Ordet fritt. Fria diskussioner

Expo och "de andras rasism"

2015-02-09 18:08 #0 av: [Carpinus]

Mats Skogkär på Sydsvenskan uppmärksammar det faktum att Expo fyller 20 år, och tycker att Expochefen Daniel Pool skriver en tillbakablickande krönika som inte är riktigt uppdaterad med hur rasismen av idag ser ut. Den rasism som 1995 kunde definieras som "en skinnskallig höger" ser idag till stor del annorlunda ut, påpekar Skogkär, och säger att de rasistiska aktörer som Pool nämner inte rakt igenom är de samma som då, och att det har tillkommit andra som utövar rasism. Skogkär skriver:
I Malmö kommer idag antisemitismen till största delen från muslimer, ofta med rötter i Mellanöstern. I Södertälje är det andra invandrargrupper, exempelvis kristna som fördrivits från Irak av muslimska extremister, som i det nya landet vänder sig mot sina muslimska grannar. Världens konflikter följer med invandringen och gör sig påminda i Sverige.
"

Skogkär avslutar sin ledare med: "Expo säger sig företräda "en konsekvent antirasism", en antirasism som "reagerar på alla former av intolerans". Det verkar vara svårt att leva upp till. Fast ingen kan säga annat än att rubriken på Poohls krönika är välfunnen: "Terrorn vi blundar för".


Anmäl
2016-07-25 12:44 #1 av: [Nomen Nescio]

"Under de dryga 20 år som Expo funnits har de också gjort ett berömvärt jobb med att kartlägga nazister och högerextremister.
På senare år har emellertid Expo ändrat karaktär. Att vara granskare innebär att likt forskare eller journalister försöka återge verkligheten så korrekt som möjligt. Det är avgörande för trovärdigheten. Expo håller dock på att förvandlas till en fullfjädrad politisk aktör.
Bakgrunden är förstås Sverigedemokraternas framgångar. I Expos värld är landets tredje största parti i allt väsentligt samma parti som det var när det bestod av en spillra kufar och skinnskallar i början på 1990-talet."---

"Chefredaktören Daniel Poohl slår inledningsvis fast att SD saknar existensberättigande oavsett hur mycket partiet reformerar sig.
Expos medarbetare har förstås all rätt i världen att tycka illa om Sverigedemokraterna. Men den opinionsbildning tidskriften ägnar sig åt har väldigt lite att göra med ett akademiskt eller journalistiskt förhållningssätt.
Det man ägnar sig åt är aktivism. Det är synd eftersom det undergräver Expos trovärdighet i granskningen av de verkligt våldsbejakande och rasistiska grupper som finns idag."---

"Det är fullt legitim opinionsbildning som Expo för fram. Man kan återfinna samma tankar i vänsterorgan som ETC eller Politism. Problemet är att Expo samtidigt gör anspråk på en expertroll, väl medvetna om att få vill komma ut som Expo-kritiker.
Avsaknad av konstruktiv kritik är dock ofta förödande för en verksamhet. På senare år har antirasismen gått från ett självklart avståndstagande mot rasism till att bli något av en ideologisk allomfattande världsåskådning på vänsterkanten.
Expo har tyvärr dragits med i trenden.
Därmed har också beteckningen ”oberoende expert” passerat bäst föredatum."

Håkan Boström på ledarplats i GP


Anmäl
2016-08-17 23:09 #2 av: [Nomen Nescio]

"Svensk Bokhandel uppger att Nya Tider, enligt tidskriften Expo, har starka kopplingar till nazistiska Svenska Motståndsrörelsen. Ändå tvekade inte Bokmässan när man fick förfrågan om Nya Tider som utställare.
- Bokmässan har alltid varit en plats för det fria ordet. Just i år har vi yttrandefrihet som tema på mässan. Då är det viktigt att vi har många olika åsikter representerade och som diskuteras på mässan, säger Birgitta Jacobsson Ekblom, kommunikationschef för Bok & Bibliotek."---

"Nya Tider tillbakavisar Expos uppgifter om eventuella kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen.
- Det stämmer inte. Det är bara löjligt att påstå att någon är extrem för att man har skrivit eller intervjuat någon från en politisk grupp. Vi har intervjuat och träffat alla möjliga politiska grupper, säger Vávra Suk, redaktör för tidningen.
Han välkomnar också eventuella diskussioner på mässan.
- Det är egentligen avsaknaden av debatt som är problemet med Sverige, att vissa röster inte får komma fram. Det är hela grogrunden för alternativ media i Sverige. Att många känner sig exkluderade."

GP


Anmäl
2016-08-18 12:40 #3 av: [Bermudas]

George Soros hjärta EXPO = SANT! :-)

http://nyheteridag.se/lackan-avslojar-george-soros-betalade-expos-grasrotsrorelse-for-att-paverka-valet-2014/

Anmäl
2016-08-18 12:41 #4 av: [Bermudas]

Den som vill läsa och med egna ögon se de läckta dokumentet, med alla de organisationer som han stöttat. (Tänk att han är så intresserad av hur vi skulle rösta politiskt 2014. Och tack Soros för att du sänkte oss med dina valutaspekulationer på 90 talet by the way)

http://soros.dcleaks.com/download/?f=/European%20Election/Portfolio%20Review/annex%20i%20ee14%20project%20list%20of%20all%20elections%20related%20grants.pdf&t=europe

Anmäl
2016-08-19 16:43 #5 av: [Nomen Nescio]

"Bokmässan har mötts av stark kritik sedan det blev känt att Nya Tider skulle få ställa ut. Det första beskedet var att mässan inte åsiktsregistrerade utställarna.

Men nu backar mässan – och omprövar sitt beslut.

– Vi måste ta detta på allvar och backa ett steg och fråga oss om vi fattat rätt beslut, säger Maria Källsson, vd Bok & Bibliotek i ett pressmeddelande."---

GT

Passande med temat "Yttrandefrihet" i år. Blir säkert en givande diskussion, åsiktsfränder emellan...


