Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Tchad förbjuder burka och niqab

2015-06-18 18:31 #0 av: sanna70

"Enligt premiärministern är burka och niqab en form av kamouflage och förbjuds därför. De som bär sådan beklädnad ska gripas enligt samma uttalande. 

Dessutom har säkerhetsstyrkorna i landet beordrats att gå in på marknader och beslagta och bränna de numera förbjudna muslimska klädesplaggen"

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/tchad-forbjuder-burka-och-niqab

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2016-09-07 09:37 #1 av: [Nomen Nescio]

Tydligen har även IS råkat ut för att burkan kan användas som kamouflage. Smart drag av IS-motståndarna...

"Efter att en burkaklädd kvinna dödat två IS-jihadister har nu terrorgruppen förbjudit klädesplagget.

Det var efter att en burkaklädd kvinna dödat två jihadister som terrorgruppen gjorde den oväntade vändningen, det skriver International Business Times. IS har nu förbjudit klädesplagget i norra Irak, efter att tidigare ha straffat kvinnor som inte har täckt sina ansikten och sitt hår på allmänna platser.
Därför får nu burkaklädda kvinnor inte vistas inne i IS-kontrollerade områden i Mosul. I grannlandet Syrien straffas kvinnor fortfarande ifall de inte använder plagget."---

GP


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.