Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiska partier

"SD-stödet ökar bland LO-medlemmar"

2015-05-08 21:50 #0 av: [Carpinus]

"Stödet för Sverigedemokraterna ökar bland LO-medlemmarna, enligt en sammanställning som Sifo har gjort av väljarbarometern. Under de tre senaste månaderna har stödet legat på över 20 procent. Samtidigt minskar stödet för S bland LO-medlemmarna, i april var det 36 procent, rapporterar SVT."

---

"Om inte SD hade den här pariastämpeln så skulle vi ha ett borgerligt block med majoritet. Socialdemokraterna har blivit mer värdeliberala, med feminism, mångfald och jämställdhet, och det finns ett segment av S-väljarna som inte känner igen sig i det, säger Ann-Cathrine Jungar" (statsvetare).

TT


Anmäl
2015-05-09 08:42 #1 av: [Carpinus]

"Viktigare än att teoretisera kring eventuella samarbeten i framtiden är att ta SD:s väljare på större allvar. Idag dominerar ännu patroniseringen; SD:s väljare beskrivs som lite småpantade förlorare i våra globala och liberala tidevarv. Det duger inte. SD-väljarna är framförallt kritiska mot invandringens omfattning och mot den misslyckade integrationen. Vilket faktiskt inte är särskilt kontroversiellt. Vore det inte för risken att skällas för "SD-smittad fiskare i grumliga vatten" så skulle vi säkerligen ha en begåvad och kreativ partipolitisk debatt om dessa viktiga och känsliga samhällsområden.

En stor del av dagens SD-väljare är återvinningsbara. Inte minst för Socialdemokraterna. Ska S bli framgångsrikt så krävs emellertid att ytterkanternas beröringsskräck inte får styra över partiet."---

Widar Andersson, S-debattör i Folket


Anmäl
2015-05-09 10:11 #2 av: sanna70

Både S och M förlorar sina väljare till SD. Kanske vore det bättre att sluta upp med smutskastningen och se verkligheten som den är.  Problemen  i samhället försvinner inte bara för att 7 klöver förnekar dessa. . 

" Enligt en undersökning av Ipsos som DN publicerade i går så anser 46 procent av väljarna att andra partier ska samarbeta med Sverigedemokraterna i de frågor där partierna har samma uppfattning" 

Anmäl
2015-06-16 10:42 #3 av: [Carpinus]

Tror dessvärre att statsministern missade en gyllene chans att visa politiskt ledarskap i vårens sista partiledardebatt. I stället för att ta till sig diskussionen ute bland väljarna och blicka framåt så gick han till angrepp på Sverigedemokraternas historia, något som väl är bland det mest utforskade bland partihistoria i det här landet. Det hade varit bättre att han ägnat åtminstone något av de fem timmarna som stod till förfogande åt att berätta vad som väntar. Jag tror att även de mest trogna fackföreningsivrarna och rosbärarna nu insett att luftslottsbygget kommer att fortsätta ända till dess luften går ur det. Tror inte att fackföreningsrörelsen kommer att orka hålla statsministern under armarna så länge till...


Anmäl
2015-06-16 12:22 #4 av: kamera0710

Vad jag förstår är det främst nedtonandet av höger-vänsterkonflikten som gynnar partier som SD.

Anmäl
2015-06-16 12:46 #5 av: sanna70

#3 Ja, smutskastningen har ingen som helst effekt längre och alltfler börjar bli medvetna om att det är rädsla att förlora makten det handlar om och inte folkets väl.

Först sa media att det är"bara" lågutbildade unga bråkmakare som röstade på SD. Sedan var det mer kvinnor än män. Sedan var det pensionerar och sedan var det väldigt många från LO. Med facit i hand kan vi se att alla partier har förlorat väljare till SD och i vissa fall märks nedgången mer som MP och S.  

Anmäl
2015-06-16 21:25 #6 av: Magi-cat

#5 "Smutskastningen"?

Du menar väl kritik av SD:s egna uttalanden och egna handlingar. De brukar tala för sig själva.

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2015-06-16 21:38 #7 av: sanna70

Det finns listor med hundratals brott som misshandel, våldtäkt, förskingring av pengar, pedofiler, rasistiska uttalanden mm mm mm från varenda parti som sitter i Riksdagen.  Jag ser ingen större skillnad mer än att SD verkar inte vara benägna till våldtäkter och inga pedofiler. . 