Anmäl
2016-08-19 16:46 #6 av: [Bermudas]

#5 Expo var "experterna" som anlitades i denna fråga.
Maria Källson pallade inte trycket.
Synd.

Anmäl
2016-08-19 16:54 #7 av: [Bermudas]

En av grundarna till expo. " Sakkunnig" anlitad "expert" Hubinette.
Känns så tryggt att vi ska styras av expo och Arnstad i vad vi får tycka och läsa och vilka som ska få vara med i sandlådan och leka.

Anmäl
2016-08-19 17:15 #8 av: Hayabusa

#7 Hmmm...

Anmäl
2016-08-19 17:18 #9 av: [Bermudas]

8 # mysigt kille va?

Anmäl
2016-08-19 20:57 #10 av: [Bermudas]

Citat:
"Du vet att du är i Sverige när deltagare på bokmässa med temat yttrandefrihet hotar med bojkott om mässan tillåter yttrandefrihet."
- Marcus W, Twitter.

Nya Tider har presstöd och har aldrig blivit fällda för något. Men expo som själva inte låter sig granskas och som hålls om ryggen av etablissemanget ( samt får pengar av Soros) lyssnar man på som "experter". Detta trots expos kopplingar till extrem och våldsvänstern.
Nu har drevet gått och mässan som i år har temat yttrandefrihet pudlar.
Vilken ironi!

Anmäl
2016-08-19 21:11 #11 av: [Nomen Nescio]

#10 Det skall bli intressant att läsa ledar- och kultursidor de närmaste dagarna...


Anmäl
2016-08-19 21:11 #12 av: [Bermudas]

Väldigt intressant!

Anmäl
2016-08-21 01:05 #13 av: Calle64

Fast Hubinette har ju inte startat Expo, han har skrivit några artiklar, det är allt.

Soros lär inte bry sig i Expo, han har knappt agerat alls sedan 97. 84 år gammal har han med all rätt pensionerat sig. (86 idag)

Anmäl
2016-08-21 08:29 #14 av: [Bermudas]

Som du ser så har Soros organisation sponsrat expo.
Kolla länk. Sidan 18 tror jag det var.
Hubinette var med och grundade expo på nittiotalet. Jag sa inte att han var ensam grundare.

Anmäl
2016-08-21 08:41 #15 av: [Bermudas]

Trots sin ålder så är han igång. Många älskar honom. Förut såg vänstern honom som ett "kapitalistsvin" men idag är det många från vänsterhåll som ser honom som en välgörare och människovän.
Här hållet han tal på sin "open society foundation"

Anmäl
2016-08-21 10:09 #16 av: [Nomen Nescio]

#5 Karin Olsson på Expressen kultur beklagar att Bokmässan inte tog fajten. (Fast för att inte tas för NT-kramare vrider hon rätt rejält på ättikakranarna...)


Anmäl
2016-08-21 14:27 #17 av: [Bermudas]

Bokmässan har låtit muslimska organisationer som i sin tur bjudit in imam-talare som anses att det är barmhärtigt att döda homosexuella om de inte ändrar sin livsstil.
Bokmässan hade 2011 utställning som hette Lenins barnhörna.

Ja ja...man märker vilka som bestämmer i detta land.
" vi värnar det fria ordet - men bara om man är till vänster"

Anmäl
2016-08-21 14:32 #18 av: Hayabusa

"Lenins Barnhörna"??? Ja, jösses.

Anmäl
2016-08-21 15:00 #19 av: Carmarino

Mats Skogskär på Sydsvenskan tar också upp den här "snedfördelningen" av utställare.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2016-08-22 13:26 #20 av: [Nomen Nescio]

#17 "Moskén Imam Ali Islamic Center i Järfälla gästades förra året av en homofobisk imam som vill avrätta homosexuella. Nu är moskén en av utställarna på årets Bokmässa i Göteborg."---

"Trots det fick imamen prata i Järfällas moské, och nu är moskén alltså en av utställarna på årets Bokmässa i Göteborg.
- Den här imamen kommer inte att medverka i någon programpunkt på Bokmässan. Jag behöver läsa in mig bättre på frågan men det här här är ingen person som är inbjuden till Bokmässan, säger mässans vd Maria Källsson till GP.

Men moskén i Järfälla som förra året bjöd in imamen till Sverige är välkommen att medverka på Bokmässan?
- Nu har vi inte blivit konfronterade med någon typ av programpunkt som överensstämmer med det här som du uppger. Jag måste få kolla de här uppgifterna och återkomma till dig, säger Maria Källsson."---

GP


Anmäl
2016-08-22 14:10 #21 av: Hayabusa

#20 Låter rimligt.

Funderar

Anmäl
2016-08-22 16:00 #22 av: [Nomen Nescio]

"Nya Tider är en partipolitiskt obunden publikation och den har inte kopplingar eller band åt något håll. Redaktionen består av en mängd drivna stilister och skribenter med förflutet i olika branscher eller andra medier.
Jag själv var till exempel i många år på Göteborgs-Postens nöjesredaktion samt på Musiker Magasinet.
Det mesta som skrivits efter Svensk Bokhandels lömska fabulerande faller alltså på sin egen orimlighet.
De osanna uppgifterna kommer initialt från agendastyrda stiftelsen Expo. Denna ytterst märkliga organisation är en sorts underrättelse- och åsiktspolis med starka band till organisationen AFA och andra våldsbejakande autonoma rörelser."---

"Expo har de senaste tio åren blivit någon sorts allenarådande källa vars etiketter och stämplar är hart när omöjliga att bli av med.
De uppdaterar dessutom sällan sin information och missar ofta hur publikationer och organisationer reformeras över tid.
Expo har prenumererat på Nya Tider i flera år. Men trots att de har alla nummer till sitt förfogande har de inte kunnat peka på en enda artikel som skulle vara ”extrem”.
Därför använder de det gamla knepet att försöka koppla ihop oss med någon annan och dennes åsikter. Det är inte seriöst. Det är ohederligt!
Att Expo med sitt oinskränkta tolkningsföreträde ständigt och okritiskt tillfrågas om andras åsikter är ett vidrigt hot mot demokratin och den fria åsiktsbildningen.
Expo lever på att uppfinna nazister eller låtsas hitta dem i varje buske. Dessa spöknazister är Expos livsluft och utan dem finge de flummiga medarbetarna återgå till att skriva obetalda politiska pamfletter framför hemdatorn."-

