Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Vi måste hjälpa mer i närområdet

2015-09-16 19:03 #0 av: FiaHe

M vill ändra biståndet: ”Vi måste hjälpa mer i närområdet”

"Moderaterna kräver att regeringen riktar om det svenska biståndet.
Partiet vill att mer resurser ska gå till lägren i Syriens närområde.
–  Vi ska hjälpa dem som kommer hit men vi behöver också bli bättre på att hjälpa i närområdet, så inte resurserna sinar på plats, säger M-ledaren Anna Kinberg Batra".

http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21425471.ab

Moderaterna har alltså gått och blivit rasister eftersom de anammat SD´s förslag. Moderaterna börjar bli desperata och försöker fiska röster.

Anmäl
2015-09-16 21:33 #1 av: MaxFlickan

Bara det satsas pengar på att få slut på krigen också och inte bara till att uppehålla lägren...

"Be sure you put your feet in the right place, then stand firm."  Abraham Lincoln

Medarbetare på Finland Ifokus och Multikulturellt Ifokus.

Anmäl
2015-09-16 22:01 #2 av: sanna70

#0 Det är bra att M lyft blicken och faktiskt ser alla dem andra miljontals människor som lider nöd. Att hålla på så som  dem rödgröna gör i nuläget är på gränsen till grymt. Minskad bistånd till dem mest behövande kan knappast göra saken bättre. .

"Men vi måste också jobba långsiktigt och förebygga kommande krig, konflikter och katastrofer."

Undrar hur Moderaterna har tänkt stoppa alla korrupta politiker och alla extremister, ISIS mm mm från att kriga? 

Åter igen slänger dem ur sig något som dem inte kan påverka alls. . 

Anmäl
2015-09-16 22:11 #3 av: Zyperior

Ja tydligare röstfiske får man leta efter.
7-klöverns politiker tror verkligen att svenska väljare är dumma i huvudet om de tror att dem inte kommer se rätt igenom detta. Gör man inte det är man faktiskt rätt korkad.

Kul dock att de bekräftar SDs politik.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-09-16 22:21 #4 av: MaxFlickan

#2 Hur har SD tänk stoppa alla korrupta politiker och alla extremister, ISIS mm mm från att kriga? Uppriktigt sagt nyfiken.

"Be sure you put your feet in the right place, then stand firm."  Abraham Lincoln

Medarbetare på Finland Ifokus och Multikulturellt Ifokus.

Anmäl
2015-09-16 22:31 #5 av: white lady

Moderaterna har väl knappast anammat sds politik. Mig veterligen förespråkar ingen av alliansen minskad invandring.

Anmäl
2015-09-16 22:47 #6 av: Zyperior

#4 Det har de väl inte klargjort på något sätt vad jag vet. Men 7-klövern styr ju landet så de är ju dem som borde ha en plan. Eller ska vi fortsätta vänta tills SD styr landet så vi kan beklaga sig på att de inte har någon?

#5 Nej, inte anammat, men de bekräftar SDs politik om att hjälp på plats är viktigt. Något övriga partier hållit käften om eller kallat rasism hittills.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-09-16 22:52 #7 av: MaxFlickan

#4 Näe, de har väl inte det. Men det skulle som sagt vara intressant att vete. Vill de skicka mera pengar till Syrien så vill jag att det skall kunna garanteras att de används till rätt saker. Hjälpa på plats är ju en viktigt SD grej om jag förstått saken rätt? Hur gör man det då på bästa sätt?

"Be sure you put your feet in the right place, then stand firm."  Abraham Lincoln

Medarbetare på Finland Ifokus och Multikulturellt Ifokus.

Anmäl
2015-09-16 23:41 #8 av: white lady

# 6 Ingen bekräftar sd, i deras budget minskade dom anslagen ju.Och tjänade de så mycket som dom påstår på strypt invandring kunde dom ju lagt det på hjälp i krigs/flyktinglägren. Du verkar dåligt insatt i vem som styr landet Sverige, mig veterligen styr socialdemokraterna o miljöpartiet med vänsterpartiet som stöd.

Anmäl
2015-09-17 00:03 #9 av: Zyperior

#8 Minskade de anslagen? Källa på det?

Så du menar att S/MP hade styrt om de inte fått stöd av Alliansen genom DÖ? Nej, då hade vi haft nyval för längesen. Sen vill jag minnas att S bjöd in alla övriga partier utom SD, dvs 7-klövern för att komma med lösningar för invandringspolitiken. Känns inte som S/MP styr detta landet så självständigt som du påstår.


Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-09-17 00:27 #10 av: white lady

# 9 Vi tog det för ett tag sen, uppenbart missade du sds budget ?

DÖ kom till just för att sd lekte, ja vad ska man säga,spillevinkar.

Skulle minsann fälla alla regeringar som inte ströp invandringen. Moget

Så varför tror du sd inte var med?

Anmäl
2015-09-17 08:17 #11 av: Gurky

#0 Det är föga förvånande. Hur ofta ser du att dom håller med regeringspartierna?

#3 SDs enda politiska fråga är minskad invandring. Om man går på deras snack som är så genomskinligt är man minst sagt korkad...

