Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Vänsterns hat kontra högerns hat

2015-11-03 15:29 #0 av: kamera0710

Med anledning av sanna70:s inlägg (se länken) om att vänsterns hat tar första priset har jag en enkel fråga: Har vi några vänsterns motsvarigheter till Breivik, lasermannen John Ausonius, Peter Mangs och nu senast Anton Lundin Pettersson i Trollhättan? 

Sedan betonar jag gärna att jag tar avstånd från våld, oavsett var våldsverkarna står politiskt.

http://politik.ifokus.se/discussions/56388b22ce12c40d9d001764-jag-hatar-ert-ackliga-ullaredssverige?discussions-1

Anmäl
2015-11-03 15:41 #1 av: Jimmy.L

Nej det finns det inte jag skrev detta i en annan tråd.

"Finns ingen motsvarighet i Sverige bland vänstern. Ska man komma nära så är det väl Joel Bjurströmer Almgren som är välkänd bland extremvänstern som fick 6,5 år efter knivhugget i Kärrtorp. "

Anmäl
2015-11-03 15:52 #2 av: kamera0710

#1 SD-vännerna kanske har annat att säga om detta, jag väntar med spänning.

Anmäl
2015-11-03 16:28 #3 av: [Carpinus]

#1 Eftersom jag inte gjort någon hemlighet av att jag röstat på SD och därmed väl kan påklistras  epitetet "SD-vän" (vilka röstar du själv på, Kameramannen?) så skall jag för en gångs skull debattera med dig. Så vitt jag vet finns det inga som helst kopplingar mellan de uppräknade personerna och  SD, så den insinuationen faller platt. 

Att de här personerna gjort sig skyldiga till oförlåtliga dåd är de flesta normalt tänkande människor helt på det klara med. Det de har gemensamt är väl att de stått utanför samhället, och allt tyder på att samtliga har agerat på egen hand.

Om vi skall titta på de namngivna personerna så är Vänsterpartiet det enda politiska parti Peter Mangs vid polisförhör säger sig ha varit medlem i.

John Ausonius säger sig själv "nu stå i mitten från att ha varit både moderat och nydemokrat" (googlat.)

Breivik har ju inte gjort något dåd i Sverige, men han var enligt Wikipedia medlem i Fremskrittspartiet och dess ungdomsförbund FPU från 1997 till 2007 (utesluten p.g.a. förfallen medlemsavgift). Fremskrittspartiet sitter i regeringsställning i Norge och betecknar sig som "klassiskt liberalt" och "konservativt liberalt". Kritiker jämför dem med svenska Ny Demokrati.

Lundin Pettersson är väl inte helt kartlagd ännu, men inget har framkommit om någon partipolitisk anknytning.


Anmäl
2015-11-03 16:38 #4 av: kamera0710

#3 Brukar rösta på V eller MP. I riksdagsvalet har det blivit V de senaste två valen.

Poängen är främst att de uppräknade personerna knappast kan sägas ha stått till vänster politiskt, apropå vänsterns hat. För att citera din länkade artikel om Mangs:

"Mangs återkommer flera gånger till åsikten att hans skattepengar finansierar kriminella. Och här växer en möjlig motivbild fram.

– Jag vill inte betala de här pengarna till att det ska springas och daltas med brottslingar om jag säger så.

Men något invandrarhat bär han inte på, anser han.

– Jag tycker inte att jag är en rasist. Invandrare är en bred term ... den termen jag använder är människor som inte kan bygga och upprätthålla ett fungerande samhälle.

Mangs vill inte lägga skattepengar på att ta in "de sämsta samhällsbyggarna"."

Anmäl
2015-11-03 16:57 #5 av: [Carpinus]

M. liksom A.  verkar ha något slags övermänniskoideal a la Nietzsche. Jag vet inte mer om dem än vad som stått i tidningarna, men det är ju rätt ironiskt att de båda hade vad som brukar benämnas "invandrarbakgrund". I vilken mån detta spelat in i deras agerande, t.ex. i form av "berättigande" handlande, får man nog vara rättspsykolog för att kunna bedöma. Anmäl
2015-11-03 17:02 #6 av: kamera0710

#5 Ausonius blev även misstänkt vid Palmemordet, men han satt inlåst och hade alibi. I militärlivet var det tydligen väldigt mycket snack om hur sossarna förstört Sverige och liknande. 

Källa: Lasermannen av Gellert Tamas, den kan varmt rekommenderas.

Anmäl
2015-11-03 17:07 #7 av: [Carpinus]

#6 Ja visst, det rör sig om uppenbart störda personligheter, även om snack om att ett parti "förstört Sverige" knappast är så uppseendeväckande. Det hör man väl (med vissa omskrivningar) från partiledarna om det andra blocket i varje debatt... 


Anmäl
2015-11-03 17:11 #8 av: kamera0710

#7 Med Ausonius var det lite mer än så, han var tydligen självutnämnt befäl emellanåt och skällde ut sina lumparkompisar med mera. Till slut tröttnade de och han åkte på stryk. Tack och lov är ingen partiledare i närheten av honom.

Anmäl
2015-11-03 17:23 #9 av: sanna70

Några ex på Vänsters kärleksfulla och fridfulla attityd. .  Illamående

"I ett filmklipp som sprids på Facebook syns några av demonstranterna ropa slagord på arabiska. En talare blir avbruten av en slagordskör som bland annat ropar: Skjuter, skjuter dom, kastar, kastar vi sten. Det förekommer även hyllningar till den senaste tidens knivattacker i Israel."

http://www.sydsvenskan.se/malmo/israelisk-ilska-efter-demonstration/

"Tre distriktsordförande har hittills uteslutits ur Ung Vänster efter att de visat stöd för den militanta vänstergruppen Revolutionära Fronten (RF), som ligger bakom flera våldsdåd mot bland annat meningsmotståndare. Och de våldsamma metoderna har skapat en diskussion inom Vänsterpartiets ungdomsförbund."

http://www.svt.se/ug/militanta-rf-orsakar-slitningar-och-uteslutningar-i-ung-vanster

"När polisen då skulle flytta på Sestrajcic ska han ha gjort våldsamt motstånd och även försökt sparka en polis mot huvudet, enligt polisen."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6277007

"hans främsta politiska mål är att avskaffa kapitalismen och att hänga upp Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en flaggstång. "

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/v-kan-vridas-at-vanster

Anmäl
2015-11-03 17:27 #10 av: [Carpinus]

#8 Samtidigt så är det ju med dessa typer att saker som bara är "lite skruvade" med tiden upplevs som anmärkningsvärda när man vet att personen senare i livet gjort något hemskt (eller i andra fall blivit känd av andra orsaker). Lumparkompisarna kanske inte alls hade dragit sig till minnes hans uppträdande om de inte fått veta om att han senare blev en mördare? Tror ingen av lumparkompisarna hade varit beredd att gå till SÄPO med anledning av hans oborstade uppträdande - alla som har gjort lumpen har nog råkat ut för någon "stridis" som gapat och gormat...

Hur A. var i lumpen borde bäst framgå av hans vitsord, och Tamas har väl förhoppningsvis även sett dessa.  Men detta är en bara parentes - vi vet ju nu vad han senare gjorde sig skyldig till.  


Anmäl
2015-11-03 17:34 #11 av: Hayabusa

Vad sägs om Josef Stalin? Baader-Meinhof?

Anmäl
2015-11-03 17:41 #12 av: [helga21]

Då jag tidigare varit aktiv inom S fram till 1986 så tycker jag att S har gjort väldigt mycket bra för detta landet. Sträng och Erlander rotera väl i sina gravar av hur det har utvecklats sig. Den där gamla gråsossen som var så hatad av många är för mig ett ideal. Det är vad vår partisekreterare Richard Jomshof också säger.

För mig handlar det inte om att hata utan att inte slänga ut barnet med badvattnet. Om någon begår dåd av det slaget som T.S beskriver så är denna människan sjuk i huvudet vilket tyvärr har missats med hjälp av  psykiatrireformen.

