Ordet fritt. Fria diskussioner

Världens mest förföljda religion

2015-07-10 22:22 #0 av: [sanna70]

"80 procent av alla som utsätts för religiös diskriminering i dag är kristna. En ny bok sammanställer fakta – och gör upp med myterna – om förföljelsen av kristendomen runtom i världen."

http://www.svd.se/fakta-om-varldens-mest-forfoljda-religion

Anmäl
2018-02-25 05:26 #1 av: [Carpinus]1

På lördagen lystes Colosseum upp i rött som en hyllning till Asia Bibis familj på besök i Rom.

"Asia Bibi är en katolsk kristen kvinna, som dömdes till döden för hädelse – även kallat blasfemi – i Pakistan 2010. Hon hade då hamnat i bråk med en muslimsk kvinna, och påstås ha fällt nedsättande kommentarer om profeten Muhammed.
Domen har väckt internationell uppmärksamhet. Särskilt efter att två politiker som försökte ingripa mördades 2011."---

"När familjen talade inför folksamlingen vid Colosseum kunde dottern inte hålla tårarna tillbaka. Och pappan sa att hans fru är oskyldig.
– Det här är bara hat gentemot kristna, som ses som orena, säger han enligt Reuters.---

https://www.expressen.se/nyheter/colosseum-fargades-rott-for-att-hedra-dodsdomde-asia/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-25 10:22 #2 av: fatcat

Har själv länge haft kännedom om statistiken att kristendomen är den mest utsatta religionen i världen men när man nämner det för bekanta så rynkar de på ögonbrynen och tror först inte att det är sant. Kan ha o göra med att medier inte uppmärksammar detta. Passar väl inte den normativa västerländska modellen om att vi (vita människor) är en överlägsen majoritet som står för strukturellt förtryck av minoriteter. Ändå bor många av de utsatta kristna (kopter) i exempelvis Egypten och Syrien.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2018-02-25 11:43 #3 av: landsbygdsbo

Lite tveksamt..det börjar bubbla under ytan i Indien. Landet har fortfarande stora muslimska minoriteter som nu börjar sättas under tryck av Hinduiska nationalister.

Och dessa överstiger nog antalet förföljda det antal kristna som förföljs i Mellanöstern.

Men det minskar inte tragiken i att den ursprungliga Kristna kyrkan förföljs i de länder som såg hela den kristna rörelsen födas.

Anmäl
2018-10-10 12:19 #4 av: Göstage

#1 Får Asia Bibi leva? Svar idag...

"Det har nästan gått ett decennium sedan kristna Asia Bibi dömdes till döden i Pakistan för att under en hetsig ordväxling ha förolämpat profeten Muhammed."---

"På onsdagen väntas Högsta domstolen meddela om dödsstraffet mot Asia Bibi ska verkställs.
Anklagelserna mot flerbarnsmamman Asia Bibi fördes fram av en grupp muslimska kvinnor efter en dispyt i juni 2009 i provinsen Punjab. Kvinnorna plockade bär tillsammans, och de andra kvinnorna blev upprörda över att Asia Bibi drack från samma vattenskål som muslimerna.
"Min Kristus dog för mig. Vad gjorde Muhammed för er?" ska Asia Bibi ha sagt under bråket, vilket polisanmäldes som ett brott mot hädelselagen, enligt Världen idag."---

TT

Re:tired, men stolt medis på Kust & hav iFokus.

Anmäl
2018-10-10 13:28 #5 av: Hayabusa

"Islam är en gammal religion som inte har genomgått en reformation. I de flesta muslimska länder, de må vara ­sunni eller shia, är islam statsbärande religion. Hädelse, den som visar vanvördnad för profeten eller som vanhelgar Koranen, riskerar livhanken. De flesta försök till liberalisering har misslyckats."

https://www.svd.se/sa-blev-islam-en-del-av-sverige--men-anda-inte

Anmäl
2018-10-10 18:15 #6 av: Tjeja

Kristna är förföljda även i västvärden många gånger. Inte minst i Sverige. Men det tystas ned av medierna eftersom det inte passar in i synen på att de "vita kristna" är förtryckarna som är majoriteten som förtrycker minoriteter. Men faktum är att de som då räknas som kristna är typiskt sekulariserade svenskar som själva inte anser sig kristna och som de religiösa kristna inte heller räknar som kristna.

De som är förföljda är de som är religiösa kristna och de har varit i minoritet länge! Minns att på 90-talet räknade man att ca 3% av sveriges befolkning ansåg sig vara kristna.  

Hundrar hur stor procent det är av Sveriges befolkning idag och hur många procent av Sveriges invånare som anser sig själva vara muslimer? Funderar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl