Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

"Fler fall av misstänkta krigsbrott för åklagarna"

2015-07-15 00:14 #0 av: [Carpinus]

"Hittills i år har Migrationsverket hittat 41 fall där man misstänker asylsökande för grova brott. Merparten av fallen rör misstänkta krigs- eller terrorbrott.

Enligt Migrationsverket är det en ökning eftersom man hittade 20 sådana fall under hela förra året. Anledningen tros vara ett ökat fokus på den här typen av ärenden från både Säkerhetspolisens, Säpos, och Migrationsverkets sida."---

"Eftersom de flesta kommer från krigsdrabbade länder i Mellanöstern har Migrationsverket ingen möjlighet att utvisa dem nu.*"---

SR

* Att inte utvisa civilbefolkning till krigförande länder må vara en sak, men varför skall det inte gå att returnera krigsbrottslingar som deltagit i striderna i de aktuella länderna?


Anmäl
2015-07-15 08:35 #1 av: [Carpinus]

"Migrationsverket har under årets första sex månader till Säpo anmält 130 asylsökande som misstänkta hot mot rikets säkerhet. Det är​ fler anmälningar än under hela förra året.

Förra året skickade myndigheten 120 misstänkta fall till Säkerhetspolisen, men hittills i år handlar det om 130 personer."---

DN


Anmäl
2015-07-15 08:44 #2 av: [Carpinus]

Man blir ganska betänksam när man kopplar ihop dessa två meddelanden. Migrationsverket har alltså bland nyanlända hittat betydligt fler som utgör ett hot mot rikets säkerhet än sådana som begått krigsbrott eller terrorhandlingar utomlands.

Visst kan det jämförelsevis vara svårt att undersöka brott begångna i krigshärjade områden, men att det finns ett sådant stort antal hitkommande som utgör ett hot mot rikets säkerhet innebär givetvis att det dels högst sannolikt finns ett betydande mörkertal, dels att det finns en uppenbar risk att dessa som utgör en säkerhetsrisk i sin tur påverkar andra på asylboenden eller andra som redan etablerat sig i landet.
Där har SÄPO något att bita i!


Anmäl
2015-07-16 08:16 #3 av: [Carpinus]

#0 "Sverige har alltid tagit på sig ledartröjan och tagit emot många människor som har lämnat sina nära och kära för att söka en fristad bortom tyranni, krig och terrorism. Den svenska lagstiftningen garanterar skydd för individer som är förföljda på grund av exempelvis religiös eller politisk uppfattning. Dock skiljer lagstiftningen inte mellan typen av politiska uppfattningar. Den som begår vidriga krigsbrott och till följd av detta förföljs får en fristad i form av temporärt uppehållstillstånd i Sverige. Hen får med andra ord lika mycket rättigheter som andra immigranter som har sökt asyl för att få leva ett fridfullt liv med sin familj."---

"Vid ansökan om uppehållstillstånd i Sverige tas dessvärre inte mycket hänsyn till den sökandes eventuella anknytningar till odemokratiska regimer eller terrororganisationer. En oskyldig demokrativän som blir förföljd på grund av sin kamp och en extremist som flyr till följd av sina brutala handlingar får exakt lika mycket skydd i den svenska lagstiftningen.
Den som begår brott mot mänskligheten måste antingen skickas tillbaka till sitt ursprungsland för att ställas inför rätta, eller åtminstone ställas inför svensk domstol för att ta konsekvensen för sina handlingar. Några som helst uppehållstillstånd bör inte ges eftersom detta är respektlöst mot både dem som har flytt för sina liv och mot andra människor som försöker göra rätt för sig.
Det måste ändå finnas en skillnad mellan typen av förföljelse. Därför ska Migrationsverket inte bevilja uppehållstillstånd till extremister."

Aras Amin i insändare i Sydsvenskan


Anmäl
2015-07-16 13:27 #4 av: Jimmy.L

Håller med om att detta måste myndigheterna bli bättre på att hitta dom som begått krigsbrott dom ska inte få stanna i landet.

Anmäl
2015-11-10 20:39 #5 av: [Carpinus]

 "286 svenskar har lämnat Sverige för att ansluta sig till stridande terrorgrupper. Runt 115 har återvänt.
Nu utreds flera av återvändarna för brott."---

"– Vi har förundersökningar igång. Vad de förundersökningarna rör får vi inte berätta för där råder förundersökningssekretess, säger Johan Sjöö."

TT


Anmäl
2015-11-10 22:56 #6 av: [helga21]

Men den man från Rwanda som är svensk medborgare och begått krigsbrott blev åtalad.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.