Invandring och integration

Bostäder ja men inte för alla. .

2015-02-13 09:37 #0 av: [sanna70]

"Vi i politiken som eniga står bakom detta, och som har en värdegrund, vi måste också inte bara säga att nu satsar vi 50 miljoner kronor på bostäder, utan också tala om varför vi gör det och varför det är en resurs, säger Bosse Svensson. 

Efter gårdagens beslut i kommunstyrelsen att Östersunds kommun ska ta emot 550 flyktingar och cirka 40 ensamkommande flyktingbarn under året, och därmed ordna, köpa och bygga fler bostäder åt dessa, har debatten om flyktingmottagende i Östersund svällt på sociala medier. 

Allt ifrån varför byggs det bostäder åt flyktingar men inte åt egna medborgare"

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6091281

Anmäl
2015-02-13 09:43 #1 av: [sanna70]

"Men den stora knuten är finansieringen. Många politiker verkar tro att modulhus är billiga. Visst kan den industriella produktionen sänka notan, men priset ligger ändå kring 20 000 kronor per kvadratmeter. Omkring 600 miljoner kronor skulle det alltså uppskattningsvis kosta att bygga modulhus för 1 000 personer. Och om hälften av dem som får permanent uppehållstillstånd de närmaste två åren ska kunna bo i nya moduler krävs investeringar på hela 50 miljarder kronor."

http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/modulhus-loser-inte-flyktingmottagandet/

Anmäl
2015-02-13 11:24 #2 av: tlover

"varför byggs det bostäder åt flyktingar men inte åt egna medborgare"

Jag tycker själv det är logiskt, vi som redan lever i Sverige har oftast nån stans att ta vägen, man kan bo hos föräldrar, släktingar, vänner etc. Flyktigar har oftast inte nära och kära i närheten, i alla fall inte som har nånstans man kan bo (tex kan dom vara med en och söka asyl).

svenskar har också lättare att stå på kontrakt el ta lån eftersom dom i större utsträckning har jobb än nyanlända flyktingar.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-13 12:20 #3 av: Jimmy.L

#2 Det måste finnas bostäder åt alla även våra egna ungdomar inte alla ungdomar vill bo hemma.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-02-13 12:57 #4 av: tlover

#3 Nog för bostäder finns ju, det är ju egentligen inte bostadsbrist bostäderna är bara på "fel ställe" enligt de flesta.

Hur som haver, det är fortfarande enklare för svenskar att få tak över huvudet, som vuxen måste man ofta göra saker man inte vill, tex bo hemma om man  inte hittar nått ställe att bo på (som är där man vill bo).

Finns det begränsade resurser så ska dom ju först gå åt dom som behöver det mest inte åt dom som "inte behöver det mest men som inte vill bo hemma"

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-13 13:05 #5 av: Jimmy.L

#4 Det är stor bostadsbrist i Stockholm och andra större städer det byggs för lite det säger även våra politiker. 

Om man gör som du tycker ser vi snart SD som det näst största partiet i Sverige det vill inte jag uppleva.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/boverket-slar-larm-om-bostadsbristen

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17907183.ab

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-02-13 13:10 #6 av: Zyperior

#4 Fast där tycker jag du har fel. Först och främst för att denna bostadspolitik föder generationer av fördomsfullhet mot invandrare när de går före allt och alla i bostadsköer.
Sen är detta landet primärt till för Svenskar inte för hela världens befolkning att söka skydd i. Vi är ändå en suverän stat, varför ska vi behöva flytta på oss för konflikter som vi inte har med att göra?
För all del, vi ska hjälpa till så gott vi kan, men folk ska inte behöva bo hemma längre än nödvändigt på grund av det. Vi ska inte ändra vår levnadsstandard så pass drastiskt. Jag skyller inte detta på invandrare, jag skyller det på den vansinniga invandringspolitik som förs. Att bostadsbristen, som va en fråga för 10 år sedan skulle bli det första vittnet på att det stämmer är inget kontroversiellt.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-13 13:28 #7 av: tlover

#5 Jag förnekar inte att det är bostadsbrist på vissa ställen men på många andra, tex härikring står hus tomma istället.

och många kommuner härikring tar emot väldigt många flyktingar så alla flyktingar går inte före i kön.

Så du tycker att dom som redan har ska få istället för dom som inget har.

#6 Nu söker inte alla andra skydd här och av dom som gör det får få stanna. Sen säger jag inte att ännu fler bostäder behövs på vissa ställen, även om det skulle vara ännu bättre om folk skulle kunna tänka sig att bo ute på landet istället så att befintliga hus inte behöver förfalla.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-13 13:44 #8 av: Zyperior

#7 Jag vet att inte alla söker skydd här men den inställning som råder är det en teoretisk möjlighet. 

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-13 13:54 #9 av: Jimmy.L

#7 Väldigt många flyktingar söker sig till storstäderna och förorten där dom har sina släktingar eller landsmän. I dessa områden finns det inga lediga lägenheter det i sin tur drabbar dom som bor där genom att barnen när dom vill skaffa lägenheter finns det inga lediga till dom och dom tvingas bo hemma i flera år. 

Kan man i stället lagstifta om vart dom får bosätta sig under ett viss antal år så skulle inte hus stå tomma som hos dig och vi får mindre trångt i vissa förorter och städer. Men självklart ska det även byggas fler bostäder för flyktingar och för våra ungdomar.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-02-14 07:57 #10 av: pyromanen

Vi bor ju inte i ett kommunistiskt land där det är staten som bygger bostäder åt folket, utan det är till stor del marknadskrafter som har fått styra (allt mer under senaste 10 åren) och då byggs det bostäder i den takt nån kan tjäna pengar på det, och ungdomar som vill flytta hemifrån, ffa arbetslösa  är sällan så köpstarka att det är bra affär för någon att bygga åt dom.

När ts nu klagar på att det byggs åt flyktingar och inte åt fattiga ungdomar då funderar jag lite: tycker du ts vi ska ändra på samhället så att det är statens ansvar att bygga bostäder åt folket?  i så fall behöver vi mycket mer skattepengar in. Vi har ju tidigare haft nån mellanting i Sverige kallat "allmännyttan", det kanske är en variant?

Det har inte byggts mycket åt flyktingar. De har fått bo där det varit så ottraktivt för svenskar att bo att det trots låga hyror varit tomt. T.ex. har vi här i Värmland många flyktingar boende i Filipstad, Hagfors, Glava, Storfors, Säffle.  Många bor även hos släktingar, många på små ytor, så att försöka måla upp det som att flyktingar får i påse o säck medans "vi" andra inte får är en mycket sned bild.

Och igen... varför har vi mindre skattepengar idag, åt allmännytta, tågunderhåll o.s.v...  Det beror på att de som tjäner mest, och det som tjänar mittemellan betalar betydligt mindre skatt idag. Pengarna hamnar hos ett fåfal rika,  så istället för att vara irriterad på flyktingar långt hemifrån, så var arg på de som haffat alla pengarna åt sig på riktigt, och de politiker som gjort det möjligt!


Anmäl
2015-02-14 08:48 #11 av: [sanna70]

Såvitt jag vet så har jag inte anklagat flyktingar för någonting alls. Situationen är lik över hela landet och det är ytterst få kommuner som inte har fått flyktingar.

Som jag ser det så är det i högsta grad våra politiker som ska hållas ansvariga för det som har hänt med landet.

Vi har bostadsbrist, arbetsbrist, infrastruktur är inte värd namnet, sjukvården går på knäna, skolan är under all kritik. äldreomsorg går på knäna,socialstyrelsen går på knäna och hinner inte ta hand om alla brådskande ärenden med utsatta barn, det är besparingar inom dem allra flesta företag med uppsägningar som påföljd, kriminaliteten har aldrig varit så hög och vår ekonomi är uppenbart inte så bra som dem ville ge sken av. Vi har våra politiska partier att tacka för allt detta, det är inget som har skett över en dag eller ens över några år. Demonteringen har pågått både under S och M styret och under hela den tiden som folket protesterade mot det som sker så har våra politiker förnekat att det är så illa som det är och medan dem  klappar varandra på axeln och håller varandra om ryggen med sina fortsatta uppenbara lögner så fortsätter eländet i landet.  

En annan sak som dem har lyckats med är att vända folket mot varandra så medans vi dividerar om vilket part är rätt eller fel och vem har bäst lösning så kan dem fortsätta med det som dem har gjort hittills vilket är i stort sett ingenting. 

Vad det gäller skattepengar så har vi haft samma system i många många år men dem pengarna har ändå räckt till välfärden.  Tanken har slagit mig att skicka lyxfällan till regeringskansliet och be dem hjälpa våra politiker på traven för det är uppenbart att dem använder sig av pengar som inte finns och att dem blundar för framtida konsekvenser. 

Anmäl
2015-02-14 09:50 #12 av: pyromanen

#11. Anders Borg och CO har infört sina jobbskatteavdrag. Vilket innebär ett flertal miljarder mindre i skattekassan. Samtidigt som vi lever längre och en större andel av befolkningen är gamlingar som behöver pensioner, sjukvård osv.
Att ställa bostadsbristen hos ungdomar mot frågan om att bygga åt flyktingar nu när överskottslägenheterna i Hagfors mm är slut blir för mig underligt. Det ena handlar om att hjälpa människor på flykt från krig även när vi har slut på tomma oattraktiva lägenheter i avflyttningsbygd, det andra handlar om den politiska utvecklingen i Sverige sedan Palme ungefär, med mindre "socialism" och mer marknadsekonomi. Den utvecklingen har vi själva röstat på ett antal val. Och jag kan hålla med om att utvecklingen började redan innan Borg kom till. Vi väljare går alldeles för lätt på politikernas argument om " mer kvar i plånboken". Några säger mer kvar i plånboken åt de som jobbar, några mer till barnfamiljerna eller pensionärerna. Det låter ju bra. Själv har jag nog ca 1000 kr mer i plånboken varje månad än jag hade haft utan jobbskatteavdragen. Men klart som korvspad att de pengarna saknas någon annanstans, där t.ex. Personal inom vård och omsorg får springa så fort att de blir sjuka. Jaka, det bart en liten utsvävning från ämnet. Min poäng är att vi kan inte både ha kvar välfärd eller ha råd med mer allmännytta OCH dela ut pengarna till folks plånböcker.

Personligen tycker jag det skulle vara bra att bygga massor av nya bostäder. det skulle dels innebära arbetstillfällen, dels vettigare bostadspriser, bättre liv för en del.


Anmäl
2015-02-14 13:00 #13 av: [sanna70]

Det stämmer att Moderaterna har infört skatteavdrag fast det var ju för att folk tyckte att vi skulle ha lite mer i plånboken. Tyvärr blev inte resultatet så bra. .   Dem som tjänade mest på det var dem som redan hade det bra ställt. Sedan ville M satsa på företag vilket också kan tyckas vara en klok ide eftersom det är företag som ger oss arbete i sin tur men så slog lågkonjunktur till och ingenting blev som dem hade tänkt.

Om vi backar bandet och kollar hur det var under S styret i stället så kan vi se att var massprotester från folket och det gällde det mesta. Arbetslöshet, bidragssamhälle och fusk var vardagsmat.

Nu har alla parti gått ihop och ska skapa ordning? Kan inte låta bli att dra en jämförelse. Tänk dig att 7 kockar ska tillaga en maträtt, ingen av dem kan recept men alla slåss dem om att få rätt i deras förslag. Medans dem tjafsar och funderar så blir maten helt förstörd.  Det krävs ordning, diciplin och konkreta förslag. En annan viktig sak är att våra politiker borde komma ur sitt tänk "så har vi alltid gjort och så ska vi fortsätta göra" för med facit i hand så ser vi att det fungerar inte längre. 

Vad det gäller flyktingar så är det viktigt att vara ärliga och prata om det i stället för att anklaga varandra.  Jag tror inte att det finns någon som är omedveten om förvandlingen i Sverige och då menar jag på alla plan.  Jag tycker också att det ska påpekas att det är långtifrån bara bostäder som är problemet. Flyktingar kostar och dem kostar massor.  Det är bara meningslöst att ropa rasist varje gång någon ifrågasätter detta för det har inget med rasism att göra. Det har med vår oro att göra och människor har rätt att få svar på sina frågor.  

Vad ska vi säga till våra ungdomar som inte kan flytta hemifrån, vad ska vi säga till våra arbetslösa, vad ska vi säga till alla dem yrken där personalen går på knäna pga besparingar. . Listan kan göras lång. Det är saker som bör diskuteras sakligt och det behöver tas fram lösningar. Det som sker nu är Robin Hood politik, att ta från den ena och ge till den andra. .  Om alla hade det bra ställt så skulle det säkerligen fungera men så är inte fallet i Sverige, tyvärr. 