AFA drar sig inte för våld men jag som SD eller som Sosse skulle aldrig ta till våld mot en meningsmotståndare. Jag kan tänka mig våld för att freda mig själv eller hjälpa någon som blir överfallen i den mån jag kan.

De SDare som jag känner är inga våldsamma människor. De är förtroendevalda personer som drar ett tungt lass. Vår ordföranden här i kommunen är också vakt på två ställen som extraknäck.  En är militär, en kommer från Finland, en är gift med en kvinna från Indonesien. 

Dessa ordnar möten 1 gång i månaden med folk från Riksdagen och ja de är välbesökta. Dessa möten är öppna för allmänheten man måst bara anmäla att man ska komma då vi serverat  mat.

Kan inte ni förstå att vi arbetar parlamentariskt precis som övriga partier. Inte 17 orkar vi att gå omkring och hata när vi har kommunens eller landstingets ekonom att tänka på. Eller vad vi ska säga vid nästa fullmäktigemöte för att inte tala om alla möten däremellan.

Hur många av er som sitter här och skriver gör något inom något parti?

Anmäl
2015-11-04 06:12 #13 av: kamera0710

#11 Tänkte närmast på Norden. Baader-meinhoff har jag inte hört någon som hyllar här hemma och knappast heller den tyska arbetarklass de, naivt nog, trodde skulle sluta upp på deras sida.

Anmäl
2015-11-04 06:16 #14 av: kamera0710

#9 Har aldrig förnekat att den finns personer som politiskt står till vänster och som har en motbjudande våldsromantik. Ingen av dessa (om vi håller oss inom Norden) är väl dock i närheten av Breivik eller lasermannen.

Anmäl
2015-11-04 07:13 #15 av: Cragan

finns idioter inom alla inriktningar i livet är inget som är exlusivt för vare sig vänster eller höger, bara det att det inte trillat fram någon från ena sidan än som är lika illa som någon från andra sidan är inte någon som helst garanti för att den nöten inte kommer trilla fram förr eller senare.
när människan är som ondast är när den i sin förvrängda variant av verklighet tror att den gör något gott

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2015-11-04 12:23 #16 av: kamera0710

Åsa Linderborg har också haft tankar i ämnet:

"Ett par dar efter terrordådet i Trollhättan skriver Sakine Madon på Expressens ledarsida (24 okt) att vi inte ska politisera det som hänt. Uppmaningen lät som ett eko från sommaren 2011, när Breivik försökte avrätta ett helt ungdomsförbund: Vänstern får inte göra politik av detta!

 

(…)

 

När Charlie Hebdo utsattes för en terrormassaker uppmanades alla svenska muslimer att ta avstånd från jihadismen. Om en antifascist kastar sten, uppmanas hela vänstern rensa upp i sina led. Samma krav dunkar nu, när Afa – vansinnigt och pinsamt nog – smetat in en SD-topps dörr med blod. ”Upprensning” kanske man kan kalla det våld Afa använder mot vänsterdemonstranter som de anser agerar som renegater.

 

När en terrorist hugger ner folk med kniv och därmed sätter skräck i landets alla ungar och lärare med mörk hårfärg, uppmanas vi att besinna oss."


http://www.aftonbladet.se/kultur/article21669524.ab

Anmäl
2015-11-04 12:30 #17 av: Hayabusa

Ungefär som Magnus Betnérs uttalande efter morden på IKEA - fast tvärtom.

Anmäl
2015-11-04 12:36 #18 av: kamera0710

#17 Länka gärna. 

Anmäl
2015-11-04 12:40 #19 av: Hayabusa

#18 Googla Betnér IKEA.

Anmäl
2015-11-04 12:42 #20 av: Bermudas

#19 ähhh jobbigt...

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2015-11-06 06:13 #21 av: kamera0710

#20 Inte jobbigt alls, men ibland kan man få upp väldigt märkliga länkar när man googlar. Har någon en direktlänk är det smidigare.

Anmäl
2017-01-08 08:37 #22 av: [Nomen Nescio]

#15 En bekräftelse på riktigheten i det du skriver:

"Ett stort slagsmål bröt under natten ut mellan extremistgrupperna AFA och Soldiers of Odin i Jönköping. Ett 15-tal personer drabbade samman – och nu sitter tolv av dem anhållna.

– Det förekom en del tillhyggen och är därför grov misshandel, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region öst."---

http://www.expressen.se/gt/stort-slagsmal-i-jonkoping/


Anmäl
2017-01-08 11:07 #23 av: Bermudas

#22 Det verkar som om Soldiers of Odin åkt på stryk igen.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1665757427057099&id=1582557738710402&ref=m_notif¬if_t=feed_comment_reply

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-08 15:24 #24 av: mangemani4

ptja, ni på vänstern har ju nu alla islamister och terrorister i landet som ni så ivrigt och gärna ville ha hit, som ni skyddar. för att inte tala om era AFA medlemmar som på mycket lösa anklagelser terroriserar och misshandlar oskyldigt folk. så nog finns det en hel del skit att hitta på vänsterkanten. 

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-09 06:31 #25 av: kamera0710

#24 Själv har jag åtskilliga gånger upprepat att jag tar avstånd från ALLT våld. Läs gärna den här tråden, där en SD-medlem betonar att SD absolut INTE ska ta avstånd från våld, i bland annat inlägg #53.

http://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2017-01-09 07:24 #26 av: Bermudas

 #22 I rättvisans namn...

SoO nattvandrade AFA anföll, (slog bl a ner en kvinna med järnrör)

"Tolv personer som tros tillhöra AFA sitter anhållna misstänkta för grov misshandel."

"Enligt Marcus Anefur, gruppchef på polisen i Jönköping, var det medlemmarna i AFA som gick till attack när Soldiers of Odin nattvandrade i området."

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24217136.ab


Kvinnan som patrullerade med SoO, som slogs med järnrör...de fortsatte även när hon låg ner!

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-09 08:23 #27 av: Hayabusa

Nio kvinnor från Ung Vänster: "RF och AFA är våra kamrater".

Anmäl
2017-01-09 08:36 #28 av: [Nomen Nescio]

Det kan vara så att det var vänstern som var mest brutala den här gången, det är mycket möjligt.

Själv har jag på sistone läst en del analytiker som ser en aktör som möjligen har ett fot i vardera läger och som tjänar på våldet mellan vänster- och högerextrema, oavsett vilka som avgår med segern för stunden. Social oro och spänningar i samhället kan vara värda en liten investering på båda kanter...

Ett citat som påminner om ryssarnas intressegemensamhet med autonoma grupperingar i vårt land:

"Och som redan nämnts infiltrerades t.ex. miljö- och fredsrörelserna i väst. Detta finner man också idag när man tittar närmare på extremhöger, extremvänster och islamister runt om i USA och västvärlden. Vi kan bara titta på vår egen bakgård. Nordfront, AFA, Ofog och Radio Islam för att ta några exempel har förvånansvärt mycket gemensamt med Kreml. Samtliga har t.ex. stora problem med USA, EU eller NATO och de har stora problem med det de kallar etablissemanget som de anser bör störtas och/eller försvinna. Putin gnuggar händerna. Och skickar möjligen en slant som tack."--- 


Anmäl
2017-01-09 14:42 #29 av: Hayabusa

#28 Finns nog en del poänger i det. 

Anmäl
2017-01-09 16:06 #30 av: Bermudas

#28 Jag är inne på liknande tankegångar. Dvs att det finns bakomliggande intressen som finansierar startar och/eller infiltrerar sk gräsrotsrörelser för att skapa split och kaos.

här har vi ett sånt exempel

http://www.breitbart.com/big-government/2016/08/16/hacked-soros-memo-baltimore-riots-provide-unique-opportunity-reform-police/

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-09 16:55 #31 av: [Nomen Nescio]

#30 Vad är det för paralleller du finner mellan det som står i #28 och artikeln du länkar till?

Soros är ett intressant namn här på Politik iFokus. Sök gärna på namnet och notera i vilka sammanhang namnet dyker upp, och vem som främst ägnar honom sitt intresse.  Här kan finnas en förklaring:
http://politik.ifokus.se/discussions/584693938e0e7415d6001b84-konspirationstroende-tog-till-vapen#45

Vad gäller källan Breitbart har bland annat DN uppmärksammat dem på sistone:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/hogerpopulistiska-sajten-breitbart-spred-falsk-nyhet/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/hatsajten-breitbarts-vag-till-vita-huset/


Anmäl
2017-01-09 19:04 #32 av: Bermudas

#31 hoppar över den diskussionen idag.
--
En tanke bara.
AFA får tydligen hänga på Kulturhuset i Jönköping....det verkar var ett tillhåll för dem.
Undrar om Kulturhuset skulle tillåta att SoO samlades där regelbundet?

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-09 19:12 #33 av: mangemani4

#32 högst troligt inte. AFA anses vara en del utav "godheten" när de ger sig på andra människor som inte delar samma åsikt som den "goda" sidan och är därför välkomna. SOO har för länge sedan blivit stämplade utav PK idioterna som rasister, vilket de inte är, och anses då som de "onda" och är då inte välkomna. det är vad jag tippar på iaf då detta är något som sker överallt i sverige.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-19 10:13 #34 av: [Nomen Nescio]

#26 Förundersökning nedlagd i brist på bevis.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/utredning-om-extremistbrak-laggs-ner


Anmäl
2017-01-19 12:07 #35 av: rara

#0

" Har vi några vänsterns motsvarigheter till Breivik, lasermannen John Ausonius, Peter Mangs och nu senast Anton Lundin Pettersson i Trollhättan? "

I alla fall försöker högern inte att tona ner eller mörka vad dessa gärningsmän har gjort.

Men här är ett exempel på hur vänstern reagerar bara för att högern demonsterar mot ett Islamcentrum och tar fram ett exempel som hände i USA, där en radikal muslim dödade 50 människor i Orlando, bara för att de var homosexuella. Vänsterkillen flippar totalt ut och bland hans "argument"  som han uttalar befinner sig ord som "rövhål", "håll käft" för det är ju saker som ska tonas ner och helst ska ingen få reda på sånt här.

Anmäl
2017-01-19 12:26 #36 av: kamera0710

#35 "I alla fall försöker högern inte att tona ner eller mörka vad dessa gärningsmän har gjort."

Citerar dig, se länken:

"Fakta och bevis bemöter man med enstaka exempel av enstaka högerextrema galningar, som t.ex. Breivik,"

Man kan naturligtvis välja att se en person som dödar 77 personer som "enstaka exempel av enstaka högerextrema galningar". För mig är det lite mer än så.

http://politik.ifokus.se/discussions/583300688e0e742a90003413-kannetecken-for-vansterextremister

Läs också gärna den här tråden, där SD:s Helga21 betonar att SD absolut INTE ska ta avstånd från dödshot.

http://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2017-01-19 12:51 #37 av: rara

#36

Saken är den, att du tar enstaka människor som representativ för "högerns hat". men ingen bemöter dig på samma sätt och med samma hat som vänstern, när högern tar en massmördare som representativ för Islam. Ingen tonar ner vad Breivik gjorde, men vänstern tonar ner alla problem som radikala islamister orsakar.

Det som Helga21 skrev, har du missförstått. Hon menar att SD inte behöver att ta avstånd från bandet som dödshotade, eftersom SD inte har med bandet att göra.  Du försöker att få det som att se ut som om SD vore ansvarig för det och därför skulle ha behov av att ta avstånd.

Anmäl
2017-01-19 14:02 #38 av: Hayabusa

#18 Sent om sider...

Anmäl
2017-01-19 14:05 #39 av: Hayabusa

Saxat från SvD 16.05.2014:

"Tre kvinnor ur Ung Vänsters distriktsstyrelse i Uppsala har tidigare gett sitt stöd till de vänsterextrema grupperna RF och AFA i en debattartikel på sajten Nyheter24. Nu står alla fem medlemmarna I Uppsalas styrelse enade i sitt stöd för de vänsterextrema rörelserna.

– För att kunna fortsätta vår politiska verksamhet behöver vi RF och AFA. Vi kan inte vara beroende av dessa grupper och samtidigt ta avstånd ifrån dem, säger Agnes Öberg, styrelseledamot i Ung Vänster i Uppsala, till UNT."

Anmäl
2017-01-19 14:09 #40 av: Hayabusa

"-För att kunna fortsätta vår politiska verksamhet behöver vi RF och AFA. Vi kan inte vara beroende av dessa grupper och samtidigt ta avstånd från dem, säger Agnes Öberg, styrelseledamot i Ung Vänster i Uppsala, till UNT"

Anmäl
2017-01-19 14:18 #41 av: mangemani4

huga, skrämmande. och hitler behövde gestapo med för att kunna tysta ned motståndarna och kunna fortsätta sin politiska verksamhet. vänstern ÄR beroende utav deras våldsgrupper, speciellt nu när allt fler börjar att vakna och inse vilka problem socialism har ställt till med och nu när SD har vuxit sig stora. politikerna på vänsterkanten kan ju inte själva gå runt och misshandla och skrämma folk till tystnad, de behöver psykopatiska extrem grupper som AFA som kan göra smuts jobbet åt dem.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-19 15:06 #42 av: kamera0710

#37 "Det som Helga21 skrev, har du missförstått. Hon menar att SD inte behöver att ta avstånd från bandet som dödshotade, eftersom SD inte har med bandet att göra."

Du har uppenbarligen inte satt dig in i vad det handlar om. Det är BANDET som BLIVIT hotat.

Men en följdfråga: Tycker du det är onödigt av mig att betona att jag tar avstånd från alla hot mot SD, eftersom JAG inte hotat dem? 

Anmäl
2017-01-19 15:19 #43 av: kamera0710

#39 Ser att de därför riskerar att uteslutas ur Ung Vänster.

http://www.unt.se/nyheter/uppsala/ung-vanster-i-uppsala-stodjer-rf-och-afa-3155353.aspx

Anmäl
2017-01-19 15:40 #44 av: Hayabusa

#43 Men vad hände? AFA & RF har stöd från V, det råder knappast något tvivel om.

Anmäl
2017-01-19 15:49 #45 av: kamera0710

#44 Vet inte vad som hänt sedan detta skrevs. Några månader tidigare uppger Ung Vänster i Stockholm att de hotats av AFA.

"Igår vid 18-tiden kom tre män i 25 års-åldern som utgav sig vara från Afa in till Ung Vänster Storstockholms distriktscentral och agerade hotfullt gentemot distriktets två ombudsmän. De krävde att få talartid på lördagens manifestation mot nazism där Ung Vänster Storstockholm är en av arrangörerna. Man hotade med att sabotera manifestationen och se till att den inte skulle kunna genomföras"

http://storstockholm.ungvanster.se/2014/03/14/ung-vanster-storstockholm-hotade-av-afa/

Anmäl
2017-01-19 16:00 #46 av: Hayabusa

#45 Det hände nog inte så mycket med Agnes Öberg...

"Vänsterextrema grupper som Revolutionära fronten och Antifascistisk aktion drar sig inte för att bruka våld mot polisen, och de finner stöd inom Vänsterpartiet. Agnes Öberg, styrelseledamot för Ung Vänster i Uppsala, deklarerade förra året att just dessa våldsbejakande organisationer är nödvändiga för Ung Vänsters politiska verksamhet.

Så varma känslor hyser långt ifrån alla vänsterpartister för våldsamma vänsterextremister. Däremot finns en tendens att oskyldigt titta åt motsatt håll när meningsfränder agerar våldsamt. Inom få andra partier skulle en lokalavdelning gå ut och stödja en partikamrat misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Ej heller skulle gruppledaren avfärda frågan med att den anklagade har en annan bild av det inträffade.

I övrigt är Vänsterpartiet tyst, och det är en talande tystnad"

http://www.smp.se/ledare/talande-tystnad-fran-vansterpartiet/

Anmäl
2017-01-19 16:11 #47 av: kamera0710

#46 Föredrar en nyhetsartikel framför en ledare. Men visst verkar det som det kan behöva rensas i Ung vänsters led utifrån vad jag kan läsa mig till, som den länkade artikeln.

Bra i alla fall att partiledaren är tydlig: "Vänsterpartister sysslar inte med politiskt våld. Då hör man inte hemma i Vänsterpartiet."

Jag betonar gärna än en gång att jag tar avstånd från våld, oavsett vem som står för det. (Erfaren från andra trådar inser jag att det är bäst att vara övertydlig om detta.)

http://nyheter24.se/nyheter/politik/768217-ungdomspolitiker-hyllar-vansterextrema-men-partiet-vagrar-svara

Anmäl
2017-01-19 17:35 #48 av: rara

#42

Ok, jag läste inte huvudinlägget, utan scrollade direkt ner till Helgas inlägg. Därför missuppfattade jag händelsen.

Men om det inte var SD som hotade, utan någon SD symatisant, varför anser du att SD skulle ha behov av att distansera sig? Dom har ju ingenting med saken att göra. Inget parti är ansvarig för det som deras sympatisanter gör. 

Anmäl
2017-01-20 06:21 #49 av: kamera0710

#48 Bör jag utifrån ditt resonemang avstå från att säga att jag tar avstånd från våld, om jag inte har med detta våld att göra?

Anmäl
2017-01-20 07:06 #50 av: rara

#49

Hur tror du en statistik skulle se ut om man skulle sammanfatta alla brott som händer i Sverige under ett år och sen fråga gärningsmännen vilket parti de har röstat på eller vilket parti som de sympatiserar med (om de inte röstade)? Skulle i så fall alla dessa partier ha behov av att ta avstånd från gärningsmännens brott eller anser du att de inte behöver att ta avstånd, eftersom de inte har med saken att göra? Om du anser att partierna inte behöver att ta avstånd varje gång en av dera sympatisant begår brott, varför anser du i så fall att SD skulle ha behov av det?

Jag har heller aldrig läst att Merkel och andra "Wir schaffen das - politiker" tar avstånd från brotten som deras skyddslingar begår. I Österrike var det 22.000 brott under 2016.

I Österrike läste jag heller inte att miljöpartiet tog avstånd från brott som deras sympatisanter begick,  t.ex. när de störde en fredlig FPÖ-demonstration, så att en av de fredliga demonstranterna hamnade på akuten pga att han träffades på huvudet av en stor sten. Miljöpartiet finanserade mot-demonstrationen, men det var ingen som krävde att de skulle ta avstånd.

Sen läser man "väldigt sällan" att muslimer (Imamer t.ex.) och muslimska organisationer tar avstånd från islamsk terror och muslimers brott, som händer varje dag i hela världen. Det skulle nog vara väldigt jobbigt att hålla på med att kommentera varje brott och säga "vi tar avstånd".

Ingen kräver att alla dessa tar avstånd, men om SD sympatisanter begår brott kräver somliga att SD tar avstånd för att de annar ses som ansvariga. Varför?

Anmäl
2017-01-20 07:09 #51 av: kamera0710

#50 Tolkar ditt svar som att jag, enligt dig, bör avstå från att ta avstånd från brott om jag inte har med dem att göra. 

Anmäl
2017-01-20 07:40 #52 av: rara

#51

Du kan tolka som du vill/tror, men du svarade inte på min fråga.  Varför skulle just ett enda parti behöva att ta avstånd från sympatisanters brott, men inte alla andra?

Anmäl
2017-01-20 08:48 #53 av: Hayabusa

#47 Vi är många som tar avstånd från våld, där är du inte ensam. Å andra sidan:

Om jag skulle rösta på V och råkar bli inblandad i något olämpligt. Tycker du då att Jonas Sjöstedt bör & ska gå ut med ett officiellt ställningstagande?

Anmäl
2017-01-20 11:41 #54 av: kamera0710

#52/#53 Det räcker för min del att betona att man tar avstånd från våld.

Anmäl
2017-01-20 11:47 #55 av: Hayabusa

#54 Finns det något av de etablerade partierna i Sverige som inte gör det?

Anmäl
2017-01-20 12:07 #56 av: kamera0710

#55 Det verkar i alla fall inte helt konsekvent när man hör yttranden som detta:

”Svenska folket har en lång stubin. Men när den stubinen brunnit klart, då smäller det. Vi ska visa dem att nu är det dags. Nu smäller det.”

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-01/det-otamjbara-hatet

Anmäl
2017-01-20 12:16 #57 av: Hayabusa

#56 Det är en artikel, inget annat. Det/de parti som jag röstat på genom åren (nej, jag har aldrig röstat på SD) har inget officiellt avståndstagande mot våld som jag ser. Ändå är jag helt övertygad om vad svaret skulle bli på en direkt fråga. 

Anmäl
2017-01-20 14:17 #58 av: rara

#54

"Det räcker för min del att betona att man tar avstånd från våld."

Men det är ju en självklarhet att vilken politiker som helst måste säga att han är emot våld. Annars vore det ett politiskt självmord. Men hur någon än betonar det, är det inget bevis på att han verkligen är det. 

Man kan heller inte tillskriva någon att han inte skulle vara emot våld, om det inte finns någonting som skulle tala för det som man säger.  Vad talar för att SD skulle godkänna hotet mot bandet?  Att de inte kommenterade det är för lite.

Anmäl
2017-05-11 08:59 #59 av: Carpinus

Tidningen Arbetets politiska redaktör Martin Klepke finner uppenbara beröringspunkter mellan extremvänstern och extremhögern i Europa, och som en spindel i det svenska nätet tycks Klepke se Jan Myrdal.

http://www.expressen.se/debatt/vanstern-sprider-hogerns-hat/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-11 09:50 #60 av: Hayabusa

#59 Verkligen.

Anmäl
2017-05-11 11:05 #61 av: Hayabusa

#59 "Jan Myrdalsällskapet" deltar på Bokmässan (mig veterligen). Byst av Lenin i montern...De delar årligen ut "Leninpriset". 2014 gick det till Jan Guillou.Anmäl
2017-05-11 11:10 #62 av: Hayabusa

Martin Klepke igen:

"Efter massakern på Himmelska Fridens torg i Kina stormade en ilsken Jan Myrdal ut från ett offentligt möte sedan debattledaren ifrågasatt hans hyllning av regimens massmord.

Jan Myrdals försvar av förtryck­ande diktaturer är naturligtvis Jan Myrdals ensak, också det smått komiska i att denne ständige försvarare av samhällen utan yttrandefrihet är hedersord­förande och skriver krönikor i tidskriften FiB/Kulturfront vars grundplattform sägs vara att slåss för yttrandefriheten.

Men det sorgliga är att många intellektuella i Sverige än i dag har så svårt att ta avstånd från dåtidens tankar. Som om skräckens undfallenhet fortfarande härskar inför forna decenniers bestialiska mördare och deras fortfarande verksamma propagandamän i Sverige."

http://arbetet.se/2011/11/25/an-hyllas-diktaturen/

Anmäl
2017-05-11 11:12 #63 av: Carpinus

#61 Lite "roligt" är att den förste mottagaren av Leninpriset var Mattias Gardell. Samme Gardell alltså som nu hör till undertecknarna av protestbrevet mot att Nya Tider tillåts ställa ut på bokmässan.

Detta samtidigt som Jan Myrdal i höstas medverkade "exklusivt" i Nya Tider till försvar för yttrandefriheten. När kommer Gardell att lämna tillbaka priset i protest?

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-11 11:36 #64 av: Hayabusa

#63 Instämmer. Oerhört motsägelsefullt.

Anmäl
2017-05-11 15:30 #65 av: ludden

RF finns inte längre dom krossades av polisen under 2015 då stora delar av dom fick fängelse.

AFA är inte vad dom engång var. Deras medlemsantal sjunker och jag har inte sätt dom på ett par år När NMR tågade i Stockholm förra vintern var det knappt 20 tal ur AFA på plats.

I Falun under 1 maj fanns det nog inga ur AFA på plats. Deras kamp är mer på nätet nu där dom hänger ut rasister med namn och personnummer.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-05-11 22:12 #66 av: kamera0710

Gammal artikel visst, men det är ju också några decennier sedan Myrdal besökte Pol Pot. 

