Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Allmänheten måste få veta varför polisen inte....

2015-11-04 09:06 #0 av: VSK

Allmänheten måste få veta varför polisen inte utreder brott.

”Rikspolischefen Dan Eliasson behöver en gång för alla sätta ner foten och säga de i hans värld så hemska orden, 'vi klarar inte längre av vårt uppdrag'. För det är sån verkligheten är”, skriver Peppe Larsson, ingripandepolis i Göteborg".

http://www.svt.se/opinion/polis-kritiserar-ledningen-och-inrikesministern

Det är en skrämmande fakta som kommer upp på ytan (igen). Kanske någon som trott att Sverige är ett tryggt land mot vad det har varit fått upp ett ljus och inser att så är inte fallet oavsett hur media ljuger och förmörkar sanningen.

En suverän stat (ja det heter så hur sjukt det än må låta) skall kunna erbjuda sina medborgare trygghet. Detta krav är för länge sedan krackelerat. Sverige är ingen suverän stat längre. Det har det inte varit på många herrans år. 

Drygt 20% av alla med det kvinnliga könet vågar inte gå utanför dörren efter mörkrets inbrott pga alla våldtäkter och andra grova brott. Polisen står handfallna pga byråkrati och utebliven ekonomisk support. Poliser hotar med massavhopp om inget positivt sker.

Poliserna måste få högre lön och mer befogenheter. Det måste anställas betydligt mer poliser, speciellt i yttre tjänst.

När skall regeringen begripa detta? Antagligen när det är för sent, precis som med de flesta andra beslut de lyckats kväka ur sig. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2015-11-04 12:25 #1 av: Huygens

Det knepiga är att det anställdes 4000 fler poliser under Alliansens tid och ändå sjönk uppklarandegraden från 5% till 4% (eller 3% ?) av alla brott.

Jag tycker att det är helt klart att något annat händer med polisen än att deras främsta uppgift är att lösa brott.

Anmäl
2015-11-04 12:32 #2 av: [helga21]

Här har de sena länge lagt ned arresten i Ronneby vilket gör att de måste köra till Karlskrona 3 mil från Ronneby med en patrull i tjänst på kvällar och nätter. Nu lägger de ned arresten i Karlshamn också så då måste de också köra till Karlskrona eller Kristianstad 6 mil åt öset eller väster. Och då finns det inga poliser i vare sig Ronneby eller Karlshamn.

P.S De öppnas under Sweden Rock festival varje år Skrattar

Anmäl
2015-11-04 12:44 #3 av: vallhund

Hur många utav de som skriker på "lag o ordning" är beredda att betala för det via skattsedeln? 

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-11-04 12:55 #4 av: sponny

#01 En del av förklaringen till din fråga kan kanske finnas i detta debattinlägget från Jonas Nimborn, Ordförande i Polisförbundet Bekinge. Det kanske finns fler poliser, men vad används de till?  LÄNK

Under den största omorganisationen inom den statliga sektorn åläggs Polismyndigheten att spara pengar och anslaget är lika stort som föregående år. Detta innebär att hundratals nya poliser i region Syd nu arbetar som arrestvakter, tar emot telefonanmälningar i PKC (Polisens Kontakt Center) samt arbetar som gränskontrollanter i stället för att arbeta som polis ute bland allmänheten. Den civila personal som tidigare skötte dessa arbetsuppgifter är nu uppsagd.

Anmäl
2015-11-04 14:19 #5 av: VSK

#3

Det ska inte höjas ett enda jäkla öre till i skatt i det här landet. Man (staten) får se över sina utgifter och omprioritera. Det kanske är dags att prioritera tryggheten i det här landet nu. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2016-09-06 08:06 #6 av: [Nomen Nescio]

"Polisen har inte varit så dålig på att lösa brott på 16 år. Bara 14 procent av alla brott klarades upp i fjol. Anders Ygemans förklaring är dels polisens omorganisation men också flyktingmottagande, gränskontroller och terrorhot.
– Vi har haft en mycket ansträngd situation inom svensk polis, samtidigt som vi har haft det största flyktingmottagandet sedan andra världskriget. Vi har gränskontroller för första gången på 20 år och vi har ett förhöjt terrorhot, sa han i går till Expressen.

Men enligt DN:s granskning gick mindre än en procent av polisens resurser i fjol till flyktingmottagande, gränskontroller och terrorhot. Micael Björk, docent vid Göteborgs universitet, menar att den stora boven är omorganisationen.
– Det Ygeman nämner är små förändringar jämfört med den väldigt stora förändring som skett genom omorganisationen, säger han till DN.

Anders Ygeman håller dock fast vid sin förklaring.
– Jag tror ändå att dessa omvärldshändelser har en betydande påverkan. Jag tror inte att jag har mött någon polis som inte har känt en ansträngning och tagit upp det med mig, säger han till DN."---

Expressen


Anmäl
2016-09-06 09:01 #7 av: Huygens

14 % är bra mycket bättre än dom 3-4 % som nämndes för några år sedan.

Anmäl
2016-09-06 09:59 #8 av: [Nomen Nescio]

"Som ett led i att målgruppsanpassa och kvalitetsäkra produkterna i brottsstatistiken publicerar Brå från och med helåret 2014 ny statistik över Handlagda brott."---

Blommande byråkratspråk från BRÅ som innebär att  beteckningen"handlagda brott" ersätter "uppklarade brott" fr.o.m. 2014 och omfattar samtliga anmälda brott där ett beslut har fattats under året,  och fogas till samma statistik som faktiskt uppklarade brott. D.v.s. ett beslut om nedlagt ärende redovisas som "handlagt brott" och jämställs med uppklarat brott.


Anmäl
2016-09-06 10:57 #9 av: Huygens

Herregud...

Vad sysslar Löfven med?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.