Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Rysk soldat berättar om striderna i Ukraina

2015-03-25 08:05 #0 av: Jimmy.L

Ryssland förnekar att man strider i Ukraina men här intervjuar man en rysk pansarsoldat som berättar vad dom gjorde i Ukraina.

http://www.theguardian.com/world/2015/mar/25/russia-ukraine-soldier

Anmäl
2016-12-23 15:30 #1 av: [Nomen Nescio]

"Nu har Bellingcat, ett initiativ för grävande medborgarjournalistik som använder öppna källor och sociala medier för insamling, kommit med en ny rapport som visar omfattningen av Rysslands anfallskrig under 2014.

Genom att studera ryska artilleriattacker mot Ukraina tecknas bilden av ett anfallskrig som genom kraftig desinformation istället framställts som ett ”inbördeskrig” med en ”pro-rysk” sida.

Bellingcat konstaterar bland annat:

Minst 149 separata artilleriattacker.

Ytterligare 130 positioner har bedömts som troligen blivit använt som avskjutningsplats.

Tusentals granater avfyrade av rysk militär mot mål inne i Ukraina.

Minst 408 identifierade målområden i Ukraina som kan ledas till avskjutningsplatser inne i Ryssland.

Belllingcat konstaterar i rapporten att brister på satellitbilder och de omfattande kriterierna för klassificering gör att siffrorna representerar en låg uppskattning av antalet attacker, det riktiga antalet är sannolikt långt fler. "---

Patrik Oksanen, Hela Hälsingland


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.