Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur

Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kultur

Vilks avbokad av säkerhetsskäl

2015-02-27 12:36 #0 av: Jimmy.L

Lars Vilks får inte hålla en planerad föreläsning på Karlstads universitet. Arrangemanget har bokats av. – Vi kan inte garantera säkerheten, säger universitetets säkerhetssamordnare Jan Gambring till Nya Wermlands-Tidningen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20385998.ab

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-02-27 15:25 #1 av: Björn.B

Tråkigt att dom människor som hotar får vinna. Jag tycker inte hans konst är någon vidare men jag hotar inte för det.

Skärgårdskocken.

Anmäl
2015-02-28 11:55 #2 av: [sanna70]

Det verkar som att Viks föreläsning kommer att bli av ändå fast på ett annat ställe.

"Men en föreläsning med Lars Vilks kommer ändå att ske trots allt, men inte i universitetets lokaler.

"Det är viktigt att stå upp för yttrandefriheten, vi får inte låta terrorismen och extremismen segra. Därför kommer vi att genomföra föreläsningen. Vi tittar just nu på olika möjligheter och alternativ som finns så att vi ska kunna ha en så säker föreläsning som möjligt, säger utrikespolitiska föreningens ordförande Paula Holst."

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/universitetet-stoppar-vilksforelasning

Anmäl
2015-03-03 07:52 #3 av: [Carpinus]

Lars Vilks deltar i en debatt i Göteborgs Folkets Hus på torsdag. Arrangören Ung Pirat hade begärt plats på Mediedagarna på Svenska Mässan, men lyckades inte med detta. Så här skriver man i ett pressmeddelande:

"Vad händer när offentliga institutioner som universitet inte längre vågar hålla samtal? Hur kan journalistiken vara fri när Sveriges största konferens för journalister vägrar släppa in vissa? Är det rädsla, säkerhetstänk eller självcensur, eller är det en nödvändighet?"

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2645250-lars-vilks-till-goteborg


Anmäl
2015-03-05 00:25 #4 av: [Carpinus]

Folkets Hus i Göteborg har avbokat debatten om det fria ordet med Lars Vilks bland de inbjudna.

http://www.gp.se/nyheter/kronika/1.2647039-vi-lat-terrorn-vinna-i-dag


Anmäl
2015-03-06 19:44 #5 av: [Carpinus]

En åtminstone för mig okänd debattör vid namn Peter Sunde Kolmisoppi skulle, enligt vad han skriver, "bemöta Vilks idioti" i debatten i Folkets Hus och är nu förbannad för att den inte blev av. Han skriver på Aftonbladet Debatt: "Jag är trött på islamofobin. Jag är trött på att Lars Vilks utmålas som en martyr. Men jag är även trött på att hot och rädsla ska få styra. Jag vill bemöta Vilks idiotiska tankar. Men hoten mot honom blir även ett hot mot mig. Rädslan för fysiska hot styr min möjlighet att få utmana Lars Vilks på ett intellektuellt vis."

Jag har svårt att tycka synd om Sunde Kolmisoppi. I ett öppet samhälle hade debatten kunnat avhållas utan att någon hade behövt frukta för sitt eget och andras liv. Att debatten inte blir av kan ju inte tas för annat än att islamofobin även finns hos mötesarrangörerna, och att den är befogad.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article20413218.ab


Anmäl
2015-03-11 10:03 #6 av: [Carpinus]

#0 Utrikespolitiska föreningen i Karlstad ger inte upp, utan har nu bokat in Wermlandsbankens gamla lokaler på måndag kl. 18.00 för arrangemanget med Lars Vilks. 

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/vilks-kommer-till-karlstad


Anmäl
2015-03-11 10:31 #7 av: Jimmy.L

Vi får se om det går bättre denna gång. Jag hoppas man gör bra avspärrningar och piketpolis med förstärkningsvapen.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-03-11 10:36 #8 av: [Carpinus]

#7 Man har åtminstone utlovat en stor polisstyrka kring lokalen samt metalldetektorer och visitering av besökare. Lokalerna ligger vid Stora Torget i Karlstad med stora öppna ytor som bör vara lätta att spärra av och ha överblick över.


Anmäl
2015-03-13 08:51 #9 av: [Carpinus]

Folkpartiet vill bjuda in Vilks till Riksdagen, enligt SR Ekot.

"Vi är bekymrade över att yttrandefriheten är under hot. Det har skett hemska saker i Europa, men Sverige är inte heller förskonat. Vi har sett hur journalister blir hotade, vi har sett hur en konstnär blir hotad, hur människor som uttalar sig i radio eller tv blir näthatade och vi ser hur människor som är religiösa inte vågar bära sina symboler fritt. Det där bekymrar oss mycket. Vi tycker att det är viktigt att vi också här i Sverige markerar att yttrandefriheten är viktig och att den är reell, man ska våga säga det man vill, säger Christer Nylander (FP)."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6114808


Anmäl
2015-03-17 08:06 #10 av: [Carpinus]

"Utrikespolitiska förening gjorde rätt som bokade en annan fastighet. Ungdomarna stod upp för den yttrandefrihet som, faktiskt, universitet svek."

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson om Vilks framträdande i Karlstad.


Anmäl
2015-03-17 08:15 #11 av: Jimmy.L

Det var väl avspärrat på plats i går, retar mig lite på att man kallade ett vanligt staket för kravallstaket. 

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/bombhundar-och-kravallstaket-ska-skydda-vilks

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-03-17 08:26 #12 av: [Carpinus]

#11 Ja, det var väl att ta i...

Sedan tyckte jag att Expressen hade lite fel i sin sändning när de tyckte att det var sämre att ha mötet på torget än på Universitetet ur säkerhetssynpunkt. Torget är   lättövervakat med sina stora öppna ytor, och möjlighet till takövervakning.  Dessutom drabbade avspärrningarna knappast trafiken nämnvärt eftersom det mest rör sig om gågator.


Anmäl
2015-03-17 08:34 #13 av: Jimmy.L

#12 Ja ett torg är mycket lättare att bevaka där prickskyttar har friare syn och det blir inte så mycket störningar i trafiken.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.