Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Visselblåsare

2015-04-29 17:08 #0 av: Huygens

En svensk FN-representant har rapporterat att FN-soldater förgriper sej på småpojkar. Den svenske FN-representanten har avstängts från sitt arbete pga att han agerat visselblåsare och rapporterat FN-soldaternas krigsbrott.

Den svenske FN-representanten riskerar avsked. En expert på visselblåsare säger att ju allvarligare brott en visselblåsare avslöjar, desto värre blir FNs bestraffning av visselblåsaren.

Dom översta makthavarna inom FN ser allvarligt på illojalitet och visselblåsning.

Anmäl
2015-04-29 17:21 #1 av: [Carpinus]

Skrämmande!


Anmäl
2015-04-29 18:19 #2 av: [Sabina]

#1 Håller med. Hemskt! Ledsen

Anmäl
2015-04-29 18:25 #3 av: RobinEH

Var dokumenten hemliga?

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2015-04-29 18:42 #4 av: Mysan59

Men jösses vad hemskt!

Anmäl
2015-04-29 18:49 #5 av: Huygens

Tror inte dokumenten var hemliga. Av dom flesta 200 visselblåsare i USA dom senaste åren, har bara ett fåtal avslöjat hemliga uppgifter som Snowden.

Dom flesta visselblåsare avslöjar uppgifter som inte har någon hemligstämpel. Det kan vara ingenjören som visslar om att 20 000 tunnor med radioaktivt material läcker på ett kärnkraftsverk, det kan vara EU-revisorn som avslöjar att miljarder med Euro försvunnit och som efter visslandet blir degraderad till en vaktmästartjänst, det kan vara tjänstemannen som visslar att någon fifflat med myndighetens intyg som tillåter ett medicinskt företag sälja defekta silikonbröstimplantat, det kan vara en anställd på ett vinproducerande företag som visslar att företaget blandar in olämpliga kemikalier i vinet.

Eller en svensk undersköterska som visslar om vanvård i äldrevården. Det slutar i allmänhet illa för visselblåsare. USAs "visselblåsarlag" har gett ett tveksamt resultat och i Sverige har vi fortfarande inte någon lagstiftning som direkt skyddar visselblåsare.

Anmäl
2015-04-29 19:28 #6 av: RobinEH

#5

Lagen om anställningsskydd (1982:80) bör väl skydda "visselblåsare"? Är väl inget rimligt skäl att avskeda pga att arbetstagaren delat publik information?

Om nu dokumenten inte var hemligstämplade så visar detta på vilket skämt FN är i realiteten.

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2015-04-29 20:03 #7 av: Huygens

Lagen om Anställningsskydd, skyddar lika mycket mot uppsägning av visselblåsare, som vad politikers ord skyddar mot radioaktiv Fukushimastrålning.

Anmäl
2015-04-29 22:06 #8 av: [Carpinus]

Skulle vara intressant att få höra en kommentar av Jan Eliasson, som ju faktiskt tillhör de översta makthavare inom FN som det talas om här.


Anmäl
2015-04-30 07:20 #9 av: Jimmy.L

FN bör ju genast häva avstängningen och tillsätta genast en utredning vad som har hänt och ställa dom som gjort sig skyldiga till detta vidriga brott inför domstol.

Anmäl
2015-04-30 13:43 #10 av: Huygens

Ska man tro DM, verkar inte heller franska åklagare brytt sej om rapporten som förmedlades av den svenske visselblåsaren.

Det var tydligen först i samband med att tidningarna började skriva att FN-representanten blivit suspenderad för att han lämnat rapporten till åklagarmyndigheten, som fransk åklagarmyndighet till slut börjat kolla på FN-soldaternas barnvåldtäkter i Centralafrika.

"French prosecutors have opened an investigation into claims that French peacekeepers raped children as young as nine in the Central African Republic, a judicial source said.

The move followed claims reported in a newspaper that a senior UN aid worker had been suspended for leaking an internal report into abuse by French soldiers against children at a centre for internally displaced people in the capital Bangui.
"

.

Saken blir konstigare.

Det är tydligen så att FN-rapporten om barnvåldtäkter förberetts av organisationen AIDS-Free World. Borde inte den organisationen varit dom första att gå till åklagarmyndigheten, istället för att låta FN gräva ner hela historien?

