Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

SÄPO kopplas in. .

2015-12-12 10:59 #0 av: [sanna70]

"Flera invånare i Märsta kommun har fått hotbrev i sin brevlådor. Det rör sin om "IS-lappar" där det står att man ska konvertera till islam, betala skyddsskatt, eller bli halshuggna. Polisen ser allvarligt på hoten"

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/sapo-kopplas-in-efter-is-lappar-i-marsta

Anmäl
2015-12-12 11:56 #1 av: [Bermudas]

Trevligt.
Edit:
Antingen är det bara några som vill skrämmas och jävlas eller så är det några som är bokstavstroende och tror sig ha rätt till jizya/ straffskatt från otrogna.
Om jizya i Koranen.
"Kämpa mot dem [djihad] som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift [judar och kristna], varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten." (Qur'an 9:29)
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Jizya

If you want to destroy a people, you must first sever its roots” (A. Solchenitsyn)
Anmäl
2017-12-06 12:34 #2 av: [Carpinus]1

Helt utan anknytning till TS, jag lånar bara rubriken för ett annat fall där  har SÄPO blivit inkopplade:

"En person har anhållits i Göteborg misstänkt för grovt olaga intrång.

Gripandet skedde tidigt under tisdagsmorgonen och Säkerhetspolisen, Säpo, håller i utredningen.
– Jag kan bekräfta att vi har ett ärende som berör vårt område, säger Säpos presschef Karl Melin. I övrigt är det locket på. Helt."---

"Utredningen hanteras av Säkerhetspolisen men där vill man inte kommentera om det rör sig om brott knutet till de olika delarna kontraspionage, författningsskydd eller kontraterrorism."---

https://www.expressen.se/gt/just-nu-en-gripen-i-gryningsrad-sapo-utreder/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.