Anmäl
2015-09-17 09:24 #12 av: sanna70

SD  Hjälp på plats

"Genom en grundlig översyn av ineffektivt bistånd, en större koncentration av biståndet till de minst utvecklade länderna och på färre inriktningar kan vi effektivisera utvecklingsbiståndet och år 2015 ha en biståndsram på 0,7 % av BNI, vilket är i linje med FN:s rekommendationer. Genom att vi lägger mindre pengar på avräkningar för flyktingmottagning i Sverige och genom att vi prioriterar bistånd till de mest utsatta och fattiga kan vi trots den minskade ramen göra ökningar till flera viktiga områden såsom flyktinghjälp, humanitärt bistånd, vatten, sanitet och jordbruk. Utöver biståndsramen vill vi den kommande mandatperioden öronmärka ytterligare resurser till internationell flyktinghjälp samt insatser för att bekämpa den smittsamma sjukdomen eEbola och andra viktiga insatser i det drabbade Västafrika."

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Sverigedemokraternas-politik-f_H2023011/?text=true

Övriga - Hjälp på plats, mest pengar åt att ta emot. . 

"Enligt den uppdaterade EU-förordningen för nationalräkenskaperna ENS 2010 som infördes i september 2014, och som medförde förändringar i beräkningsmodellen för BNI, motsvarar biståndsramen 0,96 procent av Sveriges BNI. Regeringens målsättning är att 1 procent av BNI enligt den nya beräkningsmetoden längre fram under mandatperioden ska avsättas för bistånd. 

I biståndsramen ingår kostnader från andra delar av statens budget som klassificeras som bistånd enligt riktlinjer från OECD/Dac. Sådana kostnader återfinns inom andra utgiftsområden än det som utskottet nu behandlar och uppgår totalt till 10 943 miljoner kronor 2015. Dessa kostnader fördelar sig enligt följande.

Kostnader för mottagande av asylsökande från låg- och medelinkomstländer under deras första tid i Sverige ingår i biståndsramen och uppgår till 8 415 miljoner kronor för 2015."

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Utgiftsomrade-7-Internationell_H201UU2/?html=true#_Toc406571360

Anmäl
2015-10-17 17:01 #13 av: [Carpinus]

"Ska man hjälpa några få mycket eller många tusen lite grand? Moralfilosofiska modeller av detta slag kan inte ge något exakt svar på vid vilken punkt hjälp till en nödlidande person på ett omoraliskt sätt går ut över hjälpen till en annan.

En både solidarisk och fungerande bistånds- och flyktingpolitik är med nödvändighet en sammanjämkning av olika principer, ideal, intressen och mål. Men när samhället, trots stegrande kostnader, inte längre förmår erbjuda ett värdigt mottagande och en effektiv integration är det en tydlig indikation på att tyngdpunkten har hamnat fel."

Sanna Birgersson i GP-ledare


Anmäl
2015-10-17 17:28 #14 av: [Carpinus]

#13 Med andra ord: är det en självklarhet att tältläger i Sverige är att föredra framför  tältläger i flyktingarnas hemmaregion, om det förstnämnda innebär att pengar dras från bistånd som skulle kunna hjälpa fler? Är det bättre för flyktingarna med kaotiskt samordnat boende i Sverige än organiserad hjälp från UNHCR i närområdet?


Anmäl
2015-10-17 18:47 #15 av: Fillifjonkan60

"Johnny Magnusson (M) vill att Sverigedemokraterna ska bjudas in till de pågående samtalen om migration.

Under lördagen diskuterar Moderaterna migration och integration på sin stämma i Karlstad. Johnny Magnusson är moderat ordförande i Västra Götalands regionstyrelse och snart även i det nybildade stora M-länsförbundet i regionen. Han tycker att flyktingsituationen är exceptionell och ser gärna ett samarbete mellan alla partier i frågan, även Sverigedemokraterna. Partiet är inte inbjudet till de pågående migrationssamtalen på riksplanet.

- Låt SD se problemen. Låt dem inte bara vifta bort det hela, utan se komplexiteten. Då kan de inte bara säga stäng gränsen, säger Johnny Magnusson.

Men det är precis det SD säger. Finns det då några förutsättningar att ha med dem i samtal?

- Ja, det tror jag. De är inte dumma i huvudet."

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2867049-kinberg-batra-jag-hade-inte-bjudit-in-sd-

Anmäl
2015-10-18 00:36 #16 av: 72mm

#11 "SDs enda politiska fråga är minskad invandring. Om man går på deras snack som är så genomskinligt är man minst sagt korkad..."

Det är väl snarare som så att vad som skrämmer skiten ur 7-klövern nu är hur täckande, logiskt och ideellt stabil SD's politik faktiskt är. De ser dem som ett verkligt hot mot makten. Vore det ett enfrågeparti som enbart drog  missnöjesröster så vore det ju inget att bry sig om, nu måste i princip allt de gör, göras med tanke på SD. 

SD är för många de enda som verkar ser de problem vi har, som inte bara krampaktigt blundar och hoppas på det bästa. De pekar på ett problem som blir alltmer synligt för allt fler. Att kalla deras väljare korkade kommer inte ändra på något av detta.  

Y2W på Flashback: "Ibland undrar man ju om hela MP inte bara är ett konstprojekt för att driva med demokratin.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.