"Nu är Nya Tider alltså portad från Bokmässan. På grund av ett drev som sattes i gång med hjälp av falsk ryktesspridning grundad på en lögn från en av Sveriges i särklass mest antidemokratiska organisationer, Expo.
Tänk på det nästa gång ni läser textraden ”Enligt Expo” i en tidning, eller när ni för den delen hör orden ”Bokmässan” och ”Yttrandefrihet” i samma mening."---

Perra Winberg, skribent och krönikör Nya Tider på SVT Opinion

Fler åsikter om Maria Källsons förlorade heder:

Alice Teodorescu, GP: "Yttrandefrihet - utan men"

Johannes Forsberg, Expressen: "Lyd inte alla Twitterstormar"

#19 Mats Skogkär, Sydsvenskan: "Mässfall för yttrandefriheten"

Aftonbladet har inget skrivit sedan de var med och drog upp stormen mot Nya Tider.


Anmäl
2016-08-22 16:26 #23 av: Hayabusa

#22 Där ser man, intressant läsning.

Anmäl
2016-08-22 17:06 #24 av: [Nomen Nescio]

Fler reaktioner på Bokmässans beslut:

"Intellektuellt haveri av Bok & Bibliotek", Staffan Dahllöf, frilansjournalist GP Debatt

Tove Lifvendahl, ledare SvD: "Yttrandefriheten går på bokmässa"


Anmäl
2016-08-23 08:33 #25 av: [Nomen Nescio]

Also sprecht Åsa Linderborg! Hon gör som vänsterfolk brukar göra när de vill säga något som kan tänkas röra upp känslorna i den egna ankdammen - man lindar in det i angrepp på huvudfienden eftersom man inte vill riskera att betraktas som avfälling. Men skalar vi bort detta i princip ovidkommande så finns det ändå en liten kärna av självprövning i hennes krönika om mässan ägnad yttrandefriheten.  Tar man bort det värsta snömoset så återstår detta:

"Vår samtid har en trist inställning till samtalets förmåga att övertyga. Ropen att stoppa den obekväma åsikten hörs allt oftare. Som publicist plågas jag av den vänster som vinglar kring de liberala fri- och rättigheter som äldre vänstergenerationer slog sig blodiga för. Det är rättigheter som måste vara självklara om vi nån gång ges chansen att bygga ett svenskt samhälle på socialistiska principer. Att tumma på dessa principer redan nu inger inget förtroende."---

"Det är en demokratisk rättighet att skräna ut Jimmie Åkesson, men vi kan aldrig ifrågasätta hans rätt att hålla möte. Ramaskriet om bokmässan påminner om när SD-ledaren signerade sin bok Satis polito på Södermalm. Provokationen funkade utmärkt. Nytorgsfolket skrek, att du hör inte hemma i våra kvarter! Men i vilket bostadsområde anser vi att Åkesson ”hör hemma”? Eller ska han inte få signera sin skittråkiga bok nånstans alls?"---

"I Aftonbladets monter ska vi prata om pressofriheten i Turkiet, Polen, Thailand, Ryssland ... Det är ointressant för vilka grupper dessa regimer stryper ordet, problemet är att de alls gör det. Man kan verkligen inte påstå att demokratin är hotad för att Nya Tider inte får ha monter på bokmässan, men det komplicerar onekligen de samtal som ska ljuda under fyra dar."

Åsa Linderborg på Aftonbladet kultur.


Anmäl
2016-08-23 10:31 #26 av: [Nomen Nescio]

#25 Sedan skall man aldrig förglömma att det är sådana som Åsa Linderborg och hennes omgivning på Aftonbladets kultursida som skapat grogrund för hetsen mot oliktänkande. Det här publicerades på  kultursidan fem dagar innan hennes krönika - hade Linderborg tagit avstånd från den artikeln hade hennes trovärdighet ökat i mina ögon.


Anmäl
2016-08-24 19:58 #27 av: [Nomen Nescio]

Bokmässans VD intervjuas i GP om Nya Tider-affären och svarar bland annat så här:
"När ni först sade ja till Nya Tider, hur gick snacket då?
- Det första beslutet, att låta tidningen medverka på mässan, var rätt när det fattades. Bokmässan har alltid jobbat med frågor som rör yttrandefrihet och vi har högt till tak, den brokiga skaran av utställare är vårt kännetecken. Reflexmässigt sade vi ja även till Nya Tider.

Vad hände sedan?
- De ställde ut även 2013 utan att någon reagerade. I år väckte tidningens deltagande däremot kraftiga reaktioner från olika håll vilket fick oss att stanna upp och tänka till ett ögonblick. Vi behövde fundera och bilda oss en egen uppfattning och kom då fram till att Nya Tider (tidningen uppges ha starka kopplingar till nazistiska Svenska Motståndsrörelsen, red. anm) inte delar värdegrund med Bokmässan. Vi står för allas lika värde och det gör inte Nya Tider."---
GP

Därmed erkänner hon att hon lät sig styras av drevet. Och intervjuaren Jan Andersson visar indirekt att Perra Winberg har rätt när han skriver: "Expo har de senaste tio åren blivit någon sorts allenarådande källa vars etiketter och stämplar är hart när omöjliga att bli av med." Jan Anderson borde ha uppgett att uppgiften kommer från Expo och sprids vidare, medvetet eller omedvetet, av andra okritiska röster.