Anmäl
2015-02-14 13:26 #14 av: pyromanen

Att flyktingar kostar massor är en sanning med modifikationer. Flyktingmottagandet, tiden från dess de anländer och till de är "fungerande" medborgare kostar. Sett på längre sikt går vi däremot pluss på flyktingar rent ekonomiskt. Eller har hittills gjort i alla fall när man tittat på hur det gått efter tidigare flyktingvågar. Och här finns helt klart förbättringspotential. Den här starten där flykting kostar pengar går att korta ner väldigt mycket, det går sneämmande lång tid för alldeles för många! På grund av ineffektiv integration.
Till o med Anders Borg som är nån av dom skickligaste och mest renodlade ekonomer jag sett ( fast har helt annan åsikter än) har tydligt sagt att vi vinner ekonomiskt på invandringen och flyktingmottagandet. Kostnaden finns, på kort sikt, och på vissa ställen är den mer påtaglig än på annat håll. T.ex. Blir det enskilda kommuners uppgift att skaffa fram dagis- och skolplatser, med kort varsel i stort antal och utan att en kanske liten kommun har fått ökade skatteintäkter.

Jag förstår inte vad du menar med att vi måste prata om föyktingmottagandets kostnader.. Som om det inte pratas om det. Det pratas massor!?


Anmäl
2015-02-14 14:24 #15 av: [sanna70]

 Till att börja med så har vi aldrig haft sådana volymer av flyktingar och anhöriginvandring som vi har nu. För det andra så är vår ekonomiska tillstånd förändrat (försämrat) i jämförelse med dem tidigare flykting tillströmningar då vi hade mera ordning i landets ekonomi.

Vad det gäller att vi vinner ekonomiskt på det hela är inte riktigt hela sanningen.  Aftonbladet  tex räknar gärna upp dem siffror som visar att det skulle vara lönsamt med flyktingar pga att dem har höga utbildningar och dem behövs i samhället. Det dem glömmer att nämna är att det är ett fåtal i jämförelse med alla dem andra som bara har grundskola utbildning eller inte ens det. 

En annan sak är (precis som du säger) att integration inte fungerar överhuvudtaget och har aldrig gjort med påföljd att det finns människor som har bott här i mellan 5 - 10 år utan att kunna språket.  Det behöver knappast påpekas att det är arbetsbrist och om vi då lägger till att man inte kan språket så är det självklart ännu svårare att få ett jobb. Det har gjorts försök med belöning. Dem som går och lär sig Svenska fick alltså betalt för att detta. Logik? Sedan är kvinnor mest drabbade av reglerna för ibland kan kulturen ställa till det och det isolerar kvinnorna ännu mer. I många länder är det mannens huvuduppgift att försörja familjen och det blir problem när kvinnors lika rätt (som vi har) framhävs. Att kvinnor tillåts utbildning och arbeta och att vara självständiga upplevs ibland som en obekväm situation för männen (minst sagt) Nej, detta är naturligtvis inget som kommer att stå i Aftonbladet (någonsin) men jag jobbar i ett invandrartät område och vi både ser och hör massor. 

Så verkligheten är att det finns människor som har bott här i mellan 5 och 10 år och dem lever fortfarande på socialbidrag och dem är många. Lägg nu till flera hundra tusen flyktingar och deras anhöriga och se vad det kan tänkas kosta. Bostad, kläder, mat, el, telefonräkning, sjukvård, skola, barnomsorg, mm mm mm Nu kan vi återvända till nuläget i Sverige och åter igen se fakta i ögonen. Arbetslöshet, bostadsbrist, dåligt fungerande sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg, skola, vi kan också nämna alla företag som har hårda besparingar och säger upp folk så gott som dagligen, och även företag som går i konkurs eller flyttar til utlandet för det är mer lönsamt.  Tågen som står still dagligen, kriminalitet och så gott som dagliga skjutningar, misshandel, våldtäkter, mord. .   Upptill allt detta så är Sveriges ekonomi inte så bra vilket äntligen kommit fram. . 

Ja, alltså jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att det ska låta rätt men faktum är att Sverige går på knäna och frågan är hur mycket mer klarar landet?  

Att ta hit ytterligare 400 0000 människor när vi inte ens klarar oss själva känns inte som en bra lösning, jag är rädd att vi kommer att sluta som Grekland om inte ändringar (förbättringar) görs. 

Anmäl
2015-02-14 14:39 #16 av: Zyperior

Klockrent skrivet. Man motiverar ofta denna massinvandring med "Sverige är ett öppet, solidariskt och medmänskligt land". Visst det är en gullig tanke, men som du skriver, bakom dom orden säger man också att "Sverige är ett land på ruinens brant, totalt oansvarigt mot sin egen befolkning där välfärdssystemet ignoreras totalt medans man leker Mellanösterns skyttegrav".

Ni som står för det öppna solidariska samhället som medför denna massinvandring, jag hoppas ni inte avsäger er ansvaret när landet på riktigt gått åt h*lvete. 

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-14 14:59 #17 av: tlover

#16 Jag tar hellre en mindre del av "kakan" och delar med mig till dom som behöver det än att ta hela "kakan" själv.

Sen ser jag alternativet att vara mer åt h*vete

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-14 15:05 #18 av: Zyperior

#17 Hoppas en kaka som är helt oätlig sen kommer mätta. Både för dig och dem du vill dela den med.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-14 15:11 #19 av: tlover

#18 Det kommer den inte att vara för jag tar eget ansvar också.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-14 15:15 #20 av: Zyperior

#19 Tveksam. Som #15 skriver har den redan börjat mögla en del.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-14 15:19 #21 av: tlover

#20 Så för att det går sämre för Sverige (och i princip alla andra länder i världen, oavsett invandring) så kan jag inte själv arbeta för att göra mitt och andras liv bättre? Vem har bestämt det?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-14 15:23 #22 av: Zyperior

#21 Talesättet "Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke" gör sig påmint.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-14 18:52 #23 av: pyromanen

#15  Sverige går inte alls på knäna!  Tvärtom!  Sverige är rikare än någonsin!  Vi konsumerar mer än någonsin, har högre levnadsstandard än någonsin, åker på fler flygresor än någonsin, äter mer kött än någonsin, äger fler fritidsbåtar än någonsin (över 1 million), och här finns fler milliardärer och millionärer i Sverige än någonsin förut i historien.

Det är alltså inte så att resurserna i Sverige har minskat. Tvärtom. Men fördelningen av resurserna har förändrats! mycket och snabbt!  Och tittar man på äldrevården, tågunderhållet mm då håller jag med dig att det ärligt talat ser ut som om Sverige gick knäna...  Så behöver det inte vara! det behöver vi ändra på!

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sverige-snabbast-pa-att-oka-ekonomiska-klyftor

Jag hänvisade till Anders Borg när jag skrev att Sverige vinner ekonomiskt på att att ta emot flyktingar och andra invandrare. Finns även siffror från OECD som visar detta. Jag har inte hänvisat till Aftonbladet (som jag sällan läser). Om du hittar nån seriös källa på att det skulle kosta netto i längden för Sverige så länka gärna!

I byn där jag bor finns idag 4 året om hus och 1 fritidshus. Vid slutet på 1800-talet var har 18 torp och gårdar och till o med en liten skola.  Människorna som flyttade härifrån åkte nästan allihopa till Amerika. De flyttade inte på grund av krig eller tortyr utan "bara" från en verklighet med fattigdom, där de inte alltid hade mat åt barnen som strök med i enkla sjukdomar och man såg ingen framtid.  Min sons farfars farfar här i Västra Värmland fick begrava alla sina 4 döttrar inom loppet av en dryg månad, de dog i skarlakansfeber. Endast två söner överlevde.  Dessa människors situation liknar i mångt och mycket situationen för många av dagens människor. Ibland kallar vi dom lite nerlåtande bekvämlighetsflyktingar. T.ex. några av de som med livet som insats försöker ta sig över Medelhavet.

I Sverige finns gott om plats!


Anmäl
2015-02-14 22:28 #24 av: kallepudas

#23 Du har lite fel information om jobbskatteavdrag.....det låter som om en person med en inkomst på en mijon i månaden gjort någon sorts kap på detta....snälla nån hjälp mig. 

Vi tar 4 personer som alla är födda 1970 den förste tjänar 18 000 innan skatt för den blir jobbskatteavdraget 1416:- 

Nästa tjänar 25 000 i månaden före skatt för den blir summan 1887:- 

Den tredje tjänar 35 000 i månaden och jobbskatteavdraget blir 2198:-

Då tar vi den fjärde....vad tycker vi den ska tjäna....500 000 i månaden....jobbskatteavdrag 2193:-

Vi tar en till.....vi höjer till 800 000 i månaden.....låt oss se vad det ofantliga jobbskatteavdraget ger denna.....ojdå.....hela 2193:- 

Rätt solklart att den med minst inkomst tjänat mest på det hela och hade jag varit den siste personen med en månadsinkomst på 800 000 så tjänar man ju mer på att sätta in en månadslön på den  bank med sämst sparränta och det hade gett mer än dom där 2193:-.......

Anmäl
2015-02-15 00:07 #25 av: [sanna70]

23# "Sverige är rikare än någonsin!  Vi konsumerar mer än någonsin, har högre levnadsstandard än någonsin, åker på fler flygresor än någonsin, äter mer kött än någonsin, äger fler fritidsbåtar än någonsin (över 1 million), och här finns fler milliardärer och millionärer i Sverige än någonsin förut i historien"

Vi är fler än någonsin i Sverige så självklart äter vi mer kött och vi konsumerar mer. Högre levnadsstandard kan bero på att folk lånar som aldrig för.  Dem flesta människor äger inte sin hus, banker äger dem, samma med deras bilar, möbler mm mm  Vad det gäller resor så räcker det att jag går till mina kollegor som sliter hårt på sitt jobb, jobbar obekväma tider, har inte alltid möjlighet till rast, får hoppa in och jobba på sina lediga dagar, får sällan möjlighet att faktiskt vara med sin familj längre stunder. .  Ja, jag tycker att det är dem väl unt att åka iväg på semester tillsammans och få känna att det var värt mödan och få umgås i lugn och ro. Vad det gäller miljonärer så ja, låt oss ta av deras miljoner i stället, bättre än att ge sig på dem som redan sliter hårt för pengarna.

"Det är alltså inte så att resurserna i Sverige har minskat. Tvärtom. Men fördelningen av resurserna har förändrats! mycket och snabbt!  Och tittar man på äldrevården, tågunderhållet mm då håller jag med dig att det ärligt talat ser ut som om Sverige gick knäna...  Så behöver det inte vara! det behöver vi ändra på!" 

Resurserna har inte minskat säger du. Då blir min fråga, var tar pengarna vägen? Media har en fantastisk förmåga att dölja det obekväma och om man börjar gräva lite tex läsa diverse lokaltidningar så kommer du att märka att det är likt över hela landet. Kommuner har det svårt. Det är besparingar på alla håll och kanter, nedskärningar på alla plan och det värsta är att ingen eller väldigt få vågar säga det rakt ut. Varför? Var är pengarna som ska gå till barnomsorg,skola, äldreomsorg, vården, välfärden?  Varför är det nedskärningar på dem allra flesta företag?  Varför får våra pensionärer dela på en talrik mat (ser det dagligen på mitt jobb) inte alla men flera st. Det är bedrövligt att se allt som sker runt om i landet och det är ännu värre att höra alla dessa lögner från våra politiker "allt är bra" Verkligen? Jag är helt övertygad att det är exakt samma sak som politiker sa till folket i Grekland innan dem körde landet i botten. .

Vad det gäller statistik så ger jag inte mycket för den för jag har själv varit med om och gjort diverse undersökningar och jag vet hur lätt det är att trixa med resultatet. Dem ville ha ett svar som överensstämmer med deras önskemål och det hade mycket lite att göra med verkligheten. 

Vad det gäller flytt (som du nämner) så fanns det en väsentlig skillnad på den tiden och samma sak var det i Sverige på 60 talet - det behövdes arbetskraft, faktiskt var det skrikande behov av det. Det går knappast att jämföra med dagsläget i Sverige.

Ja i Sverige finns det gott om plats men vi har inga boende att erbjuda (varken oss själva eller dem som flyr hit) vi har inte heller några arbete att erbjuda och eftersom alltfler blir arbetslösa så räcker inte våra skattepengar till allt som behövs heller numera. Vi har redan skurit ner på det mesta, vad tycker du att vi ska mer dra ner på?  Det är alltför många som redan lever på socialen och nu kommer ca 400 000 till. Sverige lånar redan pengar, ska vi låna mer ändå eller ska vi trycka ner låginkomsttagare ännu mer och ta ännu mer av deras surt förvärvade pengar? 

Anmäl
2015-02-15 02:24 #26 av: pyromanen

#25  Konsumtionen (av varor, resor, kött o.s.v.) har ökat pr person, oberoende av hur många vi är. Vi har aldrig varit så rika pr person i Sverige som vi är nu. (sen finns det de som inte märker något av den kakan, pga fördelningen jag länkat till ovan)

Vart pengarna tagit vägen har jag redan svarat på: dom rika har blivit rikare

Och svaret på varför mycket skattefinansierat verksamhet går på knäna är bland annat att det tas in färre skattepengar (från medel och höginkomsttagare främst). Det är ju inte "bara" jobbskatteavdragen som minskar skatteintäkterna utan även t.ex. Rut och Rot, slopat förmögenhetsskatt, fastighetsskatt mm. En annan del av förklaringen är att det finns en växande andel av befolkningen som är pensionärer.

