Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Miljö & Klimat

"Fler klagar på illegala bosättningar"

2015-04-18 08:12 #0 av: [Carpinus]

"När allt fler fattiga EU-migranter söker sig till Göteborg ställs nya krav på kommunen och flera olika verksamheter berörs. Ett antal förvaltningar har, tillsammans med polismyndigheten, nu sammanställt en rapport om illegala bosättningar. I rapporten betonas behovet av samverkan och en gemensam samordnare. Den pekar också på att det krävs allt mer resurser."

---

"I den nya rapporten om illegala bosättningar talas om en oro inför våren och sommaren. Indikationer visar på att allt fler EU-medborgare kommer till Göteborg."

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2689199-fler-klagar-pa-illegala-bosattningar

(Eget foto.)


Anmäl
2015-04-18 08:18 #1 av: [Carpinus]

"Allemansrätten gör det möjligt för människor att tälta någon enstaka natt på undanskymt ställe utan att fråga markägaren.

Har man husvagn ska man dock alltid fråga om lov och är man flera måste man också prata med markägaren eftersom boplatsen sliter på naturen." (GP)

Lite svårt att tro att markägaren i det här fallet givit sin tillåtelse eftersom man bosatt sig i ett naturskyddsområde.

(Eget foto.)


Anmäl
2015-04-18 17:11 #2 av: julatopp7018

För markägarna blir detta dyrt att resa upp skräpet efter dessa.

http://www.dn.se/sthlm/efter-attackerna-romska-eu-migranter-bildar-forening/ Det är ju bra att dom vill betala för att campa men 50 kr om dagen räcker inte.

Medarbetare på Militärhistoria

Anmäl
2015-04-18 17:31 #3 av: [Carpinus]

#2 Nej, verkligen inte...


Anmäl
2015-04-19 06:35 #4 av: Jimmy.L

Kunde dom sköta det snyggt där dom bor tror jag få hade klagat men när det ligger skräp och avföring lite överallt är det inte trevligt.

Anmäl
2017-08-11 22:19 #5 av: Carpinus

#2  Erik Slottner, gruppledare för Kristdemo­kraterna i Stockholms stadshus publicerar i en insändare siffror över kostnaderna för extra sanering av stadens parker på grund av illegala bosättningar. Eftersom några siffror sällan brukar komma ut kan det vara intressant att ta del av uppgifterna. Ur insändaren: 

"Stockholms parkförvaltning har skenande kostnader för extra sanering som ett resultat av att personer olagligt bosatt sig i stadens parker.

Enligt parkförvaltningen är detta i stort sett uteslutande ett resultat av att EU-migranter olagligen har bosatt sig i parkerna.

För enbart Norrmalm var  kostnaden 1,2 miljoner kronor, Kungsholmen 3,2 miljoner kronor, Östermalm 2,3 miljoner kronor, alltså totalt 6,7 miljoner extra för dessa tre stadsdelar bara under ett år. För hela staden blir siffran mycket högre.

I dag finns hundratals olagliga bosättningar i Sverige som beräknas hysa cirka 5 000 personer. Det rör sig i stort sett uteslutande om EU-medborgare från Rumänien och Bulgarien som mer eller mindre tillfälligt vistas i Sverige och livnär sig på tiggeri, pantande av burkar och diverse försäljning. Tiggeriet som vi i hundra år kämpat för att få bort från stadens gator har tyvärr blivit en permanent del av stadsmiljön och vardagen."--- 

https://mitti.se/debatt/insandare/orimlig-kostnad-parksanering/?omrade=hela-stockholm

I maj för två år sedan ville statsministern "göra det lättare för kommuner och privatpersoner att avhysa människor som slår läger och bosätter sig tillfälligt eller under längre perioder på annans mark", men så mycket har uppenbarligen inte hänt, när det nu talas om "skenande kostnader"...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-12 20:23 #6 av: [memoirsofaclone]

Så här ser det ju ut för det mesta i världen, nu även här (men i relativt liten skala, än så länge..) Det värsta är att folk börjar vänja sig, att barn växer upp med detta. Att folk bor i smutsiga tält, Fortgår detta så kommer inte dessa ''EU-medborgare'' vara ensamma om att bo så, som bostadsmarknaden ser ut kan det sluta så för vem som helst till slut. Och det kommer ses som allmänt accepterat. 

Anmäl
2017-08-13 10:31 #7 av: landsbygdsbo

Skulle ngn mot min vilja bosätta sig på min mark...så skulle flytgödsel-tunnan omedelbart komma till användning. Men en  mix med 50% vatten och 50% gödsel kan jag spruta närmare 50 meter med den traktordrivna pumpen så....;)

Svingödsel har den egenskapen att folk inte gillar att kontamineras av den...

Anmäl
2017-08-14 13:48 #8 av: papa-bear

#7 vet precis hur det luktar, hade en svinabonde i kommunen som var nödd och tvungen att röra upp träckkaret så fort han hade studiebesök eller spred skiten, är  bekant med den nya ägaren som sade att han låtit bli att röra, hade det inte varit något problem.

Anmäl
2017-08-14 15:32 #9 av: landsbygdsbo

En god vän hade en granplantering bredvid riksvägen. I Preventivt syfte duschade vi den varje december..Ingen stal julgranar därSkämtar

Anmäl
2017-10-06 08:21 #10 av: Carpinus

#5 Inte bara i större städer som städning och sanering kring boendena kostar stora pengar. I Hässleholm har rivningar och saneringar hittills kostat kommunen 180. 000 kronor i år, och man räknar med att det vid årets slut sprungit upp i 200.000 kronor, pengar som måste tas från den ordinarie driften.

Källa: http://www.nsk.se/2017/09/11/lagersanering-en-halsorisk/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-10-06 09:19 #11 av: Ghosthunter

Detta är resultatet av EU och öppna gränser. Det bor en människa i närmsta buskage. EU tror att de kan lösa problemet med fattiga genom att låta dom resa fritt inom gemenskapen. Men det blir bara värre. Varje nation borde hjälpa sina egna invånare. Men som det är med EU, så är det ju bara till att flytta problemet till ett annat landVilar huvudet i handen

Storbritannien är smarta.....brexit!!Tummen upp

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.