Ordet fritt. Fria diskussioner

Sverige i botten av våldtäktsstatistik

2015-08-10 18:11 #0 av: VSK

Sverige ligger i den absoluta botten av FN:s statistik över antalet våldtäkter.

Bara i det lilla afrikanska landet Lesotho anmäls fler våldtäkter än här.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-08-10 18:23 #1 av: Blue_Lugia

Artikeln är 5 år gammal

I try to make you hate me. But no matter what I do, you still think I'm your friend.
Anmäl
2015-08-10 18:25 #2 av: VSK

Ja.

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-08-11 10:46 #3 av: sanna70

"Under 2014 anmäldes 20 300 sexualbrott, varav 6 700 rubricerades som våldtäkt."

https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

Anmäl
2015-08-11 11:50 #4 av: Bagtjesen

Jag skulle tro att det t o m ökat sedan 2010. Benägenheten att anmäla har blivit allt större i Sverige. Och skam-stämpeln på offren suddas ut allt mer, det är väl rättegångarna som håller tillbaka en del från att anmäla.

I många fall så är det bara så att när "skam-stämpel" inte längre finns så ökar anmälningsgraden av brottet. Man kan jämföra med misshandelsbrott mot hbtq-personer som förr nästan aldrig anmäldes, för det var t ex brottsligt eller betraktades som en sjukdom och offret ville inte ta risken att anmäla och kanske utsättas för t ex polisens granskning och missaktning.

Därmed säger jag inte att det är ursäktligt att det begås sexualbrott och våldtäkter i Sverige - de brotten bör bekämpas intensivt, men tyvärr ser jag när jag t ex är i Stockholm att en del personer ger sig på kvinnor t ex i rulltrapporna. De verkar tro att det är "fritt" tafsa. Tyvärr är det så att när jag skällt ut personer som gjort sådant så har ändå inte kvinnan velat anmäla, fast jag sagt att jag ställer upp som vittne, även om jag skulle behöva åka 60 mil. Det är tyvärr så att det svenska rättssystemet tar alldelses för lång tid att genomföra. Enkla saker, med vittnen och allt, där det i vissa fall (där fängelse ingår i skalan) skulle gå att göra ett "en vars gripande" av några personer runt ikring. Det borde gå att passera polisstationen och domaren raka vägen på en dag på väg till skampålen, vid torget...

Anmäl
2016-11-07 10:21 #5 av: [Nomen Nescio]

"Sexualbrotten mot unga kvinnor har dessutom inte bara ökat. De har också ändrat karaktär. Tidigare har kriminologer framhållit att de flesta sexualbrott sker i hemmen, och att förövaren i regel är någon som offret känner. Det verkar inte längre stämma. 59 procent av sexualbrotten i Brå:s statistik har skett på allmän plats. I 69 procent av fallen är förövaren en helt okänd person.

Många medborgare kommer nu att ställa sig frågan hur den här typen av brott har kunnat trefaldigas på bara några år utan att till exempel just Brå eller Polisen har flaggat för utvecklingen tidigare. Ökningen är så stor att den måste ha märkts och diskuterats bland dem som möter brottsoffer. Varför har ingen slagit larm?

Ett skäl som många nog misstänker är att man inte har velat spela främlingsfientliga krafter i händerna. Dessa har ju propagerat för att det är gruppen ensamkommande asylsökande som stått bakom ökningen av sexuella trakasserier och sexuellt våld.

Om tystnaden kring ökningen har berott på viljan att inte ge SD ammunition så kan man nog konstatera att strategin varit kontraproduktiv. Nu kan SD och främlingsfientlig media säga ”vad var det vi sade”. Ingen annan verkar ha noterat att en stor samhällsförändring ifråga om sexualbrott har pågått."---

Mathias Bred i GP


Anmäl
2016-11-07 20:30 #6 av: Zepp

Eh.. lagstiftningen ändrades för något år sedan så fler övergrepp går numera under begreppet våldtäckt än tidigare!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-11-08 09:02 #7 av: Hayabusa

"Polisens experter varnar för att det kan bli fler överfallsvåldtäkter av unga i Malmö. Varningen kommer från polisens gärningsmannaprofilgrupp som har studerat ett antal överfall som har skett i Malmö de senaste månaderna."