Jobb är inget som finns i någon viss mängd och kan "erbjudas" eller ta slut,  jobb är något som skapas av människor. 

Nej, vi ska definitivt inte trycka ner låginkomsttagare mer eller ta deras surt förvärvade pengar. Vi ska förbättra för låginkomsttagare och se till att de människor som kommer hit får så bra förutsättningar som möjligt att kunna bidra till samhället med att skapa jobb, arbete, betala skatt, bygga o.s.v. 

"Skrikande behov av arbetskraft" inom industrin har vi inte. Däremot har vi en åldersfördelning på befolkningen (allt större andel som är pensionärer) att vi har om inte ett skriande behov så i alla fall en fantastisk fördel av om befolkningen fylls på med yngre människor som kan arbeta, betala skatt o den vägen finansiera våra gamlingar.


Anmäl
2015-02-15 03:11 #27 av: Zyperior

Vad jag minns så fanns dessa problem redan innan moderaternas skattesänkningar. Brist på arbeten och brist på bostäder är ju nyckelproblemen. Så länge dessa är såpass påtagliga så vill jag kalla alla påståenden om att dagens invandring skulle vara lönsam för rent struntprat. Hade dessa problem inte funnits så hade invandrare kunnat få försörjning och bostad utan stöd från staten och skattemedel. Dessa resurser samt invandrarnas resurser kunde då använts för att stärka vårt land. Nu hamnar en majoritet på bidrag och nödlösningar för boende som kostar ofantliga summor. Då snackar vi endast försörjning och boende, integrationen och allt omkring är inte inräknat. 
Höjer man skatter kommer konsumtionen att minska och jobb kommer försvinna. Det kommer bli mindre attraktivt för både svenska och utländska investerare att investera i Sverige, vilket kommer hämma en positiv utveckling på arbetsmarknaden. Bland annat.
Så visst, vi har massa pengar och kan shoppa loss, men det förändrar inte att vi har bostadsbrist, arbetsbrist, att lärare och sköterskor får gå på knäna.
Det är inte invandringens fel att det saknas bostäder och jobb, det har det som sagt gjort länge. Men man kan inte inbilla sig att vi ska ha utrymme för 400000 pers till för det. Löser vi bostadsmarknaden och arbetsmarknaden först så kan vi börja prata om hur vi löser pengafördelningen mellan rika och fattiga sen. Hur snäll man än vill vara kommer bägaren till slut rinna över och den sista droppen kommer vara invandringen.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-15 08:32 #28 av: pyromanen

Klyftor mellan rika och fattiga  i Sverige fanns även innan borgarliga regeringen, men var då lägst i hela världen.  kolla min tidigare länk.

En majoritet hamnar inte i bidrag som du skriver. Men visst är det så att tiden från ankomst till att flertalet är "igång" är avgörande för hur resultatet blir rent ekonomiskt. Här kan vi bli mycket bättre.  Att ta emot större antal än någonsin ställer naturligtvis stora krav under några få år. Det menar jag vi ska finansiera genom att ta pengarna där de finns, nämligen från de rika (och lite från medelinkomsttagare).

Att vi kan "shoppa loss" och åka på fler semesterresor än någonsin samtidigt som att lärare och sköterskor går på knäna tycker jag är fullständigt vansinnigt. Om de som idag "shoppar loss" fick betala mer skatt skulle lärare och sköterskor få fler kollegor och slippa gå på knärna. Samtidigt skulle det gynna miljön och klimatet! Vi konsumerar ca 3,5 gångar så mycket just nu jämfört med vad som är hållbart för jordklotet och behöver alltså minska konsumtionen rejält.

Vi har mycket riktigt inte tomma bostäder åt 400 000 personer till. När man tittar samlat på in- och utvandring blir det dock inte heller 400 000 pers mer på några år, det är de som tillkommer, men många flytter också ifrån Sverige. Men skitsamma, vi behöver bygga! Och så är vi passande nog tillbaka vid trådens ämne. 400 000 personer ger massor av jobb!  allt som behöver byggas, alla svenskalärare som behövs o.s.v. o.s.v. + alla jobb som invandrarna så småningom kommer starta.

Du är naturligtvis i din fulla rätt att kalla det för struntprat att invandringen är lönsam. Men så länge jag inte ser några pålitliga källor som stödjar dig, så tror jag mer på OECD och Anders Borg i just den frågan.

Sen är ju inte flyktingmottagande en fråga om lönsamhet för Sverige i första hand, även om det faktiskt verkar vara just lönsamt också. Det är  humanitära katastrofer och människor i nöd det handlar om.


Anmäl
2015-02-15 17:04 #29 av: Zyperior

Har du någon länk till OECDs rapport där de menar att invandringen är lönsam?

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-15 17:12 #30 av: pyromanen

#29 Här:

http://www.europaportalen.se/2013/06/invandring-en-lonsam-affar-for-skattebetalare


Anmäl
2015-02-15 17:22 #31 av: Zyperior

Som jag misstänkte, en politiskt vinklad tidningsartikel där selektiv information framförs. Klickar man på länken i artikeln som tydligen ska gå till en rapport, fungerar den inte. Går man in på OECDs hemsida och klickar runt lite själv kan man bara hitta statistik från senast 2010. Det verkar inte heller som OECDs rapport, enligt artikeln, gör skillnad på inom och utomeuropeiska migranter. Men för all del, lita på OECD du. =)

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-02-15 18:21 #32 av: pyromanen

#31 Är både Euportalen  och Svenska dagbladet för "politiskt vinklat" för dig? Kolla på eu-portalen vilka som står bakom innan du avfärdar det som en vinklat tidningsartikel!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/invandring-ekonomisk-vinst-for-sverige_8264672.svd


Anmäl
2015-02-20 18:53 #35 av: pyromanen

http://www.dn.se/arkiv/nyheter/kaplan-vill-se-tillfalliga-bostader-for-flyktingar

Dethär verkar fiffigt tycker jag. Enkla modulbostäder.  Så mycket smartare än att betala ockerhyror till Bert Karlsson m.fl.!


Anmäl
2015-02-21 10:23 #36 av: [sanna70]

#35 " Många politiker verkar tro att modulhus är billiga. Visst kan den industriella produktionen sänka notan, men priset ligger ändå kring 20 000 kronor per kvadratmeter. Omkring 600 miljoner kronor skulle det alltså uppskattningsvis kosta att bygga modulhus för 1 000 personer. Och om hälften av dem som får permanent uppehållstillstånd de närmaste två åren ska kunna bo i nya moduler krävs investeringar på hela 50 miljarder kronor.

Även om politikerna föreslagit såväl hyresgarantier som statsbidrag lär det bli omöjligt att få fram de summorna på kort tid. Och hur klokt vore det egentligen att satsa mångmiljardbelopp på modulhus som måste flyttas eller monteras ned inom 15 år. Att omvandla tidsbegränsade bygglov till permanenta är nämligen inte längre möjligt.

Modulhus kommer säkert kunna bidra till att mildra bostadsbristen - men bara på marginalen. Något magiskt spö som kan trolla undan behovet av att reformera bostadsmarknaden är det inte."

 Många politiker verkar tro att modulhus är billiga. Visst kan den industriella produktionen sänka notan, men priset ligger ändå kring 20 000 kronor per kvadratmeter. Omkring 600 miljoner kronor skulle det alltså uppskattningsvis kosta att bygga modulhus för 1 000 personer. Och om hälften av dem som får permanent uppehållstillstånd de närmaste två åren ska kunna bo i nya moduler krävs investeringar på hela 50 miljarder kronor.

Även om politikerna föreslagit såväl hyresgarantier som statsbidrag lär det bli omöjligt att få fram de summorna på kort tid. Och hur klokt vore det egentligen att satsa mångmiljardbelopp på modulhus som måste flyttas eller monteras ned inom 15 år. Att omvandla tidsbegränsade bygglov till permanenta är nämligen inte längre möjligt.

Modulhus kommer säkert kunna bidra till att mildra bostadsbristen - men bara på marginalen. Något magiskt spö som kan trolla undan behovet av att reformera bostadsmarknaden är det inte.

http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/modulhus-loser-inte-flyktingmottagandet/

Anmäl
2015-02-21 13:30 #37 av: pyromanen

När man säger något är dyrt... då kan det vara idé att tänka efter vart pengarna hamnar. Dyrt kan till o med vara bra ibland.  Om vi nu utgår från att du har rätt i kostnaden och föreställer oss att staten köpte in modulbostäder för 50 milliarder från svenska modulbostadsbyggnadsföretag. Då skulle i princip hela summan 50 milliarder gå till arbetstillfällen och matrialer inom Sverige. Alla dessa anställda skulle betala skatt, köpa saker, o.s.v. o.s.v.   Alltså vad jag vill komma fram till är att om något är dyrt i kronor behöver det inte betyda att det i slutändan är dyrt för landet om det är så att pengarna hamnar här.

En stor fördel med moduler är att man kan slippa från problematiken att flyktingarna hamnar där det råkar finnas tomma hus (råkade finnas tomma hus) istället för att hamna mer rättvist fördelat över kommunerna. För övrigt tycker jag flyktingmottagandet borde vara en statlig angelägenhet, inte en kommunal.


Anmäl
2015-02-21 13:34 #38 av: tlover

#37 Fast vi vill ha flyktingarna hit, annars så skulle det ju bara bli färre och färre i kommunerna Ledsen

Men ja för många på samma ställe är väl sällan bra för nån, då kan det säkert bli svårare för dom att tex lära sig svenska om dom inte utsätts för det så mycket osv.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2015-02-21 13:42 #39 av: Jimmy.L

#37 Som alltid ska det göras en upphandling och även utländska företag är med och budar det betyder att pengarna inte behöver stanna i Sverige. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-02-21 15:07 #40 av: pyromanen

#38 jo jag tänkte på några kommuner här i Värmland där man haft problem att hinna med att fixa plats i skola och dagis för alla på kort tid. Filipstads kommun t.ex. Man är i grunden positiv, för den minskande befolkningen genom många år har varit ett av kommunens stora problem. Det är tempot som har varit problemet. Just nu har de t.ex. 5 års väntetid för att komma till tandläkaren, och så kan man ju inte ha det, det är öven sånt som kan få en del "gamla" kommuninnevånare att bli negativt inställda.
Med moduler skulle man kunna erbjda boenden i många fler kommuner och därmed "fylla på" i en takt så att den enskilda kommunen hinner med.


Anmäl
2015-02-21 15:10 #41 av: pyromanen

#39 om det ska upphandlas eller inte beror helt på hur politikerna väler att lägga upp det. Det skulle t.ex kunna kombineras med jobbsatsning för arbetslösa ungdomar som då anställd direkt av staten. En alliansregering hade säkert velat upphandla.


Anmäl
2015-02-21 15:25 #42 av: Jimmy.L

#41 Inte enligt gällande regler, kommunerna måste upphandla alla inköp. Har svårt att tro att staten skulle starta en snickerifabrik och konkurrera ut privata.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-02-21 15:46 #43 av: pyromanen

Regeringen/ riksdag bestämmer vad som ska upphandlas och inte. Lagen om offentlig upphandling gäller när privata företag anlitas, då kan kommun eller stat inte bara välja vilket företag man vill utan måste upphandla. Sånt kommun eller stat gör i eget regi omfattas inte av lagen om offentlig upphandling.


Anmäl
2015-02-21 15:58 #44 av: Jimmy.L

#43 Sen när börjar staten bygga bostäder ute i landet tror heller inte dom kommer enbart bygga bostäder till invandrare det skulle bli folkstorm.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-04-07 11:55 #45 av: Jimmy.L

Det faktum att många människor flytt till Sverige från framförallt krigets Syrien under de senaste åren har lett till ett ökat tryck på kommunerna. Det visar länsstyrelsernas årliga enkät som gått ut till landets alla kommuner.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6135135

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm No stress cabo verde , Göta Kanal

Anmäl
2015-04-07 15:17 #46 av: [sanna70]

Det krävs bra mycket mer än bara en god vilja från våra politiker. Det krävs pengar i massor till bostäder, möjligheten till utbildning.försörjning och slutligen ett arbete.  Inget av dessa finns i nuläget och ändå fortsätter man att blunda för det faktum. 

Anmäl
2017-10-29 18:25 #47 av: [Carpinus]1

Debatt i Agenda SVT2 21.15 ikväll om bostadsbristen mellan bostadsminister Peter Eriksson (MP) och Mats Green (M), bostadspolitisk talesperson. Programmet kommer även att kunna ses på SVT Play.

"Men det är inte bara nyanlända som behöver billiga bostäder. Det gör även unga, studenter och personer som ska slussas ut från olika institutioner och behandlingshem. Och enligt en sammanställning från landets länsstyrelser så har personer från dessa grupper fått stå tillbaka när anvisade nyanlända fått gå före. Kommunerna är nämligen skyldiga enligt lag att ordna bostad åt de nyanlända som av Migrationsverket anvisats dit.