"Det är blott alltför lätt att avfärda Pol Pot som ett unikt monster. Sanningen är att Pol Pot och röda khmererna skulle ha varit okända för historien, och oerhört många människor fortfarande vid liv i dag, om inte USA hade hjälpt dem till makten och om inte USA:s, Storbritanniens, Kinas och Thailands regeringar hade stött dem, beväpnat dem, försörjt dem och återupprättat dem."

"Det som Kissinger och Nixon påbörjade avslutades av Pol Pot. Om USA och Kina hade tillåtit det, skulle Kambodjas lidande ha kunnat upphöra när vietnameserna till slut svarade på åratal av militära attacker från röda khmererna och befriade landet i januari 1979. Men nästan omedelbart började USA i hemlighet stödja Pol Pot i exilen. Från januari 1980 finansierade USA i hemlighet Pol Pots slagna armé i Thailand. Omfattningen av detta stöd - 85 miljoner dollar mellan 1980 och 1986 - avslöjades inte förrän för sex år sedan. I november 1980 etablerades direkt kontakt mellan Reagans regering och de röda khmererna när Ray Cline, en tidigare biträdande chef för CIA, gjorde ett hemligt besök på Pol Pots militära bas inne i Kambodja."

"Den brittiska regeringen har också spelat sin roll. ”Vi har aldrig gett”, sade utrikesministern Douglas Hurd”och kommer aldrig att ge något som helst stöd till röda khmererna.” Det var inte sant. Mellan 1979 och 1982 röstade den brittiska regeringen för att låta Pol Pot behålla Kambodjas plats i FN. Dessutom röstade Storbritannien med röda khmererna i FN:s olika organ och inte vid något tillfälle ifrågasatte man att Pol Pots utnämnde skulle representera Kambodja."

"Det brittiska stödet till Pol Pot, oavsett hur indirekt det gavs, var en av de bäst bevarade hemligheterna under Thatcher-åren, trots att Thatcher själv hade gett en ledtråd när hon sade att ”de mer förnuftiga bland de röda khmererna måste spela en roll i en framtida regering...” På inrådan av USA ägnade sig i själva verket de brittiska specialstyrkorna SAS under 1980-talet åt militär utbildning av den röda khmer-dominerade koalitionen, speciellt utläggning av minor, en av SAS specialiteter."

http://wwwc.aftonbladet.se/kultur/9804/25/jp.html

Anmäl
2017-05-11 22:45 #67 av: Hayabusa

"Det är dags att erkänna när man har fel. Myrdal hänvisar till vad han tidigare skrivit och där står bland annat att han är "övertygad om att om Demokratiska Kampuchea kunnat fortsätta och fullfölja Pol Pots planer på att bygga landet med egen kraft [...] då hade khmererna varit i ett betydligt lyckligare läge i dag."
Myrdal har skrivit mera mångtydigt också, att det dog väldigt många under röda khmerernas tid och att det kanske var värre än vi först trodde. De senaste beräkningarna av döda talar om ca 1,6 miljoner döda av svält, umbäranden och avrättningar (Kiernan 2002). De direkt avrättade beräknas till cirka 500 000."

 "Men det intressanta, även för den som inte djupdyker i Kambodjas historia, är frågan om hur vi kunde hamna så fel och om det alltid går så illa i länder som prövar kommunismen i handling. Kambodja gick ovanligt långt, men alla länder som kallat sig kommunistiska har utvecklats till förtryckarstater. Det vore intressant att diskutera och lära av detta med dem som fortfarande har sitt politiska hjärta till vänster."

http://www.expressen.se/debatt/erkann-att-vi-hade-fel-jan/

Anmäl
2017-05-11 22:47 #68 av: ludden

#66 Om man blickar fram så används sovjetiska flaggor av vänstern än idag trots att man vet hur många som dödades under den flaggan. Under första maj har bilder på Stalin, Lenin förekommit.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-05-12 07:40 #69 av: kamera0710

#67 Utmärkt inlägg, även om inget nämns om Reagan och Thatchers roll i hyckleriet.

Man kan också påminna om klämkäcke skåningen Per T Ohlsson och hans djupsinnigheter om Noam Chomsky, Pol Pot och Faurisson.

"När Noam Chomsky kom till Stockholm var Per T Ohlsson, självklart, redo med släggan. I Pressens Tidning utnämnde han Chomsky till "en handelsresande i konspirationsteorier". Efter Chomskys föreläsning inför 3 700 deltagare i Göteborg trappade Ohlsson upp, nu med lögner om Chomskys förhållande till Faurisson ochPol Pot (SDS 25 september). Tekniken Ohlsson använder sig av är urgammal - "guilt by association" - och tanken i det här fallet är lika enkel som skrämmande: varje gång en SDS-läsare stöter på ordet "Chomsky" ska denne omedelbart referera till "Pol Pot och Faurisson". Att Chomsky tar avstånd från vänsterns konspirationsteorier (om Kennedy-mordet till exempel) spelar naturligtvis ingen roll för Per T Ohlsson, syftet är ju att misstänkliggöra Chomsky så att Sydsvenskans läsare inte ska ta USA:s kanske vassaste intellektuell på allvar.


Det stämmer att Chomsky skrev på ett upprop till stöd för historierevisionisten Robert Faurissons akademiska frihet, i linje med Voltaires tanke: "Jag ogillar vad ni säger men vill intill döden försvara er rätt att säga det." Dessutom använde sig Faurisson (i ett förord till en bok om gaskamrarna) av en essä Chomsky skrev om nödvändigheten av att försvara yttrandefriheten, Chomsky ovetandes. Att Per T Ohlsson sedan går vidare och, med hjälp av oklara citat, antyder att juden Chomsky skulle uttryckt en djupare förståelse för Faurisson är groteskt, inte minst med tanke på Chomskys djupt kända anti-nazism. Den som inte tror på detta kan läsa Chomskys brev till Werner Cohn, (s 238, Noam Chomsky, en politisk biografi), där han bland annat skriver: "... om vi går med på att ens ge oss in i en debatt om nazisternas förbrytelser med sådana som förnekar eller försvarar dem har vi förlorat det som gör oss till människor."


"Vad gäller Pol Pot har Chomsky inte förnekat de röda khmerernas brutalitet, inte heller att Pol Pot är ansvarig för khmerernas folkmord. Däremot har han jämfört Pol Pots illdåd med de amerikanska bombningarna av Kambodja (som föregick khmerernas "bonderevolution") och med det USA-stödda, indonesiska folkmordet på Östtimor. Och sådant gör man, som bekant, inte ostraffat. Chomsky förtydligade detta i ett brev som publicerades i SDS för några år sedan, vilket Per T Ohlsson inte bemödat sig att ta reda på eller medvetet blundar för. Chomsky har alltså inte, som en del andra, "traskat patrullo" med Pol Pot, av det enkla skälet att hans egen, politiska grundhållning aldrig varit marxist-leninistisk utan mer går att se som frihetligt socialistisk."

http://www.aftonbladet.se/kultur/article10310242.ab

Anmäl
2017-05-12 07:50 #70 av: Hayabusa

#69 Och slutsatsen av det är?

Anmäl
2017-05-12 09:41 #71 av: landsbygdsbo

Man kan väl utan att överdriva säga, att otroligt fler människor har lidit och dött pga av vänsterns hat jämfört med högerns.

I stort sett varenda nationell konflikt vi känner så är vänstern den ena parten i målet. I Nordirland, i Baskien, i Italien med flera. Till och med i krigen kring ex jugoslavien så spelade nationalistiska vänstergrupper stora roller. (naturligtvis var även nationalistiska högergrupper inblandade där)

I Kina, Sovjetunionen och Kambodja internerades och mördades miljoner, mångfalt fler än vad de nationalistiska dårarna i Berlin o Rom och Tokyo lyckades åstadkomma.

Anmäl
2017-05-12 18:01 #72 av: kamera0710

#70 Att världen är full av hyckleri och motsägelser. USA och Storbrittanien stödde kommunisten Pol Pot när det passade.