Lite kontroversiellt verkar en av grundarna för AIDS-Free World förespråka omskärelse av pojkar för att förebygga spridning av AIDS, hrmm...

Anmäl
2015-04-30 15:09 #11 av: Hayabusa

Helt sjukt.

Anmäl
2015-04-30 21:16 #12 av: Huygens

det här korta videoklippet berättar en företrädare för AIDS-Free World hur bra det är med omskärelse på småpojkar som skydd mot AIDS och att deras organisatör var rådgivare åt UNICEF i AIDS-frågor som rörde Afrika. Omskärelsen kan genomföras när t ex småpojkarna kommer in för att få mässlingsvaccinering. AIDS-Free World anser att miljontals AIDS-fall kan förhindras om man genomför en global omskärelse på småpojkar.

AIDS-Free World kom fram till sin slutsats genom att undersöka UNICEF-studier, att omskärelse på småpojkar motverkade spridningen av AIDS.

Ja, det är samma organisation som förberedde rapporten om våldtäkt på småpojkar i Centralafrika och lät FN mörklägga rapporten.

Anmäl
2015-05-01 11:40 #13 av: Huygens

Tydligen har FN ett skydd för visselblåsare på pappret, men enligt SVT är skyddet för visselblåsare värdelöst och FN-anställda som visslar kan hastigt få sparken utan möjlighet att förhindra avskedet.

Den amerikanska FN-polisen Kathryn Balkovac fick sparken när hon visslat och avslöjade att högt uppsatta FN-makthavare tjänade pengar på sexhandelen i det krigshärjade forna Jugoslavien.

Även FN-tjänstemannen James Wasserström visslade att höga makthavare under korrupta former tog emot mutor för byggandet av ett kolkraftverk i Kosovo, vilket gjorde att visselblåsaren sparkades och sedan greps av polis för ilojalitet mot FN. Det tog mer än 5 år innan han fick ett litet skadestånd av FN.

Samtliga av dom högt uppsatta FN-makthavarna som borde utretts för brott, slapp all vidare påföljd eller undersökning, vilket antyder att rötan inom FN är djup.

FN-soldater är immuna mot åtal och straff i de länder de tjänstgör.

Illuminati

.

SVT Dox har just nu en dokumentär om visselblåsaren Edward Snowden. Dokumentären heter Citizenfour och är gjord av Laura Poitras. Det verkar alltmer som om dom flesta regeringarna i Europa hjälper USA med totalövervakning av normalbefolkningen och spioneriet är finansiellt, politiskt och industriellt, vilket ger USA stora fördelar på världsmarknaden.

I stort sett inget av det dagliga massinsamlade materialet används för att leta efter dom ständigt omtalade "terroristerna".

Dessutom försvåras människorättsarbetares arbete om dom förföljs och dikataturegeringar informeras om var människoarbetarna finns eller vilka kontakter dom har i landet lokalt. Multinationella industriföretag kan sedan dra nytta av att veta vem eller vilka kontakter som t ex fackföreningsarbetare har eller lokala människorättsarbetare har. Samtliga stora telecom- och datatjänstföretag är inblandade och har gjort lösenord eller uppkopplingar till sina servrar tillgängliga för NSA och GCHQ.

NSA hjälper USA att bedriva spionage i så många länder och på så många nivåer att det till mer än 99,9999% är olagligt.

Att ignorera att en korrumperad makt bryter mot sitt eget lands lagstiftning och bryter mot andra länders lagstiftning för att få totalt kontroll över världens befolkning, får anses som vansinne.

Anmäl
2015-05-01 11:47 #14 av: Hayabusa

#13 Jag såg dokumentären på SVT. Den var bra. Nedslående fakta, men för mig var det vare sig nytt eller överraskande. Dock är jag övertygad om att det inte enbart är "Väst och dess allierade" som sysslar med denna typ av övervakning. Kan tänka mig att alla länder som har resurser/kapacitet har hakat på denna teknik. 

