Ideologi

Muslimer mobiliserar mot terrorism

2015-04-04 19:49 #0 av: [Carpinus]

Länge har frågan ställts varför fredliga muslimer inte tar ställning emot det våld som hemsöker världen i deras religions namn. Nu kanske det håller det nu på att växa fram en proteströrelse mot terror i islams namn, vilket i så fall kan vara det brobyggande som saknats i bekämpandet av terrorismen. Corren skriver:  "Terrorister är emot alla som inte är med dem, som Abbas Mahawi uttrycker det. Han  genomför något av en "antiterrorismturné" just nu. Varje helg står han på ett torg och talar. Nästa vecka ska han till Göteborg, sen följer Köpenhamn, Amsterdam och kanske ännu fler europeiska städer. Manifestationer har också under de senaste veckorna hållits i Oslo, Trollhättan och London. Någon har också skapat en symbol som används i för att protestera mot terror. Symbolen är det arabiska tecknet för "Nej".

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/terrorism-har-ingen-religion-7913196.aspx


Anmäl
2015-04-04 19:51 #1 av: Hayabusa

Bra Tummen upp

Anmäl
2015-04-04 22:02 #2 av: VSK

Tummen upp

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-04-04 22:09 #3 av: Tjeja

Tummen upp Mer sånt behövs! 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-04-04 22:25 #4 av: Zyperior

Tycker detta är helt awesome! Tillräckligt/otillräckligt med anslutningar till detta och vi får se om islam verkligen är en "fredens religion" eller inte. Av diverse anledningar, som t.ex. att detta inte initierats tidigare och av moskéer och ett större kollektiv tror jag tyvärr inte de lyckas övertyga. Men jag har jättegärna fel.

Oavsett vad utgången visar så är det ändå fantastiskt och modigt gjort av de muslimer som ställer sig upp emot terrorismen som utförs i islams namn.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-04-06 11:07 #5 av: [Carpinus]

"Att bygga en muslimsk nation - ett kalifat - som IS ägnar sig åt i Syrien och Irak är kort sagt ett grundtema i islam. "Islam skulle behöva en Martin Luther", sa Norell. Carl Rudbeck höll med om att en reformator av Luthers dignitet skulle kunna göra stor nytta för en mer fredlig framtid. Rudbeck ansåg att alla miljoner muslimer som lever i Västeuropa, USA och Kanada på sikt kan utvecklas till ett slags "reformatorer" mot de bokstavstrogna som ännu 1500 år efter sin första profet strävar efter samhällsbyggen där den religiösa och politiska makten samlas i en och samma hand.

Carl Rudbeck framhöll också att allt fler muslimer faktiskt gör det som många efterfrågar; det vill säga markerar avstånd mot islamsk extremism. "Vi såg det efter terrordåden i Paris och även i Tunisien nyligen där mängder av muslimer gick ut på gator och torg och demonstrerade mot islamska terrorister", sa Carl Rudbeck."

Widar Andersson i Folket  från konferens i Stockholm med bl.a. Magnus Norell och Carl Rudbeck som deltagare.

http://www.folkbladet.se/opinion/islam-behover-martin-luther-7882924.aspx


Anmäl
2017-06-10 08:08 #6 av: Carpinus

Kashif Virk, imam i Ahmadiyya Muslimska Samfundet, skriver på Aftonbladet debatt att det eskalerande våld som utlyses och utövas under ramadan bör fördömas av alla muslimer.

"Än har knappt halva fastemånaden Ramadan förflutit, och vi har redan fått bevittna ett antal islamistiska terrordåd runtom i världen.
I Kabul, London och Teheran har flera människor fått sätta livet till under dessa illdåd, som självklart saknar stöd och justifikation i alla religioner.
Ramadan förklarades av islams profet vara en månad av godhet och medmänsklighet. Under denna månad försöker muslimer utveckla sina goda egenskaper på bekostnad av de sämre. Det är oerhört beklämmande att terrorister anser denna godhet bestå utav att mörda oskyldiga människor.
Även under tidigare år har antalet våldsdåd under denna månad ökat markant. Denna förvrängda syn på godhet bör fördömas av alla muslimer."---

"Varje muslim som anser sin religion förespråka fred, tolerans och medmänsklighet bör högljutt protestera mot det våld som sker i dess namn, särskilt under denna medmänsklighetens månad. "---

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-10 11:32 #7 av: mangemani4

bra att det finns några med vett innanför pannbenet iaf, synd att de inte är fler bara.

frågan jag har ställt mig, varför inte lägga energin på att få sitt eget folk till att inte begå terrorbrott istället för att hoppa på folk som kritiserar muslimer och visar sina naturliga reaktioner efter terrordåd, det föder bara mer förakt och hat. om alla, både muslimer och länders befolkning bekämpar en och samma grupp så skulle det vara betydligt mycket bättre, anpassade muslimer skulle få ett bättre rykte och föraktet från oss svenskar skulle sjunka. men det vi ser idag gör bara saker och ting värre, dvs att efter ett terrordåd så viftas det med fingret och sägs "aja baja, du får inte hata", demonstrationer mot rasism, förminskande utav terrordådet, och en massa mer idiotiska saker.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-06-10 12:23 #8 av: Carpinus

Tyvärr har det nästan varje gång någon muslim säger att det är dags att fördöma islamisterna så rycker vissa, främst icke muslimer, ut och säger att de som inte gjort något skall inte behöva förklara att de tar avstånd. Men markerar man inte så är det lätt att uppfatta det som passivt samtycke till våldet i religionens namn.

Sedan är det ju ändå så att det är främst muslimer som faller offer för det islamistiska våldet, och även inom islam finns det osämja, för att uttrycka det milt. Det är ett komplext problem, men det var i alla fall bra att den här imamen så ifrån - får se om han får stå oemotsagd...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-10 13:36 #9 av: mangemani4

just det som är min poäng. istället för att lägga ned energin och försöka bekämpa svenskars helt naturliga och förståeliga reaktioner(vilket enbart leder till mer hat), så borde energin, från alla, istället läggas på att bekämpa terrorn. det som händer nu när fel folk bekämpas och muslimer inte ens fördömer terrordåden, är ju just det att muslimer förknippas med terror

ja, ännu större anledning för alla anpassade muslimer att rikta sin energi mot de som ger muslimer ett dåligt ryckte samt dödar dem.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-08-20 06:47 #10 av: Carpinus

Muslimer från hela Katalonien protesterar mot terrorismen, och att den förknippas med deras religion. 

"Den muslimska gemenskapen har ett stort ansvar att hålla koll på de egna ungdomarna och slå larm om de radikaliseras, säger en bedrövad demonstrant enligt SR.

Dessvärre verkar det som om huvudmannen för terrorcellen är  en imam från moskén i Ripoli. Rubriker som "terroristerna tros ha radikaliserats av predikant i Ripoli"  lär inte lugna dem som trots allt  ser beröringspunkter mellan islam, radikalisering och terrorism.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-20 13:03 #11 av: KimE

"Islam skulle behöva en Martin Luther"

I det Lutherska  Sverige spikades Katoliker upp på kyrkdörrar i avskräckande syfte. I det 30åriga kriget stred Sverige mot katoliker och orthodoxa i trons namn, det egentiga syftet var makt och pengar. Codex argentus /Silverbibeln räddades från onda katoliker i Prag.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dackefejden

https://sv.wikipedia.org/wiki/Silverbibeln

Karolinens bön för Svearike

https://www.youtube.com/watch?v=AF-WqWRyPNE

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.