Anmäl
2017-05-12 18:07 #73 av: kamera0710

#71 Men har vi i Norden några vänstermotsvarigheter till Breivik, lasermannen John Ausonius, Peter Mangs och Anton Lundin Pettersson i Trollhättan? 

Anmäl
2017-05-12 18:21 #74 av: Carpinus

#73 Som framgår i inlägg #3 på den repriserade frågan är det enda parti som Peter Mangs varit medlem i Vänsterpartiet, så han får väl räknas som motsvarighet till sig själv då?  (Även de andras partisympatier är kartlagda, med undantag av Lundin Pettersson).

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-12 18:30 #75 av: Hayabusa

#72 Eller var det kanske tvärtom?

Anmäl
2017-05-12 18:52 #76 av: kamera0710

Ur en recension av boken Raskrigaren, om Peter Mangs:

"Peter Mangs mordprojekt var rasistiskt. Det är det rätta ordet. Han drevs av hat mot vissa grupper, och då spelade det ingen roll om de personer han identifierade med dessa grupper var födda i Malmö eller inte. Offrens personliga egenskaper spelade heller ingen roll.

När den vita världens framtid står på spel får man inte vara klemig. När den ”germanska genpoolen” ska räddas får man inte skygga för skoningslös kamp. Så tänkte och kände han.

”Jag kommer aldrig ta avstånd från etnisk rensning av det enkla skälet att jag vet att mitt välstånd beror på att mina europeiska anfäder utrotade miljoner urfolk”, framhåller Mangs i sina ideologiska noteringar. ”Blod är evolutionens lukt”, hävdar han.

Hitler är en hjälte i hans ögon. Judarna är den farligaste fienden.

Just det sistnämnda, att Peter Mangs rashat bottnar i klassisk nazistisk, konspirativ antisemitism, är en av huvudlinjerna i Gardells framställning.

Peter Mangs odlade den mest klassiska av alla antisemitiska konspirationsteorier: fantasin om en dold judisk världsmakt, en judisk ”politbyrå”, som i det fördolda drar i alla trådar."

Sedan må han ha varit med i V en gång i tiden.

http://www.sydsvenskan.se/2015-11-28/ett-svar-pa-gatan-peter-mangs

Anmäl
2017-05-12 18:55 #77 av: kamera0710

#75 Menar du att Pol Pot stödde USA och Storbritannien ekonomiskt och politiskt?Cool

Anmäl
2017-05-12 20:15 #78 av: landsbygdsbo

#72

Ja, jo det må vara. Men du hittar nog inget stöd för det agerande som senare kom i dagen.

Samma sak gällde väl det miss CCCP gjorde då man valde sida då staten Israel bildades..man hoppades att Israels form av socialism inte skulle vara av det demokratiska slaget...

 Det fanns vissa extrema vänstergrupper på sjuttiotalet som var på gränsen att gå från drömmar till verklighet. Men händelserna i Europa visade dem att de demokratiska staterna var en för hård nöt att knäcka så dessa rörelser tynade bort och somnade in. Det var visst vissa maoistiska grupper. Skillnaden var väl att dessa grupper agerade just i grupp och det då fanns en och annan med förståndet någorlunda i behåll som bromsade de mest vansinniga upptågen. De personer du räknar upp var väl ensamvargar, så där fanns ingen som bromsade....

Anmäl
2017-05-12 21:14 #79 av: Hayabusa

#77 Nej, snarare:

"Att världen är full av hyckleri och motsägelser. Kommunisten Pol Pot stödde USA och Storbritannien när det passade."

Anmäl
2017-05-12 21:26 #80 av: Carpinus

#76 Är det Mangs, den inte angivne recensenten eller den inte heller namngivne författaren Gardell (vars namn dock återfinns i texten)  som skriver  "så tänkte han och kände han"? Hur vet man det? Och hur kan du på grundval av den här tidningsrecensionen fastslå att Mangs fortfarande inte är Vänsterpartist? Judehatet verkar finnas såväl i extremvänstern som extremhögern, så Mangs politiska åskådning sätter jag en halvgardering på. Att något är "huvudlinje i Gardells framställning" behöver inte innebära att det är en absolut sanning, utan snarare författarens arbetshypotes.

Margit Richert i SvD jämför Gardells bok med  Joakim Palmqvists "Äventyr i Svenssonland", också om Mangs. Richert skriver: "Joakim Palmkvist menar å andra sidan att det rör sig om en på alla plan misslyckad individ (Mangs), som med vapnet som maktmedel försöker skaffa sig den alfahannestatus som samhället förnekat honom. Rasismen och konspirationstänkandet utvecklas, enligt Palmkvist, hos Mangs snarast som en efterkonstruktion." Richert upplever det som om Mangs och Gardell försöker bekräfta varandra, och hon verkar inte särskilt imponerad över resultatet. Hon kallar boken "skvallrig och tendentiös" och etiketterar den dessutom som "en stilistisk mardröm".

Med detta sagt vill jag tillägga att jag inte är särskilt trakterad av åberopandet av recensioner som källa. Vad man får sig till livs är en tredjehandsupplevelse, en skildring av en skildring. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-12 21:50 #81 av: lordgortor

Ack ja, kommunister eller fascister/nazister kan väl kvitta, det är i grunden likadana ideologier som strävar efter att ta kommandot över den enskilde likaväl som massan. Eller: Krig är fred! Frihet är träldom! Okunnighet är styrka!

Anmäl
2017-05-13 06:57 #82 av: kamera0710

#80 Som sagts ovan:

"Mangs återkommer flera gånger till åsikten att hans skattepengar finansierar kriminella. Och här växer en möjlig motivbild fram.

– Jag vill inte betala de här pengarna till att det ska springas och daltas med brottslingar om jag säger så.

Men något invandrarhat bär han inte på, anser han.

– Jag tycker inte att jag är en rasist. Invandrare är en bred term ... den termen jag använder är människor som inte kan bygga och upprätthålla ett fungerande samhälle.

Mangs vill inte lägga skattepengar på att ta in "de sämsta samhällsbyggarna".

Och vilka är de sämsta samhällsbyggarna?

– Ja, det är de som har anledning att fly från sina samhällen.

Alltså invandrare?

– Det kan ja, ja samtidigt är det en bred term då man kan invandra från Tyskland av olika anledningar. Man kan vara invandrare av olika anledningar eller hur? Så till exempel ... så knarket dödade ju min syster, jag betalar skatt för att jag vill att polis ska bekämpa knarket  ... och jag tycker inte att jag är nöjd med den effektivitet som ni har visat."

http://www.sydsvenskan.se/2012-05-08/mangs-egna-ord--

Anmäl
2017-05-13 07:03 #83 av: kamera0710

#78 Och en del nazister gick som bekant från dröm till handling.

"1991 och 1992 stod två ledande nazister inför rätta för ett väpnat bankrån i Vemdalen. Rättegångarna mot dem kantades av terrordåd, hot om fritagning och ett säkerhetspådrag som länet aldrig tidigare hade sett maken till."

"De två som senare åtalades för rånet, 21- och 23 år gamla, hade nyligen varit med och grundat nätverket Vitt Ariskt motstånd, VAM. Tillsammans med meningsfränder hade de sedan brutit sig in och stulit en stor mängd vapen från polisstationen i Lidingö. Vid ett misslyckat inbrott på ett militärt förråd hade gruppen även försökt att komma över uniformer.

Vapnen skulle användas för att beväpna VAM-medlemmar runt om i landet och de drygt 400 000 kronorna som de hade kommit över vid rånet skulle utgöra startkapitalet för kampen som skulle följa."

