Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Saudiarabien, Maktfaktor och Diktatur

2015-08-25 16:55 #0 av: Huygens

Regeringen gjorde ett försök att protestera mot diktaturen i Saudiarabien.

Men hur går det nu?

Tydligen har Saudiarabien avrättat 175 personer dom sista 12 månaderna. Ingen vågar säga något lokalt om dom är rädda om livet.

Mer än hälften har avrättats för sånt som inte ens varit våldsbrott. En fundering i artikeln är att många gästarbetare avrättats helt enkelt för att arbetarna inte förstått den arabiska rättsprocessen eller ens kunnat språket. Tortyr för att få erkännanden är också vanliga.

Flera sk "häxor" har avrättats, och först har kvinnorna misshandlats offentligt av saudisk polis.

Anmäl
2015-09-05 13:03 #1 av: Huygens

Saudiarabiens diktator har varit på statsbesök i USA och träffat Obama under gemytliga former, samtidigt som människor fortsätter avrättas på löpande band i Saudiarabien.

Anmäl
2015-09-05 16:00 #2 av: [helga21]

Men det gör de väl i USA också Storgråter

Anmäl
2015-09-28 15:21 #3 av: Huygens

Saudiarabien gör vad dom kan i Terrorkriget. Idag bombade Saudiarabien en misstänkt grupp houthirebeller i Jemen.

Tråkigt nog fanns inga terrorister på plats. Istället råkade Saudiarabien bomba ett lokalt bröllop i al-Wahga.

28 människor dog och ett okänt antal bybor blev lemlästade.

"Ett misstag", säger tjänstemän i Jemen.

.

Saudiarabiens ledare ogillar när brottslingar kränker andra människors religion. 17 år gamle Ali Mohammed al-Nimr hade använt sin mobiltelefon för att uppmuntra till demokratiska protester.

Ett grovt brott och en avskyvärd kränkning av Saudiarabiens regim, anser domstolen. Precis som när USAs säkerhetspersoner torterar fram bekännelser på Guantanamo, har Saudiarbiens polis torterat fram ett erkännande från al-Nimr.

Pga brottets enorma grovhet nekades al-Nimr att få en advokat och han fick inte reda på när rättegången hölls förrän efter att domen hade utdömts.

.

I det starkt religiösa Saudiarabien, utdöms straffet givetvis med religiösa förtecken, som en markering mot kriminella att inte kränka andra människors religion.

Straffet är korsfästelse.

Självklart.

Anmäl
2015-09-29 12:03 #4 av: Bermudas

Skriv gärna på som så många andra europeer gör nu till den unga killens försvar.(varje sekund kommer det namn och de flesta från Europa vad jag kan se)
Saudiarabien är vill sprida sin människofientliga ideologi, mördar sina egna som vågar protestera, hjälper noll muslimska flyktingar men bjussar pengar för att bygga 200 nya moskéer i Tyskland. Deras agenda är uppenbar!

https://secure.avaaz.org/en/stop_saudi_beheadings_loc/?bmRKNeb&v=65557

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2015-09-29 12:11 #5 av: [helga21]

# 4 De flesta moskéer är vad jag vet i Sverige även betalda av Saudi-Arabien.

Anmäl
2015-09-29 12:56 #6 av: Bermudas

#5 Förvånar mig inte dom kör på med sin islamiserings av världen. Att ta emot deras blodspengar för deras byggen är helt sjukt. Dags för frihetsälskande européer att börja stävja islams utbredning i våra länder. Det har gått alldeles för långt. Folk som flyr hit från förtryck ska inte ta med sig förtrycket hit. Det är oacceptabelt. Mesigheten och blåögdheten kommer stå oss dyrt. Man hjälper ingen i långa loppet om man krymper sig själv till dörrmatta i "toleransens" namn. Det finns ingen som helst balans kvar här.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2015-10-14 18:17 #7 av: Huygens

Saudiarabiens inkompetens när det gäller att rädda människoliv blir bara ännu tydligare.

Antalet som klämdes och trampades till döds under den muslimska hajjfestivalen är nu uppe i minst 1621 omkomna. Allt bara för att några Saudiska kungligheter skulle få en lite bekvämare bilresa till ett av palatsen i Mecka. Se även tråden här.

Saudiarabien har även uppvisat en stor brist på respekt för dom mänskliga rättigheterna, uppvisat slarv och inkompetens genom att bomba civila i Jemen, med syfte att bekämpa huthirebellerna.

