Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Därför ökar de kriminella gängens makt

2015-05-23 11:48 #0 av: sanna70

"Vi håller på att tappa greppet. Den sista banken flyttade när någon skickade in raketer så att den brandskadades. Apoteket rånades gång på gång, och de tröttnade till slut. Försäkringskassan har flyttat därifrån. Det kastas sten på polis, ambulans och brandmän flera gånger i månaden – men det blir inga nyheter av sånt längre.

Orden är polisen Jacob Ekströms. Han talar om Rinkeby och Tensta.

– Om vi jagar en bil så kan den köra till vissa adresser i Tensta dit en ensam polisbil inte kan följa efter – för då blir det stenkastning eller upplopp. Det är no-go-areas. Vi når inte dit, fortsätter han.

Jacob Ekström har varit polis i över 20 år, och är i dag förundersökningsledare, gruppchef och ställföreträdande insatschef för operation Fenix. Det är en verksamhet som inleddes våren 2014, och som syftar till att komma till rätta med den grova brottsligheten kring Järvafältet i nordvästra Storstockholm. Operation Fenix jagar i nuläget 300 ”strategiska personer” som livnär sig på kriminalitet i Stockholmsförorterna Tensta, Rinkeby, Hjulsta, Kista, Akalla och Husby.

Hösten 2014 rapporterade Rikskriminalpolisen om 55 stadsdelar i 22 städer runt om i landet där ”lokala kriminella nätverk anses ha negativ påverkan på lokalsamhället”. Det handlar om stadsdelar som präglas av ”öppen narkotikaförsäljning, kriminella uppgörelser som yttrar sig i grova våldsyttringar på allmän plats, olika former av utpressning och otillåten påverkan samt utåtagerande missnöje mot samhället”. Utvecklingen i områdena har medfört att det är svårt att utreda de brott som begås där."

http://fof.se/tidning/2015/5/artikel/darfor-okar-de-kriminella-gangens-makt

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2017-03-27 23:03 #1 av: Carpinus

"Polischef: Maffialiknande släkt styr brottslighet i Angered"

Här är ännu en polis som lägger korten på bordet - hur skall man nu lyckas vända tillbaka dem igen?  Nu är det sagt, och endera kommer det att kosta polischefen jobbet eller också får man acceptera att det blivit offentligt och att det inte går att göra omgiv. Det här har minst lika mycket sprängkraft som det  Jacob Ekström  och Peter Springare lyft fram... 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-27 23:43 #2 av: eskils

#0 I samma långa och intressanta artikel (från 2015) redovisas också hur polisen och forskaren Amir Rostami ser på saken:

”Många av dem som hamnar i gängen ser sig inte som en del av det svenska samhället.

Amir Rostami menar dessutom att gängens uppkomst inte kan förklaras enbart genom fattigdom:

”Det handlar inte om endast ekonomiskt utanförskap, utan även om kulturellt, etniskt och normativt utanförskap”, skriver han i sin avhandling. I denna situation kan gängen ge identitet och sammanhang.

Amir Rostami har intervjuat ett dussintal gängledare – generaler, presidenter eller klanledare, som de kallas inom respektive grupperingar. I intervjusvaren framkommer inte sällan en känsla av diskriminering och utanförskap, som ofta skapar en grogrund för aggression mot samhället.

Merparten av gängledarna var mellan 18 och 29 år, alla var män. Hälften hade sitt ursprung i Mellanöstern, några var från Afrika och några från Skandinavien.”

Även Jacob Ekströms chef, poliskommissarie Anders Göranzon kommer till tals i artikeln:

"Anders Göranzon växte själv upp i Rinkeby på 1980- och 90-talen. Försämringen sedan dess är påtaglig. Många av dem som växer upp där har inga referenser till hur ett samhälle faktiskt kan fungera, menar han. De som kan ta sig därifrån gör det. Men om han är optimistisk vad gäller sin egen insats, så är han rätt pessimistisk vad gäller samhällsutvecklingen i stort. Det växer fram parallellsamhällen. De är ett hot mot demokratin, det är han övertygad om. Anledningen till den relativt pessimistiska synen på samhällsutvecklingen är frånvaron av adekvata och långsiktiga åtgärder."

Klart underbetyg till politikerna alltså!!

#1 Bra!Tummen upp Ju mer klarspråk desto bättre.


Anmäl
2017-03-27 23:44 #3 av: Zepp

Bullshit helt enkelt.. vi vet vad vi gör.. koncentrerar skiten allt mer!

Komma här och komma och kräva ökade löner för poliser och fler poliser.. vet ni vad sådant kostar.. och vem räcker frivilligt upp handen?

Glöm det, de som vill vinna nästa val skall sänka skatterna/altenativt lova mer bidrag.. till redan välbeställda!

Fattiga och nykommna får lov att klara sig själva så gott det går.. förvisas till arbetskraftsreservens reservat!

Om de knarkar och/eller skjuter varandra är inget som berör resten av befolkningen.

Det är bara några rassar som bryr sig i princip..

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-28 15:39 #4 av: Hayabusa

"Om de knarkar och/eller skjuter varandra är inget som berör resten av befolkningen.

Det är bara några rassar som bryr sig i princip.."

Jaha, det är bara rasister som bryr sig? Men dessa då?:

http://www.hd.se/2017-03-28/gangvaldet-anhoriga-kravde-atgarder

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.