Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

"Sjöstedts nya polare Putins bästa vän"

2015-01-29 08:27 #0 av: [Carpinus]

Patrik Kronqvist på Expressens ledarsida uppmärksammar det faktum att Jonas Sjöstedt kampanjat hårt för Syriza i det grekiska valet. " Det är svårt att minnas när en svensk partiledare senast deltog så helhjärtat i en utländsk valkampanj", skriver Kronqvist, som påminner om att Sriza under lång tid fört en Putinvänlig linje. "Det ukrainska folkets självbestämmande är inte hotat av amorteringskrav utan av stridsvagnar och granater - som den som dödade 30 civila i Mariupol häromdagen. Den händelsen vägrar dock Sjöstedts vänner att fördöma. En av Tsipras första åtgärder som premiärminister var att ta avstånd från en gemensam EU-resolution som pekade ut Ryssland som ansvarigt för den dödliga attacken", skriver Patrik Kronqvist bl.a.


Anmäl
2015-01-31 22:34 #1 av: [Carpinus]

Nog är det märkligt att Jonas Sjöstedt som blir svart i blicken bara han hör talas om SD inte ser några bekymmer i att hans nya grekiska bästisar Syriza ingår koalition med partiet Oberoende greker på högerkanten? Sjöstedt säger t.o.m. att han är ”glad över att regeringsfrågan kan få en snabb lösning”.

Fredrik Johansson, gästbloggare på SvD, är en av dem som tycker att det är rent hyckleri från Sjöstedts sida och skriver " Nu är ju hyckleri en gång för alla inget större bekymmer för ett parti som Vänsterpartiet. Som ett reformerat förutvarande Moskvatroget kommunistparti har man ju varit med om en del. Men det som sker nu är ändå väldigt talande. Att Vänsterpartiet inte har några bekymmer med att Syriza härbärgerar en rad personer och rörelser på den yttersta vänsterkanten är kanske inte att förvånas över. Men det stannar inte där. Sjöstedt sväljer nu kameler av en storlek och i en takt som är imponerande till och med  för Vänsterpartiet. Syriza bildar koalitionsregering med det högerpopulistiska och – mycket milt uttryckt – invandringskritiska Oberoende greker. En politiskt naiv person skulle kanske tro att Jonas Sjöstedt därmed skulle få lite kalla fötter i sin relation till Syriza. Men, nejdå."


Anmäl
2015-02-01 08:44 #2 av: [Carpinus]

Sjöstedt befinner sig nu i sällskap av Marine Le Pen i Nationella Fronten och Nigel Farage från UKIP i hyllandet av valutgången i Grekland som en triumf mot den europeiska eliten. Hoppas han trivs i gänget...

"Jonas Sjöstedts påstådda engagemang för Grekland är ett populistiskt verktyg för att kunna spela upp sitt EU-motstånd, skälla på "diktaten" från Bryssel och ge sina obligatoriska kängor till europeiska banker. Blott Syriza kan rädda Grekland från EU eftersom de traditionella grekiska partierna har blivit "EU-kommissionens nickedockor". Så talar en svensk vänsterpopulist."  Expressens ledarsida.


Anmäl
2015-02-01 18:27 #3 av: 997

Partiet Oberoende Greker kan knappast jämföras med SD. Det förra är konservativt och EU-kritiskt. I EU-parlamentet sitter de i samma grupp som brittiska Tories, Dansk Folkeparti, och Sannfinländarna (http://en.wikipedia.org/wiki/Independent_Greeks). SD fick inte gå med i ovan nämnda grupp p g a sina fascistoida tendenser. 

Putins räd i Ukraina var helt förkastlig! ...men är inte jämförbar med vad fascisterna ställde till med under andra världskriget.

Anmäl
2015-02-01 20:45 #4 av: Jimmy.L

#2 Det märkliga är att Grekland vill genomföra satsningar som det inte finns pengar till hur kan Sjösted hylla något som kan kosta Greklands hela ekonomi.

#3 Ändå kan Grekland ta ett lån av Ryssland bara för att dom inte vill ta tag i problemen dom har Ryssland har gett lån till flera högerextrema partier i EU. Krig är alltid illa och Rysslands ockupation av Krim är illa Ryssland uppmanar till krigsbrott och gör sig själva skyldiga till krigsbrott det är lika illa som under andra världskriget.

Anmäl
2015-02-01 20:54 #5 av: [Carpinus]

#4 Bra fråga...

#3 Tror att du går över ån efter vatten: läser man svenska Wikipedia (1) så skriver man där att  Oberoende greker är "fientligt inställd till mångkulturalism och immigration och vill deportera samtliga illegala immigranter från landet."

Lite märkligt f.ö. att du bara hittade engelskspråkiga Wikipedias omdöme, när tidigare citat i tråden (#0, #1 och #2) plus resultatet av en enklare sökning på nätet ger en helt annan bild av partiet.

