Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Stå upp för alla kvinnor – säg nej till könsaparth

2015-08-22 10:10 #0 av: sanna70

"En islamistisk könsapartheid breder ut sig över Sverige. Samtidigt häcklas de kvinnor som på olika sätt synliggör den. Den härskarteknik de bemöts med av bland andra Stefan Löfven (S) måste få ett slut. Det är dags att stå upp för alla Sveriges kvinnor, skriver Helene Bergman, journalist och författare. Helene Bergman, journalist, författare och feministisk aktivist.Män uppmanas att slå en upprorisk hustru, bara inte slaget lämnar några fysiska skador eller märken på kroppen. Texten står att läsa i det tryckta häftet ”Kvinnan i Islam”. Avsändare är Göteborgs moské. Varje fredag och lördag delas häftet ut av islamistiska Dawah-missionärer i köpcentret Nordstan i Göteborg" 

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2807830-sta-upp-for-alla-kvinnor-sag-nej-till-konsapartheid

Anmäl
2015-08-22 10:31 #1 av: [helga21]

Det är då märkligt att vissa låter sig tystas så fort det är frågan om islam och yttrandefrihet. Hur långt får det egentligen gå?

Anmäl
2015-08-22 10:35 #2 av: FiaHe

#1

Det är en intressant fråga som många vill ha svar på.

Anmäl
2015-08-22 10:42 #3 av: sanna70

Problemet har funnits länge och är utbrett, såvitt jag vet är SD det enda parti som har påpekat det faktum men tydligen är det lättare att avfärda det hela som rasistisk propaganda än att ta itu med problemet. .  

Nu handlar det om en etnisk minoritetsgrupp och då är det Tabu belagt ämne. 

7 klöver har gjort ett fantastiskt arbete med sin feghet, dem borde känna sig nöjda nu. . 

Anmäl
2015-08-22 10:59 #4 av: [helga21]

Islam är ingen etniskt minoritetsgrupp islam är en en religion det är en viss skillnad på dessa. 

Anmäl
2015-08-22 13:24 #5 av: sanna70

#4 Inte i 7 klövers ögon. .  Annars skulle vi aldrig behöva läsa den ovanstående artikel. . 

Anmäl
2015-08-22 13:51 #6 av: [Carpinus]

Min uppfattning är att en mindre klick gynnade kvinnor vant sig vid att föra alla kvinnors talan i Sverige utan motstånd. Men så kommer det plötsligt kvinnor med en annan erfarenhet och med insyn i något som inte intresserat översittarfeminismen, och då blir hegemonin plötsligt hotad.  Plötsligt befinner man sig skuldra vid skuldra med kvinnomisshandlare och moralövervakare, och det är klart att det måste kännas irriterande! Så vad gör man då? Jo, man skjuter på budbärarna...


Anmäl
2017-08-07 23:30 #7 av: Carpinus

Helene Bergman, som förekommer i TS,  gör ett frontalangrepp på FI på SVT Opinion. Det lär ramla in en hel del motanklagelser från feministiskt håll...

"Annelie Sjöberg, 47-årig gymnasielärare från Söderköping vill inte längre kalla sig för feminist, särskilt inte Fi-feminist. Annelie Sjöberg har blivit kallad nazist, könsförrädare och våldtäktsförsvarare på de sociala medierna av ledande Fi-anhängare. De har ringt till hennes arbetsgivare i Söderköpings kommun och påpekat att hon inte är lämplig som lärare eftersom hon inte undervisar i den rätta feministiska läran.

Anledning: Annelie Sjöberg har ställt kritiska frågor om Fi:s feminism såväl på Twitter som på ett öppet Fi-möte i Norrköping. Där fick hon det typiska Fi-svaret: att Fi inte tar debatten! Annelie Sjöberg är bara ett exempel på hur Fi, Feministiskt Initiativs, anhängare agerar mot kritiska röster."---

"Fi är inte det rosa parti de ger sig ut för att vara. Under det rosa täcket finns ingen feminism värd namnet. Istället finns populism, maktbegär, förföljelse, förtryck och könsrasism."---

https://www.svt.se/opinion/dra-av-schyman-och-fi-det-rosa-tacket

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-08 04:12 #8 av: Tjeja

Bort med Fi! De har, tillsammans med Mp, fullständigt förstört det som var bra i feminismen tycker jag.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-08-08 08:44 #9 av: Carpinus

#7 Debattartikeln är ett "framlyft"  inlägg från juli 2014, men toppar just nu "mest läst" på SVT Opinion, så den har fått ny aktualitet.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.