Cirka 60 procent av alla kommuner ser så kallade undanträngningseffekter i någon grad.
– Konsekvensen blir att andra som behöver bostad blir utan. De är vi inte skyldiga att tillgodose en bostad, säger Thed Carlsson, verksamhetschef vid socialtjänsten i Hässleholm,"---

"Och om läget är akut nu kommer det förmodligen att bli ännu värre. Enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL, kan närmare 100.000 personer med uppehållstillstånd komma att behöva bostad det närmsta året."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nyanlanda-far-fortur-till-bostad-andra-utsatta-trangs-undan

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-29 19:34 #48 av: Carmarino

Det är ju många fler än "nyanlända, unga, studenter och personer som ska slussas ut från institutioner och behandlingshem" som behöver billiga bostäder. Antalet fattigpensionärer t.ex. kommer att stiga de närmaste åren. Sedan finns det många arbetslösa, och de har inte heller råd med hyrorna i nybyggda hus.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-10-29 22:17 #49 av: [Carpinus]1

#48 Javisst.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-30 08:06 #50 av: [Carpinus]1

Det hela kommer ju inte som någon överraskning. Som Ivan Arpi konstaterade på SvD:s ledarsida redan den 13 december 2015:

 "Man ska inte ställa grupper mot varandra, sägs det i debatten om migrationen och segregationen. På ett djupare plan är det sant. Men som uttrycket används i debatten är det en plattityd som inte bara är meningslös, utan osann. Ekonomi är att välja, som nationalekonomen Assar Lindbeck har uttryckt det. Och att välja bort. Nationalekonomi är att hushålla med ändliga resurser, offentlig förvaltning är att hushålla med en ändlig mängd socialsekreterare och bostäder. Människors intressen ställs alltid mot varandra."---

"I Hedemora har bostadsbolaget AB Hedemorabostäder haft en tvist med Migrationsverket. Bolaget menar att lägenheterna bör gå till människor i den kommunala bostadskön. I tisdags dömde Svea hovrätt att asylsökande ska gå före i kön.
Och i Örebro vill kommunala Örebrobostäder att var tionde ledig lägenhet ska gå till nyanlända. ”Det kan vara nån som har stått i kö i 20 år och sen ser att den lägenheten som just den personen varit ute efter, lämnas iväg. Men då säger jag att då får man nog ta det”, säger Ulf Rohlén som är VD för företaget. Något Hyresgästföreningen ställer sig bakom."---

"Detta är bara några målkonflikter och avvägningar som görs dagligen. När rikspolitikerna duckar tvingas kommunpolitiker och vanliga tjänstemän att göra dem i stället." ---

"Faktum är att detta kan vara den enskilt svåraste uppgiften Sverige står inför när det kommer till asylkrisen. Konflikter med etniska förtecken pyr redan i det svenska samhället. Risken är att de nu blir underblåsta av ekonomiska målkonflikter i vardagen – som kan gälla tandvård, polisresurser, vård eller bostadsköer. Det är en mycket riskabel situation."---

https://www.svd.se/grupper-stalls-redan-mot-varandra

Handläggare ute i kommunerna tvingas prioritera dagligen, och finns det då dessutom en tvingande lag som säger att migranter skall ha förtur så är det inte mycket att göra. "Sist skall gå först", så är det bara.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-30 08:16 #51 av: Hayabusa

#S0 Precis, ingen överraskning. Här har vi den verkliga bostadskrisen, inte att villan/bostadsrätten just nu är svår att sälja till "rätt" pris. 

Anmäl
2017-10-30 10:08 #52 av: [sanna70]

Om sju klöver använt logiken och miniräknare så skulle dem insett detta faktum för länge sen.. Att skrika rasist,nazist och idiotförklara dem som försökte lägga fram fakta visar bara hur lite dem bryr sig om välfärden och folket.
Att vinna röster går före allt.. Tragisk utveckling

Anmäl
2017-10-30 10:18 #53 av: [Carpinus]1

Socialdemokratisk motivering 2008 till egen riksdagsmotion 2008/09:Sf375: "Lagen om eget boende (EBO) måste ses över. Vi socialdemokrater har lyft fram en rad förslag för att möta den oro som kommunerna signalerar." Det gick väl så där...

Paulina Neuding på Dagens Samhälle: 

"Redan för flera år sedan larmade Malmö stad om att man inte klarade av migrationen till kommunen, och att staten därför måste träda in och ändra ebo-lagstiftningen. Medan rikspolitiker har kunnat hävdat ebo som en frihetsfråga, har kommunerna haft att förhålla sig till verkligheten. I Malmö har det funnits bred politisk enighet om att ebo måste bort.
Men lagen förblir en dogm i svensk integrations- och migrationspolitik. Och inom borgerligheten har man upphöjt ebo till en fråga om själva rätten att röra sig fritt."---

"Resultatet av detta principiella fasthållande vid ebo-lagstiftningen är en social bomb. Och tiden bara går."

 https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ebo-lagen-ar-en-social-bomb-som-ingen-vill-ta-i-19253

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-30 23:49 #54 av: Zepp

Eh.. från det ena till det tredje.. alla kan lixom inte bo i Stockholm, inför marknadsmässiga hyror, slopa subventioner till kollektivtrafiken, inför gamla fastighetskatten igen så lär företagen flytta därifrån illa kvickt.. och befolkningen oxå.

Vad är det för fel på att hela landet skall leva?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-06 16:31 #55 av: Stockholmare

Dom som förespråkar mer invandring kan ju genast ge upp sin bostad till någon av dessa barn!

https://www.sydsvenskan.se/2017-11-06/hemlosheten-i-malmo-slar-nytt-rekord-over-1-000-barn-hemlosa

Och det kommer bli värre.

MVH Markus

Anmäl
2017-11-08 01:15 #56 av: Zepp

Jag tycker först o främst att folk som bor på Östermalm borde upplåta sina lägenheter till Poliser, militärer och deras familjer.. så avråder vi dels bristen på sådana, ökar rekryteringen till de arbetena.. oså var det såå trevligt i Östermalmshallen.. lite dyrt, men trevligt som sagt vad.

Och när vi väl fått detta att slå igenom i vår hudvudstad så dröjer det sällan länge tills trenden slår igenom över hela landet.

Jag menar.. det är ju inget annat än en ren Win-win situation.. trygghet och att kunna rekrytera rätt personal till rätt arbete är något grundläggande.. sådant gynnar ju alla i princip.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-08 11:02 #57 av: VSK

#56

Står du fortfarande fast att det ej råder bostadsbrist i det här landet? Har inte läst här på länge så jag kanske har missat där du kröp till korset. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-08 19:46 #58 av: landsbygdsbo

#56 vadå upplåta sina bostäder? Ska man expropriera dem enligt gammal god rysk modell eller hur har du tänkt dig.

Vi ska bo i de boenden vi själva kan klara av att betala.

Sedan ska samhället sätta undan pengar för att subventionera boende för dem som ej har förmågan att själva betala. Men då upp kommer 2 frågor.

1 hur mycket pengar ska avsättas

2 vilken boendestandard ska vi acceptera för att kunna hjälpa så många som möjligt för den avsatta pengen.

Anmäl
2017-11-09 20:00 #59 av: Zepp

#57

Jag har väl aldrig hävdat annat än att cirka 10,000 fattiga och utslagna i Stockholm har problem med bostadsförsörjningen.. på grund av fattigdom och utslagenhet?

Såå.. då får Stockholms kommun betala för dessa.. dvs skattebetalarna.. i Stockholm.

Som regel så gör skattebetalalarna det redan.. iomed de får bo på olika Hotell utifall de har barn och på andra boenden om de inte har barn.

Och på det.. den mer diskuterade bostadsbristen är för välsituerade/välutbildade som söker bostad i attraktiva områden.

Om jag säger som så.. det kostar skjortan och lite till att bo i de nya bostadsrätterna som numera byggs i sk attraktiva områden.. man kan bara hoppas på att bostadsbubblan spricker så det går att köpa en bostadsrätt/villa för halva priset.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 20:23 #60 av: Zepp

#58

Mm.. prexis.. hur man än vänder sig så har man röven bakåt!

Nu var det altså inte jag som uppmanade folk att upplåta sina egna bostäder ala Rysk revolutionsmodell.. även om den kanske funkade där och på den tiden.. utan jag ville bara skifta fokus, mot där det finns överkonsumtion av bostadsyta!

Såå.. det går att snacka hur mycket som helst.. men varje åtgärd får konsekvenser hur som helst.. för antingen den ena eller den andra!

Oså kommer vi osökt in på politiken.. främst samhällsplaneringen.. och då skall vi här bara nämna rivningsraseriet i våra tre större städer.. där man rev gamla bostäder med torrdass på gården/på svalen för att i stället anlägga moderna bostäder med hyfsad god hygienisk standard, samt en och annan genomtrafiksgata!

1, Vi avsätter väl redan cirka 70% av våra arbetsinkomster i form utav löneskatt+ arbetsgivaravgifter+punktskatter?

2, Där får jag nog lov att låta frågan vara öppen.. för som det är i dag så konsumerar vi i snitt världens högsta bostadsyta per capita.. främst de då som lyckats/har råd att köpa bostad i sk attraktiva områden.. främst i någon utav våra tre storstadområden.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 21:21 #61 av: landsbygdsbo

#60 Vad är överkonsumtion av bostadsyta?

Man betalar väl för den yta man konsumerar. Mer betalning/mer ägande ger möjlighet till mer konsumtion.

Vad som däremot står klart, är att den subventionerade konsumtionen av yta måste minskas.

Den standard vi ska få på andras bekostnad ska ligga lägre än den standard vi skulle få på egna medel.

Att önska fler låginkomsttagare i dyra områden är vansinne...

För, för de pengar det skulle kosta att hålla en familj med bostad där, för de pengarna kan vi hålla 3, 4 familjer med bostad i ett kransområde...

Det vill säga, få betydligt mer pang för pengen sas. och det är ju det det handlar om..

Anmäl
2017-11-09 21:40 #62 av: Zepp

Nu så håller vi dessa på hotell i stället.. det kostar mer!

Aså, jag skiter i vad folk som har egna inkomster betalar för sitt boende,, grejen är väl snarare och som du är inne på, subventionerna minskar/har upphört/kommuner vill inte bygga bostäder för fattiga för då får de oxå försörja dessa.. folk får bo som de har råd med, eventuellt spara för sina framtida bostadsinvesteringar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 21:45 #63 av: VSK

#59

Du har ju hävdat väldigt länge att det inte råder nån bostadsbrist i det här landet. Det kan du väl ändå inte förneka. Vem som helst som läst det du skrivit vet ju att så är fallet. 

Nu är det förvisso ett litet tag sen men det var kalabalik redan då. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-09 22:01 #64 av: Zepp

Eh.. grejen är att bostadsmarknaden har flyttat till hemnet.. där finns numera många, många fler bostäder att köpa.. och priserna ökar numera inte lika mycket längre.. köparens marknad.

Och det hampade sig att vi en gång hade en regering som ansåg att alla borde äga sin egen bostad.. så då sålde man ut de allmänyttiga bostäderna.

Såå.. har man numera ett bostadsbehov så är det hemnet som gäller.. och till slut så kommer vi alla att äga vår egen bostad.. win-win, det har skattefördelar.

Aså.. de flesta som står i bostadskö står där för att vinna en sk trissvinst, en bostad i bra läge med låg kostnad.. de som verkligen har bostadsbrist är de som är utslagna och bostadslösa.. de kan för övrigt inte betala hyran utan det blir du och jag som får betala den, via skattemedel.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 22:07 #65 av: VSK

#64

Du och dina grejer *suckar*........

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-09 22:14 #66 av: Zepp

Men hur som helst.. erkänner.. vi har en allvarlig brist på kvalificerad arbetskraft.. och dessa kräver som sagt vad rätt hög levnadstandard och bra lägen centralt.. och det är för dessa köpstarka som vi nu bygger.. win-win!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 22:38 #67 av: VSK

#66

Har du blivit rasse? Skämtar

På vilket sätt blir det en win-win menar du? Beror väl ändå på vilka parter du syftar på. Du kan aldrig bli en win av denna situationen. -helt omöjligt. 

Gissningsvis så har systemet kraschat totalt till 2023/2024 och då är pengarna slut. Då hjälper det inte med några nybyggda lyor i gräddhyllorna. FN spådde ju 2030 för några år sen men så lång tid tar det inte. 

Än en gång. Vilka är win-win ?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-09 22:46 #68 av: Zepp

Inte rasse ännu!

Utan bostadsbristen handlar mer om önskningar och omfördelningen i samhället!

Aså vem som helst kan önska sig en bra bostad med hög standard i ett bra läge.. grejen är att dessa är sålda som bostadsrätter.. så de finns då på Hemnet om man har råd att betala.