Den Saudiledda koalitionen förnekar även att det var dom som dödade 28 civila i ett bröllop i Dhamar, Jemen och Saudikoalitionen förnekar också att det var dom som dödade 131 civila i flygräden som bombade sönder ett bröllop i Mokha, Jemen.

Måtståndarna till Saudiarabien/Jemen; huthirebellerna saknar både flygplan och flygplats.

Anmäl
2015-10-14 20:26 #8 av: Fillifjonkan60

#6 Som vanligt har du rätt i det du säger. Tummen upp

Anmäl
2015-10-20 14:12 #9 av: Huygens

Förre diktatorn av Saudiarabien, Kung Adullahs son, prins Majed bin Abdullah bin Abdulaziz al Saud är misstänkt för att ha usatt ett städbiträde för en oral våldtäkt.

Kvinnan upptäcktes blödande och gråtande av grannar intill prinsens lyxfastighet i Kalifornien.

USAs myndigheter beslutade släppa prins Majed efter mindre rättsliga åtgärder. Prins Majed riskerar att dömdes till 3000 $ i böter åt den våldtagna kvinnan, ett belopp som anses något större än normalt, då städbiträdet stod i beroendeställning till prins Majed, pga att hon var anställd.

Prinsen är även misstänkt för att ha misshandlat ytterligare 4 personer; 3 kvinnor och 1 man.

.

Helt i enlighet med sin muslimska tro har prins Majed och hans storfölje även kunnat beskådas i det Kaliforniska utelivet då prins Majed besökt den exklusiva strippklubben Deja Vu Showgirls.

.

Artiklen nämner också att antalet dödade i trängseln som inträffade i Mecka, Saudiarabien, vid Hajjhögtiden, nu har stigit till 2164 personer som trampats och klämts ihjäl.

Anmäl
2015-10-21 11:43 #10 av: Huygens

Imponerande att kokainprinsen Majed klarade av att ta sej bort från USAs rättvisa. Han ska nu även ha mordhotat en kvinna och uppträtt i en improviserad sexshow inför två andra anställda kvinnor. Frågan är om han har någots slags religiöst frikort, då han kunnat tillåta sej själv att dricka så mycket alhokol att han försökte urinera på anställda.

Prins Majed ska också ha dragit sina personliga manliga tjänare i öronen, och daskat till betjänterna i ansiktet.

Trevlig chef.

Undra om USAs militära samarbete med Saudiarabien kan ha något att göra med den milda rättsliga behandling prins Majed erbjudits?

Anmäl
2015-10-25 11:17 #11 av: Huygens

Tydligen pyr det bland prinsarna i Saudiarabien. Prinsarna är inte nöjda med sin diktators skötsel av landet. Så det verkar finnas önskemål att byta ut diktator Salman bin Abdulaziz Al Saud mot en annan diktator, kanske en annan medlem av den mäktiga Salman-familjen.

.

En anledning sägs vara det kostsamma kriget i Jemen som går sämre än väntat för Saudiarabien, trots Saudiarabiens fullkomligt överlägsna toppmoderna terrorvapen från USA.

Irritationen gror bland dom saudiska prinsarna då Jemens huthi-rebeller snarast har ökat i antal än minskat, trots att halvofficiella uppgifter hävdar att mer än 6000 människor bombats ihjäl av den saudiledda koalitionen.

Prinsarnas irritationen beror delvis på att 90 - 95 % av dom dödade huthierna har visat sej vara obeväpnade jordbrukare, civilbefolkning och påfallande ofta varit lokala folksamlingar av bybor vid stora traditionella bröllop i västra regionen av Jemen.

.

Enligt mer officiella uppgifter ska den saudiledda koalitionen ha dödat 853 huthirebeller dom senaste 7 månaderna. Troligtvis med ganska högt %-andel civila dödade.

Det förekommer även uppgifter att saudiska vapen, ammunition och utrustning av misstag har hamnat i huthirebellernas händer, antingen pga slarv, feghet, inkompetens, likgiltighet eller t o m avsiktligt (!).

Dessutom har 20 % av den saudiledda koalitionens förluster; dödade soldater, orsakats av vådaeld (eng. friendly fire). Saudiarabiens militär har dessutom lyckats bomba ihjäl minst 14 civila av sin egen befolkning, saudiska medborgare (se wikipedialänken ovan), hur fanken det nu är möjligt.

