Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiska partier

"Socialdemokraterna saknar svar"

2015-09-18 13:38 #0 av: [Carpinus]

"Socialdemokraternas låga valresultat tyder på en växande oförmåga att formulera en politik för de utmaningar människor möter i dag. Det varnar partiets valanalysgrupp."---

"Gruppen skriver också att: "I grunden tolkar vi det som en växande oförmåga hos socialdemokratin att formulera en politik med sikte på de utmaningar - hot och möjligheter - dagens människor möter."

För att vinna nästa val måste S, enligt valanalysen, bland annat leverera på både nationell och lokal nivå och göra skillnad i människors vardag vare sig det handlar om skolresultat, minskad arbetslöshet, att hantera flyktingkrisen eller ökat bostadsbyggande."---

TT


Anmäl
2015-09-18 16:00 #1 av: Schnauzertik

Jo så är det nog, men det får de fixa själva.

Saknar framåtblickande i alla partier, man får vara glad så länge de inte backar in i framtiden.

Värd för Pensionärer

Anmäl
2015-09-18 16:08 #2 av: [helga21]

Ja det är vad som behövs. S behöver ha väljare som har pengar samtidigt som man försöker locka till sig dem som inte har. Alla partier jagar marginalväljare och det går inte. Det är ingen långsiktighet. 

Ta ränteavdragen som exempel. Nu när räntan är rekordlåg vore det bra  att trappa ned på dessa som de som redan har kan utnyttja. Men S säger nej till detta pga att en stor del av svenska folket har skuldsatt sig över öronen eller skorstenen då de köpt bostad. Detta i sig kan leda till en bostadsbubbla.

Det byggs för lite, En byggarbetare har en spinn off effekt att generera 3 flera arbetstillfällen.

Klyftan mellan de som har och de som inte har ökar. Ja så S har en del att tänka på. Det märks att Löfven är ovan vid politik men van som fackledare.

Anmäl
2016-03-12 08:56 #3 av: [Carpinus]

"Göran Persson anser att regeringens åtstramningar i flyktingpolitiken kom för sent.
Den före detta statsministern öppnar också för att införa ett tak för hur många asylsökande Sverige tar mot och ett tiggeriförbud.
– Det skapar ingen frihet för en människa att stå på knä på gatan och tigga, säger han till SvD."---

"S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren menar att det inte är någon slump att Göran Persson uttalar sig nu.
– Han och många andra är jävligt oroliga, säger Stig-Björn Ljunggren.
– Jag träffar folk som har ”bra positioner” i partiet ute i landet och de frågar sig är: ”Är Socialdemokratin på väg att begå harakiri?

Ljunggren menar att det Göran Persson säger att vad många socialdemokrater runtom i landet tänker och han menar att många vill att partiet ska gå den vägen.
– Många som pratat, och det är väl Löfven ett bra exempel på, om öppenheten och generositeten är på väg att dra åt andra hållet steg för steg och då kan man säga att Persson försöker skynda på det där lite grann. Det blir lättare när han säger det, säger Stig-Björn Ljunggren.
– Det är väl möjligt att han på det här sättet ger stöd till dem inom Socialdemokraterna som vill vrida partiet åt det här hållet och hjälpa dem i omsvängningen.
Han menar också att Göran Persson inte brukar ge sig ut på det här sättet särskilt ofta men att socialdemokratin nu står inför en ”extraordinär situation” där de tappar arbetarväljarna till höger, till Moderaterna och Sverigedemokraterna."

Aftonbladet


Anmäl
2016-03-12 18:55 #4 av: Huygens

Förbannad ordning

Ja, det är precis vad Löfven efterlyser.

Anmäl
2016-03-21 11:07 #5 av: [Carpinus]

"– Partiet har i väldigt stor utsträckning utvecklats till att bli en intresseorganisation för kommunalt förtroendevalda medan fackföreningarna har blivit till försäkringsbolag. Vi har helt enkelt slutat vara intresserade av människor på det sättet som vi brukade, det finns inte längre någon genuin strävan att förändra medborgares vardag med rörelsens egna händer."---

Håkan Juholt till DD


Anmäl
2017-06-21 09:43 #6 av: Carpinus

"Stefan Löfven lägger i princip hela ansvaret för utvecklingen på individen, i stället för på klassamhället. Hans val blottar ett nöjt arbetarparti som flyr undan politiska krav. Värderingar och moral är ju gratis, medan bättre socialtjänst, skola och bostäder som gör att folk har råd att bo bra kostar. Alltså är det individerna som ska ändra på sig, inte strukturerna (som skall förändras).
Så Stefan Löfven talar till järvaborna som om de vore ett gäng barn: Det är viktigt att göra sig anställningsbar – och att plocka upp skräp."---

"Mammor och pappor städar, kör taxi, diskar – och har samtidigt ångest över att inte hinna hem för att läsa läxor med sina barn. Att växa upp i en lågavlönad familj är att växa upp med ständigt trötta föräldrar.
I stället för att stödja dem, kommer statsministern och skäller på dem för att inte ha koll på sina barn. Snacka om dubbel bestraffning."

Somar al Naher, före detta ledarskribent på Aftonbladet och tidigare aktiv socialdemokrat, på Expressen kultur efter att lyssnat på stadsministerns Järvatal.

http://www.expressen.se/kultur/varfor-vagar-inte-lofven-tala-om-fattigdom/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-21 10:01 #7 av: Hayabusa

#6 Jag skrev följande i en annan tråd:

-Språk

-Utbildning

-Jobb

Inget av dessa kan ske medelst handpåläggning från staten.

Som jag ser det så är det enda sättet att kunna arbeta sig uppåt i samhället. Och det sker inte över en natt.

Anmäl
2017-06-21 11:17 #8 av: Carpinus

#6 Fast  det finns ju faktiskt invandrare som har jobb och sliter häcken av sig (liksom många andra knegare) - staten kan ju skapa mer eller mindre goda förutsättningar.

Det som jag tycker är flagrant med  #0, #3, #5, #6 är att denna kritik kommer "inifrån partiet". Den diskussionen måste förr eller senare att blomma ut på allvar i partiet, gissningsvis efter valet (om nu inte sossarna mot förmodan gör ett bra val). Valanalysen i #0 talar ju sitt tydliga språk - risken för sossarna är uppenbar att även nästa valanalys kommer att låta likadant (möjligen med undantag av bostadsbyggandet).

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-21 11:30 #9 av: Hayabusa

#8 Visst gör det så - jag är bekant med flera invandrare som sannerligen slitit hårt för att lyckas i "det nya landet". Vad jag menar är att det inte finns någon "quick fix" för att ta sig uppåt i samhället. 

S verkar vackla i sin ideologi, kanske för att vinna nya röster?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.