"20 december sprängdes en bomb på en pizzeria i Nacka utanför centrala Stockholm. Efter attentatet tog några som kallade sig för "Ariska befrielsefronten" på sig ansvaret för det och hotade med långt allvarligare dåd om Klas Lund och hans medbrottsling inte släpptes."

https://storify.com/Mittmedia/bankranet-i-vemdalen-starten-pa-en-landsomfattande

Anmäl
2017-05-13 08:26 #84 av: Carpinus

#83 Jag har själv tidigare fått påskrivet för mina långa citatstycken utan egna kommentarer, något som jag försökt ta till mig. Och när jag läser dina inlägg måste jag säga att jag förstår kritiken. Vad är det du vill ha sagt med alla dessa ord som inte är dina egna - och vad var din tanke när du startade tråden, som du nu tydligen börjat om från ruta ett.  Är det att vänsterns hat på något sätt skulle vara ädlare än högerns, eller vad är det du vill påskina? I  diskussionen  "det fina goda hatet" (kulturvänsterns) finns det likheter med denna tråd - bland annat dina återkommande åberopanden av recensioner som källor.

Någonstans när vi i debatten kommit till konklusionen att vänsterhatet och högerhatet har beröringspunkter i sina hatobjekt så slår du full back. Tidningscitat från Aftonbladet kultur anno senaste sekelskiftet och återigen långa citat från recensioner om en bok du inte läst - vad är det du vill säga?  Kan du inte med egna berätta vad du anser skiljer hat från hat så man slipper gissa och kan gå vidare i diskussionen? Redan i TS skriver du: "Sedan betonar jag gärna att jag tar avstånd från våld, oavsett var våldsverkarna står politiskt." Det verkar faktiskt inte så!

Edit.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-13 09:13 #85 av: Hayabusa

#84 Instämmer.

För mig personligen, som befinner sig i en politisk mittfåra, ser jag en skillnad på hur "vänstervurmare" ser på extremister jämfört med mig själv. Jag ogillar i hög grad såväl nazister, fascister som kommunister, anarkister & syndikalister. Då menar jag deras ideologier såväl som deras eventuella våldsyttringar. För mig är det samma skrot & korn men i olika förpackningar. 

"Vänstervurmare" har alldeles för ofta en hållning typ: 

"Jag tar avstånd från våld, men..." i andemeningen att våld förvisso är fel men är ibland nödvändigt. "I grund & botten är de ju på den goda sidan och har fina avsikter. Dessutom är de "onda" väldigt mycket värre".  Vilka är då de "onda"? Ja, det kan mycket väl vara någon som röstar på L eller M - ja t om någon som tillhör S. Är man inte med - då är man emot.  Tillhör man en genomsnittlig "svenneklass" så är man definitiv ett godkänt mål för hat. En borgarbracka som enbart förtjänar förakt. 

Att man på den omtalade Bokmässan ser utställare med "Lenins barnhörna" och byster av Lenin är för mig helt absurt, särskilt med tanke på hur diskussionen om extremister gått. För att inte tala om "Leninpriset".  

Anmäl
2017-05-13 09:47 #86 av: landsbygdsbo

I Sverige står bruna och religiösa angrepp mot samhället för den absoluta majoriteten av angrepp om man undantar gängkrimminalitet och vanlig krimminalitet. Internationellt sett är det vänstern som tillsamman med religiösa grupper står för dessa tillsammans med den ordinära krimminaliteten.

Skillnaden i sak mellan de nazistiska grupperna och de kommunistiska är väl att de kommunistiska är bättre organiserade (har de alltid varit, allt sedan de startade för över 100 år sedan)   Vilket alltså betyder att dessa grupper, när de väl agerar utgör ett allvarligare hot än de band av ölstinna nazister som drar runt.

Jag känner till ett attentat där personen i fråga troligtvis inte var full och det är Brejviks eskapad. Men så agerade han ju ensam också.

Det här betyder inte att jag anser att vi inte ska lägga resurser på att bekämpa dessa företeelser.  Både det bruna och det röda packet är företeelser som måste tryckas tillbaka till den dynga ur vilken de kryper upp. Samma sak gäller de extrema religiösa aktivister som tar till våld.

Jag vet att det är många som tar illa vid sig när jag frågar : -Hur i helvete kan ni ställa er under den röda fana som är ansvarig för så mycket död, så mycket lidande?

Frågan är berättigad oavsett vilka krumelurer man syr fast på sin röda fana.....

Anmäl
2017-05-13 15:40 #87 av: lordgortor

#72 Jaså, du har kommit underfund med det? Jag vill tillägga att världen är full av tokstollar och det är inte alla som sitter i riksdagen, en del är lösa på gator och torg.

Anmäl
2017-05-13 18:09 #88 av: kamera0710

#84 Recensionen i #76 var en lite förhastad källa, visst. 

Vad gäller citaten om Pol Pot var orsaken att det tas upp i länken i #59 samt #67. Det är många som har en hel del att göra upp med när det gäller honom och hans röda khmerer, inte minst världspolisen USA men naturligtvis även Myrdal. Det var poängen.

Jo våld tar jag fortfarande avstånd från. I övrigt tror jag inte att jag heller har något mer att tillägga i denna diskussion.

Anmäl
2017-05-13 20:03 #89 av: mangemani4

att rösta/stödja på vänstern/kommunisterna och samtidigt säga att man tar avstånd från allt våld och elände, är som att säga "jag tar avstånd från hitler, men inte från nazism", ingen logik alls och det går liksom inte.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-05-13 21:35 #90 av: kamera0710

#89 Gäller det även Reagan-administrationens stöd till Pol Pot?

Anmäl
2017-05-13 23:44 #91 av: landsbygdsbo

#90 Tog USA avstånd från att använda våld?

Skämt åsido, USA har väl inte  det bästa av rykten när det gäller deras utrikespolitik.

Och det som hände i Indokina hör väl de ngt av de smutsigaste krigen vi upplevt. Allt från Koreakriget över till Vietnamkriget.

Jag tar inte avstånd från våld. Det kan vara befogat under vissa förhållanden.

Vi kan nog vara tacksamma för att Churchill lurade in USA i kriget i Europa.

Och att USA lade ner så stora resurser på att vinna.

Vi hade annars haft Tyska eller Ryska som språk nr ett i våra skolor annars.

Ser man till vad som händer ute i världen så är det ett ruggigt spel där vanliga människor mals ner i händelser de inte kontrollerar.

USA har varit en buse, men inte på långa vägar i samma liga som de socialistiska regimerna, vare sig de bruna eller de röda.

Anmäl
2017-05-15 08:31 #92 av: Carpinus

Att hatet inte sällan är den minsta gemensamma nämnaren mellan höger och vänster har vi varit inne på. Ytterligare ett exempel:

"Det högerextrema hatet som drabbar skribenter på vänsterkanten har länge uppmärksammats. Sämre har det varit med det som vi på högersidan utsätts för. Hatet mot oss, inte minst om vi dessutom har utländsk bakgrund, kommer inte sällan från två håll: dels från högerextrema, dels från den antirasistiska, rasistiska vänstern som kallar oss för "husneger" och "Onkel Tom". ---

Alice Teodorescu i GP

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 08:48 #93 av: landsbygdsbo

Vänsterns och högerns extrema grupperingar  är egentligen kultingar från samma sugga.

Intolerans och ett intensivt hat gentemot oliktänkande o avvikande.

Ta exempelvis diskussionen kring deltagande i bokmässan i Göteborg.

Där vänsteranhängare upprörs över att vissa inslag från den extrema högern. Detta samtidigt som utan att blinka anser det vara ok att vänstergrupperingar tillåts exponera sig.

Att betrakta med båda ögonen öppna är inte dessa ytterlighetsgruppers starka sida, istället är de snara att angripa sin ideologiska kusiner. Och blunda inför sina egna svarta hål

Anmäl
2017-05-15 09:00 #94 av: Hayabusa

#93 Precis. Hur i hela fridens namn kan man tycka att hyllningar till Lenin är OK på Bokmässan?

Anmäl
2017-05-15 09:57 #95 av: lordgortor

Om bokmässan vill ha skrifter från f-n själv eller från Javhe eller från vem det vara månde så är det upp till bokmässan, det är ju inte någon offentlig inrättning det handlar om. Det är upp till var och en att välja vad man vill läsa. Att det sedan inte läses särskilt mycket vad gäller skrifter med politisk inriktning beror på dessa skrifters träighet och tråkighet. Jag har kämpat med skrifter av Marx och av Hitler, båda så tråkiga att Kant eller telefonkatalogen framstår som under av espri.