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-07/polisen-befarar-fler-overfallsvaldtakter-i-malmo

Anmäl
2016-11-08 11:58 #8 av: rara

En annan sak som man bör ta hänsn till är att nuförtiden en massa sexbrott inte anmäls och att polisens resurser inte räcker till att reda ut allt längre, så att de ofta inte tar emot anmälningar. Om de lyckas att ta fast gärningsmännen, släpps de genast ut igen, så man kan ju förstå att polisen är frustrerad.

Exempel:

1. I Tyskland försökte en Algerisk invandrare att våldta en 15-årig flicka. En 44-årig  man som hörde henne ropa på hjälp räddade henne och gick sedan till polisen med henne. Polisen vägrade att ta emot anmälan. Först när räddaren hotade med att gå till media med saken tog de emot anmälan.

http://www.express.de/duesseldorf/rheinberg-nach-sex-attacke--polizist-soll-15-jaehriger-anzeige--verweigert-haben-25010400

2.  I Wien blev en 27-årig kvinna sexuellt ofredad i spårvagnen av en man med arabiskt utseende. Polisen vägrade att ta emot en anmälan. När saken hamnade i tidningen pratade poliserna om att det var ett missförstånd.

http://www.krone.at/oesterreich/missverstaendnis-bei-polizei-nach-sex-belaestigung-krone-intervention-story-507698

Det här är bara vad som hände den sista tiden. Jag har läst flera sådana här artiklar sen massinvandringen började.

Om kaoset som härjar i Sverige och Sveriges misslyckade multikulti politik rapporterar världens tidningar:

I England skriver man att polisen i Sverige förlorar kontrollen:

http://www.express.co.uk/news/world/713032/Sweden-chaos-no-go-zones-increased-police-lose-control

I Tyskland skriver man att Sverige befinner sig i chock :

https://www.welt.de/politik/ausland/article151805463/Schweden-ist-jetzt-ein-Land-im-Schockzustand.html

I Schweiz skriver man om en misslyckad multikultimodell och kallar Sverige för "den bästa islamska staten":

http://www.weltwoche.ch/ausgaben/2013-22/der-beste-islamische-staat-die-weltwoche-ausgabe-222013.html

Tillbaka till Tyskland. Här rapporterar man om Afrikas våldtäcktsmän i Sverige och att Sverige försöker att mörklägga vad som händer:

 https://www.bayernkurier.de/ausland/9476-afrikas-vergewaltiger-im-hohen-norden

Om man googlar med sökorden "våldtäckt" och "gärningsmännen fria" på Tyska, blir man gammal tills man är färdig med att läsa allt:

https://www.google.at/?gws_rd=ssl#q=vergewaltigung+t%C3%A4ter+frei

Vi måste lära oss att leva med våld och hjälpa oss själva för att ingen annan hjälper oss.

Anmäl
2016-11-08 16:10 #9 av: mangemani4

såg jag rätt nu, men använde du nyss den vänstervänliga kommunistiska tidningen aftonbladet som källa på statistik över våldtäktsanmälningar? ja då kan jag absolut förstå att du har fått bilden att allt är frid och fröjd här i landet.

https://www.youtube.com/watch?v=nA9yjrqtWG0

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-09-17 05:56 #10 av: [Carpinus]1

#8 Angående Tyskland så är det Förbundsdagsval om en vecka, och inför den har färsk statistik presenterats som fyr på brasan inför valet: 

"En utredning som Bayerns inrikesminister (CSU) presenterade i veckan har fått stor uppmärksamhet: under första halvåret av 2017 har de anmälda våldtäkterna i Bayern ökat med nästan 50 procent. Antalet anmälda våldtäkter där de misstänkta gärningsmännen är invandrare har ökat med 91 procent. Enligt inrikesministern står invandrare för 18 procent av sexuella övergrepp i Bayern, fast de utgör en mycket lägre andel av befolkningen. Att siffrorna presenteras så nära inpå valet är ingen slump: partiet vill härigenom visa att man tar tag i frågor relaterade till invandring och kriminalitet."---

Anna von Bayern, gästkrönikör i GP

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-17 06:08 #11 av: [Carpinus]1

I vårt land väcker Polisens nedprioriteringar av våldtäktsanmälningar stor uppmärksamhet. Flera av dessa har begåtts i s.k. utanförsskapsmiljöer. Paulina Neding tar upp detta i en krönika i Dagens Samhälle som hon avslutar:

"Enligt statistik som SVT tagit fram leder allt färre anmälningar om våldtäkt till åtal – och polisen medger öppet att anmälningarna om sexuella övergrepp prioriteras bort och blir liggande när polisens resurser i stället läggs på mord och mordförsök (SVT Nyheter 13/9).

