Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kyrkan. Religion och politik

Kontroversiell predikant stoppas från att föreläsa

2015-06-15 18:25 #0 av: Jimmy.L

På onsdag skulle predikanten Kamal el-Mekki från Storbritannien tala på Folket hus i Rinkeby under ett event inför Ramadan som biståndsorganisationen Muslim Aid Sweden arrangerar. Men i dag stoppades predikanten från att föreläsa.

SVT Stockholm

Anmäl
2015-06-15 19:45 #1 av: sanna70

Det är inte första gången det bjuds in radikala islamister men man kan ju hoppas att det är sista. 

"El-Mekki förespråkar införandet av saudiska strafflagar – som stympning och halshuggning – i Väst. Han förordar dödsstraff för den som lämnar islam. El-Mekki försvarar också slaveri i vår tid. Han menar även att julfirande – och andra ickemuslimska högtider – är ”ondska”.El Mekkis minst sagt stötande uttalanden finns väl dokumenterade.Folkets hus i Rinkeby är den 17 juni värd för arrangemanget ”Är du redo för Ramadan 2015?” där extremistpredikanten Kamal El-Mekki är dragplåster.Arrangör när El-Mekki talar i Rinkeby är Muslim Aid Sweden, lokal gren av en kontroversiell insamlingsstiftelse Konferencier är Bilal Borchali, en av Sveriges mer populära radikala predikanter bland unga.Att Folkets hus lånar ut sina lokaler till detta är förvånande.Mindre förvånande är kanske det andra stora framträdandet – med tanke på de långa rad av liknande predikanter som bjudits in till Stockolms moské genom åren, från Yusuf al Qaradawi, som sagt att Hitler var utsänd av Allah i kampen mot judarna, till Salah Sultan även han ökänd för antisemitism.Den 20 juni arrangerar Stockholms Unga Muslimer en ”Ramadan kickoff”, där Kamal El-Mekki är en av talarna, i Stockholms moské vid Medborgarplatsen. Medarrangör är Islamiska Förbundet i Stockholm.Stockholms Unga Muslimer är en lokalavdelning i den stora ungdomsorganisationen Sveriges Unga Muslimer. När motsvarande lokalavdelning i Märsta tidigare i år bjöd in predikanten Haitham al-Haddad uteslöts föreningen ur SUM. Ett uteslutande av huvudstadens lokalavdelning, för ett evenemang i samarbete med Islamiska förbundet i Stockholms moské – själva epicentrum i det nät av organisationer som lanserats som "det muslimska civilsamhället" – skulle onekligen vara en skräll.Bakom bägge arrangemangen skymtar extrema Al Maghrib institute ökänt för sina predikanters uttalanden. För mötet i Rinkeby uppger annonseringen att Al Maghrib Institute är medarrangör. Annonseringen inför evenemanget i Stockholms moské nämner inte Al Maghrib Institute – på Facebook skriver dock arrangörerna att ”Vi vill passa på att tacka AlMaghrib Institute Sweden som har gett oss möjligheten att bjuda in brodern.”

http://gudmundson.blogspot.se/2015/06/extrem-predikant-pa-folkets-hus-och.html?m=1

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-06-15 20:15 #2 av: Huygens

#1 Frågan är vem som ytterst står bakom dessa företeelser? Jag tvivlar på det förnuftiga i att regeringens och Lövens främsta lösning är att göra ingenting.

Anmäl
2015-06-15 21:47 #3 av: sanna70

#2 Personligen har jag väldigt svårt att sammanföra ord som "Förnuft och Lösning" med vår nuvarande regering.  "Att göra ingenting passar betydligt bättre.

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-06-16 08:52 #4 av: [Carpinus]

Bra att föreläsaren stoppades, men de som egentligen borde ha varit de som stoppade honom påstår att de inte kände till hans bakgrund. Arrangörerna försöker att framställa sig som naiva, men innerst inne vet de att det är våra politiker och vårt samhälle som är de verkligt naiva.

 Här pratar en av inbjudarna om att "man föddes igår", när hans religionsbröder i andra sammanhang talar om att deras religion är uråldrig och varit felfri från första början. "Vi ställer in föreläsningen efter att vi har fått starka reaktioner från våra vänner, som har läst och kollat upp vad Kamal el-Mekki står för", säger han, och det är ju så det är: man ställer in föreläsningen inte på grund av det el-Mekki företräder och predikar om, utan att fel personer, vännerna i Folkets Hus, uppmärksammats på det och i det här fallet reagerat starkt. 


Anmäl
2017-01-24 10:58 #5 av: [Nomen Nescio]

#4 Återigen har en tvivelaktig förkunnare bjudits in, och återigen upprepas undanflykten att man inte kände till dennes bakgrund. När andra inte har några svårigheter att gräva fram den inbjudnes tvivelaktiga historik så skulle det väl inte innebära några problem även för arrangörerna att göra samma sak? Att slippa undan med en pudel när man blir påkommen borde inte gå hem hur många gånger som helst! Den här gången reagerar man t.o.m. på Aftonbladets ledarsida:

"Nu har det hänt igen, Islamiska förbundet har ännu en gång bjudit in en föreläsare som spridit antisemitiska åsikter.
Det är inte första gången som förbundet hamnar i blåsväder, men det lär heller inte bli sista om inte Islamiska förbundet gör upp med sin sunkiga organisationskultur.
I slutet av 2016 arrangerades en konferens i Stockholm av Islamiska förbundet tillsammans med Sveriges Unga Muslimer och studieförbundet Ibn Rushd. En av de inbjudna föreläsarna var den egyptiske författaren och geologen Zaghloul El-Naggar.
Enligt Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, är El-Naggar ökänd för sina antisemitiska uttalanden om en världskonspiration."---

"Islamiska förbundet har efter SKMA:s granskning tagit avstånd och bett om ursäkt för inbjudan. De menar att de inte ska ha känt till Zaghloul El-Naggars antijudiska åskådning och att om de vetat så skulle de aldrig ha bjudit in honom. Men den ursäkten saknar trovärdighet."---

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/277Wq/islamiska-forbundet-legitimerar-judehat 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.