Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

”Blir bara värre mellan Ryssland och väst”

2015-08-19 19:56 #0 av: Jimmy.L

Den estniske säkerhetspolisen Eston Kohver döms till 15 års fängelse av rysk domstol – bland annat för spionage.

– Relationerna mellan Ryssland och väst blir bara värre och värre. Den saken är åtminstone säker, säger den ryska säkerhetspolitiska experten Aleksandr Golts.

SvD

Anmäl
2015-08-19 20:06 #1 av: T-Johan

Japp!
Ryssland är ett av värdens mest korrupta länder.
Politiken i landet kallas för "klepto-krati".

Vad förväntar sig västerländska demokratier?

Hur många tror på att det kan bli en "fred och säkerhet" på riktigt?

Anmäl
2015-08-19 20:09 #2 av: Jimmy.L

#1 En bättre president än Putin som vill ha fred i närområdet och goda relationer med väst vore det bästa-

Anmäl
2015-08-19 20:53 #3 av: Bagtjesen

Tyvärr är det så att det oftast måste bli sämre innan det blir bättre. Men kanske kan man fira minnet av revolutionen för snart 100 år sedan med en ny och klokare. Tyvärr är det väl så att alla de här biter sig fast vid makten och köttgrytorna, och att det blir sämre innan det kan bli bättre - innan den valnliga människan i Ryssland fått nog!

Anmäl
2016-12-13 18:31 #4 av: [Nomen Nescio]

Programmet "Att skapa en Putin" (kan ses på SVT Play ända till den 11 december nästa år) med Peter Löfgren rekommenderas å det varmaste.


Anmäl
2016-12-13 18:37 #5 av: Jimmy.L

Tack för tipset.

Anmäl
2016-12-15 07:52 #6 av: [Nomen Nescio]

"Putin har personligen gett instruktioner om hur material som hackats från Demokraterna skulle läckas och användas, enligt NBC News, som hänvisar till två källor med tillgång till informationen."---

"CIA har kommit fram till att Ryssland har hackat amerikanska personers och institutioners mejl som ett sätt att påverka valet, genom att försöka skada Demokraternas förtroende hos väljarna, och i förlängningen leda till tillträdande presidenten Donald Trumps fördel, skrev The Washington Post förra veckan.
Anledningarna till Putins påstådda involvering i hackerattackerna sägs bland annat bero på en personlig vendetta med Hillary Clinton. Putin har aldrig förlåtit Clinton för att hon offentligt ifrågasatt parlamentsvalen i Ryssland 2011, då hon var utrikesminister."---

"Man har tidigare bara spekulerat i anledningen till attackerna, och vem som specifikt legat bakom den, men nu säger alltså CIA att man kan binda Putin till attackerna.
Ledande amerikanska parlamentsledamöter har begärt en formell utredning av hackerattackerna."

TT


Anmäl
2016-12-15 15:32 #7 av: [helga21]

Esterna säger inte OM Ryssen kommer  utan NÄR Ryssen kommer!

Anmäl
2016-12-16 20:58 #8 av: [Nomen Nescio]

"Flera västliga underrättelsetjänster pekar ut Ryssland som ansvariga för hackerattacken mot valkampanjerna i USA, enligt Thomas Rid, underrättelseexpert.

– Vi har en tydlig bild. Vi har inte bara teknisk bevisning, utan USA och minst en annan västlig säkerhetstjänst har lyckats göra sig en bild av de organisationer som ligger bakom hackarna. Så vi har inte bara teknisk bevisning utan även underrättelser från insidan, säger Thomas Rid, it-expert och professor i underrättelsehistoria vid brittiska Kings College i London.

Hackarna är så många, cirka 4 000, enligt den tyska säkerhetstjänsten, och de måste prata med varandra, vilket ibland kan avlyssnas, enligt professor Thomas Rid.

Cirka 5 000 dataintrång kan spåras till en och samma adress som användes både vid intrång mot demokratiska partiets ledning och det tyska parlamentet.

Och vid ett par tillfällen glömde hackarna att dölja sin identitet."---

SR


Anmäl
2016-12-20 14:50 #9 av: [Nomen Nescio]

"Angreppet på Hillary Clinton kan användas som exempel. De ryska hackarna var inne i demokraternas e-postsystem i flera månader, de sållade och valde ut skadliga uppgifter ur en enorm mängd meddelanden.
Sedan spreds informationen på nätet via frontorganisationer som Wikileaks och plockades upp av medier och politiska motståndare."---

"Den ryska statsledningen ser världsläget genom andra glasögon än Europa och USA.
– Putin definierar lyckat ledarskap annorlunda än i väst. Han erbjuder inte välstånd för medborgarna utan ökad nationell prestige. För Putin är säkerhetspolitiken ett nollsummespel, vad som är bra för väst kan inte vara bra för Ryssland, säger Sven Mikser.
Just dessa olika verkligheter är en av nycklarna till att förstå hur informationsoperationer kan fungera. Det handlar om att förstärka vissa berättelser, narrativ, om världen. Som att Ryssland och USA är lika goda kålsupare eller att etablerad media förtiger vissa alternativa sanningar som borde berättas."---
"Faktum är att vi vet väldigt lite om vad som kommer att hända. Kanske blir valet av Donald Trump i historiens ljus just ett ”cyber Pearl Harbor”, en digital överraskningsattack som ändrade historiens gång.
Eller kanske inte.
Men en sak vet vi.
Den dag krisen kommer kan vi aldrig säga att vi inte visste vad som står på spel."

Anders Lindberg i Aftonbladet överraskar med ett tänkvärt ledarreportage

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/6QQze/ryssarna-kan-hacka-sveriges-riksdagsval


Anmäl
2016-12-20 18:16 #10 av: Huygens

#9 "I flera månader..."

Hur kan du tro det?

USA och i synnerhet maktens frontfigurer följs av NSA och CIA som skuggor i varje datatransaktion. Hur kan du tro att Ryssland i flera månader kunde vara inne i Demokraternas epostsystem utan upptäckt?

Det måste ha krävt en hysterisk mängd internettrafik, hur har det kunnat pågå oupptäckt i flera månader mot världens mest massövervakade nätverk?

Och var är bevisen?

Anmäl
2016-12-20 18:47 #11 av: [Nomen Nescio]

#10 De uppgifterna finns nog lite varstans, så Lindberg är säkert väl underrättad i det fallet. Ett exempel ur The Guardian: "The FBI’s laid-back approach meant that Russian hackers were able to roam inside the DNC’s computer systems for almost seven months, before Democratic officials finally realised the gravity of the attack and brought in external cybersecurity experts."

Men behöver du fråga efter bevis i det fallet? Trodde att dina vänner höll dig underrättad om vad som händer på den fronten.


Anmäl
2016-12-20 19:07 #12 av: m2studio

Varför köper ni snacket som makthavarna liksom USA och organisationer liksom NSA, CIA och liknande i 100% ?