Anmäl
2015-05-01 11:57 #15 av: Huygens

#14 Skillnaden i Snowdenvisslandet är att europeiska regeringar matar inte andra utländska säkerhetstjänster (mer än GCHQ och NSA) med hela sin egen befolknings tele- och datakommunikation. Regimer i öst tvingas stjäla till sej information på annat sätt, dom får det inte gratis och definitivt inte i samma kvantitet som GCHQ.

Anmäl
2015-05-01 16:22 #16 av: Hayabusa

#15 Det är möjligt. Svårt för mig att veta exakt omfattning, och hur den ser ut, på denna insamling av information & data. Det ligger i sakens natur, eftersom den är hemlig & ljusskygg. På vilket sätt regimer i öst kommer över information är för mig kuriosa - stöld som stöld, anser jag.

Anmäl
2015-05-01 22:18 #17 av: Huygens

Nu slår FN tillbaka mot visselblåsaren.

Anmäl
2015-05-09 11:34 #18 av: Huygens

Visselblåsare slog larm om ett behandlingshem i Sverige, fick sparken.

När ska Sverige också få en lagstiftning som skyddar visselblåsare?

Anmäl
2015-05-17 00:50 #19 av: Huygens

Susan Wood blåser visslan på Idea efter att hon blvit avskedad. UD förväntas titta närmare på den något underliga biståndsorganisationen Idea och miljonrullningen av skattepengar ner i fickorna på "konsulter".

Anmäl
2015-05-19 22:39 #20 av: Huygens

Luxleak, en visselblåsare och journalist, som avslöjade att 16 storföretag fifflade med skattepengarna, har råkat illa ut. Makthavarna har slått tillbaka med att ställa en journalist inför domstol, anklagad för visselblåsning, att han läckt deklarationerna i media. Sammanlagt är 3 visselblåsare åtalade i domstol i skattefifflets Luxemburg.

Deklarationerna visar att skatteparadiset Luxemburg har lurat dom olika storföretagens hemländer på mångmiljonbelopp i uteblivna skattepengar.

Luxemburgs fd premiärminister Jean-Claude Juncker är idag EU-kommissionens ordförande.

Anmäl
2015-05-21 22:09 #21 av: Huygens

Även svenska bygget av Nya Karolinska är inblandat i härvan visselblåsarna larmat om rörande skatteupplägget via PwC.

"Det var en avhoppad skattekonsult på Price Waterhouse Coopers, PWC, som förra hösten läckte 28 000 sidor dokument som i detalj beskrev skatteupplägg som arrangerats för 340 bolag från hela världen. Handlingarna, de flesta från 2010, visade hur totalt tusentals miljarder kronor skulle slussas genom Luxemburg."

Tusentals miljarder kr.

Det är en slant.

Anmäl
2015-05-24 13:11 #22 av: Huygens

Ni minns visselblåsaren som slog larm om Idea. Nu slår belgiska myndigheter tillbaka och svenska utrikesdepartementet tar tid på sej att göra något.

"Susan Wood anklagade även Ideas generalsekretetare, den tidigare belgiske premiärministern Yves Leterme, för vänskapskorruption.

Yves Leterme upprepade sina dementier, och flera belgiska medier påstod också att uppgifter om att svenska utrikes­departementet utredde anklagelserna var felaktiga."

.

Sverige är den överlägset största bidragsgivaren till Idea och det kan väl vara bra att tänka sej för två gånger innan miljonrullningen fortsätter.

I händelse av korruption eller ekonomisk brottslighet kan det vara intressant att veta att ledningen för Idea har diplomatiskt immunitet, hur fanken det nu är möjligt.

Anmäl
2015-05-28 00:10 #23 av: Huygens

Telia Sonera är drivande i en mut- och fiffelaffär som verkar handla om miljarder kr som presidentfamiljen i Azerbadjan sätter sprätt på.

Nu har den undersökande journalisten Khadija Ismayilova blivit fängslad för att hon påvisat vilket bolag som fungerat som mellanhand från Telia för att fylla presidentfamiljen fickor med mutpengar.

Dom första anklagelserna mot den fängslade journalisten har dragits tillbaka, men nya påhittade anklagelser har skapats och hon riskerar 12 år fängelse.

Hennes advokat har fråntagits sin advokatlicens.

.

