Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Margot Wallström: Israel missförstår medvetet

2015-12-07 14:04 #0 av: kamera0710

Det var i en interpellationsdebatt i fredags som Margot Wallström pratade om de palestinska knivattackerna mot israeler på senare tid och då sade hon bland annat:

”Jag tar avstånd från knivattacker. Jag tycker det är fruktansvärt och det får inte förekomma, och Israel har alltid rätt att försvara sig, att försäkra sig om sin säkerhet. Och på samma sätt får inte responsen vara sådan – och det säger jag i andra situationer där responsen blir sådan att det blir utomrättsliga avrättningar eller att det blir oproportionerligt så att antalet dödade på den sidan överstiger det ursprungliga dödsantalet, flera gånger om. Det är inte rätt väg framåt för Mellanöstern.”

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-israel-missforstar-medvetet

Anmäl
2015-12-07 19:16 #1 av: [helga21]

Och reta gallfeber på Israels premiärminister.

Anmäl
2016-12-28 21:05 #2 av: Huygens

På Simon Wiesenthalcentrets lista över nazistiska och antisemitiska händelser under 2016 har Wallströms uttalande hamnat på plats 8.

Anmäl
2016-12-29 16:33 #3 av: [helga21]

Och även Björn Söder finns med på denna lista Gapskrattar

Anmäl
2016-12-30 06:43 #4 av: kamera0710

Ser att även Amnesty kommit med samma kritik som Margot Wallström. 

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-kritiserar-israel-olagligt-dodande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.