vad tror ni?