Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

MP: ” Skicka regeringsplan för att hämta Snowden”

2014-12-01 10:40 #0 av: [Söderort]

Miljöpartiet vill ge visselblåsaren Edward Snowden asyl i Sverige och hämta honom med regeringsplanet. I alla fall enligt MP:s utrikespolitisk talesperson Valter Mutt. Nu backar partiet: – Nej, den svenska lagstiftningen ger inga sådana möjligheter, säger språkröret Gustav Fridolin.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19943872.ab

Anmäl
2014-12-01 14:33 #1 av: [PeterWem]

Edward Snowden kommer lämnas ut till USA i samma stund han sätter sin fot på svensk mark.

Anmäl
2014-12-03 14:24 #2 av: JonasDuregard

#1 Nu kommer han knappast sätta någon fot här, men skulle han det så är jag inte alls lika säker på att det skulle gå som du säger.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2014-12-03 17:19 #3 av: Magi-cat

Klart att Snowden ska ha asyl! Utmärkt idé!

Bra att han fick priset...Pokal

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-07-30 08:00 #4 av: [Nomen Nescio]

"Medarbetare i Hillary Clintons presidentvalskampanj säger att ett datasystem kopplat till Clinton-kampanjen har hackats, skriver AP. Intrånget ska vara en del av ett större brott mot Demokraternas partiorganisation, däribland material från Demokraternas nationella kommitté (DNC) som offentliggjordes tidigare den här veckan, när Wikileaks släppte organisationens privata mejl."---

"I en intervju med CNN uppger Wikileaks-grundaren Julian Assange, som redan släppt nära 20 000 mejl som stulits från Demokraternas nationella kommitté, av misstänkta ryska hackare, att visselblåsar-sajten kan komma att släppa ”mycket mer material” relaterat till den amerikanska valkampanjen på tisdag.
Assange vägrade bekräfta eller dementera om den tidigare massläckan av mejl har ryskt ursprung, och förklarade för tv-kanalen att Wikileaks med flit försöker skapa oklarhet för att skydda sin källor.
Kreml har förnekat alla kopplingar och avfärdat alla anklagelser om att ryska agenter skulle vara inblandade i hackerattacken."

Aftonbladet

Hur länge dröjer det innan Snowden sätts i samband med hackandet i amerikanska servrar?


Anmäl
2016-07-30 08:12 #5 av: [Nomen Nescio]

#4 Intervju med Snowden i DN november 2015 - han verkar inte ha mycket till övers för Clinton:

"Hillary Clinton eller Donald Trump?

– Haha. Om… Nej, jag ska inte säga något. Det är för infekterat.

Jag frågar om han såg demokraternas presidentkandidatdebatt häromkvällen. Senator Bernie Sanders tog Edward Snowden i försvar och menade att han har spelat en viktig roll när det handlade om att sprida kunskap till det amerikanska folket. Hillary Clinton, däremot, sa att han brutit mot amerikansk lag och stulit viktig information som hade ”fallit i fel händer”.

Detta är också det som Edward Snowdens kritiker hävdar. Att dokumenten kan ha hamnat hos ryssarna eller kineserna, och att han borde komma hem till USA och ta sitt straff för det han har gjort i stället för att leva i ett land som Ryssland och göra sig beroende av Vladimir Putin. Att han borde ha tagit striden på hemmaplan i stället för att fly."---

"President Barack Obama har välkomnat debatten om övervakningen efter Snowdens avslöjanden, men har samtidigt sagt att publiceringarna av dokumenten har ”skadat USA och vår underrättelseförmåga, det fanns sätt för oss att föra dessa samtal utan att orsaka sådana skador.” I demokraternas presidentkandidatdebatt talade Hillary Clinton på samma sätt om ett amerikanskt system som har som tradition att skydda visselblåsare.

– Den amerikanska traditionen när det gäller visselblåsare är att begrava dem, säger Edward Snowden.

– Hillary Clinton blev också utskälld i pressen för det där. De skrev att hon var helt fel ute såväl rättsligt som historisk och retoriskt, eftersom det är uppenbart att det inte stämmer."---


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.