Min misstanke är att det även finns några svenska direktörer med väldigt feta schweiziska bankkonton just nu. Plundringen av Azerbadjans statsfinansen görs nämligen tillsammans med Telia. Det verkar som om minst 6 miljarder kr stulits ur statskassan från gruv- och oljelandet Azerbadjan.

"På onsdagen fortsatte mutavslöjandena kring Telia Sonera och presidentregimen. SVT:s Uppdrag Granskning, TT och OCCRP rapporterar att presidentfamiljen tycks plundra staten på 6 miljarder kronor med hjälp av Telia Sonera – men företaget har inte polisanmält affären."

Befolkningen är ungefär lika stor som i Sverige.

Anmäl
2015-07-14 21:25 #24 av: Huygens

Laura Poltras trakasseras systematiskt av USAs myndigheter. Hon har stoppats 50 gånger på flygningar in och ur USA, kvarhållits och har fått sin datorutrustning beslagtagen i veckor.

Poltras gjorde dokumentären om Snowden "Citizenfour". Varken visselblåsare eller personer som hjälper visselblåsare står högt i kurs i USA.

Nu stämmer hon USA.

Anmäl
2015-10-15 13:11 #25 av: Huygens

USAs myndighet OSHA har en skyddsorganisation för visselblåsare, det sk Whistelblower Protection Program. I alla fall är det officiellt en skyddsorganisation, men verkligheten är annorlunda.

En anställd på Whistleblower Protection Program blåste visslan på sin egen arbetsgivare och lät sej intervjuas av NBC. Bl a sa han att skyddsorganisationen inte skyddade visselblåsare som varnat för faror som kunde drabba allmänheten, miljögifter från företag mm. Istället var det statliga visselblåsarprogrammet kontraproduktivt och skadade visselblåsare.

Resultatet blev att visselblåsaren sparkades och han kan knappast räkna med någon hjälp från Whistleblower Protection Program.

USA

Anmäl
2015-11-06 22:15 #26 av: Huygens

DN har en lång och intressant intervju med Edward Snowden.

Det är intressant att alla länder i Europa vägrade Bolivias president landningstillstånd för att EU-länderna trodde att Snowden var ombord presidentens plan.

Snacka om Illuminatikontroll.

Bolivias presidents flygplan tvingades till slut ner i Österrike, till presidentens stora ilska, då det visade sej att han inte hade Snowden ombord efter att myndigheterna genomsökt presidentens plan.

Österrike hade antagligen omedelbart utvisat Snowden till USA, på samma sätt som Sverige tortyrutvisade två egyptiska flyktingar genom att låta dom drogas och hängas upp i vuxenblöjor i ett CIA-flygplan som flög från Stockholm till Kairo.

Anmäl
2015-11-07 16:01 #27 av: Huygens

Visselblåsaren Edward Snowden säger i DNs intervju att USAs drönarattacker producerar terrorister.

En del av motiveringen är att drönarattackerna i 90 % av fallen dödar och skadar oskyldiga civila i jordbruksområden där befolkningen från början inte är speciellt fientliga mot USA.

Läckan som överlämnade buntarna med drönardokumenten till tidningen The Intercept är dock inte Snowden, utan är en okänd visselblåsare.

.

Pentagon planerar att satsa ännu hårdare på drönarattackerna framöver och kommer att öka antalet drönarattacker med minst 50 %.

Anmäl
2015-11-08 13:21 #28 av: Huygens

S röstade nej till ett EU-förslag att ge skydd till visselblåsaren Edward Snowden i EU. Även M och Alliansregeringen har tidigare ställt sej kallsinniga till en svensk skyddslagstiftning för visselblåsare, liknande USAs "skyddslagstiftning" för visselblåsare ( se även #25 ).

På en direkt fråga ifall S tänker utlämna Edward Snowden till USA ifall han kommer till Sverige, vill utrikesminister Margot Wallström (S) inte ge något svar.

Mp:s ställning i frågan om visselblåsare är oklar, både i generella och specifika fall. Peter Eriksson (Mp) vill ge Snowden asyl, men Gustav Fridolin (Mp) vill inte svara på frågan och har tidigare varit negativ till att ge visseblåsaren asyl.

Anmäl
2015-11-08 15:58 #29 av: Bermudas

#28 usch!

