Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

UG: "Köper svart adress för att kringgå systemet"

2015-03-25 18:06 #0 av: [Carpinus]

Uppdrag Granskning i kväll: "16 personer i en etta. 18 personer i en tvåa. Bristerna i etableringsreformen har lett till att folkbokföringsadresser säljs svart till nyanlända. Och nu kan Uppdrag granskning avslöja omfattningen av de falska adresserna – som finns i stora delar av landet."

Programmet sänds onsdagen den 25 mars klockan 20.00 i SVT1 och på SVT Play.

Läs även i Folkbladet:  "I Norrköping hittar Uppdrag Granskning en lägenhet där 67 personer är folkbokförda. De flesta är nyanlända invandrare. I programmet som sänds i kväll i SVT medverkar kommunens bostadssamordnare Kenneth Edström. Han ger en dyster bild av bostadssituationen i Norrköping. ­Han jämför med de flyktingströmmar från Balkan som nådde Norrköping i början av 1990-talet. ”Då fanns det 1600 lediga lägenheter här. Nu finns det i stort sett inga”, säger bostadssamordnaren i Uppdrag Gransknings reportage."


Anmäl
2015-03-26 17:12 #1 av: [Carpinus]

"Uppdrag Granskning i SVT följde i går kväll en ung man från Syrien som förundrat frågade sig ”Har dom inte tänkt?” när han får höra att det knappt finns några bostäder och att Sverige trots det ska ta emot kanske 50-100 000 flyktingar i år. Skildringen i Uppdrag Granskning är allvarlig på flera sätt. Säg att tusentals av de nyanlända – vilket uppgifterna i Uppdrag Granskning indikerar – startar sin bana med att fuska sig in i mottagningssystemet genom att köpa folkbokföringsadresser? Vad betyder det på lite sikt för deras fortsatta liv och existens här?"

http://www.folkbladet.se/opinion/politik-utan-tunga-tankar-7877768.aspx


Anmäl
2015-03-26 18:40 #2 av: Mysan59

#1 Nej dom har inte tänkt, det är rätt glasklart. 

Anmäl
2015-03-26 19:54 #3 av: Halvdansken

Reinfeldt hade ju svaret... öppna era hjärtan och Sverige är inte fullt. För det hade han sett från ett flygplan.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2015-03-27 10:02 #4 av: Hayabusa

Äh, det löser sig Glad Vi har en rik invandring som kommer att göra under med landets ekonomi.

Anmäl
2015-04-03 09:14 #5 av: [Carpinus]

"Det går bara att dra slutsatsen att regeringen inte har någon riktig idé om hur tillräckligt många bostäder ska kunna skakas fram. Det närmaste en plan den kommer verkar vara att låta trångboddheten i utanförskapsområdena växa.

Nyligen förklarade justitieminister Morgan Johansson (S) att regeringen tvärtemot tidigare löften inte avskaffar EBO-lagen som ger asylsökande rätten att själva skaffa sig bostad. Det skulle bli för dyrt att ha fler asylsökande boendes i Migrationsverkets anläggningar än inneboendes hos släktingar och vänner.

Med all sannolikhet är det också så många nyanländas bostadssituation kommer att lösas i praktiken. Med köpta adresser och lånade soffor växer segregationen och trångboddheten.

Flyktingmottagandet är av allt att döma på väg mot en tyst kollaps."

Expressens ledarsida.


Anmäl
2015-07-03 07:44 #6 av: [Carpinus]

God morgon, Boverket! Sovit gott?

"Handeln med bostadsadresser och svarta kontrakt bland nyanlända är mer utbredd än vad Boverket tidigare känt till.
– Nu får vi bekräftat att det förefaller i vissa bostadsområden vara ganska utbrett. Det förvånar att det verkar vara så pass stort, säger Micael Nilsson, expert på bostadssociala frågor på Boverket.
Boverket tittar just nu närmare på bostadssituationen för nyanlända och har gjort nedslag i fem olika kommuner: Gävle, Södertälje, Hultsfred, Östra Göinge och Göteborg. Och situationen är allvarligare än vad Boverket tidigare trott.
– Det nämns ju summor som att en folkbokföringsadress kostar 2000 kronor i månaden, att ett olovligt andrahandskontrakt kan kosta 25 000 och att ett förstahandskontrakt kan kosta 100 000."---

SR Ekot


Anmäl
2015-07-03 08:05 #7 av: Jimmy.L

Finns ingen ende på svarta lägenhetsaffärer så länge man inte bygger tillräckligt med bostäder i landet.

Anmäl
2015-07-03 15:13 #8 av: gruvel

Kanske jobbigt för expert Micael Nilsson behöva yrvaket konfronteras med och kommentera UG:s granskning, fy bubblan leva i samma tid som UG. Men de har ju även tidigare fått göra flera märkliga anti-korrekta nedslag i samhällskroppen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.