Anmäl
2016-08-24 20:08 #28 av: [Nomen Nescio]

"Att låta Nya Tider köpa monterplats motiverades principiellt av Maria Källsson, vd för Bok & Bibliotek. Budskapen är bärarens, inte nödvändigtvis mässans. Alla ska få höras. Men några hördes mer än andra och några dagar senare lät Bokmässan sina principer göra Nya Tider sällskap på plankan.
Inte principen om yttrandefrihet rent juridiskt och strikt formellt utan förmågan att tillämpa den och därmed att försvara och stärka den."---

"Myndigheter och statsråd som utan stöd i grundlag ingripit för att försvåra eller förhindra spridningen av åsikter de ogillat har kritiserats av Justitiekanslern (JK) respektive riksdagen konstitutionsutskott."---

"Steg för steg perforeras tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Minns det när ni på bokmässan kommer att få höra kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) prisa tryck- och yttrandefriheten som en omistlig del av demokratin."---

 Nils Funcke, publicist och expert i yttrandefrihetsfrågor i GP. Hans inlägg är värt att läsas i sin helhet. Han anser att Källson bör backa en gång till.


Anmäl
2016-08-24 20:21 #29 av: [Nomen Nescio]

"De flesta som valsar runt i kölvattnet runt yttrandefrihet är sådana som aldrig riskerar någonting med sina åsikter, som alltid tycker rätt och riktigt, som slår sig för bröstet och skryter om sin förbannade vidsynthet och som ”älskar olika” genom att hota och smutskasta dem som faktiskt tycker just olika…

Det är samma folk med överallt. Det är en politiskt korrekt rundgång med samma tunga trötta gubbar, samma kommunister, samma feminister, samma trötta namn som valsat runt i den grunda bassängen i tio, femton, tjugo år snart..."---

"För yttrandefrihet handlar om människor på kanten, de som faller utanför ramarna, de som står utanför, de som inte tycker som makten själva tycker.
Att bjuda in dem trots att man inte delar deras åsikter, och trots att man kanske faktiskt är rädda för deras åsikter, DET är yttrandefrihet."---

Marcus Birro på SVT Opinion


Anmäl
2016-08-28 08:21 #30 av: [Nomen Nescio]

"I islam är kvinnan mer ett föremål än en sant mänsklig varelse." Vem säger så? Tidningen Nya Tider, som blev portad från Bokmässan, eller den Nobelpristippade syriske poeten Adonis som kommer att vara dragplåster och en av de största stjärnorna på samma ställe? Jag ger er några citat till:
"Våldet [har] blivit oupplösligt förbundet med islam"
"Muslimerna/.../är födda i en kultur och religion som alltid har nedvärderat kvinnan".
"Muslimer betraktar världen genom det islamiska synsättet, som är forntida och slutet".
"Den som tänker kritiskt i det arabiska samhället förklarar krig mot detsamma".
Samtliga citat är från "Våld och islam", som nu släpps i svensk översättning. Det är en samtalsbok med Adonis, framstående intellektuell och arabvärldens främste poet, och Houria Abdelouahed, fransk-marockansk psykoanalytiker samt expert på kvinnans roll inom islam. Boken ges ut på det respektabla förlaget Volante, som vill "göra världen lite klokare och roligare".
Adonis uttalanden - och det finns många fler - är spetsigare mot islam och arabvärldens kultur än mycket som står i Nya Tider."---

Men om man skulle sätta "Våld och islam" i händerna på samma personer som rasat mot Nya Tiders monter, skulle den polariserade twitterdebatten om han är ond eller god vara ett faktum. En del skulle säkert tycka att det är oanständigt att han bereds plats på Bokmässan för sina generaliserande uttalanden om islam och araber."---

Karin Olsson på Expressens kultursida

Expo läser nog inte Adonis...


Anmäl
2016-08-28 10:37 #31 av: eskils

#30 Intressant. Är kvinnan ett föremål...?

"Nya Tider har dock ställt ut på Bokmässan redan för tre år sedan, men den gången väckte det inga reaktioner alls.

– Sedan dess har vi lärt oss mer och vår bild av dem har förändrats, säger Källsson."

http://www.svd.se/darfor-pudlade-bokmassan

"På samma mässgolv tillåts bokförlaget Oktober ställa ut.

Ett litet förlag som ger ut kommunistisk och marxistisk litteratur. Bland annat boken ”The Battle For Chinas Past” med följande informationstext: ”Denna bok av Mobo Gao bemöter den extremt negativa beskrivningen av Kina under Mao Zedong i en rad publikationer och argumenterar för att de flesta människor i Kina, inklusive landsbygdens fattiga och städernas arbetarklass, faktiskt vann på Mao Zedongs politik.”

Tål vi litteratur som hyllar Mao Zedongs massutrotningar måste vi också tåla en tidning som bland annat skriver okritisk om medborgargardet Soldiers of Odin."

http://www.svd.se/yttrandefrihet-till-varje-pris-eller


Anmäl
2016-08-28 11:16 #32 av: [Nomen Nescio]

#31 Ja, den här dryga veckan har varit sällsynt avslöjande och givit oss en inblick i vilka krafter som rör sig under ytan i kulturkretsarna. Förmodar att det blir Mässans VD som kommer att få ta konsekvenserna, det är svårt att se att hon kan vara kvar med hedern i behåll. Ändå är hon ju egentligen bara ett offer för de krafter som styr och ställer, " som aldrig riskerar någonting med sina åsikter, som alltid tycker rätt och riktigt, som slår sig för bröstet och skryter om sin förbannade vidsynthet och som ”älskar olika” genom att hota och smutskasta dem som faktiskt tycker just olika", för att citera Birro här ovan.


Anmäl
2016-08-29 10:52 #33 av: [Nomen Nescio]

I SVT:s Opinion Live den 25 augusti diskuterade Janne Josefsson och Politisms chefredaktör Erik Rosén bokmässans utsparkande av Nya Tider. Josefsson tyckte att det var åt helvete ungefär, medan Rosén tyckte att det var ett bra beslut.

Fick Roséns negativa inställning till att låta flera röster höras ytterligare bekräftad när jag läste att Politism på sitt twitterkonto utropar  ”Genom att låta färre komma till tals låter vi fler röster höras”. (Källa i kommentarsruta här.)


