Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Skola / Utbildning

"Kunskapsnivån hos svenska elever har sjunkit"

2015-04-14 21:30 #0 av: [Carpinus]

Efter en alarmerande rapport om bakgrunden till att svenska elevers resultat sjunker i de internationella PISA-testen kräver Skolverkets generaldirektör nu att man "från såväl statligt, kommunalt och skolhåll fokuserar på att förbättra undervisningen".

"Omotiverade elever förklarar inte Sveriges svaga resultat i Pisa-testen, visar en ny rapport. Skolans problem är större än så. – Skolan lyckas inte nå fram till moderna ungdomar, säger testets projektledare Magnus Oskarsson."---

"– Sedan har vi fått en sorteringsskola där de bra eleverna väljer bra skolor med bra resultat och sämre elever hamnar i sämre skolor. De bästa eleverna är ungefär som tidigare medan de sämre tappar mycket. Vi har inga vinnare i det här."

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/skolverket-kunskapsnivan-hos-svenska-elver-har-sjunkit


Anmäl
2015-07-09 01:20 #1 av: Huygens

Man kan fråga sej om hela PISA-testet är en enda stor Illuminatiprodukt. Tydligen är det företaget McKinsey som står bakom PISA.

SRs Vetenskapsradio ifrågasätter starkt syftet och värdet med PISA-testen. Svepande formuleringar, oklara mål och konsultarvoden är några frågetecken som uppkommer i dokumentären:

Pisadoktrinen

McKinsey vägrar prata med SR och vill inte svara på hur McKinsey kommit fram till sina slutsatser i PRIO, det som ligger till grund för PISA.

Det är fascinerande hur McKinsey lyckats sälja redan existerande kunskap till skolväsen, är en kommentar i programmet. Det är som att hävda att man uppfunnit köttbullar, att köttbullar är en helt ny livsmedelsprodukt och alla länders utvecklingsdepartement accepterar PISA som en sanning.

Anmäl
2016-12-08 08:28 #2 av: Hayabusa

"Pisa-mätningen visar en förbättring för svenska elever. Men frågan är om det finns någon skillnad i resultaten mellan friskolor och kommunala skolor.

Ja, säger OECD som ju står bakom Pisa-mätningen. Nej, säger Skolverket som gör sin egen analys av Pisa-resultaten."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6582293

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.