Det är rent bullshit, vilken dag angående vad regeringar har sagt SANNINGEN till oss? Tänka lite, om Ryssland kunde göra sådana intrång, då kan avslöja all hemligheter om USA´s teknologi inom Armen, världs policy, framtidernas program  och allt annan, så varför kan han inte mot arbeta sådana nämnda ämne? 

För andra, det är världens största skandal om Ryssland kunna göra detta mot USA, Men USA, gärna ville skylla på Ryssland för att sätta av Trump på något j..la sett.

USA måste hitta ett bra orsak, annans jag upprepar här igen, Trump blir andra Kennedy och USA kommer att fixa honom efter ett lagom kort tag. 

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-20 19:38 #13 av: fatcat

#12 Bra komnentar m2studio! Jag renskriver den lite så fler kan ta del av den.
--------------------------------------------------------------------
Varför köper ni snacket som makthavarna i USA och organisationer liksom NSA, CIA och liknande till 100% propagerar?

För det första så är det rent nonsens, när har regeringarna någonsin sagt SANNINGEN till oss? Tänka lite, om Ryssland kunde göra sådana intrång så borde de också kunna avslöja USA:s försvarshemligheter samt Vita husets världsstrategi och allt annat.

För det andra, det hade varit världens största skandal om Ryssland så lätt kunde hacka USA. Demokraterna och etablissemanget vill gärna skylla på Ryssland för att sätta dit Trump på något sett.

USA:s makthavare måste respektera valet, annars upprepar jag här igen att Trump riskerar bli nästa Kennedy då många vill tysta honom.

//Mvh Fatcat.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-12-20 22:52 #14 av: [Nomen Nescio]

#12 Vet inte vem av er jag skall svara, den som uttalat sig eller sekreteraren, jag väljer den föregående. 

Jag tycker att det är bra att måna om sanningen, men då skall det göras ömsesidigt. Att ifrågasätta uttalanden som kommer från etablerade nyhetskällor men oreserverat svälja trollfabricerade nyheter som pedofilringar och kannibalböjelser  på högsta amerikanska nivå, det stämmer precis in på det uppträdande som diverse underrättelseexperter varnar för.  Det är nyheter skapade för att skapa instabilitet och misstro, och här finns ett antal individer (plus några följare)  som verkar mer än villiga att medverka i denna "nyhetsförmedling". Syftet med detta är en öppen fråga.

Ja, det har varit lätt att hacka amerikanerna. Ryssarna har framgångsrikt utnyttjat det öppna samhällets naivitet (lite märkligt att inte Snowdens eventuella medverkan i detta har diskuterats mer). Bland annat i den länkade Guardianartikeln står det en del om hur det kunde vara möjligt, även om allt hela tillvägagångssättet av naturliga skäl inte kommit i dagen.

Vad gäller Trump så finns det inget som talar för att han kommer att innebära något för avspänningen i världen. Han har varit en nyttig idiot för ryssarna, man ville av uppenbara skäl ha honom som amerikansk president istället för Clinton, men vad som sedan kommer att ske i de rysk-amerikanska förbindelserna återstår att se. Det finns minst lika stor risk att det är ryssarna som kommer att vilja tysta honom, om man nu nödvändigtvis vill ägna sig åt den konspirationsteorilinje som framförts i den här tråden.


Anmäl
2016-12-20 23:27 #15 av: Huygens

Nomen, blir du inte lite misstänksam när nästan all programvara som används i USA är tillverkad i USA. Alla operativsystem, alla användarprogram, alla styrsystem, nästan all mjukvara och väldigt mycket av hårdvaran. Det finns i stort sett ingen rysk programvara som används i USA och inga ryska datorer. Datorerna är USA-konstruerade, mikrochippen är Silicon Valley-konstruerade, mikrokoden och all firmware är USA-tillverkad.

Och ändå är den där USA-tillverkade programvaran så hysterisk lätt att hacka för ryska hackare, påstår CIA.

Blir du inte lite misstänksam mot USA-myndigheternas påståenden?

Anar du inte en väldigt fet och välnärd uggla i mossen?

Anmäl
2016-12-20 23:38 #16 av: [Nomen Nescio]

#15 Nej, men jag ser att jag återigen fick raderna om  försök att skapa instabilitet och misstro bekräftade.


Anmäl
2016-12-21 00:08 #17 av: fatcat

Enligt Wikileaks så fick de ju inte heller det läckta innehållet från ryssarna. Tror inte de skulle riskera ljuga om detta då hela deras organisation bygger på trovärdighet och att publicera sådant som myndigheter mörkar.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-12-21 00:30 #18 av: fatcat

Det är lite komiskt ändå hur medierna ändrat tema jämt och ständigt efter Trumps seger. Ena stunden är förklaringen att valsystem är odemokratiskt till "fejk nyheter" och sedan rysk inblandning i form av hackande som ska vara beordrat från Putin själv. Att CIA inte gillar Trump är väl inga konstigheter när deras högsta chefer visat avsky för honom i ett officiellt brev. Han hotar deras gamla världsbild där Ryssland sedan länge varit den största fienden.

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2016-12-21 01:27 #19 av: Huygens

Nomen, när hela USAs politiska elit ljög om Saddams massförstörelsevapen, fick du dej inte en fundering? Saddams massförstörelsevapen kunde nå Storbritannien på 45 minuter, sa Tony Blair.

Bush och Powell menade att CIA kunde styrka att Saddam hade eller försökte skaffa sej atombomber och andra massförstörelsevapen, men det visade sej var ljug.

Är du inte det minsta fundersam på CIAs påståenden denna gång?

Anmäl
2016-12-21 07:34 #20 av: [Nomen Nescio]

#19 Nej, jag är bara fundersam över din alltmer ogenerade proryska attityd. Har du släppt all försiktighet överbord?


Anmäl
2016-12-22 10:48 #21 av: m2studio

Vänner, bland all folk, säkert finns folk som inte kan/vill kalkylera ((politiken, nyheter, händelse, historien, kommentarer, politikernas bakgrund, ländernas policy, gruppernas systematiken, olika folkgruppernas tro och mm som kan vara fler 100 faktorer)) för att försöka hitta några procent av sanningen och svar på frågor. Man försöker upplysa lite gran men ibland fungerar ej, och detta kan bror på många olika faktorer också.

Nomen gillar USA och deras policy, helt enkelt. Kolla svaret till Huygens som gick över en normal demokratiskt diskussion till personligt attack. Läs igen:

"Nej, jag är bara fundersam över din alltmer ogenerade proryska attityd."

Mr: Nomen, jag tycker att ingen här säger att Ryssland är bra, eller felfri, eller ett helgon, utan att man resonerar om det som regeringar säger och analyserar deras påstående för att hitta sanningen ibland dem. Du behöver ej tar den som en mycket allvar och attackera andra.  