Anmäl
2016-08-29 10:58 #34 av: Hayabusa

#33 Sanna mina ord :(

"Sverige liknar åsiktsmässigt alltmer DDR"

Anmäl
2016-08-31 16:39 #35 av: [Nomen Nescio]

#5 Så har Bokmässan ändrat sig igen, och efter att ha konsulterat juridisk expertis  kommit fram till att man skall bereda plats för Nya Tider. Eftersom det återstår tre veckor är det väl fullt tänkbart att man hinner ändra sig igen. några gånger.


Anmäl
2016-08-31 22:07 #36 av: Hayabusa

#35 Jösses

Anmäl
2016-08-31 23:59 #37 av: [Nomen Nescio]

"Först försvarade vd Maria Källsson passionerat, med hänvisningar till yttrandefrihet, att Nya Tider skulle få ställa ut. Kort därefter ändrade hon sig eftersom hon kommit på att Nya Tider inte "delar värdegrund" med Bokmässan. När hon i GP fick en fråga om hur hon såg på närvaron av den omskrivna moskén i Järfälla som bjudit in en imam som vill avrätta homosexuella blev svaret: "Det är två helt olika saker. Det går inte att jämföra den ena utställaren med den andra, det blir kontraproduktivt."---

"Källsson har förvandlat Bokmässan till en smälla i dörrarna-fars.
Jag skulle tro att hon själv visas på porten efter att årets mässa har bommat igen."

Karin Olsson i Expressen


Anmäl
2016-09-01 08:32 #38 av: [Nomen Nescio]

#1 När får vi se kultursidorna skriva "extremvänstertidningen Expo"?


Anmäl
2016-09-01 08:41 #39 av: Hayabusa

#38 Aldrig.

Anmäl
2016-09-01 08:44 #40 av: [Nomen Nescio]

#39 Dessvärre är det nog så...


Anmäl
2016-09-01 13:44 #41 av: [Nomen Nescio]

#5 Hotel Gustaf Fröding i Karlstad, ingående i kedjan Best Western Hotel har i likhet med Bokmässans (första) beslut gjort en avbokning mot någon som strider mot chefens värdegrund. Det är sångaren Peter Jezewski som fått fem spelningar på hotellet under hösten avbokade till följd av att han uppträtt på ett av  SD arrangerat evenemang. Jezewski säger sig förlora 500.000 kronor på detta. 

Best Western Hotels VD ställer sig frågande till hotellchefens handlande, men säger samtidigt att hon har befogenhet att ta ett sådant beslut. Lokaltidningen VF skriver:

"Hotellkedjan Best Western ställer sig inte bakom medlemshotellet Gustaf Frödings bojkott av artisten Peter Jezewski.
– Det följer inte de värderingar vi står för, säger bolagets vd Johan Kukacka.

Hotell Gustaf Fröding, som är den del av den stora Best Western-kedjan, har hamnat i rejält blåsväder efter att man avbokat artisten Peter Jezewski efter att denne kommit ut som Sverigedemokrat. Avbokningen har dock inget stöd uppifrån i hotellkedjan.

– Nej, det är ett beslut som vi inte har varit delaktiga i och det är ett beslut som vi heller inte ställer oss bakom. Det följer inte de värderingar som vi står för, säger Johan Kukacka.

Johan Kukacka poängterar att hotellet är fria att själva ta ställning i frågor som dessa, eftersom de är privatägda, men som kedja så har man inga problem med folks politiska hemvist.

– Vi nekar inga artister, gäster eller några andra av sådana här anledningar. Vi står inte bakom det beslutet alls, säger han."--- 


Anmäl
2016-09-01 18:54 #42 av: [Nomen Nescio]

#41 Ytterligare en pudel:

"Sångaren Peter Jezewski avbokades från spelningar på ett hotell i Karlstad eftersom han uttalat stöd till stora delar av Sverigedemokraternas politik.
Nu har hotellet ändrat sig – Jezewski får spela."---

 Högsta ledningen för hotellkedjan tog avstånd från avbokningen och inledde en dialog med Gustaf Fröding.
– Antingen ber hotellet om ursäkt eller så står man fast vid sitt beslut. Men om de väljer att stå fast så kan de inte längre vara medlemmar i Best Western, sade Best Westerns Sverigechef Johan Michelson till Expressen."---

"Efter alla dessa turer kom under torsdagseftermiddagen beskedet om att Gustaf Fröding hade ändrat sig – Peter Jezewski får spela trots allt. Han erbjöds dessutom en ursäkt.
– Nu sa de att anledningen aldrig varit mina politiska åsikter, utan att de hade Sverigedemokraterna där på någon konferens 2008 och var rädda för att få hot och grejer, sade Peter Jezewski till SVT Nyheter Kultur."---

TT


Anmäl
2016-09-01 18:56 #43 av: Hayabusa

Trams

Anmäl
2016-09-01 19:06 #44 av: [Nomen Nescio]

#43 Mera trams: i samband med turbulensen var det någon ärthjärna som ringde in vad som Polisen tolkade som bombhot, men uppenbarligen inte tog särskilt allvarligt på.

VF skrev: "Under torsdagen fick polisen kännedom om att ett bombhot riktats mot Hotell Gustaf Fröding.

– Vi är på plats och har upprättat en anmälan, men bedömer inte att vi behöver vidta ytterligare åtgärder, säger polisens presskommunikatör Tommy Lindh vid 13-tiden."---

På Aftonbladets startsida var dock rubriken självklar:


Anmäl
2016-09-02 18:28 #45 av: [Nomen Nescio]

Thomas Järvhedens video "Kasta sten" har tydligen fått beröm på Avpixlat, så Expressen har tagit kontakt med honom för att avkräva intygande om att han står på Den Rätta Sidan. Hoppas att han svarat rätt, annars riskerar han att bli avbokad från en del framträdanden i höst...Tyst


Anmäl
2016-09-16 08:12 #46 av: [Nomen Nescio]

Fyra dagars "samkörd" attack på SD i Expressen och Aftonbladet. Expo och Researchgruppen har ryckt i rätt trådar igen och mediemarionetterna sprattlar...