.

En annan orsak till önskemålet att byta diktator, är diktatorns usla skötseln av ihjältrampningen av dom 2177 pilgrimer i Mecka under den annars festliga och religiöst viktiga hajjhögtiden. Många pilgrimer verkar snarast ha krossats än att ha kvävts till döds.

Det tidigare hajjrekordet är från 1990 då 1426 pilgrimer trampades ihjäl.

.

Diktatorn håller titeln "Kung Salman".

Anmäl
2015-11-09 17:47 #12 av: Huygens

Saudiarabien förbjuder 48 kränkande namn som landets diktator ogillar. Dels förbjuds en del arabiska namn, men även västerländska namn som är stötande, förbjudes.

Till dom 48 kränkande och stötande namnen räknas Yara, Elin, Malin, Steve, Alice, Linda, Gabriel, Loren och Benjamin.

Anmäl
2015-11-26 18:02 #13 av: Huygens

Amnesty International och Human Rights Watch säger att några av dom Saudiska missilerna som dödar civila i Jemen har tillverkats i Storbritannien.

Anmäl
2015-11-27 08:00 #14 av: kamera0710

Hoppas att det i alla fall inte delas ut några fler medaljer från kungen till dessa diktatorer.

http://www.expressen.se/nyheter/kungen-hyllar-saudiarabiens-diktator/

Anmäl
2015-11-27 10:30 #15 av: Huygens

Jösses, Silvia ser ut som hon ska medverka i Scream. Det är bara den vita masken som saknas.

Anmäl
2015-12-16 11:34 #16 av: Huygens

Får saudiska rikingar en mildare hantering i västerländska domstolar?

Den saudiske miljonären Ehsan Abdulaziz frikändes från våldtäkt efter att han vittnat i brittisk domstol att han halkade och råkade ramla över tjejen så att hans penis gled in i henne av misstag.

En ren olyckshändelse.

Anmäl
2015-12-30 12:41 #17 av: Huygens

Saudiarabiens krig i Jemen gör att 1,5 miljoner människor är på flykt. Vill det sej illa kan 16 miljoner människor hamna i hungersnöd.

Anmäl
2016-01-02 13:43 #18 av: Huygens

Saudiarabien avrättade 47 terrorister idag. Tyvärr råkade några av terroristerna vara människorättsaktivister och demokratiförespråkare. En imam som avrättades hade varit aktiv under den Arabiska Våren.

Anmäl
2016-01-02 13:49 #19 av: eskils

Saudiarabien är ett j---a sk-tland. Kräks

Hoppas folket där kan göra revolution en dag och sätta de där "prinsarna" i hårt arbete med någon oljepump ute i öknen. Eller på någon McDonalds...


Anmäl
2016-01-03 10:18 #20 av: Huygens

Demonstrationer världen över mot Saudiarabien och IS. Det ser ut att främst vara muslimska länder som demonstrerar.

Verkar som om Iran är extra gramse på IS och på Saudiarabien för avrättningen av imamen.

Anmäl
2016-01-20 06:14 #21 av: Huygens

Saudiarabien i fejd med Iran...

Nu när Iran och USA håller på att bli goda vänner med fångutbyten mm, kan man fundera på hur konflikten mellan Iran och Saudiarabien utvecklar sej.

Dock släpptes inte FBI-agenten Robert Levinson av Iran, kanske för att Obama inte ville ha honom tillbaka till USA?

.

Saudiarabien har inte bara bombat sönder kåkstäderna runt Sanaa i jakt på "terrorister", utan Saudiarabien bombade även Irans ambassad i Jemen, 7 januari.

Trevligt.

.

Nåja, saudiske schejken Walid Juffali har det tufft just nu.

Schejk Juffali är i skillsmässotvist mot sin fd fru, Pirellikalenderflickan Christina Estrada, över ett skillsmässobo på minst 50 miljarder kr.

Christina Estrada verkar väldigt bestämd när det gäller att få ut sin del av äktenskapsskillnaden. Schejk Juffali har för tillfället brittisk diplomatisk immunitet mot rättsliga åtgärder från sin fd fru.

Schejk Juffali har dock aldrig ägnat sej åt någon form för diplomati, varmed immuniteten kan ifrågasättas.

.