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-22 12:12 #22 av: [Nomen Nescio]

#21 m2studio, jag står egentligen inte på någon sida i stormaktsintrigerna, men efter att i tråd efter tråd läst påståenden från Huygens som i  mycket följer påståenden som har rötter i ganska diskutabla gäng så är mitt tålamod rätt begränsat med hans återkommande trådbesudlande. Tyvärr försöker han att genom till synes oskyldiga frågor överta trådarna för att bygga upp sin välkända omvärld befolkad av kannibaler, pedofiler och mystiska ordensällskap på högsta v västlig  nivå.   Jag vet inte vad som är mest oförskämt - att bita ifrån eller acceptera att tråden blir ännu en arena för konspirationsteorilanserande?

Själv försöker jag att undvika att besöka trådar som Huygens startat, det må vara hans eget territorium.


Anmäl
2016-12-22 18:59 #23 av: m2studio

Sorry min vän, jag menade inget illa och inget personligt, och jag känner ingen här och dessa backgrunden, säkert ni känner varandra bättre än mig. Jag själv inte hänger med vänster och inte räcka handen för Kapitalisterna heller, utan jag är ute efter sanningen. 

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-23 06:27 #24 av: [Nomen Nescio]

Är Trumps och Putins smekmånad redan över?

"I ett twitterinlägg berättar Donald Trump att han vill stärka och utöka USA:s kärnvapenarsenal. Den blivande presidenten skriver också att måste ske i ”betydlig” skala."---

"Uppgiften kommer bara timmar efter att president Vladimir Putin sagt att Ryssland måste utöka sin nukleära förmåga, enligt BBC."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-12-29 20:27 #25 av: [Nomen Nescio]

"Som ett svar på de "trakasserier" som amerikanska diplomater utsatts för i Moska, utvisar nu USA 35 ryska diplomater i Washington och San Francisco, enligt högt uppsatta källor till nyhetsbyrån Reuters. Man ska också stänga ner två ryska områden i New York och Maryland från och med fredag, uppger källan. 

"Dessa åtgärder vidtogs som ett svar på de ryska trakasserierna av amerikanska diplomater och handlingar av (ryska) diplomater som vi har bedömt inte vara förenligt med diplomatisk praxis", säger säkerhetskällan till Reuters."---

GP


Anmäl
2016-12-29 20:42 #26 av: Huygens

testosteron

Anmäl
2016-12-29 21:10 #27 av: [Nomen Nescio]

#26 Ryska posten.


Anmäl
2016-12-30 08:12 #28 av: [Nomen Nescio]

"Ryssland väntas inom kort svara på USA:s utvisning av 35 ryska, spionanklagade diplomater. Reaktionen kommer att innebära betydande besvär för USA, varnar Kreml.
Den ryske presidenten Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov anklagar den avgående Obamaregeringen för att försöka att ”definitivt förstöra” relationerna mellan USA och Ryssland, som redan tidigare var mer ansträngda än på länge, enligt nyhetsbyrån AFP."---

"Strax innan hade USA:s avgående president Barack Obama meddelat att de 35 ryska diplomaterna har 72 timmar på sig att lämna landet, och samtidigt utlovat sanktioner mot Ryssland efter de misstänkta dataintrången i samband med det amerikanska presidentvalet.
Den tillträdande presidenten Donald Trump ska nästa vecka träffa chefer för den amerikanska underrättelsetjänsten för att uppdatera sig om uppgifterna om rysk inblandning i USA-valet. Samtidigt upprepar Trump sitt tidigare uttalande om att det är dags för USA att ”gå vidare” och hantera viktigare saker, skriver AFP."---

TT


Anmäl
2016-12-30 10:27 #29 av: Cool-Cat

Många som faller för propagandan att Putin är skurken.

Är det inte värre att försöka provocera fram krig med Ryssland som väst gör genom att omringa dem med missiler och orättfärdiga sanktioner.

Hillary ville ju införa en flygförbudszon i Syrien. Kunde triggat igång ett krig. Totalt galen kärring!

Man ska inte tro på allt som sägs i reguljära media. Det mesta är propaganda.

VILKA ÄR DET SOM STARTAT KRIGEN DET SISTA DECCENIET !

Anmäl
2016-12-30 15:44 #30 av: Huygens

Obamas hotfulla ton med målsättning att starta ett tredje världskrig möts av ryskt lugn. Putin kommer inte utvisa amerikanska spioner som motåtgärd, dom tillåts vara kvar i Ryssland.

Anmäl
2016-12-30 17:38 #31 av: [Nomen Nescio]

#28 "Trots den upptrappade diplomatiska konflikten med USA väljer president Vladimir Putin att inte utvisa några amerikanska diplomater från Ryssland – åtminstone inte nu. Rysslandskännaren Carolina Vendil Pallin känner igen strategin från rysk inrikespolitik.
- Det är inte helt ovanligt i inrikespolitiken att det först kommer ett hårt utspel och sedan framstår Putin som den som är återhållsam och klok och pragmatisk. Det sätter honom i god dager, säger hon.
- Samtidigt vet vi att inget händer i Ryssland utan att Putin har ett finger med i spelet."---

"Vladimir Putin säger att det kan komma en rysk vedergällning senare, att han först vill se hur USA:s tillträdande president Donald Trump agerar.
- De avvaktar, eventuella utvisningar hänger kvar som en option, konstaterar Vendil Pallin, som är verksam vid Totalförsvarets forskningsinstitut."---

GP


Anmäl
2016-12-31 09:35 #32 av: [Nomen Nescio]

"Ryska hackare ska ha tagit sig in i en dator tillhörande ett elkraftbolag i Vermont USA. Enligt källor till Washington Post kan koden som hittats kopplas till det intrång som Ryssland anklagas för i samband med det amerikanska valet.

Operationen har fått namnet ”Grizzly Steppe”. Det handlar om då ryska hackare enligt amerikansk underrättelsetjänst ska ha gjort intrång i det Demokratiska partiets mejlsystem med syfte att påverka utgången av det amerikanska presidentvalet.

Nu uppger högt uppsatta källor i Vita Huset för Washington Post att skadlig kod som går att koppla till ”Grizzly Steppe” har hittats i ett systemen hos ett elkraftsbolag i Vermont.

Upptäckten sker efter att vissa amerikanska institutioner och företag fått ta del av bevis på den ryska operationen från amerikansk underrättelsetjänst för att själva kunna leta efter skadlig kod i sina system."---

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/spar-efter-ryska-hackare-uppges-ha-hittats-pa-amerikansk-kraftstation


Anmäl
2016-12-31 09:46 #33 av: Cool-Cat

Skrönorna att ryska hackare agerat är förmodligen ett nytt löjligt påhitt som de lättlurade går på. Som vanligt finns inga bevis för detta.

Svt har länge spridit sina lögner vilket man borde kunna begripa idag kan man tycka

Ignorans är ett val!.

Anmäl
2016-12-31 11:10 #34 av: [Nomen Nescio]

"Världens enda supermakt har inte haft någonting att göra med framtagandet av avtalet om vapenvilan. Det är säkerligen ingen slump att avtalet presenteras just som USA är på väg att byta president.