Anmäl
2016-09-27 11:18 #47 av: [Nomen Nescio]

#32 Hundra författare har skrivit på ett upprop om att bojkotta nästa års Bokmässa. Kanske en påtryckning för att få VD:n utbytt?

http://www.svt.se/kultur/hundra-forfattare-hotar-bojkotta-bokmassan


Anmäl
2016-09-27 11:27 #48 av: Hayabusa

#47 Även jag har bojkottat årets Bokmässa. Ja, förmodligen för en bra tid framöver...

Anmäl
2016-10-31 10:44 #49 av: [Nomen Nescio]

 "Jag är bara så in i döden trött på den här dubbelmoralen och de lika dubbla måttstockarna. Ett gäng som Nya Tider vänder Götet upp och ned medan till exempel suspekta moskéer och vänsterextremister lugnt glider under radarn år efter år.
Bokförlaget Oktober har till exempel ett bord – någon intresserad av boken ”J V Stalin – bolsjevikernas stålhårde ledare”?

Så har det varit så länge jag kan minnas. Vaksamheten mot ytterligheter till höger är föredömligt god. Till vänster? Mja, mjä, Myrdal är trots allt en ”intellektuell gigant” och det är väl ingen som på riktigt tror att vänstermänniskorna som talar om revolution faktiskt vill ha... revolution? Så knasiga kan de inte vara? Det handlar säkert bara om att de efterfrågar jämlikhet och minskade klyftor och kapitalismen har minsann också skövlat en massa offer."---

Erik Helmerson, DN:s ledarsida


Anmäl
2016-11-06 22:17 #50 av: [Nomen Nescio]

#27 Bokmässans VD och VD:n på Grand Hotel  påminner en hel del om varandra:

"Grand Hotels vd Pia Djupmark hävdar att det inte var av rädsla för "negativ publicitet" som hon ville avboka SD.

Men i ett inspelat samtal med SD:s kommunikationschef får hon frågan varför "regimer som hugger huvudet av folk" får vara på Grand men inte SD.

Då svarar hon så här:

– Det är för att det inte är i media."---

Aftonbladet


Anmäl
2017-03-14 10:30 #51 av: [Carpinus]1

Årets bokmässa inleds den 28 september, men TT:s intervju med bokmässegeneralen kring Nya tiders deltagande lär väl leda till att censurivrarna även i år får luft i lungorna. Fast om bokförlaget Oktobers sedvanliga medverkan lär det knappast textas några protestplakat...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-14 11:21 #52 av: Hayabusa

#51 Absolut! Oktober tillhör de "goda" - givetvis.

Anmäl
2017-04-22 17:40 #53 av: [Carpinus]1

2015 skrev  Mattias Gardell: "Det öppna samhället kan inte försvaras genom att sluta sig, det fria samhället kan inte försvaras genom att inskränkas och demokratin kan inte försvaras med odemokratiska åtgärder. Demokrati kan enbart försvaras genom mer demokrati."---

Rimmar inget vidare när han i år skriver på ett upprop om att "kommer Nya Tider så kommer inte vi" till bokmässan. Det är i och för sig inte odemokratiskt, ingen kan självfallet tvingas att medverka- men nog känns det som ett försök till påverkan i riktning mot det där slutnare samhället...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-23 09:17 #54 av: [Carpinus]1

Peter Hjörne funderar i GP över det fria ordets situation i den offentliga debatten, och skriver bland annat:

"När man vill förbjuda ett i och för sig osympatiskt förlags deltagande på Bok & Bibliotek, trots att det inte bryter mot någon lag, rör man sig mot ett system av smakdomstol på en arena som skall vara själva sinnebilden för en fri och öppen debatt. Det måste vara bättre att ta debatten med dem vars åsikter man ogillar än att förbjuda dem - på samma sätt som vi tillåter höger- och vänsterextrema antidemokratiska organisationer att demonstrera med dyrt polisskydd, så länge de inte ägnar sig åt hets mot folkgrupp eller bryter mot andra lagar.

När debattörer med "fel åsikter" diskvalificeras för att deras åsikter inte passar den goda normen, blir debatten fattigare och mindre konstruktiv."---

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-24 22:20 #55 av: [Carpinus]1

Jan Guillou som ju bland annat varit ordförande i publicistklubben försvarar Nya Tiders närvaro på bokmässan., vilket han även gjorde förra året.

"- De är väldigt obehagliga, men att jag är emot sådana här figurer innebär inte att jag är emot yttrandefriheten," säger han till DN. Guillou konstaterar också att flertalet av de författare som skrivit på uppropet i DN är okända, "och har på det sättet råd att bojkotta hur mycket som helst".

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 09:15 #56 av: [Carpinus]1

#53 Apropå Mattias Gardell så har vi konstaterat i en annan tråd att han var den förste mottagaren av Jan Myrdals Leninpris (2009). Förklarar kanske varför han inte ser några problem med bokförlaget Oktobers närvaro på mässan är efter år, men ställer sig på barrikaderna mot Nya Tider? 

Och nog är det lite pikant att denne Jan Myrdal själv skrivit exklusivt på Nya Tider till försvar för tidningens närvaro på mässan...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 11:29 #57 av: [Carpinus]1

Metros nye ägare Mats Qviberg har råkat i onåd efter att ha intervjuats av Nyheter Idag, och där bland annat sagt att det finns "Stalinister" på redaktionen. För detta har han avtvingats avbön, Metro hotas av uppsagd distributionsmöjlighet på SL, och nu säger TV4 upp samarbetsavtalet med Metros "Viralgranskaren" i  Nyhetsmorgon. Strypkopplet fungerar...

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-23 09:31 #58 av: [Carpinus]1

#56 En del namn dyker upprepat upp i rätt tveksamma sammanhang.

"Pengar från Allmänna arvsfonden, Ungdomsstyrelsen och Folke Bernadotteakademin används till att finansiera antisemitisk propaganda som del i "antirastistiska" projekt, skriver Johan Lundberg.