När väl Schejk Juffali erhöll sin diplomatisk immunitet, skiljde schejken sej från kalenderflickan Estrada, på traditionellt muslimskt vis genom att tre gånger säga: "Jag skiljer mej från dej."

Anmäl
2016-03-08 11:48 #22 av: Huygens

Varför fjäskar dom nordiska kungafamiljerna för arabvärldens fasciststater?

Nu är det danska kronprinsessan Mary som besökt och visat upp sej för mördarregimen i Saudiarabien. Det enda "kontroversiella" Mary gjorde var att inte bära huvudduk i en diktaturstat som avrättar massvis med människor varje år för arbete riktat till mänskliga rättigheter.

Oj...

Så hon bar inte huvuduk. Det var kontroversiellt.

...I Saudiarabien, en stat som halshugger folk på löpande band.

Anmäl
2016-03-08 15:27 #23 av: hankans91

Saudiarabien är inte direkt det enda landet i mellanöstern som avrättar folk. Men skillnaden med Saudiarabien är att de har väldigt mycket olja som de olika diktaturiska shejkerna sitter på. Tack vare oljan är de en ekonomisk maktfaktor i mellanöstern och de europeiska länderna är deras köpare. Så därför protesterar sällan några länder emot dom trots att de bryter mot mänskliga rättigheter. Men när väl oljan blir mindre eftertraktad så blir det svårt bibehålla sin ekonomiska maktfaktor och att hålla ihop landet..... 

Anmäl
2016-03-23 14:17 #24 av: Huygens

Saudiarbiens terrorbombningar i Jemen har nu fått uppföljning av USA. En flygbombning utförd av USA sägs ha dödat minst 40 civila i svårtillgängliga bergsområden.

Samtliga omkomna som dödades av USAs bomber är troligen civila jordbrukare.

Anmäl
2016-03-26 10:39 #25 av: Huygens

USA och Saudiarabien har bombat sönder jordbruksprovinserna i Jemen, till den graden att halva landet hotas av svält enligt FN.

Anmäl
2016-05-03 10:12 #26 av: Huygens

Det sker lite saker i Saudiarabien i det tysta.

Bin Ladens byggföretag sparkar 50000 arbetare. Trevligt. Allihop är extremt lågt betalda gästarbetare. Totalt har den rika Bin Ladenfamiljen 200 000 anställda på sitt byggföretag som har haft en byggboom utan like.

.

Nu sparkas alltså 1/4-del av arbetarna från Bin Laden.

"Saudi Binladin Group has laid off 50000 staff, newspaper al-Watan reported on Friday, as pressure on the industry rises amid government spending cuts

. . . 50000 workers - apparently all foreigners - and given them permanent exit visa to leave the kingdom.
"

Arbetarna får alla gratis utresevisum. Trevligt. Hade arbetarna inte fått lämna Saudiarabien annars?

.

Falskflaggan 911 får nu en ny vänding. Mer rök och speglar. Dimridåer.

USA hotar med att släppa 28 sidor dokument som riskerar att peka ut Saudiarabiens regim som skyldiga eller i alla fall medverkande till falskflaggan 911.

Expressen vinkel på Saudiarabien och 911.

Hot.

Påtryckningar.

Mörkläggning och skuggor.

Anmäl
2016-05-11 14:02 #27 av: Huygens

Enligt DN finns en varning att Saudiarabien är bankrutt om 3 år. Det verkar som om Illuminati eller dess företrädare har möjlighet att köpa upp det statliga Saudiska oljebolaget Aramco.

Anmäl
2016-06-20 19:57 #28 av: Huygens

FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon riktar, med ull i munnen, kritik mot Saudiarabien för att dom saudiska miltärerna mördat 510 barn i Jemen. Den inofficiella siffran är minst 10 gånger högre. Saudiarabiens krig har troligen kostat 7-8000 barn livet i Jemen och tiotusentals vuxna civila har dödats och lemlästats av saudiska styrkor, inklusive saudier som dödats av misstag, pga felsläppta bomber nära gränsen mot Jemen.

Minns vi att mjölkproducenten Arla medverkade till ett förtryck av gästarbetare i Saudiarabien, en av världens hårdaste diktaturer?

.

Låt oss minnas Sveriges skuld i förtrycket. Arla, mejerijätten, beslagtog anställdas pass i Arlas fabrik, så att dom anställda i Saudiarabien inte kunde säga upp sej när dom ville.

Slavarbete.

.