Kanske är detta en föraning om vad vi kan vänta oss av amerikansk utrikespolitik framöver. Den tillträdande presidenten Donald Trump har ju öppet sagt att USA bör ta en mer tillbakadragen roll och prioritera de egna intressena.

Kanske kommer det på sikt också att leda till en viss självrannsakan bland USA:s kritiker. Det har länge varit populärt att kritisera USA för att landet agerar världspolis. De ryska styrkors ytterst brutala attacker mot Aleppo visar hur en alternativ världsordning kan se ut."

Ledarsidan i Expressen


Anmäl
2016-12-31 15:45 #35 av: Huygens

Obama beskylls för att sabotera relationen med Ryssland för att störa Trump.

Anmäl
2016-12-31 16:29 #36 av: Cool-Cat

#34 "Världens enda supermakt har inte haft någonting att göra med framtagandet av avtalet om vapenvilan."

De som initierat detta krig ska inte lägga sig i  den fortsatta utvecklingen utan ställas till svars för vad de gjort.

Lustigt hur du själv verkar vara kliniskt befriad från egna uppfattningar Nomen Nescio

Anmäl
2016-12-31 17:00 #37 av: [Nomen Nescio]

#36 Jag har sannerligen egna uppfattningar, och diskuterar gärna med sådana som har intressanta synpunkter.

Bara att kolla andra trådar för att se din historia. Det räcker med en Huygens i varje tråd, han kan väl tala för er alla?


Anmäl
2016-12-31 22:19 #38 av: Cool-Cat

Intressant att du har egna uppfattningar men inte vill nämna dem utan bara citerar andra. Konstigt då att du bemödar dig om att göra det. Hmm....inte särskilt respektingivande.

Aha...så vi som tänker i alternativa spår ska begränsas. mmm...det är ju åt det hållet utvecklingen går nu på flera håll. Sanningsministeriet håller ju på att skapas nu i olika regeringar där man vill förbjuda kritik av makten. Det var inte svårt att få dig att avslöja dig.

Anmäl
2017-01-02 22:34 #39 av: [Nomen Nescio]

#38 Ja, er lilla församling liten samling som håller ju på att äta er in här också, och se flesta här tycks ha gett upp och lämnat er fritt spelrum. Personligen har jag ingen lust att bereda er mer utrymme genom att diskutera era fria fantasier.


Anmäl
2017-01-04 15:44 #40 av: [Nomen Nescio]

Enligt Vilhelm Konnander, Rysslandskännare med lång erfarenhet från regionen, har Vladimir Putin hela tiden haft ett långsiktigt strategiskt perspektiv som väst aldrig riktigt förstått.

Efter den "orangea revolutionen" i Ukraina 2004 till 2005 när den Ryskvänlige president Viktor Janukovytj fick avgå kände sig Vladimir Putin direkt hotad. Enligt den ryska världsbilden är de så kallade "färgrevolutionerna" inte uttryck för folks längtan efter demokrati och välstånd utan en komplott från väst.
- Från den orangea revolutionen började Ryssland aktivt stödja först europeiska och sedan amerikanska högerextrema rörelser, säger Vilhelm Konnander.

Kreml såg med ogillande på EU:s utvidgning och var särskilt kritiska till att Nato ökade samarbetet österut. Att stödja extremhögern blev ett sätt att på lång sikt destabilisera EU och motverka mer integration i Europa. Samtidigt ökade den inhemska repressionen. Kreml upplevde civilsamhället och de fria medierna som ett systemhot, kärnan i en potentiell "färgrevolution" även i Ryssland."---

Paradoxen är att Ryssland är mycket svagare än landet ser ut att vara, vår föreställning om Kremls makt är ett av Putins viktigaste vapen.
- Poängen är att vi ska vara våra egna fångvaktare, genom att vara rädda så anpassar vi oss, vi accepterar politik vi annars aldrig skulle acceptera, säger Vilhelm Konnander.
Väst måste sluta underskatta Vladimir Putin. Ryssland har kommit billigt undan i sitt stöd till Donald Trump och den amerikanska extremhögern. Nu står valen i Frankrike och Tyskland på tur och vi bör förvänta oss det värsta.

Men det finns även ett annat mönster, det västerländska samhället, vår demokrati, vår frihet och vårt välstånd är i längden en mer attraktiv samhällsmodell än den ryska polisstaten. Vladimir Putin skrämmer många i väst - men själv fruktar han framförallt sina egna undersåtar."

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/OdwWw/hur-lange-ska-vast-underskatta-putin


Anmäl
2017-01-04 15:50 #41 av: Huygens

en lång kopierad text igen

Anmäl
2017-01-04 15:54 #42 av: [Nomen Nescio]

#41 Trevligt att du  håller dig orienterad! Tummen upp


Anmäl
2017-01-05 16:55 #43 av: Cool-Cat

#40   Makalöst trams. 

Putin utgör inget hot.

Aggressionerna kommer från andra sidan.

Anmäl
2017-01-05 17:01 #44 av: [Nomen Nescio]

#43 Vad tycker du att du tillfört tråden utöver spydigheter?


Anmäl
2017-01-05 17:12 #45 av: Huygens

#44 Du är rätt spydig själv.

Anmäl
2017-01-05 17:20 #46 av: [Nomen Nescio]

#45 Kör ni lagtempo nu? (Ja, det var ett spydigt påstående. Men uppriktigt.) Och hur skall ni ha det egentligen, jag citerar ju bara påstår ni i ena ögonblicket, och går jag i svaromål är inte det heller bra.

Alltså: den här tråden handlar om spänningen mellan Ryssland och Väst. Kom gärna med egna påståenden som rör ämnet eller citera, men bidra med något tänkvärt istället för att försöka att hacka sönder och inleda gräl. Eller är det själva taktiken?


Anmäl
2017-01-05 17:48 #47 av: Jimmy.L

#43 Är inte Putin ett hot?

Förra året var Ryssland den ända kärnvapenstaten som avfyrade ballistiska robotar som kan bära kärnvapen. Ett brott mot FNs program mot kärnvapen som Ryssland har skrivit under!

https://www.rt.com/news/362569-russia-ballistic-missiles-tests/

Ryssland vill bygga nya kärnvapen, ännu ett brott mot kärnvapenavtalet!

http://www.vk.se/1891692/putin-vill-ha-battre-karnvapen

Ryssland väljer att ockupera Krim! Samt medvetet uppmanar till misshandel och tortyr mot Ukrainska soldater!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6078131

Ukrainsk krigsfånge sändes till Moskva och visades upp i en bur även det är ett krigsbrott!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6381728

Ryssland kidnappade officerare i ett annat land vilket olagligt!

http://www.dn.se/nyheter/varlden/moskva-visar-upp-bortford-estnisk-agent/

Anmäl
2017-01-05 17:50 #48 av: Tjeja

Um... ber er tänka på tonen nu hörrni! Och tillbaka till OnT! 

Vill ni bråka vidare sinsemellan ber jag er göra det i PM med varandra istället!

//Tjeja - Moderator/Medis

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-05 18:44 #49 av: Huygens

#47 General Wesley Clark berättade att USA planerade att störta regeringar och attackera 7 länder inom 5 år efter genomförandet av 911.