Under arbetet med slutkapitlet i min bok "Ljusets fiender", vilket handlar om vårens kravaller i Husby, kom jag i mitt sökande efter ideologiska underströmmar att stöta på en rad organisationer som förvånade mig genom att ett fåtal namn ständigt återkom: Mattias Gardell, Rashid Musa, Kitimbwa Sabuni och Fatima Doubakil, för att nämna några."---

Författaren och docenten i litteraturvetenskap Johan Lundberg på Expressen debatt 2013. Rubrik: "Med antirasismen som täckmantel".

Se även Arpi (2014) : http://magasinetneo.se/blogg/islamismen-ar-inte-representativ-for-islam/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-27 10:39 #59 av: [Carpinus]1

Flera av de förlag som bojkottar eller överväger att bojkotta Bok & Bibliotek 2017 i Göteborg på grund av Nya Tiders närvaro deltar utan att knota på bokmässan i Frankfurt, där den minst lika ifrågasatta tidningen Junge Freiheit  medverkar.

Källa. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-27 10:43 #60 av: Hayabusa

#59 Intressant

Anmäl
2017-09-24 09:04 #61 av: [Carpinus]1

Den långvariga och högljudda kampanjen för att få medverkande vid årets bokmässa verkar inte ha burit särdeles stor frukt:

"Nyligen hävdade Antifascistisk front i ett brev till en deltagande författare att det finns kopplingar mellan Nazistdemonstrationen och "det skamliga välkomnandet av nazister på Bokmässan" - uppenbara lögner. Dessbättre verkar kampanjerna mot Bokmässan inte ha varit särdeles effektiva. Bok och Bibliotek bjuder på mer än 3000 programpunkter och 2 300 deltagare. Av de 850 utställarna har fem hoppat av. Av de 430 inbjudna författarna i seminarieprogrammet har drygt 20 ställt in*.

Att besöka Bokmässan är att stödja litteraturen och den öppna och tillåtande diskussionen."---

Peter Hjörne i GP

(* Och av de som hoppat av är det flera som varit delaktiga i motkampanjen. Egen anm.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-25 09:09 #62 av: [Carpinus]1

#32 Maria Källson, VD för bokmässan, höll ut ett år längre än väntat. Nu har nog dock turbulensen varit för stor.

https://www.expressen.se/gt/lamnar-sitt-uppdrag-pa-bokmassan/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-28 13:31 #63 av: [Carpinus]1

#62 Inte bara Källson åkte ut, hon följs nu av Nya Tider. Om man tänker göra något åt extrema bokförlag som Oktober med flera framgår inte. (#31 #49 m.fl.)

http://www.gp.se/kultur/bokmässan-portar-högerextrema-nya-tider-1.4874010

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-28 17:31 #64 av: [Carpinus]1

#63 Fler som undrar - i det här fallet Expressens kulturchef Karin Olsson:

"Men kommunikén från Bokmässan innehåller inte något om formerna för det nya mysiga mässgolvet. Kommer man även att kasta ut Stalin-gänget som blivit något av en obehaglig institution? Ska utställarna skriva under en värdegrund innan man får hyra monterplats? Får man sälja litteratur med antidemokratiska åsikter? Eller är den nya linjen rent godtycke?

Den principiellt viktiga frågan hänger i luften. Har inte Bokmässan förstått att detta varit en debatt på riktigt, en symbolfråga om hur vi ska se på vår offentlighet och hur yttrandefriheten förverkligas, även för våra meningsmotståndare?"---

"Jag är övertygad om att Bokmässan gör en missbedömning om man tror att man bara kan fortsätta som förut."----

https://www.expressen.se/kultur/ide/vem-bestammer-over-den-nya-mysiga-bokmassan/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-03-01 09:58 #65 av: [Carpinus]1

Ledarsidan.se konstaterar en del följder av Bok- och biblioteksmässan 2017: 

"Vad som även framgår i  den samlade trafikdatan från Google Analytics, Facebook, Twitter och andra distributionskanaler är Nordiska Motståndrörelsens, NMR,  genomslag med etablerad medias exponering i samband med biblioteksmässan 2017. En PR-kupp från NMR sida utan motstycke ser vi nu när ett halvår förflutit. NMR sida Nordfront direktsände från manifestationen och ökade sin trafik avsevärt. En ökning som ligger kvar ett halvår senare och placerar Nordfront på plats runt 550. Även om sidan är öppet nazistisk har Nordfront sedan två år tillbaka förändrat retorik och har ett mer journalistiskt anslag.

Det som är anmärkningsvärt är djupanalysen av läsarna. Alexa ger inte bara information om trafikvolymer, lästa artiklar och varifrån läsarna kommer. Samarbetet med sociala medier ger även djupare information om läsarna. Andelen högre medelinkomsttagare är överrepresenterade (inkomster upp till 900 000 SEK), likaså andelen läsare med ursprung från Mellanöstern och gruppen “Hispanics” är klart identifierbar. Trots NMR tydliga ställningstagande.
Nordfront attraherar fler läsare med ursprung från främst Mellanöstern i både absoluta och relativa tal än det antirasistiska och feministiska Expo och Politism gör tillsammans."---

https://ledarsidorna.se/2018/03/falska-nyheter-det-storsta-hotet-mot-valet-2018-kommer-fran-svensk-etablerad-media/

(Nej, jag hör för min del inte till besökarna av Nordfronts sajt .)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-03-01 10:04 #66 av: Hayabusa

#65 Vad ska man tro om det? 

Anmäl
2018-03-12 10:25 #67 av: Göstage

SvD har knutit Bilman Osman utbildare och skribent på Expo till sig som krönikör. Inför förra valet anställdes hon som kolumnist på Expressen.

https://www.svd.se/jag-skriver-ofta-om-extremhogern-och-jamstalldhet

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-10 12:05 #68 av: Göstage

#42 Så har Peter Jezewski tagit steget fullt ut och ställer upp som riksdagskandidat för SD i valet 2018. Hur blir reaktionerna från folktribunalen på nätet den här gången?

https://www.expressen.se/nyheter/sds-nya-varvning-musiker-kand-fran-the-boppers-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-21 17:50 #69 av: Göstage

De ömma tårna är ute på vädring.