Anmäl
2015-06-16 21:47 #8 av: Magi-cat

#7 Naturligtvis ser du bara SD-änglar. (med järnrör)

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2015-06-16 22:37 #9 av: sanna70

Tvärtom, jag är mot våld så det blir problematiskt om man ska gå efter partiernas brottsregister. . 

Anmäl
2015-06-17 07:06 #10 av: Magi-cat

#9 Du verkar missa det som SD gör och står för.

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2015-06-17 09:13 #11 av: sanna70

Nej, jag missar ingenting! SD har gjort saker och sagt saker - men dem är inte ensamma om det även fast vissa vill gärna framhäva det om och om och om igen. 

https://docs.google.com/document/d/1xO_kruy8hgikQBZ3KYJfpjN2RNXUiP-i3HFJVz84zL8/mobilebasic?pli=1

Anmäl
2015-06-17 14:05 #12 av: Magi-cat

Skillnaden är - bland annat - att SD tycks komma undan med allt för deras fans står alltid upp för dem och pekar åt ett annat håll när skandalerna kommer upp. Skandaler förresten, det är ju vad deras  partis existens bygger på......

Läste, bara för att ta ett exempel i mängden, den här länken: Tiggeri som tiggeri, SD?

https://www.interasistmen.se/dumheter/sd-politiker-ville-flygbomba-tiggare-nu-tigger-han-sjalv-pengar-for-att-betala-boter/ 

Hjärta ""Myths address the fundamental enigmas of our existence and help us try to make sense of our lives..."

Anmäl
2015-06-17 23:08 #13 av: sanna70

"Slipper undan"? Läser du inte Aftonbladet? 

Anmäl
2017-06-29 09:04 #14 av: Carpinus

LO-kampanjerna mot SD för några år sedan verkar inte ha haft så stor effekt - enligt Novus senaste opinionsmätning är SD nu störst bland arbetarna. Nya arbetarpartiet?

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-29 17:12 #15 av: landsbygdsbo

Lika trogna och blinda som många SD anhängare är idag, har anhängare till V(pk) varit tidigare (och fortfarande är)

SD har i grunden mycket gemensamt med gamla socialdemokratiska värderingar (Förutsatt att de är riktade till rätt väljargrupper)

Därför är många av gamla s väljare nu SD väljare.

En majoritet av vanliga jobbare är negativa till den invandringspolitik som både nuvarande och tidigare regering förde. Detta tvingade regering och riksdag att krypa till korset och anpassa reglerna.

Många som själva får kämpa för att få + och minus att gå ihop ser med förbittring på de stora resurser som läggs på asylhanteringen och dess följder.

Man har genomskådat hur statsmakten "mutar" in sig i fattiga kommuner med ersättningar som är tidsbegränsade och hur dessa kommuner sedan sitter där med svarte Petter.

Därför ökar SD.

Om statsmakten genom Migrationsverket istället övertagit boende och försörjningskostnaderna

fram till dess migranten har jobb och eget boende

 och sedan att man

övertar pensionskostnaderna

då skulle det hela se annorlunda ut

Dels skulle man lätt kunna verifiera den verkliga kostnaden och dels skulle de svaga kommunerna inte tvingas sitta med svarte Petter.

Anmäl
2017-06-30 21:07 #16 av: Carpinus

Stämningen verkar lätt uppgiven i LO-borgen och ute bland socialdemokrater i landet:

"LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson ser det som ett misslyckande att SD har ett så starkt stöd bland arbetare.
– Det här går inte att skylla på andra."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-7

"För tio år sedan skapade Socialdemokraterna en arbetsgrupp vars huvuduppdrag var att motverka Sverigedemokraterna.
Men planerna misslyckades."---

"Vi lyckades inte med vårt arbete, säger Mats Johansson om demokratigruppen som upplöstes 2010.
I arbetsgruppen ingick förutom före detta kommunalrådet Mats Johansson (S) bland andra tidigare Metallordförande Göran Johnsson, riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson och förra partisekreteraren Marita Ulvskog."---

När man ser vissa namn i den gruppen förstår man att den var dömd att misslyckas...

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/vi-misslyckades-totalt-i-gruppen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.