Vad gör Löfven och MP mot Saudiarabiens allt grövre folkmord på jemeniter?

Anmäl
2016-07-15 10:27 #29 av: Huygens

Saudiarabien har tydligen gjort sej till ovän med USA, som på fredag hotar att släppa 28 censurerarde (fortfarande censurerade?) sidor i en rapport om falskflagg 911, där bärande balkar kapades av nanotermit och sedan sprängdes med militära explosivämnen.

Anmäl
2016-10-06 11:13 #30 av: Huygens

Saudiarabiens terrorbombningar och bränder av jordbruksområden i Jemen med högteknologiska vapen från USA och Storbritannien, har lett till en humanitär katastrof av utrotningskaraktär.

370 000 barn riskerar att svälta ihjäl och totalt rör det sej om 3 miljoner människor som flytt och lever under svältgränsen eller med svår hungersnöd. Jemens ledare i dom större städerna har inget till övers för befolkningen på landsbygden.

Vi har sett liknande situationer genom åren i både Korea, Vietnam, Irak och i det forna Jugoslavien. Att säkerhetspersonal från USA samtidigt förser rebellsidan med vapen förlänger bara konflikten.

Anmäl
2016-10-09 00:07 #31 av: Huygens

Saudiarabien har dödat minst 155 personer i ett begravningståg i Jemen. Över 500 personer är skadade efter att det saudiledda flyget bombat begravningsföljet.

Anmäl
2016-10-19 19:30 #32 av: Huygens

Saudiarabien aviserar ett jättelån på 150 miljarder kr för att rädda sin ekonomi. Varför får jag Greklandvibbar?

Nåja, de verkar bara vara obligationer. Fast... Kan det vara Illuminatis Goldman Sachs som sätter in en stöt mot saudierna?

Krislandet Argentina har redan gjort ett motsvarande jättelån med obligationer för 140 miljarder kr.

Anmäl
2016-10-20 19:59 #33 av: Huygens

Så himla bra.

Bilderbergaren och Sveriges statsminister Stefan Löfven åker till Saudiarabien med brun tunga.

.

Det är Industrins makthavare, Markus Wallenberg och statsminister Löfven som åker till Saudiarabien för att upprätta goda kontakter med ledarna för en av världens grymmaste, hårdaste och idag, krigförande länder, Saudiarabien.

Saudiarabiens krig i Jemen har kostat 1000-tals männsikor livet och många fler människor är lemlästade och psykiskt skadade, samt har förlorat sina hem. Andelen barn som skadats och invalidiserats är runt 30 % av dom civila offren. Svältkatastrof är bara förnamnet.

.

Löfven åker till Saudiarabien med en målsättning. Att uppvisa brun tunga gentemot en hårdförd diktatur.

Kanske är det dom hägrande miljarderna för vapenfabriken som Reinfeldt-regeringen misslyckades sälja till diktaturen, som hägrar framför Löfvens och Wallenbergs ögon?

Mer vapen kommer att resultera i mer krig. Och troligen vill Socialdemokratin ha del av vinsten från försäljning av krigsmateriel. Har Löfven någonsin kritiserat Saudiarabien?

Och vad gör MP? Är det fullkomligt huvudet i sanden?

Anmäl
2016-10-23 12:52 #34 av: Huygens

Löfvens och Wallenbergs fjäskande besök i Saudiarabien har som mål att stärka den svenska vapenindustrin med lukrativa kontrakt.

Saudiarabiens diktatorer låser in sina kvinnliga släktingar och förtrycker folket med ofta våldsamma metoder. Sverige kan ge ett viktigt bidrag till massövervakningen och övergreppen mot befolkningen genom att Löfven säljer in nya effektiva teleövervakningssystem tillverkade av svensk industri.

"Fokus bör vara att utöka möjligheterna för vapenexport till Saudiarabien", anser Wallenberg.

Löfven nickar instämmande.

Anmäl
2016-10-23 21:43 #35 av: Huygens

Saudiarabien lider svår nöd.

Nöd på vapen.

.

Saudiarabien hoppas Löfven kan bota bristen på vapen, som kommer att användas för att mörda jordbruksbefolkningen i Jemen. Saudiarabiens diktator anser att vapennöden kan åtgärdas av Sverige.

Löfven nickar lydigt.

Wallenberg ler.