Och så rev vi alla billiga lägenheter en gång i tiden.. med skattemedel.

För att göra plats för ljus och goda sannitära förhållanden samt för en och annan genomtrafiksgata.

Det var en gång i tiden ett land sam slapp att vara med i kriget.. och när det var över så fick det landet oanade exportmöjligheter.. problemet var att arbetskraften inte bodde där industrin låg, så gick staten in och subventionerade de bostäderna.

Och allt betalade sig via ökade exportinkomster samt en blomstrande industri.

Snipp snapp slut, den sagan är numera slut.. och likaså subventionerna.. så då får folk betala vad det kostar att bo!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 22:56 #69 av: VSK

#68

Vet du vad. Håller faktiskt med dig det du skriver gällande önskningar och omfördelning i samhället. 

Klart du är rasse. Det blir du så fort du skriver nåt som nån annan med rätt värdegrund inte håller med om. 

Sagan är inte slut riktigt än. Du får hålla dig till tåls 6-7 år till. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-09 23:12 #70 av: Zepp

Klart jag är rasse i någons öga som har rätt värderingar.. men jag lägger lixom inte särskildt mycket värderingar i det eller ligger sömlös för det.. främst iomed att jag inte skiljer på personer utifrån deras härkomst, kultur, språk eller etniska ursprung.

Utan mer på hur folk är som personer och hur de väljer att fumed billigare hyrangera i samhället.. resten är deras personliga preferenser/familjeangelägenheter.

Och vi alla skulle kunna önska oss en annan fördelning i samhället.

Grejen är.. vi lever i ett av världens rikaste länder med en av världens högsta levnadstandarder.. de som inte lyckats få åtminstone en del utav detta är måste vara helt bakom flötet.

Och alla kan inte bo på samma plats i det bästa läget.. lika bra att sälja ut de bostäderna så man kan lägga pengar på att bygga bostäder någon annan stans. med billigare hyra.

Men för all del.. expropiera Östermalm och bygg höghus där om folk vill!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 23:18 #71 av: VSK

#70

Beror på vad du menar med levnadsstandard och hur den fördelas. Så som det är nu så är det långt ifrån bra. Faktum är att det är riktigt riktigt illa. 

Tror du att damen i artikeln håller med dig?

https://www.expressen.se/kvallsposten/jag-har-arbetat-i-53-ar-men-snart-blir-jag-hemlos/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-09 23:36 #72 av: Zepp

Eh,, 24000/3= 8000 i månaden i hyra.. sådan lyx har inte jag råd med på min arbetarinkomst!

Och jag avser bestämt att inte ha sådana utgifter när jag snart går i pension!

Oså.. från det ena till det andra.. min mor som är 83 har jävligt låg pension.. men jag grejade så att hon fick bostadstillägg för pensionärer!

https://www.pensionsmyndigheten.se/for-pensionarer/ekonomiskt-stod/mer-fakta-om-bostadstillagg

Såå.. hon borde skaffa dator och ansöka.. alternativt personligen gå till pensionsmyndigheten och ansöka.

Snyfthistoria helt enkelt.. och jag begriper inte ens syftet?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-09 23:57 #73 av: VSK

#72

Snyfthistoria? Prova läsa en gång till så får vi se om du förstår syftet. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-10 08:39 #74 av: landsbygdsbo

#72 Om ngn har låg pension så beror det ju bara på en sak idag. Att individen ifråga betalat in för lite till kassorna.

Då får man lite på sitt konto = låg månatlig utbetalning.

Jag mötte många svenskar som tågluffade för studiebidragen då det begav sig. Sedan hamnade de på lågbetalda arbeten inom kommun o landsting.

De hade vad jag inte hade under många många år, nämligen en fast regelbunden inkomst.

En del av dem placerade i bostad eller värdepapper, andra i konsumtion.

Gissa vilka av dem som gnäller idag?

Pension/resurser avsatta till pensioneringen = uppskjuten konsumtion.

Eller på ren svenska...som man bäddar får man ligga!

Anmäl
2017-11-13 20:49 #75 av: Zepp

#73

Man får tillägg som pensionär.. så att man får råd att betala sin hyra samt att man minst får existensminimum!

Snyft, snyft.. hon borde vänt sig till pensionsmyndigheten i tid.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-13 21:08 #76 av: VSK

#75

Lever du på 80-talet?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-13 21:18 #77 av: Zepp

Vet inte vilket ?-tal du lever på.. men det är bara att ansöka på nätet!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-14 06:52 #78 av: Carmarino

#71 Måste erkänna att jag har lite svårt att förstå att hon inte pratar med sina barn. De lär ju få reda på det ändå, eftersom hon blir vräkt inom ett par veckor.

Även om hon skäms nu så lär hon ju inte skämmas mindre när hon väl har blivit vräkt. Då är det väl bättre att svälja stoltheten och be barnen om hjälp innan det är för sent. När hon väl blivit av med lägenheten så kommer det inte att bli lätt att hitta en ny.

Tror att barnen kommer att bli ledsna över att hon inte vågade berätta, så att de åtminstone hade haft en chans att hjälpa henne. Såvida inte hennes barn är totalt känslokalla och struntar i sin mamma förstås.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-11-14 09:06 #79 av: VSK

#77

Bara att ansöka på nätet? Din kunskap om äldre människor är inte vidare hög va. Dessutom så får man en struntsumma i bostadstillägg jämte vad hyror kostar idag. 

#78

Ålderspensionärer över lag är "lätta mål" därav så blir de behandlade så som de blir av regeringen. För de vet att de ej säger nåt, vill inte vara till besvär, det blir bättre sen osv. Det är inte en slump att det är flera hundra tusentals pensionärer som lever på svältgräns och strax över 42 000 pensionärer som är så utmärglade så de riskerar att svälta ihjäl enligt läkare. 

Att hjälpa dessa 300 000 pensionärer (eller vad nu den faktiska siffran är) skulle kosta staten 4-5 miljarder kronor per år. En skitsumma egentligen. 

Jag tror oxå barnen blir ledsna, konstigt vore det annars. Huruvida stämningen i detta fall är är väl ingen som vet. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-28 11:40 #80 av: Stockholmare

Antal barn som blir hemlösa ökar i Stockholm.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/larmet-okat-antal-barn-i-hemloshet/repqkB!mrFKc6JTsWaUOxnNMsHUEA/


MVH Markus

Anmäl
2017-11-28 19:42 #81 av: Zepp

#79

Snyft snyft.. aså alla pensionärer är garanterade minimum minsta levnadstandard enligt socialbidragsnormen.. men vill man inte ansöka om detta på pensionsmyndighetens sida så får man stå sitt kast!

Säger som Elisabeth Höglund.. fan vad lite man får i pension.. menar, hon har ju två fastigheter i sverige och prexis köpt en lägenhet i Spanien.. skall man verkligen behöva ta ut av sina besparingar(Malta?)  för att bekosta det livet?

https://www.expressen.se/noje/elisabet-hoglund-rasar-fortjanar-battre-pension/

"

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 20:14 #82 av: VSK

#81

Så det är snyft snyft när läkare går ut med att över 42 000 pensionärer riskerar att svälta ihjäl, men när en vuxen man som låtsas vara barn som befinner sig i landet illegalt utvisas så bölar du? 

För att vara så pass intelligent och högutbildad som du skrävlar om (än så länge så har du inte bevisat det) så tycker jag du är oerhört infantil i dina inlägg. Åtminstone så hade jag hoppats att du visste att man inte får söka socialbidrag (gamla benämningen) om man har bostadsrätt. Men du kanske tycker dessa människor skall bo i tält i skogen? 

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får känna på karmalagen tids nog. 

Det här är snälla versionen..... 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-28 20:37 #83 av: Zepp

Snyfft, snyfft.. nu fattar jag äntligen vem du är och vad du står för.. du är som Elisabeth Höglund en rik person med fastighetsinnehav och som renderar en hel del förmögenhet.. som ni vill skall vara orörda.. helst obeskattade.. oså vill ni ha bidrag.. helst att det tas från reelt fattiga eller flyktingar!

Jag säger bara en sak.. skäms på er, ni både borde förlora ert Svenska medborgarskap.. och utvisas till antingen Afghanistan eller Somalia.. för att där leva som de som du inte ens önskar skulle överleva!

Har man en förmögenhet i form av fastigheter så går dessa att sälja.. och man får som regel några miljoner för dessa som man sen kan leva utav.. det var det första!

Det andra är.. tada, min mor bodde i egen ägandes hus förut.. och fick bostadsbidrag då oxå.. så fuck you.. du har ingen som helst koll på hur det funkar!

Men jag kan avslöja en sak.. säg inget till någon annan.. dvs de som redan i sitt yrkesverksamma liv redan försett sig via olika avdrag och andra subsidier får bara mer på sin ålders höst.. sug på den karamellen!

Orättvist ja.. men så funkar det!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 21:12 #84 av: VSK

#83

Snyft snyft. Du fattar ingenting eftersom du uppenbarligen har fel, igen. 

32 av 34 distrikt i Afghanistan klassas som säkra. Jag litar mer på Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink än på dig i det här fallet

Har du missat UG där Fatima Khawari erkänt att man inte dör för att man åker tillbaka? 

Än en gång, vart skall dessa pensionärer bo, i tält i skogen? 

TaDa på dig själv du. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-28 21:29 #85 av: landsbygdsbo

Då är vi åter till frågan om vi ska rädda folk som befinner sig i direkt livsfara, och nöja oss med det. Eller om det hela även ska omfattas av dem som söker bättre levnadsförhållanden (förståeligt i sig)

Vi har idag varken ekonomiska eller praktiska resurser för den senare gruppen. Inte heller för den första om alla som vill, lyckas ta sig hit.

Sucks..men så är det, oavsett vilken humanistisk inställning man har. Vi tvingas ju redan idag prioritera ute i kommunerna därför att regering o riksdag lagvägen trycker ner mer folk än vad kommunerna fysiskt mäktar med, med följder som drabbar andra svaga grupper i kommunerna.

Jag tror knappast någon här kan, idag hävda motsatsen.

Anmäl
2017-11-28 21:33 #86 av: Zepp

Men då så.. varför är du kvar här i Sverige.. har du svårt att lära dig Pashto?

Och om du då flyttade så hade iallafall någon annan fått en bostad.. så vad väntar du på?

Vilka pensionärer är det som du åsyftar, Elisabeth Höglund med bara tre egna fastigheter varav två i Sverige.. du får väl göra som hon.. ta ut av medlem du satt undan på Malta och köpa en lägenhet i Marbella.. hur svårt kan det vara?

Och vet du vad.. du får ROT-avdrag även i Marbella,, bra va, mer skall mer ha!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 21:37 #87 av: VSK

#86

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-28 22:15 #88 av: Stockholmare

#72 8.000 kr är ju normal hyra i storstäderna jag får betala 8,600 för min hyres 3:a. Ska jag ha lägre hyra måste jag köpa en bostadsrätt. Kom in i verkligheten jag känner många här som är pensionärer som vill ha mindre lägenhet med lägre hyra men det finns inga lediga sluta skyll enbart på att det byggs bostadsrätter vi har tagit i mot mer invandring än vad det finns bostäder. och nu ser vi resultatet med över 50.000 bostadslösa och den siffran stiger. 

MVH Markus

Anmäl
2017-11-28 22:30 #89 av: VSK

Ska vi försöka igen Zepp, eller har du tittat för djupt i flaskan?

I #83 påstår du att jag önskar livet ur folk, vilket är grova anklagelser. Felaktiga dessutom. Jag förklarade för dig att en liten del av Afghanistans distrikt (provinser) är ohälsosamma (generellt otrygga) att vistas i medan den större delen (32 av 34 distrikt räknas som säkra enligt norska UD). Jag visade dig även länk där man kan boka resa till Afghanistan.

Dessutom så förlöjligar du och förminskar människor, i det här fallet pensionärer genom att säga snyft, snyft och att de får skylla sig själva. Människor som i många fall svälter och i värsta fall riskerar att svälta ihjäl (enligt läkare).

Du eller ni (jag vet inte om du låter andra skriva via ditt konto, eller om du har flera personligheter) verkar inte förstå att man inte kan få soc-bidrag hur som helst, och du tycker dessa tusentals pensionärer får skylla sig själva. Du tycker bara det är att sälja en bostadsrätt om man har nån, så är problemen lösta. Vart skall dessa pensionärer sen bo har jag frågat dit ett par ggr nu men inte fått nåt svar, förutom att du tyckte jag kunde flytta utomlands så att den här lägenheten blir ledig. 

För det första så blir inte lägenheten ledig om jag skulle flytta, för det är min fru som står för lägenheten. För det andra så skulle det knappast lösa bostadsproblemet, eller är du så korkad så du tror man kan baxa in +50 000 personer i den här lilla trean? 

Du om nån ställer grupper mot grupper genom ditt sätt att skriva. Du vägrar svara på frågar och svamlar på om saker du inte vet nånting om. Är det nån av oss som har gott om utrymme och borde flytta på sig så att flera människor kan flytta in så är det faktiskt du. Du är ensamstående och har betydligt större boyta än vad vi har.