 "En rapport som Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, gjort om våldsbejakande vänsterextremism i Sverige har hamnat i blåsväder.
Rapporten nämner bland annat den antirasistiska stiftelsen Expo, vilket fått stiftelsens ansvariga utgivare att reagera.
Daniel Poohl, som är ansvarig utgivare för den antirasistiska tidskriften Expo, tycker att FOI bör förklara sig."---

"Förutom Stiftelsen Expo, vars uppdrag är att granska rasistiska organisationer, så nämns också i FOI-rapporten organisationer som är uttalat positiva till våldsanvändning mot oliktänkande. Exempelvis Antifascistisk aktion, AFA, och Syndikalistiska ungdomsförbundet."---

"Förutom Expo så har kritiker, främst på Twitter och Facebook, de senaste dagarna kritiserat att FOI listar andra organisationer och rörelser också i samma rapport där våldsbejakande extremistiska grupperingar finns nämnda.
I rapporten finns exempelvis Djurens befrielsefront och den numera nedlagda Revolutionära fronten, som beskrivs som våldsbejakande."---

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6957148

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-21 20:32 #70 av: Hayabusa

#69 Ja, de spelar väl alla i "samma lag", typ. 

Anmäl
2018-09-13 17:18 #71 av: Göstage

#63 En kulturnyhet:
"Frågan om tidningen Nya tiders vara eller icke vara bland montrarna på mässgolvet gäckade Bokmässan under flera års tid och Bokmässan ändrade åsikt både en och två gånger. 

I år går den högerextrema tidskriften Nya tider in som huvudsponsor för en ny mässa som ska hållas samtidigt som den vanliga bokmässan."---

https://www.svt.se/kultur/nya-tider-sponsrar-alternativ-bokmassa

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-24 16:44 #72 av: Göstage

"På torsdag slås portarna upp igen till något som fyller sin funktion som köpmarknad och samtalstempel för "de anständiga", men där ordet yttrandefrihet diskvalificerat sig för oöverskådlig framtid."

 https://www.aftonbladet.se/kultur/a/dd106j/ingenting-har-blivit-battre-pa-bokmassan

Åsa Linderborg är starkt kritisk till spelet som lett fram till den "nya" bokmässan.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-24 18:05 #73 av: Hayabusa

#72 Som väl är kan man välja bort Bokmässan. 

Anmäl
2018-09-25 17:11 #74 av: Göstage

Nya Tiders alternativa bokmässa har med kortast tänkbara varsel stoppats av Göteborgs kommun, "i samråd med polisen" enligt företrädare för kommunen.

https://www.expressen.se/gt/goteborgs-stad-stoppar-alternativ-bokmassa/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-26 20:28 #75 av: Göstage

#74 "Göteborg antifascistiska front, hemmahörande i den vänsterautonoma miljön, har också anordnat evenemang på Heden till helgen. Det är bland annat denna grupp Vávra Suk menar har styrt utgången för bokmässan."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/chefredaktoren-pa-nya-tider-skandal

Där föreligger det tydligen ingen "påverkan av säkerhetssituationen"...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-26 20:34 #76 av: Hayabusa

#75 Vilken slump...

Anmäl
2018-09-26 20:36 #77 av: Göstage

#76 Glad

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-26 23:41 #78 av: Göstage

Adam Cwejman i GP påminner om upprördheten kring Bokmässan de senaste åren och undrar varför det är så lugnt nu, när en annan aktör på en annan kant infinner sig:

"De massiva protesterna mot Nya Tider var således rätt framgångsrika. Men det är historia nu. Frågan så här i efterhand är om det skulle upprepas om någon annan radikal men obetydlig aktör dök upp? Svaret på den frågan är: Ja om det skulle röra sig om en högerradikal tidning, nej om det rör sig om en vänsterextrem motsvarighet.

I augusti månad deklarerade Kommunistiska partiets tidning Proletären stolt att ”arbetarna kommer till Bokmässan!”. Tidningen ska ha monter på mässan med en rad programpunkter.
Att tidningen för Sveriges mest extrema vänsterparti ska delta på mässan har givetvis inte renderat en endaste proteststorm."--- 

"Ingen har i skrivande stund sagt upp samarbetet med mässan på grund av kommunisterna. Protestbreven lyser med sin frånvaro. Ingen har ”satt ned foten” som idéhistorikern Patricia Lorenzoni så bestämt uttryckte det förra året. De 150 författarna som skrev under ett upprop mot Nya Tiders närvaro förra året syns inte till nu.

Proletären är alltså tidningen som utan omsvep hävdar att den med våld genomförda ockupationen av Tjeckien 1948 var legitim och demokratisk. En tidning som gör allt för att urskulda den venezolanska regimens massiva människorättsövergrepp. Tidningen som konsekvent tonar ned diktaturers förbrytelser på Kuba och i Nordkorea. En tidning tillhörande ett parti som förordar avskaffandet av den liberala demokratin medelst våldsam revolution och som förklarade massmorden på 1930-talet i Sovjetunionen med ordet "byråkratisering".---

"Här hade de ändå ett ypperligt tillfälle att visa sitt engagemang för de symboliskt viktiga principfrågorna! Men tyvärr sover halvtidshumanisterna fortfarande. Humanister på halvtid som aldrig tycks inse att deras högtravande moraliska indignation förpliktigar: Är man så vaksam inför att en politiskt suspekt tillika obetydlig tidning som Nya Tider ska stå inklämd i ett hörn så ska man väl inte vara sämre om Proletären gör det. Tystnad är oftast bara tystnad. Men i det här fallet är den väldigt talande."

http://www.gp.se/ledare/cwejman-halvtidshumanisterna-sover-fortfarande-1.9472081

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-27 07:48 #79 av: Hayabusa

Inget att förvåna sig över...ytterligheterna på vänsterkanten har sällan eller aldrig ställts ute i regnet av vänsterflygeln. Å andra sidan visar det var de (vänsterflygeln) står. Kräks

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.