Anmäl
2016-10-25 20:07 #36 av: Huygens

Två saker ska tydligen gälla enligt Aftonbladet när det gäller MP:

1. MP var inte tillfrågat eller ens informerat om Löfvens Saudibesök.
2. MP har inga invändningar mot att vapenexportören Marcus Wallenberg ingår i Socialdemokratins delegation i Saudiarabien.

.

Förklaringen på MPs flathet är tydligen att Socialdemokratin märkt att MP är så kåta på att få sitta med i regeringen, att MP är beredda att gå med på vad som helst, inklusive avsvära sej sin egen politik.

Under tiden dör jordbruksbefolkningen i Jemen av saudiska bomber och barnen dör av svält.

Anmäl
2016-10-29 14:51 #37 av: Huygens

Illuminatiorganisation TT (Tidningarnas Telegrambyrå) mörkade och hemlighöll Löfvens Saudiresa i över två veckor. TT säger sej vara en nyhetsbyrå, men informerade ingen annan nyhetskanal om att Löfven skulle på mut- och vapenresa till Saudiarabien. Inte ens MP säger sej ha vetat något (se #36).

TT visste om Löfvens Saudiresa med Marcus Wallenberg, så TT-journalisterna ansökte om visum till Saudiarabien i det tysta, 2 veckor i förväg.

Det är inte så bra att korruption och andra problem sprider sej i Sverige. Det rör sej om mer än bara regeringskontakterna med Saudiarabien. Arbetsförmedlingen betalade 100 miljoner kr för en websida som aldrig blev av. Hur är en sådan sak möjlig utan reaktion från Löfven + MP?

"Strumpbolaget" Onemed har tydligen långtgående påtryckningsmöjligheter mot Stockholms Landsting, då Strumpbolaget kunde kräva att landstinget skulle åsiktsregistrera journalister, för att hitta "läckan" kring den troligen olagliga upphandlingen av strumpor för 6000 kr/paret.

Stockholms Landsting vågade dock inte registrera journalisterna i ett särskilt dataregister, då det var ett lagbrott mot lagen om meddelarfrihet. Men vi kan ändå fråga:

Har Sveriges politiker lera i huvudet?

Anmäl
2016-12-11 15:55 #38 av: Huygens

Frågan är om jag ska lägga det här eller i Storbritannientråden..? Jag lägger det här.

Vi vet sedan tidigare att Saudiarabien för ett öppet krig mot sk rebeller och civil jordbruksbefolkning i Jemen, som bombas till döds i skrämmande omfattning.

Men hur är det med Saudiarabiens hemliga krig?

.

Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson har väckt ont blod i Saudiarabien då han sagt att Saudiarabien måste sluta med att föra krig "via ombud".

Johnson använder uttrycket "proxy war", ombudskrig. Det ger en ganska tydlig koppling till NATO-IS, som till nästan 50 % består av saudiarabiska legosoldater. Även britter, egypter, tunisier, kazakstaner, kanadensare m fl ingår. Det syriska inslaget i NATO-IS är troligen i området 0-2 %, då syriska rebeller föredrar att hålla sej till andra inhemska rebelgrupper i stil med Fria Syriska Armén.

Boris ger också Iran en känga, men den känns mest pliktskyldig för att blidka USA (längre artikel).

.

Men...

Nu har Storbritanniens statsminister Theresa May krävt av Boris att han ska be om ursäkt för att han röjt Saudiarabiens ombudskrig. I fortsättningen kommer May att läsa igenom alla Boris tal, så att han inte babblar ut något han ej får säga.

Tydligen föll avslöjandet om dom hemliga krigen, om Saudiarabiens brott mot mänskligheten inte Illuminatis ledare i smaken. Kan det vara så att Boris försa sej med flit?

DailyMails krönikör är kungligt road över att Boris råkade säga sanningen (?) om Saudiarabien.

.

Boris säger sej även vara oroad av Saudiarabiens massakrer i Jemen. Kanske var det därför Boris lättade lite på förlåten och angav kopplingen mellan Saudiarabien och NATO-IS?

Anmäl
2016-12-15 16:41 #39 av: Huygens

Löfvens Wallenbergresa bjuder på en överraskning. Någon hade försett Löfven med lappar med frågor och dom "rätta svaren", i händelse att media skulle ifrågasätta målet med Saudiresan.

Politiskt korrekta svar ifall Löfven skulle glömma småsaker som mänskliga rättigheter eller kvinnoförtryck.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.