Anmäl
2017-05-15 10:02 #96 av: Hayabusa

#95 Bara för att vara tydlig: "Man" är inte = Bokmässan.

Anmäl
2017-05-15 11:03 #97 av: landsbygdsbo

#95 absolut, det är en enskild aktör som gör egna val. Det är ju heller inte det jag kritiserar. Utan dem som vill lägga sig i och bestämma vad som ska vara med...

Anmäl
2017-05-15 22:30 #98 av: Carpinus

#92 Apropå den "antirasistiska, rasistiska vänstern":  redan 2007 bloggade den numera etablerade samhällsbevakaren Sakine Madon ut en fundering över vilka som är mest rasistiska/fördomsfulla, höger- eller vänstermänniskor, och hon verkade luta åt de senare.

http://sakine.blogspot.se/2007/06/hger-vnster-och-rasism.html

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-16 18:46 #99 av: Carpinus

"I England och USA bildades en tid en ohelig allians mellan radikala muslimer och vit makt-människor. De ville ju samma sak: separerade samhällen. På samma sätt tror jag inte att vänsterextremister egentligen vill bli av med högerextremisterna och tvärtom. Den ene legitimerar ju med sin närvaro den andres existens.

Vi i mitten har därför en viktig uppgift. Vi måste vara flest, och vi måste stå stadigt. Lutar vi för mycket åt vare sig vänster eller höger kantrar hela båten."---

Jonas Gardell i Expressen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-16 23:40 #100 av: lordgortor

#96 ??????????????????????????????????

Anmäl
2017-05-17 05:49 #101 av: kamera0710

#92 Ligger nog en del i det. Men en del här på politik i fokus har ju betonat att vänsterhatet är värst. Bland annat i tråden jag länkar till i #0 och som var orsaken till att jag startade denna tråd.

Anmäl
2017-05-17 06:32 #102 av: kamera0710

Vad gäller respekt för oliktänkande kan man även här påminna om hur det lät från en skånsk högerkristen skribent efter EMU-omröstningen:

”Jag har märkt på en del vänner och bekanta att nejsägarnas mäktiga seger i folkomröstningen för ett ögonblick slår ner deras entusiasm över att vara medborgare i detta land. Jag förstår att de har känslor som inte är så rumsrena. De tänker saker som (ännu) inte får och kan sägas högt i den offentliga debatten.

Själv bor jag i ett landskap (Skåne) där ja vann över nej. Jag bor i en stad (Malmö) där 53,3 procent röstade ja. Och i min egen valkrets (Slottsstaden) röstade 62,6 procent ja.

Man kan utan att överdriva konstatera att kärleken till Jämtland för närvarande är starkt begränsad här nere. När man samlas på kallbadhuset med utsikt mot Öresundsbron och öppna horisonter mot kontinenten, då hör man, om man säger så, inte så många lovsånger till mentaliteten i de skogiga glesbygderna i norra Sverige."

"Min massör har klinik i en valkrets där 64,8 procent röstade ja. Medan han knådar mig allt hårdare talar han fritt ur hjärtat. 'Jag förstår inte varför de som sitter utan jobb i norr ska bestämma över oss som jobbar i söder?'”

Sedan kan man ju undra varför inte ett ord sägs om de skåningar som också röstade nej. Eller hur han ser på en halv miljon nejröster i Stockholmsregionen. Borde de deporteras till "de skogiga glesbygderna i norra Sverige"?

I dag verkar å andra sidan de flesta vara glada över att vi inte gick med, med undantag av Jan Björklunds parti.

https://www.svd.se/spanningarna-kommer-upp-till-ytan

Anmäl
2017-05-17 07:28 #103 av: Hayabusa

#102 Det har funnits fler liknade fall i svensk historia. 80% röstade nej till högertrafik 1955 (folkomröstning). Som bekant infördes det ändå. Öresundsbron hade kraftigt motstånd, men idag hörs få/inga röster om att riva den. 

Anmäl
2017-05-17 07:30 #104 av: Hayabusa

#100 Se det svar som signatur landsbygdsbo ger i #97.

Anmäl
2017-05-17 08:28 #105 av: landsbygdsbo

#102 Detta med den monetära unionen och om Sverige skulle ha tjänat mer på ett medlemskap än att vara utanför som idag.

Tyskland har väl i stort sett samma exportberoende som Sverige och Tyskland har ju tjänat avsevärda summor på att man haft den "svaga " Euron som valuta , genom åren.

Naturligtvis har vi som nation större valmöjligheter om vi står utanför...på både gott o ont.

Grekland som bluffade sig in har ju idag extremt stora svårigheter därför att man varken kan reglera räntor eller valutans värde.

För de av oss som upplevt den gamla svenska inflations o lånepolitiken och som röstade ja sågs ju just bristen på rörelsefrihet inom den monetära unionen som en garant för att den gamla överbudspolitiken inte skulle kunna återupptas.

Anmäl
2017-05-17 08:57 #106 av: Hayabusa

#105 Grundprincipen är, enligt min mening, god och hade säkerligen haft fördelar för Sverige - om det inte vore för alla undantag. Med undantag menar jag de länder som egentligen inte lever upp till kriterier för en gemensam valuta.   

Anmäl
2017-05-17 09:33 #107 av: Carpinus

Hänger inte riktigt med i svängarna i den vändning debatten har tagit. Diskuterar vi apropå "höger- och vänsterhat" det faktum att såväl vänsterpartiet som SD är EU-kritiska, eller är det en allmänmonetär debatt under en förvirrande rubrik? Funderar

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-17 09:35 #108 av: Hayabusa

#107 Sant. Dessvärre mer regel än undantag.

Anmäl
2017-05-17 09:51 #109 av: Carpinus

#59 Några rader ur Klepkes debattinlägg i Expressen som nämnts tidigare:

"Att extremhögern och totalitärvänstern på senare tid funnit näring ur samma källor är uppenbart. Dagens tydliga samverkan mellan högerpopulism och rysk desinformation har gjort det lättare även för totalitärvänstern att hitta argument. En obehaglig samsyn har därmed vuxit fram mellan högerpopulismen och totalitära strömningar inom yttersta vänstern, en samsyn som ges eldunderstöd av rysk propaganda.

Och samma tendens ser vi i hela Europa. Det var inte en tillfällighet att Mélenchon, den kandidat som stod längst till vänster av de utslagna huvudkandidaterna i det franska presidentvalet, var den ende kandidat som vägrade ta avstånd från högerpopulisten Marine Le Pen. Mellan Mélenchon och Le Pen finns tydliga retoriska beröringspunkter."---

http://www.expressen.se/debatt/vanstern-sprider-hogerns-hat/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-17 12:03 #110 av: kamera0710

#107 Anledningen till min utvikning om EMU-omröstningen (#102) var att vi i tråden kom in på ämnet bristande respekt för meningsmotståndare.

Anmäl
2017-05-17 13:28 #111 av: Carpinus

#110 Fast när Göran Skytte  i ditt citat från 2003 talade i termer av  "kärlek som är starkt begränsad"  och "inte många lovsånger" så - "bristande respekt" i all ära, men det är det väl ändå en bit från hatnivå?  Tycker retoriken mer för tankarna till familjen Simsons granne Ned Flanders.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-17 13:51 #112 av: Hayabusa

Ned Flanders Tummen upp

Anmäl
2017-05-17 13:55 #113 av: kamera0710

#111 Vi har uppenbarligen olika uppfattning om Skytte som skribent. Vet i alla fall att även en del som har borgerliga åsikter har haft en del invändningar mot hur han uttrycker sig om sina meningsmotståndare.

Anmäl
2017-05-17 14:52 #114 av: Carpinus

#113 Vad gäller Skytte så är jag totalt nollställd om vad han skriver idag (om han skriver något alls) och ännu mer kring vad han skrev 2003. Tycker bara att texten inte är direkt militärisk, och inget som man behöver ödsla tankemöda över fjorton år senare. Eftersom han heller inte nämner några namn eller ens några partier, så vet jag inte på vems vägnar man borde vara indignerad. Jämtarnas?

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.