Lägg ned det där barnsnacket och försök åtminstone diskutera som en vuxen människa. 

Vi provar igen: vart skall alla pensionärer bo ? Eftersom du prompt vägrar svara på mina andra frågor så har jag ingen större förhoppning på att få svar på denna fråga heller.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-28 23:01 #90 av: Zepp

#86

Det är väl snarare du som är pigg på att använda R-ordet?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 23:14 #91 av: Zepp

#88

Mnjae.. hyreslägenheter var som regel subventionerade och med jävligt låg avkastning,, de flesta allmänyttiga bostadsbolag gick back!

Men som väl var så fick vi en borgerlig regerings som satte ner foten.. enda sättet att kascha in utan större politikska konsekvenser var att sälja ut de allmänuýttiga bostäderna.. de hyresgästerna gjorde som regel miljonvinster.. och det vill vi ju ha. fler medborgare med förmögenheter.

Och vad det gäller bostadsbrist.. cirka 99,99% av de som står i bostadskö har redan bostad.. men vill ha något bättre, billigare och i ett bättre läge.

Alla vill vi ju ha subventioner.. ha vår beskärda del av kakan!

Iallafall en nybyggd trea hyresrätt i bra läge i någon utav våra större städer kostar lixom 11-13-tusen i månaden.. tillkommer parkering och övriga utgifter!

Samtidigt så kan man få ett mindr slott på landet för motsvarande summa som det kostar att köpa en etta i centrala Stockholm.. så det är lixom bara att välja.

Och du kan i princip glömma att kommunerna går i fällan att bygga billiga bostäder för fattiga.. för då får de oxå sen försörja dessa.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-29 01:17 #92 av: Zepp

Och nu har Reinfeldt förklarat hela upplägget.. syftet var så klart att alla skulle jobba till 75, innan de gick i pension!

"Fredrik Reinfeldt uppmanar fler äldre att byta jobb – för att de ska orka jobba tills de fyller 75 år. "

https://www.expressen.se/dinapengar/pension/-fredrik-reinfeldt-darfor-maste-du-jobba-till-75/

Dvs hela syftet var att vissa skulle jobba ända tills de dog för att berika andra!

Och här har vi än som inte fattade upplägget/vem han röstade på och vad det skulle leda till!

"Nils Junior Lundh, 63, gick i pension för två år sedan – nu är han hemlös. 

Han berättar i "Nyhetsmorgon" om hur han tvingas leva på gatan eftersom pengarna inte räcker till. "

https://www.expressen.se/noje/missen-med-pensionen-gjorde-nils-63-hemlos/


"Han berättar att hans månatliga inkomst på 4 700 kronor inte räcker till hyran. "

Då har han f*n inte jobbat eller inte betalt skatt!

Såå.. ni som vill veta vad som gäller för att klara sig på äldre dar.. börja jobba heltid tidigt.. håll på hela livet och tacka ja till all övertid som erbjuds!

Och jobba på ett företag med kollektiavltal, då får du tjä'nstepension oxå!

Så jä*vla svårt är det inte att förstå.. men bör iallafall vara läskunnig.. och göra rätt för sig så klart!

Det är på tok för mycket gnåll av personer som inte gjort rätt för sig när de kunde.

Kamma dig och skaffa en yrkesutbildning,, börja jobba treskift för att senare söka något mer bekvämt när du är medelålders och har hunnit skaffa familj, bostaden är till stora delar betald och barnen mår bra och frugan oxå!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-29 08:48 #93 av: Stockholmare

#91 Varför bara skylla på en borgerlig regering? Redan för 20 år sen varnade man under socialdemokraternas styre om bostadsbrist i framtiden då skrattade dom bort det och menade att det inte var några problem. Bostäder måste byggas där jobben finns det går inte arbetspendla långa sträckor för en barnfamilj in till storstäderna.

Hur ansvarslöst är det att välkomna flyktingar till Sverige när dom kommer bli bostadslösa?  Om trångboddheten var allvarligt för 20 år sen så är det 4 gånger värre idag man räknar med att det bor 3-4 fler människor i dom utsatta bostadsområden än vad som bör bo där för att människor ska må bra. 2-4 familjer delar på en trea i dessa områden.

Jag såg att boverket nu hade en prognos för att antal nybyggda bostäder blir lägre än dom trodde och har vi tur är vi ikapp med byggandet om 15 år och då är vi tillbaka till 2010 års bostadssituation. 

#92 Hur leder det till nya bostäder får jag fråga? Så länge vi välkomnar flyktingar till Sverige utan att bygga ikapp bostadsbristen kan du jobba hur mycket du vill men bostad får du inte. 

Välkommen till verkligheten där nyanlända blir bostadslösa i Sverige,

MVH Markus

Anmäl
2017-11-29 21:07 #94 av: Zepp

Eh.. bostadsbrist..var då.. iomed att det alldrig bott så få mäniskor i våra stora städers innekärnor!

Du menar 1700-talet antar jag?

Och med tanke på vår kroniska arbetskraftsbrist.. WTF.. vad skulle vi göra om inte en massa mäniskor sökte sig hit.. där jobben finns?

Och angående bostadsbrist.. priserna har stagnerat, de stiger inte längre med 15% om året.. byggbolag får lägga ner bostadsrättsambitionerna.. och omvandla dessa till hyresrätter!

Men det är lixom inte det värsta.. utan man kan i framtiden mest troligt inte ta ut 13,000-15.000 i månaden i hyra för en rätt normal hyra!

Såå.. dags för regeringen att intervinera.. stoppa alla nya bostadsbyggen.. tills fastigetspriserna stabiliserat sig på en normal nivå, dvs en 15-procentig värdeökning per år!

Såå.. vi har altså två olika problem.. det skall löna sig att köpa en bostad.. vi har behov av arbetskraft.. som helst inte skall ha mer betalt än att vi fortfarande står oss i internationell konkurans!

Och för de sista.. handlar det om att jobba till minst 75 år!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-30 09:15 #95 av: Stockholmare

#94 I vilken verklighet lever du i? Hyrorna ligger idag på 8000-15.000 kr och man anser att 9.000 kr är en låg hyra för en nybyggd hyresrätt för låginkomsttagare.

Ta och läs vad som händer i Sverige och i förorterna där arbetslösheten bland invandrarna är mycket höga. Det tar mellan 10-15 år innan invandrare får jobb i Sverige och du måste skilja mellan jobbinvandring och flyktinginvandring det är en stor skillnad. Tror du alla som flytt till Sverige är högutbildade? Det finns många av dom som varken kan läsa eller skriva eller ens har gått i skolan. Sen har du dom som är mellan 40-100 år som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden, sen har du dom som har någon form av handikapp och psykiska problem. Sen har du många invandrarkvinnor som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden. Av ca 100.000 flyktingar så ska du vara glad om 30.000 är i skick för arbetsmarknaden. Resten lever på bidrag. 

Stoppar du bostadsbyggandet nu kommer du ha 300.000 till en halv miljon hemlösa inom 20 år är det den bostadspolitik du strävar efter? Redan nu ökar antal hemlösa runt om i landet snabbt och vet du vilka som nu blir hemlösa? Dom som kom till Sverige 2015 och 2016 för dom blir det nya landet ett land där dom får bo på gatan. 

MVH Markus

Anmäl
2017-11-30 09:59 #96 av: VSK

#95

Han lever i sin egen lilla värld. Lägg ingen energi på den snubben för han är en energitjuv samt troll (enligt mig). 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-30 23:25 #97 av: Zepp

Nu får ni nog stilla er.. folk som köpt bostad räknar med att den stiger i värde varje år,, vill ni verkligen göra dessa besvikna/utfattiga!

Ta och läs om vår industris brist på högutbildad arbetskraft.. som kräver bra bostäder i bra lägen.. och inte har några problem att betala mellan 13,000-15,00 för en trea!

Det är för dessa som de byggs!

Ingen bygger för lågutbildade låginkomstagare.. så ni kan glömma hela byggboomen!

Framförallt så är det inga kommuner som subventionerar bostadsbyggande för låginkomstagare,, tvärt om.. om de kan så säljer de ut hyresrätter till bostadsrätter, så att de får fler skattebetalare/färre bidragstagare, inom sina kommungränser!

Och med tanke på det politiska klimatet.. brukar gå under epitet "nyliberalism", dvs allas lika rätt att berika sig.. no problems at all!

Iallafall.. det överenstämmer mer med kommunernas behov av fler skattebetalare.. helst sådana som betalar mer skatt än låginkomstagare, så man bygger för dessa.

Ingen vettig kommun bygger för låginkomsttagare.. då får de oxå försörja dessa senare!

Dvs dagens bostadsbyggande är för högutbildade höginkomstagare.. och det lär löna sig.. däremot så blir det allt färre bostäder kvar för de andra.

Såå.. dels så har vi alla som investerat i bostäder.. de kräver att de stiger i värde, dvs att bostadskostnaden ökar, bygger man då för mycket så sjunker bostadskostnaderna och därmed priserna.. då blir de som redan köpt väldigt besvikna och rösta på ett annat parti och så har vi de som vill in på bostadsmarknaden, de vill ha låga priser.

De som ändå lever på bidrag skiter i vad det kostar och röstar på de som ger mest bidrag.

Och de som inte får några bidrag är skitförbannade på alla andra och skyller allt på invandrare!

Lätt som en plätt.. man har det som man förtjänar.. om man bara är frisk och arbetsför!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-30 23:42 #98 av: VeilofElysium

Ser ingen logik att ensamkommande får bostad före oss svenskar, skitsnacket om att alla har någonstans att ta vägen stämmer inte. Det är dessutom inte rättvist att vi ska behöva bo hemma tills dess att vi är 30 + och har fast jobb tills dess att man ska flytta hemifrån. Jag hade tur 2010 för de problem som fanns nu med bostäder var inte lika genomgripande som då och jag fick rum i studentkorridor och sedan 1 år senare ett förstahandskontrakt. 

Ser att man skulle löst bostadssituationen redan innan istället för att ta orättvisa beslut och öka psykiska ohälsan hos unga för att de måste bo kvar hemma eller om de inte vill bo hemma hyra någons soffa i en del fall. 

Anmäl
2017-12-01 00:13 #99 av: Linn Is The New

Jag som är 16 år är allvarligt oroad om jag kommer få en bostad när jag blir äldre eller inte. Jag ska börja jobba redan nästa vecka och förhoppningsvis så får jag ihop tillräckligt mycket pengar till sparkontot så jag kan ha någon fördel... Jag vill inte sitta i mammas lägenhet tills jag fyller 30. Inte en chans. Jag vill kunna laga mat i mitt egna kök, inreda min egna bostad, ta hem vänner för en middag, tvätta mina egna kläder etc. Så när flyktingar i Sverige kommer hit och får lägenheter hux-flux blir jag måttligt deprimerad att jag som utbildar mig, jobbar arslet av mig, prioriteras inte. Jag är liksom längst ner i näringskedjan. Jag vill ha en framtid. Jag tar ett extra år på gymnasiet bara för att få riktigt bra betyg så jag kan söka in på juristhögskolan.  De som har röstat för detta, har kanske förstört min och många andras framtid. 

Mvh Linn 

Jag har inte speciella talanger. Jag är bara passionerat nyfiken // Albert Einstien

Ansträngning lönar sig bara om du vägrar att ge upp // Napoleon 

Driver en blogg vid namn: Starriderstables.weebly.com

Since 2016

Anmäl
2017-12-01 09:14 #100 av: Stockholmare

#97 Vem påstår att dom som köper bostäder inte ska få sina bostäder öka i värde det är ju poängen med att köpa bostadsrätt.

Det byggs visst bostäder för låginkomstintagare men inte i samma takt som bostadsrätter och det är ett problem vi tog i mot väldigt många flyktingar som konkurrerar ut unga, fattiga och äldre som behöver billiga lägenheter utan att först se över hyreslägenheterna. 

MVH Markus

Anmäl
2017-12-01 09:30 #101 av: VSK

#97

Ingen bygger för lågutbildade låginkomstagare.. så ni kan glömma hela byggboomen!

Så du menar att vi alla drömmer att det byggs lägenheter och i många fall får nyanlända förtur även där? 

Ingen vettig kommun bygger för låginkomsttagare.. då får de oxå försörja dessa senare!

Så du menar alltså att de flesta som kommer från MENA och Afghanistan är ovettiga? Märkligt att du får vara kvar som medis på multikulti. Förövrigt så är det skattebetalarna som står för notan då de flesta  lever på bidrag.

De som ändå lever på bidrag skiter i vad det kostar och röstar på de som ger mest bidrag.

Där kan jag inte ge dig annat än rätt. Det är därför sossarna stod utanför många vallokaler 2014 och raggade väljare. Varför tror du sossarna höjer bidragen för? 