Partiledaren Panos Kammenos anklagas för för antisemitism, detta efter att ha påstått att "judar betalar mindre skatt, de och behandlas förmånligare än andra medborgare". Detta uttalande har fått  kritik av det judiska centralrådet, och regeringstjänstemän har avfärdat Kammenos påståenden som varande "konspirationsteorier" hämtade från internets "mörkaste vrår". Källa: The Telegraph (2)

 "...faktum är att många Sverigedemokrater skulle känna sig rätt hemma i Oberoende Grekers program. Partiet är motståndare till invandring och det mångkulturella samhället. Partiet vill att den ortodoxa kyrkan ska sätta sin prägel på exempelvis skolundervisningen. Men det är också så att företrädare för partiet har gjort rena antisemitiska uttalanden. Partiledaren Panos Kammenos har talat om judar betalar för lite skatt. Hans partikamrat Stavroula Xoulidou har gått ett steg längre och lagt fram teorier om judiska konspirationer." Källa: Ledarbloggen Nerikes Allehanda (3)

"Syriza bildar regering med Anel, ett stenhårt nationalistiskt, högerpopulistiskt och främlingsfientligt parti". Källa: ledare Helsingborgs Dagblad. (4)

(1) http://sv.wikipedia.org/wiki/Oberoende_greker

(2) http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/greece/11369309/Greek-election-who-are-Independent-Greeks.html

(3) http://na.se/bloggar/ledarbloggen/1.668270-ledarbloggen?blogPostAction=view_post&postingId=19.1301598

(4) http://www.hd.se/opinion/signerat/2015/01/28/lite-rasism-kan-makten-vara-vard/


Anmäl
2015-02-01 22:46 #6 av: 997

#4 "krigsbrott det är lika illa som under andra världskriget." Inte än, men kan i och för sig bli. Det var dock inte min poäng i mitt inlägg.

Anmäl
2015-02-02 08:07 #7 av: Jimmy.L

#6 Har du sätt video från hur ukrainska fångar behandlas av pro-ryska rebellerna?Dom misshandlas. tvingas äta upp tygmärken, kläs av nakna och hotas att hängas.

Krig är alltid hemsk det drabbar civila hårt det går inte säga vilket krig som var värst.

Vill varna för otäcka bilder. Vill man inte se den så kan jag beskriva lite att man misshandlar ukrainska soldater och tvingar dom äta upp tygmärken samt låter dom löpa gatlopp och låter civila misshandla dom och man hotar dom hela tiden med avrättning.Anmäl
2016-08-05 12:03 #8 av: eskils

Vänsterpartiet har fler otrevliga polare, som de skänker svenska skattepengar till...

”Vänsterpartiet fortsätter att slussa biståndsmedel till extremister. Det avslöjade ledarsidan nyligen. (…)

Mångmiljonbelopp har slussats över till extremistorganisationer runt om i världen inom ramen för de 75 miljoner kronor i biståndsbudgeten som årligen fördelas av myndigheten Sida till riksdagspartier för att bedriva internationellt utvecklingssamarbete. Understödet har fortgått år efter år i en tid då mänskliga fri- och rättigheter alltjämt underkuvas i världens diktaturer.

Det colombianska kommunistpartiet (PCC), med hammaren och skäran i partisymbolen, har under fem år erhållit 1,285 miljoner kronor i skattemedel från VIF mellan 2012 och 2016. Det framgår av slutrapporter inlämnade till Sida den 5 juni 2016 och den 15 juni 2015. (…)

Det revolutionära Arbetande massornas parti (PLM) på Filippinerna mottog under samma tid 1,025 miljoner kronor enligt rapporterna. (…)

VIF har även storsatsat på den Demokratiska fronten för Palestinas befrielse (DFLP), vars militära gren deltagit i terrorattacker mot civila. DFLP mottog 1,070 miljoner kronor, tillsammans med två andra palestinska vänsterpartier, 2012 till 2016.

Detta är inga undantagsfall. Riksdagsledamoten Fredrik Malm (L) kritiserade redan 2010 det bistånd som Vänsterpartiet förmedlat till extremistpartier sedan 2005 (DN 7/4–10). Aftonbladet visade i en senare granskning att VIF under flera år slussat hundratusentals skattekronor till den Putinkopplade separatistgruppen Borotba i Ukraina. Tidningen rapporterade om ett samarbete kantat av påstådda försnillanden av biståndsmedel och oegentligheter med revisionsrapporter (AB 3/11–15).

Lovsångerna till proletariatets diktatur förstärker bilden av ett vänsterparti som varken har gjort upp med sin historia eller rensat ut kommunismen ur sina egna led.”

SvD


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.