Hur skulle du reagera om Ryssland berättade att dom tänkte anfalla och störta regeringarna i 7 länder på 5 år? Hur tror du Rysslands ledning reagerade när dom fick reda på USAs "erövringskrig"?

På toppen styr någon annan, men på lokal nivå ska vi tro att det är opposames som kämpar mot varandra. Och toppen hoppas på att vi väljer sida, för då blir vi del av en opposame. Precis som inför första och andra världskrigen.

.

General Wesley Clark nämner också att Pentagons arbetsuppgift var att destabillisera länder i Afrika, Mellanöstern och Sydasien. Terrordrönare mot civilbefolkningen. Vi ser svältkatastrofen breda ut sej för varje dag i Jemen. Miljontals människor är på flykt.

Anmäl
2017-01-05 19:16 #50 av: Jimmy.L

#49  Kriget i Afghanistan var okej anser jag då Al Qaida valde själva att förklara krig mot USA!

Vad menar du med terrordrönare i Afrika? Vet du vilka terrorceller som finns i Afrika och som dagligen utför terror?

Visste du att rebellgrupper i Afrika använder sig av våldtäkter som terror mot kvinnor och barn och sedan hugger benen eller händerna på dom som våldtagits? Det dör betydligt fler i rebellattacker än i drönarattacker. barnsoldater är vanliga och barnen tvingas av rebellerna mörda sina egna föräldrar. 

Hur bemöter du att Ryssland bryter mot Kärnvapenavtalet?

Anmäl
2017-01-05 19:35 #51 av: Huygens

Även folk själva i länder med terrorgrupper anser att USA står bakom och att terrorgrupperna backas av korrumperade regeringar. I Nigeria får byborna inget skydd av militären när CIA-Boko-Haram anfaller, CIA-al-Qaida byggdes upp av Pentagons asiengrupp, NATO-IS "erövrade" 700 pansarbilar i Mosul med mindre än 1000 man från 25000 irakiska soldater osv.

Chelsea Manning dömdes till 35 års fängelse när hon hade avslöjat USAs terrorattack mot irakisk civilbefolkningen.

Vad Ryssland gör är del av uppbyggnaden av opposames.

.

General Wesley Clark nämner att Pentagons arbetsuppgift var att destabillisera länder i Afrika, Mellanöstern och Sydasien.

Hur tror du att Rysslands ledning såg på USAs planer, efter att General Wesley Clark berättat att USA tänkte förstöra och ta över 7 länder på 5 år?

Anmäl
2017-01-05 19:45 #52 av: Jimmy.L

#51 Och hur ska Nigerias armé skydda människor när det är långa sträckor med vildmark? Dessutom krävs det 1000-tals lastbilar varje dag som transporterar förnödenheter. 

Ryssland övergav flera hundra splitternya AK47 med kikarsikten, Granatgevär, luftvärnskanoner, artilleriammunition, innan jul.

Ryssland bombade mer än 15 sjukhus förra året. Kan du berätta för oss hur man kan medvetet bomba sjukhus trots man vet att det är just sjukhus och har kartor vart dom finns? 

Kan du även berätta varför Ryssland säger att inga civila har dött i Syrien av deras flygbombningar och tror du på det? 

Anmäl
2017-01-05 19:51 #53 av: Huygens

Ryssland är en del av uppbyggnaden av opposames.

(Kanadensiske journalisten Eva Bartlett om sjukhusbombningarna.)

.

Hur tror du att Rysslands ledning såg på USAs planer, efter att General Wesley Clark berättat att USA tänkte förstöra och ta över 7 länder på 5 år?

Anmäl
2017-01-05 19:55 #54 av: Jimmy.L

#53 Tror inte dom bryr sig. Eller har du kontakt med Putin? Ryssland struntar ju i mänskliga rättigheter så varför skulle dom bry sig om USA? Och fortfarande är det inget USA genomförde.

Hur många länder har USA ockuperat, o , inga, dom ockuperar inga!

Hur många länder ockuperar Ryssland, ett land, Ukraina som dom vägrar lämna och dom kommer ockupera Ukraina för lång tid framåt!

Anmäl
2017-01-05 20:07 #55 av: Huygens

#54 Inget USA genomförde? Du har inte kollat videoklippet med General Wesley Clark. 7 minuter långt.

Har du förstått begreppet opposames? Katoliker och Protestanter var opposames. Dom slog ihjäl varandra i den helige Kristus namn och var båda manipulerade av samma osynliga makthavare.

Anmäl
2017-01-05 20:14 #56 av: Jimmy.L

#55 Så vilka mer länder än Afghanistan och Irak sände dom in marktrupper? 

Anmäl
2017-01-05 21:00 #57 av: Huygens

#56 Ingen aning.

Det är nog du som är militärexperten i det här sammanhanget och vet bättre om detaljerna med USAs marktrupper.

.

I Libyen tror jag inte USA sände in andra marktrupper än militärinstruktörer som sedan beväpnade och tränade dom libyska rebellerna med pansarbrytande granater mm. Därefter utkristalliserades minst två stridande libyska grupper (lokala opposames) som båda är beroende av CIAs vapenleveranser. Den ena libyska grupperingen har regeringsmakten och den andra libyska gruppen befinner sej väl fortfarande i väpnad oppositionell konflikt?

Kadaffi försvann.

Maktövertagande med minimalt med amerikanska förluster, sk regime change.

Och som grädde på moset kunde Pentagon etablera en lokal NATO-IS grupp i Libyen, förse gruppen med saudiska (?) soldater, diverse vapen, nya fina Toyota-jeepar och på så sätt hålla väpnad kontroll över en del av landet.

.

Det är väl bara Iran som är kvar på listan och där kanske Pentagon fått en USA-vänlig regim utan att behöva störta befintlig diktator. Loretta Lynch betalade ju t o m ut ett antal miljoner till Iran, troligen som mutor till regimen. Loretta Lynch tvingades dessutom till Kongressvar om penningtransaktionen till Iran och då åberopade hon "femte tillägget", "I plead the fifth amendment."

Locket på.

Anmäl
2017-01-05 21:12 #58 av: Jimmy.L

Du säger ju att han påstår att USA skulle förstöra och ta över 7 länder, och det menas med ockupation så som Ryssland gör nu!

USA har inte ockuperat Afghanistan inte heller har dom ockuperat Irak. Tror du får börja fundera på skillnaden på att ta över ett land och bedriva militära operationer mot terror. 

i Libyenstörtade dom lokala klanledarna Kadaffi och fick hjälp med att upprätta flygförbud och viss flygunderstöd av Natos flygförband. 

Putin gör det du säger just nu han tar över och förstör Ukraina, Tänk om Danmark hade gjort samma sak med Skåne vad hade du kallat det för?

Anmäl
2017-01-05 21:16 #59 av: Huygens

Det rör sej fortfarande om uppbyggnad av opposames.

Du tror att det finns en ond part och en god part.