#98

Nej det finns ingen logik alls. Det är ren och skär rasism mot svenskarna. Förhoppningsvis blir det slut med det efter 2018 (antagligen det sista demokratiska valet i demokraturen Sverige). För ett par år sen så var det 360 000 svenskar som var tvungna att flytta hemifrån men inte kunde för det finns ingenstans att flytta till (såvida man inte har väldigt musikalisk plånbok). Det finns ca 50 000 hemlösa i det här landet, om inte mer (mörkertal). Hur stor andelen är idag finns ingen som vet. 

Hade nån sagt till mig för 10 år sen att man idag kastar ut pensionärer och svenskar på gatan för att asylanter skall få deras boenden så hade man skrattat sig blå i ansiktet, men tyvärr så är det dagens sanning. Nu är det ju inte riktigt som så att polisen kommer och lyfter ut en, utan man säger upp kontrakten för att huskroppen är i behov av renovering som det så vackert heter. Sen när det är färdigrenoverat så är man i bästa fall välkommen att ställa sig i bostadskö. Och vilka som får förtur vet vi alla.

Jag själv känner en person som fick sitt kontrakt rivet och utslängd pga "renovering". Ingen ersättningslägenhet erbjöds och inget flytta tillbaka när renovering är klar, utan den här personen var välkommen att söka lägenhet när allt är klart. 

#99

Tyvärr så har det blivit så att svenskarna är tredje klassens medborgare. Det har vi förra och nuvarande regering att tacka för. Du är ung, plugga så mkt det går och flytta från landet till ett icke EU-land. Det spekuleras om att år 2023/2024 så har Sverige kraschat som land och antagligen så blossar det ut till fullt inbördeskrig då. 

Inbördeskriget har redan början men än så länge i liten skala. De som påstår nåt annat har noll koll. Inbördeskriget kommer till en början inte handla om svenskar vs invandrare utan det är invandrare vs invandrare. Bara kolla historiskt hur det ser ut från MENA. Senast nu i Falun. 

För inte alltför många år sen så varnade FN Sverige att håller de på i samma takt att tömma ladorna så kommer Sverige vara ett U-land år 2030, men det kommer gå betydligt snabbare än så. Det har varit högkonjunktur några år år i Sverige och det är då en ansvarsfull regering skall spara pengar för kommande lågkonjunktur men Sverige lånar miljarders miljarder kronor varje år. Vad tror du händer när lågkonjunkturen kommer?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-01 16:51 #102 av: Linn Is The New

Jag är av polskt ursprung/ryskt. Bör jag flytta  till Polen? Om jag jobbar som jurist där tjänar jag in väldigt mycket samtidigt att det är billigt att bygga hus där och leva där. Jag är välkommen dit också, mest pga mitt polska efternamn. Polen har ju knappt tagit emot flyktingar.  Annars funderar jag starkt på USA eller New Zeeland. 

Mvh Linn 

Jag har inte speciella talanger. Jag är bara passionerat nyfiken // Albert Einstien

Ansträngning lönar sig bara om du vägrar att ge upp // Napoleon 

Driver en blogg vid namn: Starriderstables.weebly.com

Since 2016

Anmäl
2017-12-02 09:46 #103 av: landsbygdsbo

Att samhället ska verka för att det finns bostäder är väl klart.

Men, och det är väl det viktiga, de bostäder som byggs ska vara självfinansierade. Dvs hyrorna ska betala för både drift och finansiering av bygget.

Vilket betyder att de som bor i en lägenhet ska betala fulla kostnaden.

Att vi som nu , får bostadsbidrag och annan hyreshjälp leder ju på sikt bara till att efterfrågan och därmed priset på hyreslägenheter stiger.

Vi har med andra ord målat in oss i ett hörn.

Vi har skapat ett system där det är både dyrt och krångligt att bygga

Det medför att hyrorna blir obetalbara för gemene man

Det i sin tur leder till höjda kostnader för olika boendebidrag.

Och så går karusellen ett varv till.

Anmäl
2017-12-02 10:44 #104 av: VSK

#102

Ryssland är ju ett annat alternativ (om du kan lära dig språket). Vården i de västra delarna är betydligt bättre än i Sverige generellt sett. En kompis är ihop med en ryska (hon bor här i stan) och han har varit i Ryssland säkerligen 20 ggr. När han kommer upp i pensionsålder så går flyttlasset till Ryssland.  

Vad jag förstått så har polackerna gott öga till svenskarna och välkomnar de dit. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-03-28 17:29 #105 av: Göstage

#53 "Enligt regeringens utredare använder Sverige ebo "i en omfattning som saknar motstycke i andra jämförbara länder", skriver TT. Nu förutskickas begränsningar i eget val av bostadsort för asylsökande.

 "Förslaget från utredningen innebär att om en asylsökande vill bosätta sig i en kommun, så ska kommunen kunna begära social prövning, om det handlar om stadsdelar med stora problem. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) vill att det ska genomföras så snart det bara går.

- Det vore bra om man kunde få ett tidigt, separat riksdagsbeslut om detta. För det är så ansträngt på sina håll. Vi vill se en förändring redan nu, säger SKL:s ordförande Lena Micko (S)."

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-31 22:14 #106 av: landsbygdsbo

Bostäder byggs....åt dem som kan betala..de som kommer in via asylsystemet, ja dem har ju regeringen fixat finansiärer åt så...

Anmäl
2018-04-04 11:00 #107 av: sponny

#106 Professor Göran Cars vid KTH håller med dig.

Det är en sak att bygga bostäder, men hur ska vi ha råd att bo? Vi har byggt för en välbemedlad medelklass och den börjar ta slut. De som efterfrågar bostäder nu är unga hushåll och hushåll utan feta plånböcker som ska ut på bostadsmarknaden och inte har råd med det som byggs, säger Göran Cars.

DN - Professorn: Det byggs på fel sätt i Stockholm

Anmäl
2018-04-04 11:54 #108 av: Hayabusa

#107 Jag hör ofta kommentarer i stil med: "Det går att bygga mkt billigare - bara viljan finnes!". Då frågar jag: "Vad menas med "billigare", vad är en rimlig hyra för t ex en 3:a på 75 kvm?". Har aldrig fått något svar. 

Anmäl
2018-04-04 14:42 #109 av: Carmarino

De styrande är tydligen så rädda för att orsaka segregering om de väljer att bygga bostäder till rimliga priser, med en lite lägre men fortfarande bra standard, att de hellre ser att människor blir bostadslösa.

Tror nog det finns många, mig själv inräknad, som inte behöver den "lägstastandard" som finns idag, och som i mitt tycke är onödigt hög. Visst är det praktiskt med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, men man kan leva ett bra liv utan det också. Fick jag välja mellan att stå utan tak över huvudet och en lägenhet utan dessa saker, så vet jag absolut vad jag skulle välja.

Sedan går det säkert att bygga med material som inte kostar en förmögenhet, men som ändå uppfyller godtagbar standard - om bara viljan finns. Problemet är väl snarast att det då inte går att tjäna så mycket pengar på byggandet, och då är det ingen som vill ta det jobbet.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-04 15:58 #110 av: Hayabusa

#109 Jag håller med i mycket av vad du skriver, men...fortfarande saknar jag svaret på den där "10.000 kronors frågan".  Säg att landet Sverige enas om att en 3:a på 75 kvm (nyproducerad) får kosta högst 5.000,- kr i månaden. Då är det en summa som blir utgångspunkten och därefter får byggföretaget räkna baklänges, så att säga. Gissar att en stor del kostnaden ligger i löner för de som ska bygga bostäderna.  Lön, skatt, avgifter etc. Går det att kapa något här? Gissar att svaret är: "nej".

PS 5.000,- kr är en ren & skär hypotetisk siffra och ska inte uppfattas ha någon verklighetsförankring i Sverige anno 2018. 

Anmäl
2018-04-04 16:29 #111 av: Carmarino

#110 Nej, 5.000 kronor är i så fall väldigt billigt. Min hyra ligger drygt en tusenlapp högre, och det är en gammal lägenhet utan den standard jag räknar upp ovan. Min hyra anses dessutom vara rätt låg. (Ja, det är en trea, på knappt 75 kvm, och det är en hyresrätt.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-04 16:34 #112 av: Hayabusa

#111 Siffran var endast hypotetisk (som jag skrev) utan fungerar bara som för att visa principen. 

1: Vad är en rimlig hyra?

2: Efter att 1: har fastställts - vad går det att bygga som rymmer den summan?

Anmäl
2018-04-04 16:39 #113 av: Carmarino

#112 Vad som är rimlig hyra beror ju på hur mycket man har råd med, men ska folk med låg inkomst ha råd att bo i lägenheten så bör nog hyran ligga på högst 4.000-5.000 kronor, men det är tveksamt om det går att bygga så billigt idag, med de krav som finns för nybyggnation.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-04 16:41 #114 av: Hayabusa

#113 Icke att förglömma - arbetskostnader, sociala avgifter, skatt etc. Bostäder ska inte byggas av lågbetald & svart arbetskraft från Polen eller Baltikum.

Anmäl
2018-04-04 16:52 #115 av: Carmarino

#114 Nej, det är en av anledningarna till att det inte går att bygga så billigt. Vet inte säkert, men har för mig att jag sett att det kostar åtminstone runt 10.000-12.000 kronor att bygga en trerumslägenhet. Om man sänkte standarden så kanske det hade gått att bygga den för 8.000-9.000 kronor, men knappast lägre. Då är nog dessutom inte vinsten för byggherren inräknad.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-04 17:03 #116 av: Hayabusa

#115 Även om ett byggföretag/bostadsbolag skulle satsa på ett bygge, med lägsta rimliga standard, som skulle gå "break-even" så gissar jag att månadskostnaden skulle uppfattas av många som "för dyr". Vilket gör det hela till något av "Moment 22".

Anmäl
2018-04-04 17:15 #117 av: Carmarino

#116 Tyvärr har du nog rätt.

Det billiga lägenheter som redan finns brukar oftast "lyxrenoveras" så fort det ges tillfälle. Då höjs också hyran så att många inte har råd att bo kvar. Hade man nöjt sig med att bara underhållsrenovera så hade många fler haft råd att bo där.

Tror dessutom att många tycker om den standarden som finns i de gamla 60-talslägenheterna, för många av dem är väldigt trivsamma. Det är t.ex. många som protesterar mot att gamla köksskåp rivs ut helt i onödan. Där hade det räckt med att måla om luckorna, för att fräscha upp köket.

Men tyvärr är det ingen fastighetsägare som vill göra det, för då kan de inte få in mer pengar i hyra.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-04-04 17:17 #118 av: landsbygdsbo

#116 då får du gå under "lägsta rimliga standard".

Ex tre rums  lägenheter där 3 personer delar på wc o kök. Eller gemensamma toaletter 1 1/2 trappa ner i trappuppgången..dvs inget rinnande vatten i lägenheterna förutom en kran i köket.

För finns inte pengarna får man acceptera lite obekvämhet.

Själva husen skulle kunna byggas som yttre skal med lätt flyttbara väggar i våningsplanen.

Så visst skulle man kunna bygga billigare..

Anmäl
2018-04-06 10:22 #119 av: Stockholmare

Antal pensionärer som blir hemlösa har ökat i Stockholm.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/starka-reaktioner-efter-reportaget-om-de-hemlosa-pensionarerna

MVH Markus

Anmäl
2018-04-06 13:28 #120 av: landsbygdsbo

Men som pensionär kan man ju bo annorstädes än i huvfudstaden..Det finn platser där bostäder går att få till en billig penning jämfört med Stockholm..Det är ingen mänsklig rättighet att bo just där!  Sedan går det väl inte att sticka under stol med att många hemlösas situation är just självförvållad...

Anmäl
2018-04-08 21:57 #121 av: Zepp

Som pensionär har man i de flesta fall haft ett helt arbetsliv på sig att se till att man har bostad och låga utgifter den dagen man går i pension!

På det så är det en fördel om man hjälpt sina barn in i vuxenvärlden/in på bostadsmarknaden!

Förutom de som är sjuka/icke arbetsföra.. det är dessa vi som grupp skall lägga våra skattepengar på.. iomed att de inte själva klarar att försörja sig!

För de kan vara några utav våra egna släktingar som vi då slipper att ta hand om!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-09 01:51 #122 av: Göstage

Sofie Löwenmark i Expressen: "För några år sedan hette att man aldrig får ställa grupper mot varandra. Det är förvisso till stor del vad politik handlar om, men på det sätt som nu sker i bostadspolitiken ställs det på sin spets och sprängkraften i detta kan inte underskattas.
I längden är det svårt att se ett mer effektivt sätt att skapa motsättningar."

https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/bostadsbristen-kan-leda-till-farliga-motsattningar/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-09 18:34 #123 av: Stockholmare

#120 Men det är inte bara i Stockholm utan i hela landet som fler äldre blir hemlösa.

MVH Markus

Anmäl
2018-04-09 21:56 #124 av: eskils

Debatt i Stockholms stadshus ikväll:

"– Det är upprörande att det finns så många äldre i Stockholm som inte har någonstans att bo, samtidigt som det finns tomma platser och stängda våningsplan på servicehus runt om i staden, säger Ann-Katrin Åslund (L), gruppledare i äldrenämnden och fullmäktigeledamot." (...)