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2015-11-08 16:22 #30 av: Huygens

Moderata EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt inkompetensförklarar andra ledamöter som vill ge visselblåsaren Snowden asyl från utlämning till USA.

A M C Bildt vill inte ge Snowden asyl med motiveringen att det är domstolarna som ska fatta beslutet.

Noterbart är att brittisk media sällan benämner Snowden som "whistleblower" utan ofta använder beteckningen "traitor" - förrädare.

Och förrädare, sånna vet man ju vad man gör med...

.

Anna Maria Corazza Bildt (M) är ledamot av utskottet för mänskliga fri- och rättigheter.

Trevligt.

Anmäl
2015-11-28 14:33 #31 av: Huygens

Det är kanske fortfarande opassande i Storbritannien att tillåtas kalla Snowden för 'whistleblower'?

Idag är nog första gången på länge som DM har en artikel om Snowden och inte kallar honom 'traitor' (förrädare). Istället använder DM den mer sedesamma beteckningen "former NSA worker Edward Snowden".

Bakgrunden är att NSA har fått stryka på foten gentemot USAs konstitution och NSA påstår sej nu upphöra med dammsugning av alla telefonsamtal inom USA. Avlyssningen i USA anses vara olaglig. Återstår att se om någon blir straffade för alla lagbrott mot amerikanska medborgare. Dock står det lite i artikeln om NSAs omfattande avlyssning av resten av världen.

Anmäl
2015-11-28 22:21 #32 av: [Daisy-Moa-Elsa]

Lojalitet när man utför övergrepp? Ursäkta mitt språkbruk men det är fanimej inte ilojalitet när man rapporterar brott/ övergrepp. I hur många länder som har FN soldater är övergrepp på "småpojkar" tillåtet?

Jag personligen trodde att FN sände in folk i bland annant krigshärjade områden för att lugna dem, inte tillåta övergrepp. Om detta är sant, skämmes på FN och jag hoppas att fler FN-anställda blir "visselblåsare".

Anmäl
2015-12-03 00:14 #33 av: Huygens

USA skickade 2013 ett brev till svensk polis där USA begärde Snowden utlämnad ifall han skulle söka asyl i Sverige.

Anmäl
2016-02-04 15:50 #34 av: Huygens

Tydligen har FN skrivit en rapport om Julian Assange. FN-utredningen är inte offentlig ännu, men DN skriver lite om det påstådda innehållet.

Anmäl
2016-02-05 11:46 #35 av: Huygens

FN-rapporten är nu offentlig och i FN-rapporten förs kravet fram mot Sverige och Storbritannien, att släppa Julian Assange som utsatts för olagligt fängslat frihetsberövande. Julian Assange bör även ges ekonomisk kompensation för Sveriges och Storbritannines brott.

Sveriges åklagare säger att FN-rapporten inte spelar någon roll och att Sverige kommer fortsätta driva sin linje mot Julian Assange på ett utlämnande.

Även svenska regeringen avfärdar FN-rapporten.

"Regeringen lägger sig inte i den rättsliga bedömningen, säger statsminister Stefan Löfven"

Anmäl
2016-02-11 17:45 #36 av: Huygens

Visselblåsare inom brittiska sjukvården NHS har tagit enormt med stryk. Hot, uppsägningar, trakasserier, utfrysning, smutskastning och förtal, men nu kan det bli ändring.

14 sjukvårdare som visselblåst till media om missförhållanden och direkta lagbrott inom NHS, har nu gått samman och kräver parlamentsförhör mot brittiska sjukvårdschefer.

.

Majoriteten av dom brittiska riksdagsledamöterna verkar måttligt intresserad av att sanningen om NHS kommer fram och ledamöterna släpar fötterna efter sej.

Anmäl
2016-03-19 22:27 #37 av: Huygens

Löfvenregeringen gör nästan lika dåligt ifrån sej som Reinfeldtregeringen.

Löfvenregeringen skrotar det mesta i den nya Visselblåsarlagen. Sverige riskerar att få en parodi på lagstiftning som påminner om USAs Visselblåsarlag.