Anmäl
2017-01-06 07:53 #60 av: Jimmy.L

#60 Jag tror på fakta och det som händer i världen. och inte på overkliga saker som inte finns!

Anmäl
2017-01-06 11:48 #61 av: Huygens

Tror du på fakta eller bortser du från fakta.

USA utsatte civilbefolkning för terrorattacker i Irak. Chelsea Manning fick 35 års fängelse för att hon avslöjade USAs terrorism, avslöjade Pentagons brott mot vanliga irakier.

USA-militärens psykopater i militärhelikoptar mördade civila. Maskingevärseld och terrordrönare som sköt in helvetseldmissiler i fullt befolkade bostäder med stora barnfamiljer i Bagdad och andra städer.

USA torterade 20000 - 30000 påstådda "terrorister" i Abu Ghraib. När ingen av dom "terroristerna" ställdes till svars, insåg nog Ryssland att det var USAs som ägnade sej åt terror, samtidigt som Pentagon påstod sej bekämpa terror.

Så småningom släpptes dom överlevande tortyroffren från Abu Ghraib. Ingen av dom torterade ställdes inför en domstol. Tortyr, tortyr, tortyr. USA hade bekämpat terroristerna.

Det klingade nog väldigt falskt.

Mellan 100 - 500 av offren i Abu Ghraib torterades till döds av CIA. Sparkar mot huvudet, elchocker mot kroppen, uttorkning, köld och andra meningkösa tortyrmetoder användes som terror mot civila.

Abu Ghraib var bara ett av CIAs senaste terrorprojekt, ett slags modernt Phoenix Program.

.

Att USA lägger upp planer för att störta 7 regimer på 5 år är inte att "bekämpa terrorism". Det är bara att byta en typ av diktatur mot en annan typ av diktatur som är mera USA-vänlig. Ett erövringskrig utan 1800-talets kolonialanspråk. Men fortfarande ett erövringskrig.

Hur tror du Rysslands ledare såg på USAs erövringskrig när det spred sej till Ukraina?

.

Har du sett filmen Black Hawk Down?

USA-militärens helikoptrar flög fram och tillbaka hela natten över Mogadishu och sköt maskingevärseld mot civilbefolkningens bostäder. Blind USA-terrorism som dödade och skadade mellan 10000 - 15000 somalier.

Husen var till största delen gjorda av trä och klena material.

USA-helikoptrarna återvände regelbundet under natten och lastade in ny maskingevärsammunition, vilket även visas i en kort sekvens i filmen. Ingen kunde se var USA-helikoptrarnas kulor träffade, men på morgonen var massvis med bostäder sönderskjutna och det låg fullt med dödade och skadade överallt.

Befria Somalia från terrorister genom att utsätta befolkningen för USA-terror. Inte undra på att invånarna reagerade.

.

Sen kom terrordrönarna till Somalia.

Och till Jemen.

Det finns berättelser från jordbrukare i Jemen, där kvinnorna säger att dom trodde dom bodde i paradiset, men så började USA-drönarna surra överallt och terrordrönarna döda folk i byarna utan förvarning.

Att USA skjuter in bomber mot byar i avlägsna jordbruksregioner och döda civila som bara vill sköta sina jordlotter, det är terror, inget annat.

Inte undra på att Jemen fick rebelluppror. Vem vill bli utsatt för terroristers attacker.

Tror du inte att Ryssland vet om USAs terrorism?

Anmäl
2017-01-06 12:35 #62 av: Jimmy.L

USA utsatte civilbefolkning för terrorattacker i Irak. Chelsea Manning fick 35 års fängelse för att hon avslöjade USAs terrorism, avslöjade Pentagons brott mot vanliga irakier.

Har jag någonsin försvarat tortyr mot civila, soldater eller terrorister?

Att USA lägger upp planer för att störta 7 regimer på 5 år är inte att "bekämpa terrorism". Det är bara att byta en typ av diktatur mot en annan typ av diktatur som är mera USA-vänlig. Ett erövringskrig utan 1800-talets kolonialanspråk. Men fortfarande ett erövringskrig.

Men snälla läs det jag skrev eller måste man skriva på ryska för du ska förstå? USA har störtat en ledare och det var Saddam Hussein!

Har du sett filmen Black Hawk Down?

Ja det har jag men du tycks inte ha sätt den!

USA-militärens helikoptrar flög fram och tillbaka hela natten över Mogadishu och sköt maskingevärseld mot civilbefolkningens bostäder. Blind USA-terrorism som dödade och skadade mellan 10000 - 15000 somalier. 

Sluta ljug och överdriva du blir bara pinsam! Antal civila och rebeller som dödades uppskattades till mellan 1000 och 1500 dödades och ca 3000 skadades av både rebeller och amerikanska skott! Det fastslås i flera rapporter, film är film eller tror du allt på film är verklighet. Börjar fundera på om din verklighet är från filmer!

Det finns berättelser från jordbrukare i Jemen, där kvinnorna säger att dom trodde dom bodde i paradiset, men så började USA-drönarna surra överallt och terrordrönarna döda folk i byarna utan förvarning.

Varför vågar du inte berätta att rebellerna i Jemen stöds av Iran med missiler och vapen samt pengar för att störta nuvarande regering och vägrar gå med på vapenvila som FN ville?

Och varför undviker du svara på mina frågor! Vågar du inte eller är Rysslands kärnvapenprogram något du gillar samt deras krigsbrott i både Ukraina och Syrien?

Du vågar inte ens bemöta att ryska vapen hamnade hos IS innan jul. Var det en julklapp från Putin? Eller att dom bombar sjukhus och påstår inga civila har dött under deras bombningar!

Hur känns det att vara en del av den ryska propagandan? Eller är du en av dom som får betalt av ryska staten för propaganda?

Anmäl
2017-01-06 13:01 #63 av: Huygens

Dom flesta vapen som NATO-IS har fått tag på kommer från USA, men visst, det kan finnas en överenskommelse mellan Putin och Obama att även Ryssland ska ge lite vapen till NATO-IS.

På toppen är det ju samma grupp som styr båda länderna.

.

Antalet dödsoffer i Somalia är större än vad båda sidor uppger. Många civila dog utan vård och saknade koppling till rebelledarna, så dom togs inte med i statistiken, det fanns västerländska sjukvårdare som sagt att antalet döda underskattades. Flera av dom skadade dog dessutom veckor eller månader efteråt. Barn som blivit föräldralösa fick det svårt nästan med en gång.

Mellan 10000 - 15000 dödades eller lemlästades av USA-terrorismen under natten som USAs helikoptrar flög över Mogadishu och kontinuerligt avfyrade sina maskingevär mot bostadshusen. Folk hade krupit ihop i grupper. Du kan ju tänka dej vad som hände när en salva automateld plöjde genom en byggnad.

