Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Män som rasiststämplar muslimska feminister

2015-07-13 21:48 #0 av: sanna70

"Äntligen! Så torde många kvinnor känna. Kvinnor och flickor som under de senaste decennierna har upplevt hur deras bostadsområden kommit att bli alltmer präglade av en intolerant och fundamentalistisk islamism. Äntligen når berättelserna om såväl förtrycket som kampen mot förtrycket ut. Äntligen tvingas lagstiftare och myndighetspersoner konfronteras med de dubbla standarder som gällt i Sverige.

Men personerna som uppmärksammar förtrycket behandlas inte som frihetskämpar, utan betraktas med misstänksamhet. Är de inte egentligen allihop islamofober? Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh har fått känna på det de senaste veckorna. Socialdemokraten Nalin Pekgul mycket längre än så.

För ett par veckor sedan utkom Hanna Gadbans bok ”Min jihad – jakten på liberal islam”. I den beskriver hon bland annat hur svenska skattepengar går till att finansiera radikala islamistiska rörelser, och hur dessa arbetar."

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2774799-susanna-birgersson-en-antirasistisk-inkvisition

Anmäl
2017-06-20 09:06 #1 av: Carpinus

Patriarkatet har funnits i Sverige förr och finns där på sina håll fortfarande. Det är ingen generationsfråga - "gubbar" finns i det i alla åldrar, även ner i tonåren där "morsan" förväntas sköta marktjänsten i vissa familjer. Det är inte ens en könsfråga - vissa kvinnor på vänsterpartiet förtjänar epitetet "gubbar", åtminstone i sin syn på kvinnor drabbade av eller stridande mot hederskulturen.

För ingenstans är väl patriarkatet så synligt som i heders- och moralpolissammanhang, och vi är många som häpet ser hur de radikala kretsarna tiger ihjäl ett synsätt som aldrig hade fått passera opåtalt och utan strid om det förekommit på "Svenssonnivå".

Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh påminner på Expressen debatt på nytt om den kamp hon och hennes medsystrar tvingas föra mot "radikala" svenskar, inte minst inom hennes eget parti,  som förenats i något slags samförstånd med kvinnoförtryckare. Jag skulle inte vilja kalla dessa politiker "hyggliga men naiva" *, utan snarare fega och falska. Kakabaveh skriver: 

"Nu får vi berätta för våra systrar och bröder att hedersförtyck, könsstympning, mödomshinneoperationer, barn- och tvångsäktenskap är en del av den svenska verkligheten. Det är tragiskt att vi som tar kampen mot detta har fått finna oss i att bli kallade rasister eller illojala "husblattar". Fundamentalistiska organisationer med reaktionära ledare belönas med skattefinansierade bidrag trots att de sprider sitt kvinnoförakt. Och vi anses förråda vårt ursprung."--- 

"Vad man inte vill se är hur religiösa fundamentalister använder rasism som argument för att hindra kvinnors frigörelse. Det är ömkligt att se dessa kvinnoförtryckare när de under antirasistisk täckmantel försvarar de privilegier patriarkatet ger dem. Och det är tragiskt att se ofta hyggliga men naiva* svenska politiker, inför dessa reaktionära krafter, inte våga kräva invandrarkvinnors rättigheter i det svenska samhället. Här finns en viktig strid att föra i den feministiska kampen. Alla måste våga."---

http://www.expressen.se/debatt/alla-maste-vaga-aven-med-risk-for-att-bli-kallad-rasist/

Se även denna tråd.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.