Ordet fritt. Fria diskussioner

"Äntligen görs något åt terrorparadiset"

2015-06-18 10:48 #0 av: [Carpinus]

"Sverige har varit ett lala-land där IS-krigare kunnat vila upp sig mellan terrorresorna. Nu närmar sig regeringen en mer rimlig hållning.

Regeringen Reinfeldt lyfte i princip inte ett finger för att stävja terrorresor. Förra demokratiministern, Birgitta Olsson (FP), har vittnat om att "det blev mycket revirpink" och att "intresset var ljumt från övriga partier" när hon tryckte på om en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Dessutom protesterade vissa muslimska föreningar mot varje antydan till initiativ i den vägen.

Mot den bakgrunden får man ge den S-ledda regeringen en eloge för dess snabba fotarbete – i synnerhet som ett av statsråden är Mehmet Kaplan (MP). Han har tidigare jämfört jihadister med frivilliga i finska vinterkriget och anklagat Säpo för att underblåsa islamofobi när myndigheten försökt motverka våldsbejakande extremism i miljonprogramsområden."* ---   

"Man kan bara önska att detta var, säg, 2012 och att det var justitieminister Beatrice Asks (M) som hade börjat agera. I dag räknar Säpo med att runt 300 jihadister har rest utomlands för att strida. 40 har dött och 80 har återkommit till Sverige.

Det är 80 personer som inte behövt oroa sig för det svenska rättsväsendet. Det är inget annat än en skandal."

Expressenledare

__________________

* Läs gärna här. 


Anmäl
2015-06-18 11:53 #1 av: Jimmy.L

En bra början för att komma åt problemet.

Anmäl
2018-07-11 08:25 #2 av: Göstage

Ack så fel Expressen hade 2015! Sverige ses fortfarande, sorgligt men välgrundat, som ett tryggt näste för våldsbejakande extremism, och sedan 2015 har ett antal deltagare vid terrordåd i omvärlden visat sig ha anknytning till vårt land. Förra året offentliggjorde SÄPO att det nu finns tusentals radikala islamister i  Sverige, så det som eventuellt gjorts för att förhindra att Sverige skulle bli ett terroristparadis har varit otillräckligt, milt uttryckt.

Kanske måste man sätta sitt hopp till fristående forskare och grävare som törs sätta ner spadarna i den här stinkande kökkenmöddingen? Idag får vi veta att journalisten Sofie Löwenmark och författaren Magnus Sandelin med flera bildat forskargruppen DOKU för att genomföra "den största journalistiska granskningen av våldsbejakande islamism i Sverige", och vad annat kan man göra än önska dem lycka till?

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-09-19 10:35 #3 av: Göstage

#2 Projektet DOKU är nu iscensatt.

http://doku.nu/

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.