Det finns en föreställning om att det grova våldet bland män i utanförskap kan pågå utan att det drabbar samhället. I själva verket kan inte de problem vi sammanfattar med ”segregation” och ”utanförskap” vräka fram utan att dra med sig samhället i övrigt. Det pågår en förstörelse som är mycket oroväckande."

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/rattsstaten-utmanas-av-utanforskap-och-segregation-18641

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-17 15:17 #12 av: Zepp

#11

Jaaaa.. delar hennes synpunkter.. men där fattas överhuvudtaget någon som helst analys!

Så frågorna hopar sig!

1, Vad gör vi mot alla våldtäker, mord, våld, knarkande, allmänt skörlevnad inom sk utanförskapsmiljöer?

2. Hur förbjuder vi kvinnor/barn att vistas i dessa miljöer så att polisen kan ägna sig åt att lagsöka männen som står för det övriga?

3. Hur fördelar vi skattemedel så att kvinnor och barn slipper leva i dessa miljöer, får utbildning, omvårdnad och goda förebilder?

4, Vem skall betala dessa miljardsattsningar?

5, Och hur får vi tag i personer som utan ersättning skall leda dessa?

6, I värsta fall får vi rösta fram politiker som mer ser till andras bästa, och inte till min egen?

7, Och jag kan i värstigaste fall rösta fram några som eventuellt slopar mina avdrag/bidrag.. bara jag slipper att läsa om allt elände i "utanförskapsmiljöer" och som i stället producerar fram den kvallificerade arbetskraft som vårt näringsliv behöver för sin konkuranskraft och för att bibehålla vår höga levnadsstandard.. för ökade skatteintäkter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-09-17 15:33 #13 av: Hayabusa

Det löser sig så snart de investeringar i HR, som gjorts under de 00-talet, kommer att ge utlovad avkastning.

Anmäl
2017-09-17 16:01 #14 av: Zepp

Du menar.. vi blir fortfarande beroende utav att importera arbetskraft  ytterligare några årtionden, tills man fått in ytterligare miljarder i skatteintäkter så vi kan återuppbygga skolan, yrkesutbildningen, vårt försvar, barnomsorgen, äldreomsorgen, infrastruktur, järnvägar, kollektivtrafik?

Under tiden.. vad gör vi då?

Stängsel runt alla utanförskapsområden.. förbud för kvinnor och barn att visstas därinom?

Dvs jag ger knappt ett skit för alla dessa sk upprörda personer.. som ser problem.. (oftast relaterat till deras egen välfärd) utan att de har ens en grisblink till analys, till varför.. och inte ens en fjärt till lösning!

Där är då SD betydligt lättare att förstå, dvs det är andras fel, inte mitt, inte ditt, utan man söker syndabockar hos personer som är annorlunda än dig och mig!

Sen så är väl SD syndromet minst lika komplext, första/andra/tredje generationens invandrare.. kopplingar till främmande makt.. Trumpretorik.. innan Trump blev vald till USAs president.. kopplingar till Ryssland, flitigt användande utav Trumps Twitter, Russia Today, samt diverse outfreakade kopplingar till olika facistiska rörelser.. både i Ukraina och i Ryssland/Grekland/andra länder!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-09-21 10:43 #15 av: [Carpinus]1

Ingen oväntad nyhet:

"Bara åtta procent av de våldtäkter som har lett till en polisutredning under det första halvåret 2017 har klarats upp, enligt statistik från Brå. Det är en drastisk nedgång från förra året då siffran var 12 procent."---

Siffran över handlagda ärenden för de sex första månaderna i år är 4 004 våldtäkter. Motsvarande siffra för samma period förra året var 3 047. Det kan jämföras med siffrorna över uppklarade våldtäkter: 302 det första halvåret 2017 respektive 354 förra årets första halvår."---

TT

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.