"– Jag delar Liberalernas oro för de äldre i hemlöshet men jag delar inte deras kritik för vi gör saker just nu, säger det tillförordnade äldreborgarrådet Torun Boher(V).

Vad är det ni gör?

– Det ska jag berätta om några veckor. Vi håller på att ta fram en plan som inte är helt färdig och spikad ännu.

Men ni har ju varit i makten i (snart) i fyra år och kan fortfarande inte presentera en lösning för de här personerna. Är inte det inte försent?

(min understrykning)

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/debatt-i-fullmaktige-om-de-hemlosa-pensionarerna


Anmäl
2018-04-10 05:53 #125 av: VSK

#124

Är rent för jävligt hur man behandlar äldre människor på det här viset. Man tror det är en mardröm, men det är dagens sanning och har varit så i många år. Bara en sån sak som "det ska jag berätta om några veckor" Arg

För en hemlös så är en natts väntan otroligt lång tid. 

Snacka om att göra skillnad på folk och folk. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-10 22:44 #126 av: Zepp

Jag ser inga som helst problem med detta.. för vi valde ju regering som ansåg att pengarna för skola vård och omsorg gjorde bättre nytta på Caymanöarna, så då är det lixom dags att skicka hemlösa pensionärer dit!

Meen.. hör och häpna.. jag har läst om personer som investerat sina besparingar på Caymanöarna, i Panama, Malta.. och de tycker inte alls att de skall bekosta fattiga pensionärers boende.. utan det var just därför som de flyttade sina pengar dit så att de inte hamnade i statskassan!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-11 08:37 #127 av: Hayabusa

#124 "...vi har en plan som vi håller på att ta fram." Det låter som taget ur en svensk pilsnerfilm. Men, det är väl den nivån som gäller hos V.

Anmäl
2018-04-11 08:48 #128 av: Göstage

#127 Sjöstedtligan?Skämtar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-11 08:50 #129 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-11 09:05 #130 av: Hayabusa

#128 Skämtar

Anmäl
2018-04-11 20:14 #131 av: Zepp

#127

Det är betydligt enklare än så... dvs själva faran med fullt utvecklad demokarati.. dvs då lär de fattiga vilja lägga beslag  på de besuttnas pengar och fördela dessa så att inkomsterna utjämnas!

Och så kan vi ju inte ha det.. så då har vi mekanismer för detta oxå, dvs man får hålla upp lönerna för rikdsdagsmän så att de inte frivilligt lämnar i frän sig av sitt överskott!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-11 21:13 #132 av: Hayabusa

Zepp spekulerar...

Anmäl
2018-04-11 21:35 #133 av: Zepp

Mm prexis,, till stora delar spekulation och i vissa delar även kunskap om politik/litta filosofi samt en del beteendekunskap!

På det oxå en del års beprövad erfarenhet!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-11 21:38 #134 av: Hayabusa

Ahh...

Anmäl
2018-04-12 10:27 #135 av: VSK

#134

Gå inte på det där. Kallas för fake news Cool

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-12 10:31 #136 av: Hayabusa

#135 Ja, åtminstone "fake" Skämtar

Anmäl
2018-04-12 10:33 #137 av: VSK

Skämtar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-13 21:23 #138 av: Stockholmare

Det kommer byggas omkring 20.000 mindre bostäder än beräknat i år vilket gör att bostadsläget fortfarande är akut. 

MVH Markus

Anmäl
2018-04-14 00:04 #139 av: Tjeja

#124

Är det bara jag som upplevde att Ann-Katrin Åslund (L) hittade på sina svar under intervjuns gång där?

Svaren kom så dröjande... "det skall vi presentera snart".. o s v!?

De jobbar inte alls på saken och Åslund hoppas kunna hitta på en bra ursäkt att presentera om några veckor om media inte hunnit glömma och släppa saken, vilket hon förstås hoppas mest på.. FunderarLooser

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-04-14 06:35 #140 av: Göstage

#139 Nu skall jag genast erkänna att jag inte sett eller hört debatten som refereras i #124. Men av det skrivna där får jag uppfattningen att det är vänsterpartisten tillika  äldreborgarrådet som står för de svävande svaren. Det är väl de rödgröna som sitter vid makten i Sthlm, inte liberalerna?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-04-14 10:51 #141 av: eskils

#139-140 Ja, det är tyvärr de rödgrönrosa (S+MP+Fi) som har makten i Stockholm sedan 2014. Det är de rödgrönrosa som struntar i problemet med alla de hemlösa pensionärerna. Måtte de ha vett att skämmas en dag!

Liberalerna m fl kämpar i opposition mot dumheterna så gott de kan.

Läs gärna artikeln, Tjeja! Skämtar


Anmäl
2018-04-16 20:37 #142 av: Zepp

Men va bra att L tagit sitt förnuft tillfånga och vill lösa hemlösa pensionärers bostadsproblem på samma sätt som de löst finansieringen av KS!

Dvs en privat/offentlig finansiering, good luck med det!

Iallafall så blir det svindyrt.. men skall det smaka så får det oxå lov att kosta, eller hur?

Och de privata finansiärerna kommer självklart att flockas.. om Stockholms innevånare står för fiolerna.. tar allt ansvar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-18 08:25 #143 av: Stockholmare

En hemlös 54-årig man hänvisades till en förfallen lägenhet i Hagfors i Värmland av Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. När han inte ville flytta 33 mil bort fick han inte längre någon hjälp av socialtjänsten och började ta färjan över till Mariehamn och tillbaka, skriver tidningen Hem & hyra.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hemlos-man-bor-pa-alandsbaten

MVH Markus

Anmäl
2018-04-18 08:33 #144 av: VSK

#143

Det mest anmärkningsvärda i den här storyn är nämligen att man gör skillnad på folk och folk (inget nytt, jag vet).

"Fastigheten där lägenheten ligger hyrs fortfarande av Migrationsverket och anses otjänlig med ohyra, vilket lett till att Migrationsverket sagt upp kontraktet och flyttat ut samtliga asylsökande".

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-18 18:15 #145 av: Tjeja

#144 Boendet är inte värdigt flyktingar men en sjuk svenne kan gott stå ut med både kackerlackor och annan hälsofarlig ohyra...

Det är precis sånt resonemang som gör vanliga upprörda folk till rasister.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-04-18 18:24 #146 av: VSK

#145

Ja, exakt så. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-18 20:37 #147 av: Zepp

Aså.. aså.. är det så nu aså.. skall vi bygga bostäder i attraktiva områden främst för folk som inte kan betala hyran/lever av andra skattebetalares utgifter?

Hur vore det om vi lät alla flyktingar från Syrien/Irak bo i de bästa områdena.. på övriga skattebetalarers bekostnad?

Dvs det var väl en av fördelarna med regeringen Reinfeldt, man satte stopp för sådant, samtidigt som hans politiska meningsfränder ute i kommunerna sålde ut stora delar utav det allmänyttuiga bostadsbeståndet.. det får väl för f*n b´vara nog någon gång och alla bör äga/de flesta iallafall sin egen bostad.

Dvs det får f*n vara slut på att subventionera folk som super/knarkar upp sina inkomster, de kan få bo på antingen i antingen Hagfors eller på Ålandsbåten.. det får väl f*n vara någon nedre gräns för vad skattebetalarna skall stå för?

Varför är det något fel på att kamma sig, skaffa sig en utbildning sen ett arbete, samt köpa sig sin egen bostad?????

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-19 04:49 #148 av: VSK

#147

När ska du begripa att alkoholism är en sjukdom. Din syn som attacker de svaga och sjuka i samhället är vedervärdig. Anmäler ditt inlägg Arg

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-19 19:15 #149 av: Zepp

Jodå jag begriper att alkoholism är en sjukdom.. och det finns hur som helst gränser för hur mycket detta får kosta!

Dvs där var Reinfeldt bra framme, bort med sådana subventioner och fram för subventioner som gynnar folk som redan är rika.

Dvs tanken var god.. grejen är att då skulle färre vilja bli alkoholiserade.. heller välja högskolestudier/karriär/äga sin egen bostad.. good luck med det!

En ren jävla fantasi som folk köpte, och valde!

Så dåså då är det väl bara att flytta till Hagfors eller att sluta att vara alkoholiserad.. två val man kan göra samtidigt som vi mer eller mindre lagt ner alla psykiatriska vårdinrättningar!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-19 19:37 #150 av: Tjeja

#149 Man väljer lika lite att vara sjuk och sårbar som man väljer att leva i krig och förföljelse...

Man blir inte frisk av att leva på soptippen som man blir fri och trygg av att vara instängd på en förläggning trångt inpackad bland andra traumatiserade arga och livrädda människor. . .

Tänker jag..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-04-19 19:40 #151 av: VSK

Zepp, om du nu begriper att alkoholism är en sjukdom. Varför i hela helsike ser du ned på sjuka människor för?

Du anar inte hur nära du är att själv bli sjuk eller skadad. Det räcker med en oförsiktigt bildförare som ligger bakom dig på landsvägen och du bromsar för en älg så PANG så har du en bil i arslet och du har whiplash resten av livet. 

Du har en vidrig människosyn och det är nog trevligast för alla om du behåller den för dig själv.

Inte ofta jag önskar karmalagen ska slå till men du är en person som själv måste bli drabbad innan du begriper nåt. 

Så du är så pass jäkla korkad så du tror att man blir av med en sjukdom som bygger på överdriven alkoholkonsumtion genom att byta postnummer? 

Intressant att du opponerar dig om vad en sjukdom för kosta. Exakt vad får det kosta då enligt dig? Vart går taket och för hur många människor då? Finns det nån annan större utgift du tycker man skall skära ned på? 

Jag förmodar att du inte är så här korkad vid barbordet för som du provocerar och kränker människor så hade du fått en sån fetsmäll så du hade snurrat som en propeller hela vägen hem till din koja och din jordfräs. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-19 23:21 #152 av: Zepp

Altså jag har inga som helst problem med att begripa att jag själv i nästa stund kan bli sjuk och behöva samhällets bistånd.. och det är detta jag opponerar mig emot!

Dvs det fanns en gång ett land som kallades för Sverige, där betalade man skatt efter bärkraft, som gick till att i första hand måna om vår nationella säkerhet, vår rättssäkerhet och de av oss som var minst lyckligt lottade/sjuka/oförmögna att försörja sig själva.. rent ut sagt fattiga och medellösa!

Men så¨kom det nya tider/global konkurans.. en hel del nyliberla tankar, dvs det bästa vore om alla fick sköta sig själva, spara och lägga undan för sin egen trygghet.. borta var vårt gemensamma behov.

Utan iomed den ökande konkuransen så måste man i stället gynna de som investerade, bort med förmögenhetsskatt, fastighetskatt ge avdra för alla som jobbar.. ju mer man tjänar ju mer avdrag!

Och då fick man ju problem med alla som inte hade jobb, så då får man införa RUT/ROT så att de iallafall får iallalfall mininmal inkomst och så gynnade de de som redan var utbildade/köpt sin bostad/investerat.

Hur som helst, smakar det så kostar det, man lade ner försvaret, slopade psykvården, drog  ner på/kommunaliserade skolan/sålde ut stora delar utav det allmännyttiga bostadsbeståndet till underpriser!

Dvs vi har på några få årtionden gått från ett välfärdsland till att bli som de flesta anda västerländer.. dvs fattigt folk får klara sig på bästa sätt  de kan själva!

Dvs vi är i princip politiskt sett tillbaka på 1900-talets början!

Och den trenden är inte unik för Sverige.. även om jag hade hoppats mer av mitt moderland/dess innevånares historiska kunskaper!

Grejen är att det i dag aldrig bott så få personer på så stor bostadsyta i landet, samtidigt som fattiga inte har någonstans att bo!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-04-20 07:13 #153 av: VSK

#152

Om du nu är förstående för sjuka människor så sluta göra narr av de och sluta håna samt kränka de. 

Du kan ju klura ett tag på varför det är så höga skatter och vart skattepengarna tar vägen. 

Dock så svarade du inte på mina frågor men det hade jag inte väntat mig heller. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-04-21 22:59 #154 av: Zepp

Mm.. jag är förstående som bara den.. problemet är vårt demokratiska system och där vi har gått till val frågan huruvida de som inte har ekonomiska förutsättningar skall få bidrag.. det har iallafall de senaste årtiondena utfallit som så att de som inte kan betala hyra skall ingen bostad ha och de som köpt sin bostad skall få subventioner!

Och för att säkra att så blev fallet så har vi sålt ut stora delar av de allmänyttiga bodstäderna!

Vad har du för problem med demokrati och fria val?

Jag har i övrigt en hel del att säga om det och olika populistiska partier!

Iallafall så var det länge sedan Erlanders/Brantings folkhemsideal rådde i det här landet.

Grejen är att sådana stenhårda socialdemokrater som dig inte finns längre.. du är nog den sista, för nu är det marknadens behov som skall styra det mesta!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.