Tycker du inte att det är konstigt att det verkar saknas siffror på dom tusentals civila som invalidiserades av USA-helikoptrarnas maskingevärseld. Det var en enorm mängd skadade som fått armar och ben bortskjutna, men nämns bara anekdotiskt av enskilda sjukvårdare. Människor som dog av skador i magen, infektioner i sår, skador i lungor eller av splitter i huvdet, ibland dog dom efter flera månader av lidande.

Avlidna begravdes dessutom ganska fort, så det det verkliga antalet offer är högre än officiella siffror. USAs friserade siffror. Tror du att USA-miltären var stolta över vad dom åstadkommit och ville presentera annat än friserade siffror?

Rebelledarna var inte heller så intresserade av korrekta siffror och blev troligen mutade så att dom i efterhand godtog USAs siffror om dödsoffren i den amerikanska terrorismen mot civila. Dessutom hade många av dom döda ingen relation till rebelledarna eller ansågs ibland utgöra opposition.

.

Varje måndag sitter Obama och godkänner nya terrordåd. Eller åtminstone förväntades han göra det.

Efter en tid som president slutade Obama skriva på alla dödsdomar där terrordrönare dödade okända civila i fjärran jordbruksregioner. Istället ägnade Obama sej åt att spela golf på måndagar.

Orsaken var att CIA-agenter fått fri tillgång till autopennan som kan efterhärma Obamas handskrift. Säkerhetsmän från CIA stoppade därför bara in papper efter papper i autopennan och en "Obamasignatur" hamnade på dödsdomen.

Skojar inte.

Dom flesta mord med terrordrönare under Obamatiden har sitt ursprung i en signatur gjord av en maskin. Det gör också att Obama alltid kan svära sej fri från alla civila dödsoffer. Det var ju maskinen fel.

Tycker du att det är rättssäkert med dödsdomar via autopen?

Lägg märke till på wikipedia hur få verkliga bekräftanden som CIA gjort att "terrorister" verkligen dödats och hur lite information som finns om terrordrönarnas civila dödsoffer.

Dessutom gjorde CIA ofta två attacker med terrordrönare. Den andra attacken avsåg att mörda sjukvårdspersonalen som anlände till platsen en timme efteråt, definitivt i strid med alla krigslagar.

Sånt skiner igenom och påverkar givetvis dom ryska ledarnas syn på USA.

Anmäl
2017-01-06 13:16 #64 av: Jimmy.L

 Borde aldrig ha diskuterat med dig efter som du blandar in din livliga fantasi!

Anmäl
2017-01-06 13:29 #65 av: [Nomen Nescio]

#64 Ryssdimman är tröttsam, och utmattningsleken där man breder på utan att bry sig om trovärdigheten väl beprövad.Tycker att du var inne på rätt spår i  slutet av #62. Skämtar


Anmäl
2017-01-06 13:30 #66 av: Huygens

Oavsett om det är 1500 eller 15000 som dödats och skadats av USA-terrorister, är det fortfarande terrorism.

USA-militärer, som mördar civila, ägnar sej åt terror.

.

Har du sett filmen Full Metal Jacket?

Filmen visar mentaliteten hos soldaterna. När USAs terrorhelikoptrar flög kors och tvärs över Mogadishu genom natten och pepparde bostadshusen, hur tror du att pyskopaterna tänkte?

Maskingevärsskytten ser en värmekälla.

Är det en kvinna, hennes två systrar och en klunga med barn som kurar ihop sej inne i ett rum? Eller är det rebeller. Du vet vad Chelsea Manning avslöjade. Mord på irakiska civila som befann sej på en öppen plats i Bagdad.

En psykopat tvekar inte att skjuta. Han har ju fått en order. Helikoptrarnas maskingevärsammunition tog ju slut under natten och helikoptrarna tvingades att flyga tillbaks till militärbasen och fylla på med nya kulor som sedan på nytt drabbade civila i Mogadishu.

Bortser du från det?

USAs terror.

Och du funderar inte på varför Ryssland reagerar som dom gör mot USAs erövringskrig där befintliga regimer störtas och ersätts med lydiga regimer i fjärran länder som styrs från Vita Huset.

Varför tror du att Pentagon fått i uppgift att föra krig i Syrien via NATO-IS? Det är för att Assadregimen inte lyder Vita Huset och därför ska störtas och ersättas med något mycket värre.

Det begriper Ryssland.

.

USAs psykopater i helikoptrar som mördade civila med maskingevärseld i terror mot somalisk civilbefolkning. Det är soldater som är precis som psykopaterna som gestaltades i Full Metal Jacket.

Och då var ändå Full Metal Jacket en glorifiering av USAs militär.

Anmäl
2017-01-07 06:52 #67 av: Tjeja

Huygens, jag håller med om att USA i många sammanhang aggerar som värsta terroristerna själva. Men du blandar så mycket fakta med egna ideer funderingar och fantasier att det blir för mycket och jobbigt att ens försöka läsa sig igenom dina texter ibland.

Du har f övr fått pm!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-09 12:58 #68 av: Carmarino

"Också medierna måste ta nättroll på allvar".
Heidi Avellan, Sydsvenskan

Enligt Säpo bedriver Ryssland ett psykologiskt krig mot Sverige. Syftet är att urholka förtroendet för politiker och påverka demokratiska beslut. Påverkan kan ske genom stöd till ytterlighetsrörelser, informationsoperationer och desinformationskampanjer, enligt Säpo.

Troll mot det fri ordet, helt enkelt.

Forskarna menar att rysk desinformation och falska nyheter i Sverige ökar. Särskilt omfattande ska detta ha varit då riksdagen röstade om värdlandsavtalet med Nato, uppger Kragh.

Dagens propaganda är sofistikerad. Nättrollen kan sin sak. De jobbar systematiskt, bland annat i ryska regelrätta trollfabriker, där medarbetarnas uppgift är att sprida lögner och så förvirring på sociala medier. Och anklaga alla som är kritiska till Rysslands aggressioner för ”russofobi” – bekant också från min mejlkorg.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-01-09 13:06 #69 av: [Nomen Nescio]

#68 Så sant!


Anmäl
2017-01-09 15:03 #70 av: Tjeja

"russofobi"... GalenHelt nytt ord för mig faktiskt!

Alltså det är ju inte alltid lätt att hålla balansen när många röster skriker från flera olika håll. Det gäller verkligen att använda förnuftet och inte låta sig ryckas med i något åsiktsdike så man börjar blunda för självkritik i sin iver att få sin egen åsikt fram.

Svensk proffsmedia (eller inte bara svensk utan all media) har ju sina egna diken de med så väl som troll och eldsjälar på de sociala forumen. Så fort någon har en egen åsikt har personen/tidningen/journalisten/skribenten även en agenda när hen framför sin åsikt för att övertyga någon annan om något.

Sund balans, inte alltid så självklart och lätt faktiskt!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-09 19:10 #71 av: Zepp

Nu med Trump som president i USA så kommer sannolikt relationen mellan Väst och Öst att normaliseras?

Dvs då kommer sannolikt Rysslands krav att tillgodoses?

Krim kommer att erkännas som en del av Ryssland och Ukraina kommer att delas?

