Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

En kris med uppehållstillstånd

2015-10-05 16:14 #0 av: [helga21]

Så här skriver Smålandsposten i sin ledare

http://www.smp.se/ledare/en-kris-med-uppehallstillstand/

Anmäl
2016-04-17 12:40 #1 av: eskils

#0 Intressant artikel av Marcus Svensson! Ett citat:

"När ekonomin förbättras i fattiga länder har fler råd att lämna sina hem.

Vad som lyser med sin frånvaro i den svenska debatten är en diskussion om framtidens asylsystem för att möta folkvandringstidens stora utmaningar.

De senaste 30 åren har Sverige beviljat uppehållstillstånd för närmare två miljoner människor. Av dessa faller några få procent under FN:s flyktingkonvention. Vi har i Sverige regler som enbart finns i den svenska utlänningslagen och som saknar motsvarighet i internationella konventioner och EU-rätten. Det finns inga hinder att förändra det svenska regelverket i mer restriktiv riktning."


Anmäl
2016-04-17 13:06 #2 av: eskils

Regeringen och Alliansen accepterar fusk med uppehållstillstånd, skriver Anna Dahlberg i Expressen. Några citat:

"Snart blir det lätt som en plätt att köpa ett permanent uppehållstillstånd i Sverige svart. Det är chockerande att S-MP-regeringen och alliansen låter detta ske.
Redan efter ett år kommer flertalet nyanlända att kunna omvandla sitt tillfälliga uppehållstillstånd till ett permanent och få möjlighet att återförenas med familjen. Allt som krävs är en (sken)anställning. Den svarta marknaden lär komma att blomstra, med regeringens och alliansens goda minne.

Hur kommer det då att gå till i praktiken? Ett möjligt upplägg skulle kunna se ut så här: Du uppsöker en restaurangägare och erbjuder dig att jobba gratis samtidigt som du betalar in 100 000 kronor på dennes bankkonto. För dessa pengar tillsvidareanställs du sedan under några månader tills ditt permanenta uppehållstillstånd är ordnat. Dagen efter avskedas du. I lagtexten finns nämligen inga som helst krav på att anställningen ska ha varat en viss tid eller fortsätta efter put-beslutet. Några möjligheter att återkalla beslutet finns inte.

Här bygger man medvetet upp ett system som kommer att leda till systematiskt utnyttjande och fusk.

Den enda som förmår se riktigt klart i denna fråga är vänsterledaren Jonas Sjöstedt. Det säger det mesta.

Det sista vi behöver är ett nytt, parallellt snabbspår till put med noll koll.

Hur tänkte Stefan Löfven? Hur tänkte alliansen? Ingen kommer att ta miste på den svenska signalpolitiken: Här premieras fusk medan ärlighet straffar sig."


Anmäl
2016-04-19 10:18 #3 av: gruvel

Läste igår denna ledare/krönika av Anna  Dahlberg i Expressen.  Hon hör till dem som förmår genomskåda framtida risker med projekt och politik. Frestande för många ta ex.vis en skenanställning mot någon gentjänst om den enkelt ger PUT (och slippa MIV:s närmare granskning). 

#1  Instämmer. Folk lämnar samhällen med klan-/stamstyrda system eller med diktatorer, korruption, för liberala stater med individuell frihet och gemensamt uppbyggda resurser för välfärd.  Ingen bra ekvation i längden. Vad man  trodde sig ha kan tagas ifrån och utdelas. Kanske bara enpartistyrda stater med socialt ansvar som Kina eller nationalkonservativa som Japan (Ungern?) har framtiden för sig.  Brexit-frågan nu är ett symptom väl.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.