Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Saudi-prinsessorna är fångar på slottet

2015-03-15 12:02 #0 av: sanna70

"Wahabismen säger att mannen är Gud på jorden. När en tjej fyller tio år tvingas hon att lära sig hur hon ska var lydig och slav för sin framtida man, säger Sahar.

– Allt handlar om förmyndarsystemet. Min mor sa till oss, när vi började på saudisk skola, att allt vi lär oss om wahabismen måste vi glömma bort omedelbart, säger Sahar.

Kvinnor i Saudiarabien har inga rättigheter alls. För att utföra enkla vardagliga ärenden, till exempel ansöka om nytt pass, åka till sjukhus eller åka till staden måste hon ha en förmyndare med sig. Förmyndaren är alltid en man. Det kan vara hennes bror, man eller son.

– Om hon inte har en förmyndare kan hon faktiskt dö. Det är ett könsapartheid- samhälle. Det finns förbjudna platser för kvinnor med plakat där det står "Ej kvinnor". Precis som förbjudna platser för hundar, säger Sahar."

http://www.expressen.se/nyheter/dokument/saudi-prinsessorna-ar-fangar-pa-slottet/

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-03-15 17:27 #1 av: Mysan59

Fruktansvärt! 

Anmäl
2015-03-15 19:15 #2 av: sanna70

Ja, det tycker jag med. Svårt att förstå att människor lever under dessa premisser år 2015. Tycker synd om kvinnorna. 

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-03-17 20:30 #3 av: Linnea

Och dom här vill våra näringslivstoppar att vi ska bedriva handel med. Helt otroligt.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2015-03-17 20:35 #4 av: Mysan59

Tycker det är synd att vissa inte kan leva i nutiden, utan måste leva i gammalt, där kvinnor framförallt får lida!

Det måste finnas många kvinnohatare i dessa länder. Arg

Anmäl
2016-10-30 09:44 #5 av: [Nomen Nescio]

"Tänk dig att du inte får gå till snabbköpet utan tillstånd. Tänk dig att du blöder efter en trafikolycka men ambulansen vägrar ta dig till sjukhuset eftersom din manliga förmyndare först måste godkänna saken. Tänk dig att du är en läkare i fyrtioårsåldern och varje gång du åker utomlands måste du fråga din tonårsson om lov. Tänk dig att du är lärare på en skola omgärdad av låsta metallgrindar och att du inte får gå hem förrän den manliga vakten släpper ut dig.
The New York Times publicerade i veckan vittnesmål från ett urval av 6 000 saudiska kvinnor. Detta är deras bild av livet som kvinna i Saudiarabien.
Stefan Löfvens är en annan."---

"Det här var samma resa där Stefan Löfven i en skruvad variant av Gudrun Schymans ”Talibantal” lade ut texten om att det minsann finns ”hinder” för kvinnor i Saudiarabien precis som det finns ”hinder” för kvinnor i Sverige. Kvinnor slutar arbeta även i Sverige, konstaterade statsminister. Vi har brister i vår äldreomsorg, Saudiarabien har ett system där kvinnor i praktiken är omyndiga. Vad är skillnaden? tycktes han mena.
Från ”alla män är talibaner” till ”alla kvinnor lever under saudisk könsapartheid”."---

"Socialdemokratin kan inte klappa sig själv på huvudet för hur Olof Palme tog ställning mot apartheidregimen i Sydafrika för att sedan åka på fjäskresa till Saudiarabien hand i hand med Marcus Wallenberg."---

"Konflikten i regeringen mellan Stefan Löfven och Margot Wallström har blivit något av en parodi på sig själv. Men den är likväl en strid om socialdemokratins själ. Stefan Löfven symboliserar det grå, manliga, tillväxt-inriktade, traditionellt arbetarklass-dominerade sossepampandet som gillar att sitta ner med direktörerna  i Saltsjöbaden och dricka korporativistisk konjak. Margot Wallström symboliserar i sin tur det internationellt engagerade, feministiska världssamvetet som brinner för mänskliga rättigheter och gillar att åka till Afrika i stor sjal och sprida svensk jämställdhet med smått koloniala undertoner.

Konflikten mellan Löfven och Wallström är helt enkelt den episka striden mellan sossegubben och sossetanten! Varken Stefan Löfven eller Margot Wallström är naturligtvis så här endimensionella men de har blivit till arketyper i en större konflikt."---

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinemarcal/article23816462.ab


Anmäl
2016-10-30 10:57 #6 av: Hayabusa

Som vit CIS-man född & uppvuxen i Sverige så finns det en hel del kulturella yttringar & värderingar att ta till sig a.ka. "Multikultur".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.