Dvs skit samma vad befolkningen tycker och tänker.. vi får väl hur som helst erkänna att vissa är pro-Ryssland!

Nämenaltså, finns lixom bara tre stormakter, USA, Ryssland och Kina!

Alla andra länder har bara att underordna sig.. ty sig till den som verkar gynna dem själva bäst!

EU är ett europeiskt projekt.. för att driva en ytterligare agenda.. det får lixom alldrig bli för självständigt mot USA, Ryssland tjänar på att EU slås sönder/splittras!

Om Ryssland kan slå in en kil mellan EU-länderna så gynnar det dem.

Därför så stöder de olika antiEUpartier inom EU!

Vad gäller Sverige så har vi synpunkter på EU, främst Tysklands dominans inom unionen.. synpunkter på hur diverse EU-medlemmar sköter sig/bidrar till unionen.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-10 06:02 #72 av: [Nomen Nescio]

"Den ansedda amerikanska tidskriften The New York Review of Books skriver att de tar upp den svensk-amerikanska övervakningen i och med den senaste tidens rapporter om Rysslands hackerattacker och cyberkrig mot väst, inte minst det amerikanska presidentvalet och attackerna mot svenska medier våren 2016. 

"Mycket mindre känt är vidderna av den övervakning USA själva koordinerat med Sverige och andra allierade för att utveckla hacknings- och övervakningsverktyg som är avsevärt mycket mer avancerade än de mejlfiskningar som använts i de ryska attackerna", skriver skribenten Hugh Eakin."---

http://www.expressen.se/nyheter/sverige-spionerar-pa-ryssland--med-usa/


Anmäl
2017-01-10 17:03 #73 av: [Nomen Nescio]

#72 "Ryssland försöker med olika påverkansoperationer skapa osäkerhet och tvivel i Sverige. Det säger chefen för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Gunnar Karlson, i en intervju för Expressen."---

"– Vår roll är i huvudsak begränsad till det vi gör som underrättelsetjänst, nämligen att skaffa information om det som händer utanför Sverige. Den information som inte andra lätt kan få tag i. Därmed ger vi vår pusselbit."---

http://www.expressen.se/nyheter/must-chefen-uppenbart-att-ryssland-ligger-bakom/

Se även denna tråd.


Anmäl
2017-01-12 08:51 #74 av: [Nomen Nescio]

"De första amerikanska Nato-trupperna anländer nu till Polen, där man ser de så kallade roterande styrkorna som en viktig markering mot Rysslands agerande i närområdet.
– Det här är mycket välkommet eftersom det tryggar vår säkerhet, säger Joanna Szczypinska, ledamot i parlamentet för Polens regeringsparti Lag och Rättvisa. Polen ligger där det ligger geografiskt och utvecklingen i Ukraina och Ryssland är mycket oroande."---

#0 "Bakgrunden till det som kallas Operation Atlantic Resolve, ungefär "atlantisk handlingskraft", är den ökade otrygghet som inte minst Östersjöländerna Polen, Estland, Lettland och Litauen känt under lång tid, med rysk aggression i Georgien och annekteringen av Krim 2014 som tydliga milstolpar."---

SR


Anmäl
2017-02-24 10:26 #75 av: Carpinus

Större osäkerhet i närområdet, ökad rysk aktivitet och teknisk utveckling är faktorer bakom att främmande informationssökande  i svenska it-system tilltagit, säger stf. chefen för säkerhetskontoret inom MUST i samband med att man släppt sin årsrapport för 2016.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-24 15:26 #76 av: landsbygdsbo

Risken är rätt uppenbar att Moskva söker internationella lösningar på nationella ekonomiska problem.......

Anmäl
2017-02-24 15:26 #77 av: landsbygdsbo

Risken är rätt uppenbar att Moskva söker internationella lösningar på nationella ekonomiska problem.......

Anmäl
2017-03-20 19:53 #78 av: Carpinus

FBI-chefen James Comey bemöter vid senatsförhör Trumps anklagelser om att Obamaadministrationen har avlyssnat den tillträdande presidenten - FBI har inte funnit något som tyder på det.

Däremot bekräftar Comey att det pågår undersökningar om rysk påverkan på utgången av det amerikanska presidentvalet och om kontakter mellan Moskva och personer i Trumps kampanjorganisation.

Källa. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-21 07:32 #79 av: landsbygdsbo

"29

Då ska vi se, i vårt närområde har vi ju Ukraina..Där Ryssland ockuperat delar av landet . Alltså startar ett aggressions krig.

Afagnistan

Ett fortsättningskrig som i praktiken startade när Ryssland ockuperade landet.

Idag sitter USA i smeten

Irak

Tvivelsutan en Amerikansk blunder

Syrien

Båda stormakterna är involverade

Det ligger väl till så att Ryssland inte längre har de möjligheter man hade under det kalla krigets dagar, då 1/2 Europa var ockuperat.

Att dessa folk av fri vilja och med en önskan om att slippa ryska stövlar o larvfötter gick med i NATO kan knappast betraktas som en aggression gentemot Ryssland.

Putin har försatt sig och sitt land i det läget att han måste ha en internationell fiende för att kunna kväsa internationella problem. En gammal lösning som diktaturer under många årtusenden använt. Rent ekonomiskt går Ryssland på knäna. Majoriteten av deras militära utrustning är decennier gammal. med vissa undantag. Man klarar av att köra över små nationer men ett fullskaligt krig utan att hålla USA i handen (så som skedde under 2 världskriget) klarar man helt enkelt inte av praktiskt.

Bortser man från nukleära vapen (dessa skulle betyda ett snabbt slut på kriget, men även ett slut på Ryssland) så saknar man kapacitet att hålla sina försörjningslinjer fria från luftangrepp då man inte har möjlighet att behålla luftherraväldet utanför sina egna gränser.

Men för Baltikum, Finland , Polen, Tjeckien och de andra staterna som gränsar direkt till Ryssland är och har Ryssland alltid inneburit ett hot och ett verkligt sådant.

Anmäl
2017-03-21 10:17 #80 av: Carpinus

#78 Ryssinblandningen i amerikanska valrörelsen - ett trumpskt Watergate som ändar i riksrätt för landsförräderi? Ja, frågan är väckt...

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-kan-bli-trumps-watergate

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-21 10:22 #81 av: Carmarino

Jag tror fortfarande att Trump egentligen inte ville bli president, utan bara ville kolla hur långt han kunde gå. Eftersom han blev vald så får han nu göra allt han kan för att bli avsatt. Antingen det eller också är han bara ovanligt korkad.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-21 10:33 #82 av: Carpinus

#81 Plitar nog ner en säker tvåa där...Får idé

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-21 10:43 #83 av: Carmarino

#83 Du menar andra alternativet i sista meningen? Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-21 10:58 #84 av: Carpinus

#83 Precis! Glad

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-21 11:01 #85 av: Carmarino

#84 Tror nog, trots allt, att jag håller med dig där. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-21 11:39 #86 av: Carpinus

#85 "Trots allt"? FunderarGlad

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.