"Men varken utredningens förslag om skydd för visselblåsares identitet eller skyldigheter för arbetsgivare att ha system för att underlätta för larm finns med, utan motivering från regeringen"

Anmäl
2016-03-31 11:57 #38 av: Huygens

För att återvända till visselblåsaren i #0 så framkommer nya uppgifter att FN-soldater fortsätter våldta barn i Centralafrikanska Republiken och kanske andra länder.

Den svenska visselblåsaren som först avslöjade uppgifterna och gick till polisen, blev avstängd från sitt arbete pga lojalitetsbrott mot FN. Formuleringarna från FNs ledare var hotfulla. Den franska polisen ignorerarde dessutom dom franska soldaternas brott, tills media började ställa besvärande frågor till polisen.

Fortfarande är den franske åklagaren motvillig till att utföra sitt jobb och har hänvisat till att franska FN-soldater som utför grova brott i andra länder, inte kan åtalas enligt fransk lag.

Det har resulterat i att inga åtgärder har vidtagits mot någon annan än den svenske visselblåsaren, som avslöjade FN-soldaternas kriminella handlingar.

.

När dom nya besvärande uppgifterna publicerades i media, samlade FN i tisdags sina FN-toppchefer till ett krismöte för att kunna möta kritiken mot sina kriminella pedofila FN-soldater.

Det rör sej om 100-tals våldtäkter som FN-cheferna väldigt gärna tystar ner. Dom flesta FN-cheferna är representanter från länder med ingen eller liten demokrati, och döljer tjänstvilligt uppgifter som Frankrikes statsminister Francois Hollande vill mörka.

Dom franska FN-soldaterna tvingade minst tre afrikanska flickor till att ha sex med en hund.

.

Den typen av moral från Frankrikes ledare sätter den franska säkerhetstjänstens Falskflagg Charlie Hebdo, Falskflagg Germanwings och den senare Falskflagg Paris i ett helt nytt sken. Likaså ter sej den nyligen inträffade Falskflagg Bryssel, där belgisk säkerhetstjänst sprängde två bomber på flygplatsen och sprängde en bomb i metron, i ett annat ljus, skulden las på NATO-IS.

Falskflaggan Charlie Hebdo påbörjades visserligen av Frankrikes dåvarande president Sarkozy, efter påtryckningar från Vita Huset, men det var president Hollande som godkände att Falskflagg Charlie Hebdo skulle genomföras.

.

Inte konstigt att Frankrike har pedofila FN-soldater som systematiskt och omfattande tillåts begå brott som mörkas, tystas ner och skyddas av fransk lagstiftning, medan visselblåsare bestraffas, skandaliseras och hotas.

Anmäl
2016-03-31 14:43 #39 av: Huygens

Jan Eliasson, FN:s vice generalsekreterare var informerad, men Jan Eliasson vände visselblåsaren ryggen. Idag nekar Jan Eliasson till att han kände till dom sexuella övergreppen i Centralafrika.

Anmäl
2016-04-26 19:35 #40 av: Huygens

Tre visselblåsare i Luxemburg som avslöjade skattehärvan LuxLeak, där europeiska företag kunde gömma undan tusentals miljarder i Luxemburg, hotas av 8 års fängelse.

Motparten är Luxemburg. Stor chans.

EU har ett antal skurkpolitiker. Ledare som Tusk och Juncker.

.

SVTs rubrik innehåller ordet skurkar om visselblåsarna. Då är storfinansens agenda satt.

Killen som avslöjade SwissLeaks råkade illa ut och fick sitta i fängelse. Personen som avslöjade Panamadokumenten fruktar för sitt liv.

Anmäl
2016-05-25 15:03 #41 av: Huygens

Visselblåsaren som avslöjade Telias kriminella skurkaffärer i Azerbajdzjan är nu frigiven. Journalisten Khadija Ismayilova har frigivits trots att hon avslöjade det kriminella svenska skurkföretaget Telias mutaffärer utomlands.

Det svenska företaget Telia Sonera har ägnat sej åt en rad kriminella förbrytaraktiviteter som kränkt mänskliga rättigheter och resulterat i korruptionsbrott bland lokala makthavare.

Anmäl
2016-07-03 11:28 #42 av: Huygens

FNs vice ordförande, svenske Jan Eliasson berättar nu att han inte ville ta kontakt med den svenske visselblåsaren för att det kunde skapa intressekonflikt.

