Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner

Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Stenkastning mot polis vid upplopp i Tensta

2015-05-22 21:22 #0 av: Jimmy.L

Polis i Tensta utsattes på fredagskvällen för stenkastning och molotov cocktails, brandbomber, vid ett bråk med ett 50-tal ungdomar i Tensta i västra Stockholm.

DN

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-05-23 00:23 #1 av: Mysan59

Here we go again... Pustar

Anmäl
2015-05-23 13:17 #2 av: Jimmy.L

Tycks ha varit planerad polisen hittade ett lager med över hundra brandbomber.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-05-23 14:52 #3 av: Huygens

Är det verkligen ungdomar (< 18 år) och inte unga vuxna? Känns väldigt planerat och metodiskt annars för en grupp stökiga ungar.


Anmäl
2015-05-23 15:07 #4 av: Jimmy.L

#3 Nog blandat ungdomar och lite äldre kriminella som inte gillar polis.

Bildtråd Stockholms skärgård  Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2015-05-24 01:51 #5 av: Mysan59

Och vad ville dom få fram den här gången?

Anmäl
2015-05-24 08:18 #6 av: [Carpinus]

#5 Det hör väl nästan årstiden till när det blir varmare och ljusare och skollovet närmar sig. Majupplopp förekommer inte bara i svenska förorter, utan även i London, Paris och Berlin t.ex. Den utlösande gnistan är ofta någon upplevd "oförätt" från polisens eller annan myndighets sida. För två år sedan var det en dödsskjutning som ledde till Husbyupploppet, i det här fallet kan det vara en polisrazzia mot kriminella som varit en utlösande faktor. Expressen: "Nu rustar polisen för nya upplopp i Tensta – en speciell kommendering ska finnas på plats under lördagskvällen. Motivet till stenkastningarna mot polisen kan vara den räd mot misstänkt kriminella som genomförts i Tensta, enligt polisen. Bland annat har de slagit till mot knarkhandeln i centrum och beslagtagit vapen."


Anmäl
2015-05-25 09:40 #7 av: [Carpinus]

"Polisen och ungdomarna i Tensta är överens om en sak: Fredagens upplopp är hämnd mot polisen –  som anklagas för att trakassera Tenstaborna.

– Det är helt fel. De försöker bara rättfärdiga ett kriminellt beteende, säger Jörgen Ohlsson, närpolischef."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-02-07 13:48 #8 av: eskils

Igår kväll angreps en ambulans i den invandrartäta förorten Tensta.

"Tre av ambulansens fönsterrutor krossades när sjukvårdarna befann sig i en lägenhet för att vårda en patient.

– Tre eller fyra patruller skickades till området, men när de anlände var det lugnt på platsen, säger Carin Wetterlöf.

Lyckligtvis var patienten inte en akutpatient, skriver polisen i en händelserapport: ”Om så varit fallet hade följderna kunnat vara katastofala för patienten. Nu transporterades patienten från platsen i en färdtjänstbil.”

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse."

DN


Anmäl
2016-02-07 13:59 #9 av: Tjeja

Ångest

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-07-03 23:23 #10 av: Göstage

Juli 2018: "Polisen försökte stoppa en bil i Tensta – men föraren vägrade stanna.
Den dramatiska jakten som inleddes tog slut när bilen kraschade rakt in i ett träd och fattade eld, enligt Aftonbladets uppgifter.
Föraren till bilen dog av sina skador."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Ex77E/flera-skadade-efter-grovt-valdsbrott

Kommer de subversiva att göra samma som (bl.a.)  2015 nu?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-04 19:43 #11 av: Göstage

Slående likheter, hoppas att det stannar med det...

"En 22-årig man sköts ihjäl av polis i staden Nantes i västra Frankrike under tisdagen. Händelsen ledde till oroligheter i stadens förorter, med bil- och byggnadsbränder samt sammandrabbningar mellan invånare och polis.
Den 22-årige mannen sköts till döds i samband med en poliskontroll. Mannen hade ombetts följa med till polisstationen sedan hans identitet inte gått att fastslå, men var motvillig till att samarbeta.

Mannen ska sedan ha försökt fly från kontrollen och körde då på en polisanställd. En annan polis valde att avlossa ett skott som träffade mannen, som fördes till sjukhus där han senare avled av sina skador, skriver The Guardian."---

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/oroligt-i-nantes-efter-att-man-skots-ihjal-av-polis

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.