Vice FN-ordförande Jan Eliasson vände därför ryggen åt den utsatte visselblåsaren. Det överraskande är att det även var vice FN-ordförande Eliasson som tillsatte utredning mot visselblåsaren, för att stoppa visselblåsningen om dom franska FN-soldaternas barnvåldtäkter i Centralafrika.

Barnvåldtäkter som fortsätter än idag.

Locket på.

.

Vice FN-ordförande Jan Eliasson ville inte utsätta Frankrike för en förödmjukelse, och valde därför istället att peka ett klandrande finger mot visselblåsaren.

Visselblåsaren berättar i Aktuellt om FNs tystnadskultur kring soldaters våldsbrott mot lokalbefolkningen.

Anmäl
2016-07-14 10:04 #43 av: Huygens

Visselblåsaren och fd FN-utredaren för Mänskliga Rättigheter, Anders Kompass har varit Sommarpratare, kan höras här.

Anmäl
2016-08-11 21:12 #44 av: Huygens

En mycket intressant och lågmäld föreläsning av visselblåserskan Diane Roark (40 min), fd Kongresstjänsteperson för granskning av USAs lagtillämpning inom området massinsamlad dataövervakning och underrättelseverksamhet.

Diane Roark berättar att hon trodde hon var skyddad då hon skyddades av lagstiftning som gav henne rätt att granska lagtillämpning, i sitt uppdrag att granska amerikansk säkerhetstjänst. Hon säger själv att hon hade fel. Hennes hem stormades, hon fängslades en lång tid, utsattes för hot av FBI och släpptes sedan, men fick aldrig tillbaka sina tillhörigheter, och förlorade sitt arbete.

I princip har NSA, FBI och CIA all datainformation från alla medborgare sedan år 2002. Allt du gör. Och det är helt i strid med amerikansk konstitution. Syftet med den massinsamlade informationen är att tysta och utöva påtryckningar mot enskilda som upptäcker missförhållanden eller kriminallitet inom myndigheter i stil med Iran-Contrasskandalen.

En intressant detalj är att amerikansk säkerhetstjänst kan slå på mikrofonen på din mobil eller dator och spela in allt du eller andra i omgivningen säger, även om du tror att du inte är uppkopplad.

Välkommen till 1984.

Anmäl
2016-08-17 12:18 #45 av: Huygens

Nu framkommer det att FN-styrkor struntar i att kvinnor våldtas och mördas i Sydsudan alldeles i närheten av FN-styrkorna. Även utländska hjälparbetare mördas och våldtas.

Det här stärker uppfattning att FN är mer korrumperat än FIFA och styrs av ledare som bara är intresserade av sin egen makt.

Anmäl
2016-10-03 15:24 #46 av: Huygens

Telias dotterbolag Ucell dömdes i juli av en holländsk domstol att betala ca 1,1 miljard kr i böter efter mutaffären med Gulnara Karimova, dotter till Uzbekistans fd diktator Islam Karimov som dog förra månaden. Vi får tacka dom anonyma visselblåsarna för avslöjandet.

Gulnara Karimova har uppenbarligen hamnat i onåd hos den nye diktatorn Shavkat Mirziyoyev i Uzbekistan. Gulnara har stängts in på ett mentalsjukhus pga "galenskap".

Gulnara var god vän med Nat Rothschild. Schweiziska myndigheter har beslagtagit Gulnaras schweiziska fond på 11 miljarder kr pga penningtvätt.

Anmäl
2016-10-06 11:30 #47 av: Huygens

Debatt på IPU-seminarium 2016-09-14 om visselblåsare och våld från FN-soldater. SVT har lagt upp seminariet (1 tim 37 min), och kanske inte gav så mycket, men jag lägger länken här som referens.

Anders Kompass berättar dock om korruptionen inom FN och hur illa det kan gå för personer som ifrågasätter mörkläggningen av begångna brott.

En fråga är om fredbevarande FN-soldater fortsatt ska ha immunitet för krigsbrott begångna i FN-tjänst utomlands, t ex våldtäkter och mord utförda av FN-soldater i Afrika.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.